Juventus – Turín 4:1 (kon.) | Sassuolo – Lecce 4:2 (kon.) | Lazio – AC Miláno 0:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:3 (0:2)
AC Miláno
cz Sobota 04.07.2020, 21:45 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    AC Milán tedy překvapivě poráží Lazio, které sice mělo smůlu, ale podalo žalostný výkon, takže si prohru zasloužilo. S tímto konstatováním se tedy loučím a přeji dobrou noc. (23:42:57)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
     
    Lazio psychicky docela neunáší dnešní porážku, ale nemůže s tím nic udělat. AC Milán tak docela jednoznačně poráží druhý tým tabulky. Sam skóroval rovnou třikrát, zatímco soupeři nedovolil nic extra nebezpečného. Díky tomu se Milán konečně dostává na pohárovou šestou příčku, na které vystřídal Neapol, i když nyní by hrál jen kvalifikaci o Evropskou ligu. Naopak římskému týmu se na čele celé ligy vzdálil Juventus až na sedmibodový rozdíl, což už je docela velká propast.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté rozehrávali svůj poslední roh nakrátko, Lucas Paquetá následně v samotném rohu hřiště získával co nejvíce času, i když to bylo už trochu zbytečné.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Hosté si vychutnávají pocit vítězství přihrávkami na své polovině. Do hry zapojují i svého brankářského kolegu.
     
    89
    Ten rozehrává nakrátko a po pár přihrávkách sám centruje. Zpočátku to na nic nebezpečného nevypadalo, ale nakonec se do míče opřel Denis Vavro, který ale zase mířil jen nad bránu.
     
    88
    Lazio získává ještě jednu z posledních standardních situací. Tu si zase bere na starost Luis Alberto.
     
    87
    Danilo Cataldi se pokusil o technické zakončení, které mělo i slušné parametry, ale stejně se nevešlo do brány. Možná za to může i to, že domácí hráč přitom docela smolně podklouzl.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Lucas Biglia.
     
    84
    Hosté nechtějí riskovat ztrátu míče, takže se s ním raději stáhnout zpět na svou polovinu, kde už začínají pomalu odpočívat každou minutu do konce utkání.
     
    82
    Tomas Strakoša docela dlouho váhá s rozehrávkou. Míč nakonec posílá obloukem až na střed hřiště, kde ale jeho spoluhráči následný souboj moc nezvládli.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Lucas Paquetá (AC Milán).
     
    80
    No tak toto by se na tak vysoké úrovni stávat nemělo! Theo Hernández se za pomocí svých spoluhráčů dostal až do středu vápna, kde byl úplně sám. V takové pozici je snad i těžší vystřelit mimo tři tyče, ale to se přesně hostujícího bekovi povedlo!
     
    79
    Po dlouhé době je s míčem v kontaktu Gianluigi Donnarumma, který se s ním však moc dlouho neohřál. Míč totiž hned vrací do oběhu.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jordan Lukaku (S. S. Lazio).
     
    77
    Hráči v modrých dresech jsou vytažení až u soupeřící šestnáctky, kde zkouší zahrozit pomocí napadání, ale AC Milán zkušeně kombinuje a míč rozhodně nehodlá ztrácet.
     
    76
    Domácí to pro změnu zkusili pomocí centru, ale ten bez problémů uklidil do bezpečí Ismaël Binnásir. Míč však poslal jen k protihráči.

    Lukáš Mihal

    Góly: 23. Çalhanoğlu (Ibrahimović), 34. Ibrahimović (pen.), 59. Rebić (Bonaventura)

    Karty:   78. J. Lukaku (LAZ) – 81. Paquetá (ACM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
    Lazio Rím: Strakoša – Patric, Acerbi, S. Radu (56. Vavro) – Lazzari, S. Milinković-Savić (67. D. Anderson), Lucas Leiva (46. Adekanye), Parolo (C), Jony (55. J. Lukaku) – Alberto, Correa (64. Cataldi).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Vavro, D. Anderson, J. Lukaku, Armini, Cataldi, Adekanye, Silva, Falbo, A. Anderson, Bastos.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Conti (72. Calabria), Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié (86. Biglia), Binnásir – Saelemaekers, Bonaventura (71. Krunić), Çalhanoğlu (38. Paquetá) – Ibrahimović (46. Rebić).
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Calabria, Rebić, Laxalt, Paquetá, Leao, Biglia, Maldini, Brescianini, Krunić, Gabbia.

    Rozhodca: Calvarese – Peretti, Bindoni