Dunajská Streda – Žilina 2:0 (kon.) | Trnava – Ružomberok 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 4:0 (kon.)
Nitra – Pohronie 0:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Trenčín – Sereď 3:2 (kon.)
koniec
AS Trenčín
3:2 (2:2)
ŠKF Sereď
Sobota 04.07.2020, 18:00 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá AS Trenčín a ŠKF iClinic Sereď. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Do konca tohto ročníka Fortuna ligy zostáva dohrať dve kolá. O titule je už rozhodnuté, ešte však nie je jasné obsadenie do pohárovej Európy a kto bude hrať baráž s víťazom 2. ligy. V tomto prenose zavítame do Žiliny, kde má svoj prechodný pobyt AS Trenčín, ktorý v skupine o udržanie vyzve Sereď.

    AS Trenčín:
    Cez týždeň rezonovala v tábore Trenčína veľmi podstatná správa, trénerovi Norbertovi Hrnčárovi skončila k 30.6 zmluva a vedenie sa mu ju rozhodlo nepredĺžiť, pretože ich vízie o smerovaní klubu ďalej sa rozchádzali. Mužtsvo povedie do konca súťaže doterajší asistent Juraj Ančic. Trenčín je momentálne s 36 bodmi na čele skupiny o záchranu a túto skupinu už určite vyhrá, keďže druhé Zlaté Moravce majú na svojom konte 29 bodov. Po prestávke bol Trenčín vo všetkých zápasoch úspešný.

    ŠKF iClinic Sereď:
    Hostia po prestávke ešte takisto neprehrali, na svojom konte majú 27 bodov a to stačí na tretie miesto. Sereď sa už definitívne vyhla baráži a tak môže sezónu dohrať v pokoji. V poslednom zápase Sereď zvíťazila nad Nitrou a práve v tomto zápase si zaistila záchranu, určite však bude chcieť sezónu dokončiť na čom najlepšom mieste.

    Dá sa povedať, že väčšiu motiváciu do zápasu má Trenčín, ktorý je aj papierovým favoritom. Za určitých okolností by Trenčín ešte mohol hrať kvalifikáciu o predkolo Európskej ligy. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek (C), Ligeon – Čataković, El Mahdioui, Kadák – Bukari, van Kessel, Comvalius

    Náhradníci: Bergsen – Zubairu, Corryn, Ghali, Knežević, Tučný, Depetris

    ŠKF iClinic Sereď: Kanurić – Morong, Michalík (C), Ba, T. Dabó – Duranski, Adekuoroye – Iván, Rorič, Vuk – Špehar

    Náhradníci: Yakubu – Pankarićan, Jarovič, Potoma, Vucenović, Slaninka, Šumský

    Rozhodca: Kristián Micheľ – Gabriel Ádám, Andrej Hrmo – Július Straka
     
    Prajem príjemný športovy večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe predposledné kolo tohtoročnej edície Fortuna ligy, v Žiline sa uskutoční súboj v skupine o záchranu, keď prvý Trenčín vyzve tretiu Sereď. Favoritom tak bude AS Trenčín, ktorý sa určitých okolností ešte môže hrať po sezóne kvalifikáciu o predkolo Európskej ligy. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Žiline je už v plnom prúde, výkop mal Trenčín, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, hostia zabojujú o body v červených.
     
    2
    Sereď vysoko napádala rozohrávku súpera, následne sme sledovali ako Dabó centruje pred bránu Trenčína, ale loptu si do svojich rukavíc pohodlne prebral brankár Šemrinec.
     
    3
    Trenčín zvolil postupný prechod na polovicu súpera, ale nič zaujímavého nevymyslel a tak už opäť sledujeme kombináciu Sereďe, ktorá sa snaží hrať aktívne.
     
    4
    Oba celky sa po zisku lopty snažia ihneď o prechod na polovicu súpera, ale jednotlivé defenzívy pracujú úspešne a tak čakáme na niečo zaujíavejšie.
     
    5
    Po nedovolenom zákroku zahrával Trenčín priamy kop na útočnej polovici, El Mahdiouidiho center však putoval len do rukavíc brankára Kanurića.
     
    6
    Zakrátko Trenčín ešte pokračoval v kombinácii na útočnej polovici, ale aj v tomto prípade smeroval center len k brankárovi Kanurićovi.
     
    7
    V týchto chvíľach je pri lopte častejšie Trenčín, ktorý operuje s loptou na polovicu súpera, ale stále sa nevie dostať do nejakej poriadnej akcie, z ktorej by ohrozil bránu.
     
    8
    Ligeon našiel presnou prihrávkou v pokutovom území Comvaliusa, ten sa však už cez obrancov neprebil a Trenčín ešte získava aspoň rohový kop.Ten Trenčín už aj rozohral, ale bude to len odkop od Kanurićovej brány.
     
    9
    Za dlhou prihrávkou za obranu súpera šprintoval hosťujúci Iván, svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Center na bližšiu žrď dokázala defenzíva Trenčína upratať do bezpečia.
     
    10
    Úvodná desaťmiútovka v Žiline je už minuloťou, zatiaľ je to bez vážnejšej situácie či už na jednej alebo druhej strane. Oba celky sa však snažia hrať aktívne.
     
    11
    Trenčín dal gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Sledovali sme rýchly prechod Trenčína na útočnú polovicu, Čataković našiel presnou prihrávkou JAKUBA KADÁKA a ten spoza pokutového územia namieril k parádnej strele a od tyčky sa lopta dostáva do siete – 1:0!
     
    12
    Na rade je teraz Sereď, ktorá musí doháňať náskok svojho dnešného súpera. Uvidíme, kedy sa aj hostia dostanú k prvej väčšej priležitosti v tomto zápase.
     
    13
    Faul zo strany Trenčína, hostia získavajú priamy kop na útočnej polovici a to z celkom zaujímavej pozície tesne pred pokutovým územím.
     
    14
    Priamy kop sa musel opakovať, následne sa pískal len ofsajd futbalistov Sereďe a tak Šemrinec nemusel nijak zasahovať.
     
    15
    Momentálne je pri lopte Sereď, ktorá sa snaží o prienik na útočnú polovicu. Trenčín však výborne obsadzuje stred poľa a súpera stále do ničoho vážneho nepúšťa.
     
    16
    Menší nápor zo strany súpera futbalisti Trenčína ustáli a práve domáci celok sa už snaží o kombináciu na polovici súpera. Uvidíme, kedy prídu aj ďalšie zaujímavé futbalové momenty.
     
    17
    Bukari sa dostal k lopte v pokutovom území, svojou prihrávkou našiel van Kessela, ale jeho strelecký pokus bol Adekuoroyem tečovaný na rohový kop! Keby sa tak nestalo, zrejme by sme boli svedkami druhého gólu v tomto zápase.
     
    18
    Rohový kop Trenčína nič zaujímavého nepriniesol, už sa smerom dopredu snaží preniknúť Sereď.
     
    19
    Pokus o rýchly útočný výpad Trenčínu nevyšiel, lopta sa tak opäť vracia na kopačky Sereďe, ktorá sa však takisto veľmi ťažko prebíja na polovicu súpera.
     
    20
    Šulek zachytil rozohrávku súpera a lopti priťukol na brankára Šemrinca, ktorý však zlým odkopom daroval súperovi aut v strede poľa.
     
    21
    Pred pokutovým územím súpera sme sledovali kombináciu Trenčína, autor zatiaľ jediného gólu Kadák našiel svojou prihrávkou Comvaliusa, ale ten z prvej zakončil veľmi nepresne.
     
    22
    Spoza pokutového územia to skúsil technickou strelou Čataković, jeho pokus brankár Kanurić vyráža veľmi dobrým zákrokom na rohový kop!
     
    23
    Sereď rohový kop zvládla ubrániť a už sa s loptou na kopačkách presúva až na polovicu súpera. Medzičasom sme sa dostali za polovicu úvodného dejstva.
     
    24
    Trenčín si pohodlne drží svoj tesný náskok o jeden gól, súpera do výraznej šance nepúšťa. Futbalisti v červených dresoch sa však stále snažia hrať aktívne smerom dopredu.
     
    25
    Aktuálne sledujeme kombináciu Trenčína, ktorý však zvolil postupný prechod na polovicu svojho dnešného súpera. Následne sme videli strelu od Kadáka, ale Kanurić so strelou do stredu bránky problémy nemal.
     
