Rizespor – Denizlispor 2:2 (kon.) | Sivasspor – Kayserispor 0:2 (kon.) | Başakşehir – Galatasaray 1:1 (kon.)
Gaziantep – Antalyaspor 1:1 (kon.)
koniec
Sivasspor
0:2 (0:1)
Kayserispor
cz Nedeľa 28.06.2020, 17:30 • Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. Omluvte prosím technické problémy, které v průběhu utkání nastaly a způsobily výpadek komentáře. (19:35:00)
     
    Zápas rozhodla efektivita na obou stranách. Zatímco Sivasspor nedokázal přetavit jasnou herní převahu v gól a vinou Merta Hakana Yandaşe neproměnil ani penaltu, hosté vytěžili z minima maximum. První gól v závěru úvodní půle si za rámeček nedá brankář Mamadou Samassa, který nedokázal odrazit ránu klesající k pravé tyči z kopačky Hasana Hüseyina Acara. Sporné penalty se už v druhé půli dočkali také hosté, to když Muris Mešanović upadl na a možná i za hranicí pokutového území. Úspěšnou exekuci obstaral Bernard Mensah. Kayserispor tak odváží cennou výhru 0:2 proti třetímu celku tabulky. V záchranářských bojích mají tyto tři body cenu zlata.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:16.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Srážka dvou hlav v pokutovém území. Kayserispor ušetří cenné vteřinky.
     
    90+5
    Třu rohy v krátkém čase. Ten poslední po centru Erdoğana Yeşilyurta hlavou zakončoval Petar Škuletić, ovšem ani jemu dnes není dáno.
     
    90+4
    Míč se odrazil až k Petaru Škuletićovi, kterého obrana zapomněla za svými zády. Ofsajd to přesto nebyl, avšak Škuletić se musel ke střele otáčet, a tak jeho pokus neměl potřebnou razanci. Další zákrok připisuje Lung.
     
    90+3
    Domácí zatlačili svého soupeře a po odraženém centru vystřelil Erdoğan Yeşilyurt. Jeho pokus konečky prstů vytáhnul brankář Silviu Lung. Bude se rozehrávat od rohového praporku.
     
    90+2
    Hodně krátký centr Ziyay Erdala. Tohle není recept na úspěch.
     
    90+1
    Sivasspor sympaticky zápas nezabalil, jenže obranný val Kayserisporu je dnes bezchybný. Arouna Koné se nadvakrát otáčel ke střele, ani jeden z jeho pokusů ale nedošel až k bráně.
     
    90
    Signál z přímého kopu vedl před kopačku Arouna Koného. Jeho pokus z ostrého úhlu po přiťuknutí Erdoğana Yeşilyurta zaplaval ve vzduchu a opustil hrací plochu.
     
    89
    Také krajní bek Miguel Lopes bude dohrávat pod hrozbou vyloučení. Za taktický faul těsně před vápnem dostává žlutou kartu.
     
    88
    Domácí měli znovu k dispozici rozehrávku. Po několika hlavičkových soubojích se míč dostal mimo pokutové území, avšak Sivasspor se zásluhou Emre Kılınçe vrátil před šestnáctku a Claudemir z krkolomné pozice vypálil relativně těsně vedle levé tyče.
     
    87
    Marcelo Goiano mířil svůj centr na střed pokutového území, jenže obranná linie Kayserisporu už pracuje v šesti mužích. Miguel Lopes vyšplhal do vzduchu a hlavou míč poslal do bezpečné vzdálenosti.
     
    86
    Faulu se dopustil Brice Dja Djedjé a Sivasspor se může znovu vrhnout vpřed. Caner Osmanpaşa byl postiženým hráčem.
    83. Bernard MENSAH - 0:2
     
    83
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Druhá penalta v utkání už končí úspěchem. BERNARD MENSAH zvolil pomalý rozběh, moc dobře ale věděl, co dělá. Brankář skočil předčasně a Mensah tak v pohodě zamířil k pravé tyči. Přízemní rána končí v síti a hosté vedou už 0:2.
    81. Penaltová situace.
     
    81
    Byla nařízena penalta ve prospěch Kayserisporu. Zákrok na Mešanoviče byl po rozhodnutí VARu přehodnocen a rozhodčí ukazuje na střed pokutového území. Podle opakovaných záběrů se nicméně zdálo, že Mešanovič byl stažen k zemi ještě za čarou označující velké vápno.

    Patrik Czepiec

    Góly: 45+3. H. H. Acar (Henrique), 83. B. Mensah (pen.)

    Karty:   6. Osmanpaşa (SIV), 37. Aksoy (SIV), 73. Erdal (SIV) – 13. B. Mensah (KAY), 73. Mesanović (KAY), 76. Subaşı (KAY), 89. Miguel Lopes (KAY)

    Nepremenená penalta: 12. Yandaş (SIV), mimo


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:16.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi (79. Djerlek) – Yandaş (70. Yeşilyurt), Aksoy (46. Erdal), Claudemir – Kılınç, M. Yatabaré (70. Škuletić), Fernando (60. Koné).
    Náhradníci: M. Yıldırım – Camara, Koné, Papp, Erdal, Djerlek, Yeşilyurt, Cofie, Yardımcı, Škuletić.

    Kayserispor: Lung – Ângelo, Săpunaru, B. Rienstra (28. Subaşı) – Henrique, Campanharo, H. H. Acar (77. Miguel Lopes), Dja Djedjé – Kravec (69. Šitum), B. Mensah, Mesanović.
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Şahin, Kula, Subaşı, Demir, Miguel Lopes, Uzun, Taşdemir, Aktas.

    Rozhodca: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar