Washington – Carolina 3:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:0 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 1:2 (kon.)
Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 0:2 (kon.)
koniec
Dallas Stars
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Nashville Predators
cz Štvrtok 30.07.2020, 22:00 • Rogers Place, Edmonton • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek hokejové noci. (00:32:06)
     
    Československá stopa v utkání
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:58
     
    Dnešní zápas je u konce. Dallas i přes svůj velký tlak nakonec nenašel recept na ani jednoho finského brankáře Nashvillu, kteří si tak připisují dělené čisté konto. Naopak Predators byli zpočátku velice efektivní, protože skórovali rovnou z jedné ze svých dřívějších šancí. V průběhu zápasu navíc dokázali vedení navýšit a pak už se soustředili jen na bránění, které jim dnes opravdu šlo. Stars tak aspoň vědí, na čem musí do začátku play off pracovat: rozhodně musí zvýšit efektivitu střelby a také by mohli zapracovat nad přechodem středního pásma. Ani ze strany Nashvillu to rozhodně nebylo bezchybné, ale rozhodně dnes podal dostatečné výkon k tomu, aby si připsal snadnou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Dallas to ještě zkouší s šesti bruslaři. Miro Heiskanen sice pálí opravdu tvrdě, ale stejně míří jen do rukavice svého krajana.
     
    59:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:18
    Joe Pavelski docela překvapivě zakončil téměř z nulového úhlu, což Pekka Rinne viditelně nečekal, ale i přesto si zase dokázal poradit.
     
    58:20
    Predators postavili na vlastní modré čáře neviditelnou pevnou zeď, přes kterou se Stars nemohou dostat, i když se snaží sebevíc.
     
    57:55
    Jamie Benn se zkoušel prostrčit puk mezi nohy protihráče, ale to se mu nepovedlo. Dallas se tak pořád musí dostávat ze svého pásma.
     
    57:21
    Anton Chudobin dobře vyjel proti nahozenému kotouči, ale jeho spoluhráči už moc času nemají. Nejspíš už jsou tak smířeni s porážkou.
     
    56:46
    Nashville mohl opět rozhodnout, protože mířil do přečíslení, které však Craig Smith pokazil moc prudkou přihrávkou, na kterou Nick Bonino nedosáhl.
     
    56:17
    Roope Hintz se sám postaral o přechod středního pásma a následně i vypálil. Puk však poskakoval, kvůli čemuž skončil vysoko nad horní tyčkou branky.
     
    55:27
    Kyle Turris se i nadále aktivně angažuje ve hře a u mantinelu dotírá na soupeře, který se snaží o nějakou gólovou přihrávku.
     
    54:49
    Kyle Turris vyvezl puk do útočného pásma, kde mohl i něco zkusit vymyslet, ale místo toho jen nahodil za bránu. Čas navíc každopádně získal.
     
    54:14
    Po dalším vhazování se Predátoři rovnou osvobozuje vyhozením, po kterém se však Dallas rychle vrací dobře, kde zase začíná kroužit u hrazení.
     
    53:53
    Pekka Rinne zasahuje ihned po vhazování, potvrzuje tedy svou pozornost a jistě si kráčí za 100% úspěšností zákroků.
     
    53:33
    O kotouč se zase musí bojovat u mantinelu, kde ho nakonec získal Roope Hintz, který však ani nadvakrát nedokázal úspěšně přihrát na modrou čáru.
     
    52:58
    Dallas je konečně u kusu gumy a ihned míří dopředu pomocí nahození, ale to zachytili soupeřící hráči, kteří samozřejmě s rozehrávkou váhají.
     
    52:23
    Stars naprosto bez problémů ustáli početní nevýhodu, ale čas na vyrovnání se začíná opravdu krátit. Nashville navíc pořád drží puk pod kontrolou.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 4. Arvidsson (F. Forsberg, Johansen), 29. Arvidsson (F. Forsberg, Josi)


    Dallas Stars: Bishop (31. Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Johns, Fedun – Ja. Benn (C), Dellandrea, Gurianov – Hintz, Dickinson, Perry – Janmark, Pavelski, Radulov – Cogliano, Faksa, Comeau (A) – Dowling.
    Nashville Predators: Saros (31. Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Fabbro, Hamhuis, Y. Weber, Tinordi – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Turris, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson – Blackwell.

    Rozhodca: Joannette, O'Rourke – Kovachik, Suchánek