    26
    Morong potiahol rýchly útočný výpad Sereďe, ale jeho pretiahnutý center len preletel pokutovým územím Trenčína a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    27
    Adekuoroye poslal prízemný center do pokutového územia Trenčína, zakončenie hlavou od Špehara však bolo veľmi nepresné.
     
    28
    Sereď dala gól!

    Je vyrovnané! Sereď založila výborný útočný výpad, hostia prešli obranou ako nôž maslom, následne si v pokutovom území DINO ŠPEHAR narazil loptu s Vukom a prvý menovaný to celé ideálne zakončil – 1:1!
     
    29
    Trenčín sa po inkasovanom góle okamžite presúva na útočnú polovicu a snaží sa prinavrátiť si späť svoje vedenie. Sereď sa tak musí brániť.
     
    30
    Mohlo to byť 1:2! Iván sa krásne zbavil obranu Trenčína v pokutovom území, svojou prihrávkou našiel Špehara, ale hosťujúci útočník vo svojej druhej veľkej šanci v tomto zápase zlyhal! Trenčín mal obrovské šťastie, že to neskončilo gólom.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia v Žiline je už minulosťou. Po góloch Kadáka a Špehara je stav vyrovnaný 1:1, zatiaľ sledujeme celkom zaujímavý prvý polčas.
     
    32
    Sledovali sme útok Trenčína, ale van Kessel sa už pred pokutovým územím do zakončenia nedostal a Sereď sa pokúša o rýchly útočný výpad.
     
    33
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia priamy kop na útočnej polovici, ale rozohrávka nakrátko nič zaujímavého neponúkla. Sereď však aj naďalej zostáva pri lopte.
     
    34
    Morong dostal prihrávku do ofsajdu, takže loptu zo svojej polovice bude rozohrávať Trenčín. Ihneď však čelí vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    35
    Toto bol rýchly útok Trenčína, k lopte sa dostal van Kessel, ale jeho nadvihnutý center končí len u brankára Kanurića.
     
    36
    Aj túto útočnú snahu Trenčína potiahol van Kessel, následne svojou prihrávkou hľadal v pokutovom území Comvaliusa, ale ten pri snahe o zakončenie fauloval.
     
    37
    Sereď dala gól!

    Hostia otáčajú vývoj zápasu vo svoj prospech! Tieto minúty zápasu patrili jednoznačne Seredi, v pokutovom území súpera sa k lopte dostal MATEJ VUK a jeho krásna strela končí gólom – 1:2!
     
    38
    Trenčín dal gól!

    Sereď sa napokon z vedenia dlho neradovalo, opäť je v Žiline vyrovnaný stav! Trenčín sa ihneď po rozohrávke zo stredového kruhu presunul na útočnú polovicu, spoza pokutového územia si to napriahol k strele HAMZA ČATAKOVIĆ a presnou strelou k tyčke nedal Kanurićovi žiadnu šancu na zákrok – 2:2!
     
    39
    Prvý polčas v Žiline sa ešte neskončil a už sme videli štyri góly! V zápas, kde hrá Trenčín to však nič neobvyklé nie je.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca úvodného dejstva. Uvidíme, čo nám záver prvého polčasu ešte ponúkne.
     
    41
    Domáci Križan potiahol útok domácich, ale cez obranu súpera sa nedostal a bude to len odkop od Kanurićovej brány.
     
    42
    Zatiaľ záver prvého polčasu patrí Trenčínu, ktorý s loptou na svojich kopačkách kombinuje na polovici súpera.
     
    43
    Ofsajd zastavil hosťujúci celok v tomto útočnom výpade.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Žiline sa už skončilo, priebežný stav medzi Trenčínom a Sereďou je 2:2! Sledovali sme celkom ofenzívne stretnutie, do vedenia išli domáci gólom Kadáka, ale potom sa Seredi podarila otočka zásluhou Špehara a Vuka. Z vedenia sa hostia dlho neradovali, Čataković ihneď vyrovnal na 2:2!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:01.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia v Žiline je už v plnom prúde, výkop patril Seredi. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Sereď sa okamžite presunula aj s loptou na kopačkách na útočnú polovicu, ale hostia sa previnili faulom a tak Trenčín rozohráva zo svojho územia.
     
