Ankaragücü – Alanyaspor 1:4 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Gençlerbirliği 0:0 (kon.) | Antalyaspor – Başakşehir 0:2 (kon.)
Fenerbahce – Göztepe 2:1 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
0:0 (0:0)
Gençlerbirliği S.K.
cz Sobota 04.07.2020, 17:30 • Venue Yeni Malatya Stadyumu, Malatya • Turecká Superliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 30. kola turecké Superligy mezi Malatyasporem a Gençlerbirliği, které skončilo bezbrankovou remízou 0:0. V bojovném střetnutí mohli jít do vedení hosté, ale Stancu sám před gólmanem selhal. Další příležitosti byli k vidění až ve druhé půli, kdy dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejprve po zakončení hlavou stopera Flávia, za domácí pak Donald v tutovce trefil gólmana a dorážející Fofana orazítkoval břevno. Utkání bylo hodně vyhecované, hlavní rozhodčí rozdal hned sedm žlutých karet.

    Bezbranková remíza ani pro jeden tým moc neřeší. Gençlerbirliği sice poskočilo na dvanáctou příčku před Denizlispor, ale na sestupem ohrožený Kayserispor disponuje čtyřbodovým náskokem, a to není mnoho. Malatyaspor je na tom ještě hůře, ze čtrnácté pozice má jen o bod víc než Kayserispor.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:32:40)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Berat Ayberk Özdemir, přichází Pierre-Yves Polomat.
     
    90+5
    Özdemir na tom není vůbec dobře, inkasoval opravdu tvrdou ránu. Dokonce jsou pro něj povolána nosítka, což znamená jediné, že pro něj zápas skončil.
     
    90+4
    Až příliš agresivní byl v souboji s Beratem Ayberkem Özdemirem útočník Bulut. Hlavní rozhodčí okamžitě píská faul.
     
    90+3
    Dlouhý nákop Matse Seuntjense byl úplně zbytečný, neboť všichni tři jeho spoluhráči v útočné fázi byli v době nákopu v ofsajdovém postavení.
     
    90+2
    Těžký zákrok přes hlavu musel udělat Zargo Touré, aby zabránil Bulutovi v jasné šanci. Stoper míč trefil, navíc do lajny přesně nahrál Pehlivanovi.
     
    90+1
    Kapitán domácích Issam Chebake si výborně pokryl balón, před Stanca se úspěšně natlačil tělem. Rumun nedokázal zastavit pohyb včas a soka podrazil. Odměnou mu je žlutá karta.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Sefa Yilmaz, přichází Sami Altiparmak.
     
    89
    Fabrício Baiano táhl kulatý nesmysl na kopačkách zhruba třicet metrů. Ve finále akce hledal za obranu Stanca, jenže míči dal malou výšku, balón pro sebe uzmul Hadebe.
     
    88
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Rémi Walter.
     
    87
    Ve velkých bolestech zůstal na zemi ležet Sefa Yilmaz, jenž při vedení míče koukal do země a nevšiml si stromu v podobě Tourého, do něhož narazil.
     
    86
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Na vině jsou především chyby v rozehrávce jednoho, či druhého celku. Tu aktuálně poslední vyrobil Seuntjens, jehož pas doletěl do zámezí.
     
    85
    Po levé lajně se vydal na zteč rychlonohý Moryké Fofana. Zargo Touré soupeře stíhal marně, avšak Erdem Özgenç byl ve skluzu úspěšný.
     
    84
    Afriyie Acquah si kopl míč přes dva protihráče a doufal v prohřešek jednoho z nich. Baiano s Pehlivanem se ale dobře domluvili a soka obrali čistým způsobem.
     
    83
    Roh. Gençlerbirliği neznamenal pro domácí svatyni žádné nebezpečí. Pro vyšší centr si vyběhl Fabien Farnolle, žádný z hráčů v bílém si netroufl jít do střetu s brankářem.
     
    82
    Z levé strany vyslal do pokutového území soupeře centr Berat Ayberk Özdemir. Karím Háfiz nepředvedl úplně jistý zákrok, málem si míč poslal do vlastní svatyně.

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   18. Ndayishimiye (YMA), 18. M. Yıldırım (YMA), 57. A. Mina (YMA), 59. Bulut (YMA), 63. Chebake (YMA) – 60. S. Yilmaz (GEN), 90+1. Stancu (GEN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Donald (88. Walter), M. Yıldırım (C) (76. Kjartansson) – Ndayishimiye (46. Yalçın), Acquah, Fofana – Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Akbaş, Aytaç, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Yalçın, Walter.

    Gençlerbirliği S.K.: Nordfeldt – Özgenç, Flávio, Z. Touré, H. Pehlivan – F. Baiano, Özdemir (90+6. Polomat) – S. Yilmaz (90. Altiparmak), Ayité (77. M. Seuntjens), Candeias – Stancu.
    Náhradníci: Özbir – Altiparmak, Berişbek, Dikmen, Karakaş, Kizildag, Oğuz, Polomat, Sessègnon, M. Seuntjens.

    Rozhodca: Bitigen – Narinç, Savranlar