Osasuna – Vigo 2:1 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Atlético Madrid – Real Betis 1:0 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
FC Barcelona
cz Sobota 11.07.2020, 19:30 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:12. (21:28:28)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Barcelona nakonec poráží Valladolid v důležitém utkání 1:0.

    Barcelona byla od samého úvodu více u balonu. Postupem času si vypracoval brankovou příležitost Griezmann, ale celou akci nedovedl ke zdárnému konci. Až Arturo Vidal dokázal po přihrávce Messiho rozvlnit síť parádní ránou ke vzdálenější tyči. Další gólovku měl na kopačce Griezmann, ale ani v obrovské příležitosti Masipa neohrozil. Na druhé straně mohl před přestávkou srovnat Kike Pérez, ale v samostatný únik proti Ter Stegenovi neproměnil.

    Po změně stran se tempo zápasu výrazně zpomalilo. Barcelona již tolik nedržela míč a nedokázala se dostat ani do jediné vyložené šance. Na druhé straně Valladolid zkoušel nebezpečné protiútoky, ale ty většinou končily u skvěle chytajícího Ter Stegena.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté vysunuli napadání hluboko na polovinu soupeře. Balon se však nepodařilo získat Rakitićovi ani na pravé straně Suárezovi.
     
    90+3
    Barcelona si v závěru koleduje o průšvih. Sandro Ramírez se hned dvakrát prohnal po levé straně do vápna, ale z úhlu si na Ter Stegena nepřišel.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    S Rakitićem spolupracoval ve středu pole Arturo Vidal. Nakonec to vypadalo, že by mohl pálit Suárez, ale zhuštěným prostorem před vápnem neprošel.
     
    90
    Luis Suárez sice není po svém příchodu na trávník příliš vidět, ale nyní vybojoval důležitý balon u postranní lajny v souboji s Olivasem. Právě od domácího stopera se míč odrazil do zámezí.
     
    89
    Sandro Ramírez mohl ještě posouvat míč na Rubia, který by měl na levé straně o něco lepší pozici k centru, ale nakonec zvolil sám zakončení, které se však do branky nevešlo.
     
    88
    Messi si naváděl míč z pravé strany více k ose trávníku, ale nemohl se dostat do prostoru, ze kterého by mohl ohrozit domácí branku.
     
    87
    Ani domácí už nemají dostatek sil na aktivní napadání. Rubio se snažil nabourat rozehrávku Piquého s Araújem, ale nebyl úspěšný.
     
    86
    Taktickým faulem ve středovém kruhu se prezentoval Pablo Hervías, který srazil k zemi Rakitiće. Hosté s rozehrávkou nespěchají a chtějí hru uklidnit.
     
    85
    Valladolid se nadechuje k náporu. Před Ter Stegena míří jeden centr za druhým. Tentokrát si ale německý gólman stáhl balon do rukavic.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Barcelona i nadále drží jednobrankové vedení v důležitém zápasu ve Valladolidu.
     
    83
    A další centr se tentokrát otřel o ruku Júniora Firpa. Hlavní rozhodčí po konzultaci s kolegy u videa nechal rozehrávat jen rohový kop.
     
    82
    Barceloně v závěru zápasu dochází dech. Hosté mohli jít do nebezpečného kontru. Pérezova přízemní rána skončila jen u Piquého.
     
    81
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Waldo Rubio.
     
    80
    Jordi Alba měl ještě připomínky k hlavnímu rozhodčímu, který pustil zákrok v pokutovém území na Piquého a vysloužil si žlutou kartu.
     
    79
    Hlavní rozhodčí dává hráčům příležitost se v horkém počasí občerstvit u postranní lajny.

    Vít Schück

    Góly: 16. Arturo Vidal (Messi)

    Karty:   45+1. Alcaraz (RVL), 66. K. Pérez (RVL) – 41. Lenglet (BAR), 60. Busquets (BAR), 80. Alba (BAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:12.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Sánchez, Raúl García (24. Nacho Martínez) – Plano (81. Rubio), Fede, Fernández (46. Hervías), Alcaraz (46. Ünal), K. Pérez – Guardiola (63. Sandro Ramírez).
    Náhradníci: Caro – Nacho Martínez, Alende López, Sandro Ramírez, De la Fuente, Ünal, García Raja, Hervías, Fernandes, T. Villa, Rubio, Antoñito.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet (58. R. Araújo), Alba – Roberto, Busquets (76. Firpo), Arturo Vidal – Puig (59. Rakitić) – Messi (C), Griezmann (46. L. Suárez).
    Náhradníci: Neto – L. Suárez, Firpo, Braithwaite, R. Araújo, Rakitić, Comas Freixas.

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, De Francisco