    48
    Ani Trenčín však teraz v útoku nepochodil, navyše sa musel brániť pri rýchlom brejku súpera, čo však domáci zvládli.
     
    49
    Iván potiahol rýchly útočný výpad hostí a Sereď získava rohový kop. Hostia reklamovali ruku Šuleka, ale penalta sa nepíska.
     
    50
    Sereď v krátkom slede zahrávala dva rohové kopy, ale ani jeden z nich nič zaujímavého neponúkol.
     
    51
    Zakrátko hostia opäť zaútočili, ale dlhý nakopnutý center pred bránu Trenčína bol nepresný a Šemrinec teda nemusel vôbec zasahovať.
     
    52
    Trenčín drží loptu na svojich kopačkách, zvolil však postupný prechod smerom dopredu. Uvidíme, či aj v druhom polčase to bude gólové divadlo.
     
    53
    Domáci zahrávali autové vhadzovanie na polovici súpera, ale van Kessel sa po zisku lopty do žiadnej šance neprebil. Sereď rozohráva loptu na svojom území.
     
    54
    Na hranici pokutového územia sa dostal do zakončenia Vuk, ale loptu napálil len do Križana. Ten sa s ťažkosťami dvíhal zo zeme, ale napokon je v poriadku.
     
    55
    Sledovali sme pokus z väčšej vzdialenosti od kapitána domácich Šuleka, ale jeho pokus smeruje len vedľa brány súpera. Kanurić už rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    56
    Už sa oba celky snažia pokračovať tam, kde skončili v prvom polčase a to je pezentovať sa útočným futbalom a zakladať rýchle útočné akcie.
     
    57
    Momentálne na útočnej polovici kombinuje Trenčín, v druhom polčase stále čakáme na výraznejšiu šancu.
     
    58
    Trenčín mohol ísť do vedenia! Slávikov center z pravej strany bol mierne tečovaný, ale lopta sa dostala pred bránu Sereďe na hlavu van Kessela, ale ten z výbornej pozície poslal loptu tesne nad! Sereď mala aj kus šťastia.
     
    59
    Strelou zo strednej vzdialenosti sa prezentoval Čataković, ale nebol úspešný a Kanurić uvedie loptu späť do hry svojim výkopom.
     
    60
    Duranski to potom na druhej srane skúšal lobom z veľkej vzdialenosti, ale Šemrinec bol prirpavený a pripisuje si ľahký zákrok.
     
    61
    Hodina zo stretnutia v Žiline je už minulosťou, priebežný stav je 2:2!
     
    62
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Maj Rorič, prichádza Denis Potoma.
     
    63
    Hra sa na malú chvíľu musela prerušiť, prebieha ošetrenie domáceho Ligeona, ktorý však určite bude v zápase pokračovať.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Martin Šulek (AS Trenčín).
     
    65
    Sereď v krátkom slede zahrávala priamy aj rohový kop, ale ani jeden z nich nič zaujímavého neponúkol. Loptu už na svoje kopačky získava Trenčín.
     
    66
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Kadák, prichádza Milan Corryn.
     
    67
    Trenčín sa snaží o prienik na útočnú polovicu, ale Sereď výborne obsadzuje stred poľa.
     
    68
    Slávik vyslal prízemný center pred bránu hostí, van Kessel sa z uhla pokúsil zakončiť pätičkou ale neuspel. Kanurić rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    69
    Morong skúšal zakončiť z hranice pokutového územia, ale mieril len veľmi nepresne. Koncovka teda trápi oba celky v druhom polčase.
     
    70
    Momentálne je pri lopte Trenčín, ale cez prehustenú obranu súpera sa mi presadiť nedá. Domáci stiahli kombináciu na stred poľa.
     
    71
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Ruben Ligeon, prichádza Abubakar Ghali.
     
    72
    Trenčín zahrával rohový kop po Comvaliusovej aktivite. Center nebol od rohovej zástavky úspešný a následne menší nápor už Sereď zvládla.
     
    73
    Trenčín dal gól!

    Trenčín sa ujíma vedenia o jeden gól! Domácim vyšiel tento prechod na útočnú polovicu, MILAN CORRYN dostal presnú prihrávku a jeho technický obstrel zapadol presne k tyčke, Kanurić bol bez šance – 3:2!
     
    74
    Žltú kartu dostáva Richard Križan (AS Trenčín).
     
    75
    Sereď v krátkom slede zahrávala priamy aj rohový kop, exekútorom týchto situácii bol Iván, ale Trenčín zvládol dostať v oboch prípadoch loptu do bezpečia.
     
    76
    Hostia pokračovali vo svojej akitivite pred pokutovým územím, ale Špehar si zle načasoval svoj nábeh na prihrávku a píska sa ofsajd.
     
    77
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Hamza Čataković, prichádza Abdul Zubairu.
     
    78
    Parádnym spôsobom oklamal obranu domácich v pokutovom území Vuk, jeho následnú tvrdú strelu do stredu brány vyboxoval brankár Šemrinec do bezpečia!
     
    79
    van Kessel šprintoval za dlhou prihrávkou do pokutového územia, ale ako prvý bol pri lopte brankár Kanurić.
     
    80
    Približne 10 minút zostáva do konca druhého polčasu, možno nejaký ten nadstavený čas. Trenčín aj naďalej vyhráva o jeden gól a je tak na najlepšej ceste získať tri body.
     
    81
    Trenčín získal autové vhadzovanie na útočnej polovici, ale do žiadnej zaujímavej šance sa nedostal. Pre domácich je však podstatné, že sa hrá ďaleko od ich brány.
     
    82
    K lopte sa už dostáva Sereď, ktorá naopak prehráva o jeden gól a musí začať aj viacej riskovať, ak chce z tohto zápasu vyťažiť aspoň jeden bod.
     
    83
    Musíme však konštatovať, že tempo v druhom polčase oproti tomu prvému výrazne opadlo, ani šancí sme veľa nevideli.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Filip Duranski, prichádza Senad Jarovič.
     
    85
    Nový muž na ihrisku Jarovič našiel v pokutovom území svojou prihrávku Potomu, jeho strelecký poks bol zblokovaný. Hostia ešte zahrávali rohový kop, ktorý domáci ubránili.
     
    86
    Potom sme sledovali rýchly brejk domácich, van Kessel však zakončiť nestihol. Aj Trenčín ešte zahrával rohový kop, ale tiež nič zaujímavého z neho domáci nevyťažili.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Alex Iván, prichádza Alexsandar Vucenović.
     
    88
    Trenčín s loptou na kopačkách a drží hru ďaleko od svojej brány. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, žeby z toho ešte mohla byť záverečná dráma.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať.
     
    90
    Domáci dlho kombinovali pred pokutovým územím, ale nikto sa k strele neodhodlal. Pre Trenčín je podstatné, že drží loptu na svojich kopačkách.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Drženie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránku: 6:4. Strely mimo: 4:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:8.
     
    Druhý polčas v Žiline už veľa futbalovej krásy neponúkol, tempo oproti prvému polčasu opadlo. O rozhodnutie sa postaral v 73. minúte striedajúci Corryn, ktorý stanovil konečný výsledok na 3:2! Trenčín tak po prestávke zostáva aj naďalej stopercentný, Sereď utrpela prvú prehru.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera! (19:51:11)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.

    Góly: 11. Kadák (Čataković), 38. Čataković, 73. Corryn – 28. Špehar (Vuk), 37. Vuk

    Karty:   64. Šulek (TRE), 74. Križan (TRE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:8.
    AS Trenčín: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek (C), Ligeon (71. Ghali) – Čataković (77. Zubairu), El Mahdioui, Kadák (66. Corryn) – Bukari, van Kessel, Comvalius.
    Náhradníci: Bergsen – Zubairu, Corryn, Ghali, Knežević, Tučný, Depetris.

    ŠKF Sereď: Kanurić – Morong, Michalík (C), Ba, T. Dabó – Duranski (84. Jarovič), Adekuoroye – Iván (87. Vucenović), Rorič (62. Potoma), Vuk – Špehar.
    Náhradníci: Yakubu – Pankarićan, Jarovič, Potoma, Vucenović, Slaninka, Šumský.

    Rozhodca: Kristián Micheľ – Gabriel Ádám, Andrej Hrmo – Július Straka