Brescia – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 3:0 (kon.) | Bergamo – Inter 0:2 (kon.)
Juventus – AS Rím 1:3 (kon.) | Neapol – Lazio 3:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
3:0 (1:0)
Cagliari Calcio
cz Sobota 01.08.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi AC Milán a Cagliari Calcio. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Cagliari Calcio

    Cagliari může odehrát poslední duel letošního ligového ročníku v naprostém klidu. Po sedmatřiceti kolech má na svém kontě čtyřicet pět bodů a patří mu třináctá pozice ligové tabulky. Cagliari už si setrvání mezi italskou smetánkou zajistilo se značným předstihem. Při souhře příznivých výsledků může navíc poskočit až na desátou pozici. V posledním kole navíc přerušili sérii bodových klopýtnutí, když na svém hřišti přehrálo mistrovský Juventus 2:0.
     
    AC Milán

    Domácí celek je na tom mnohem lépe. Po sedmatřiceti odehraných zápasech má na svém kontě šedesát tři získaných bodů a patří mu šestá pozice. Tato příčka AC zůstane i po posledním odehraném souboji. Sedmá Neapol na něj totiž ztrácí čtyři body, zatímco páté AS Řím disponuje čtyřbodovým náskokem. Z posledních pěti zápasů dokázalo AC čtyřikrát zvítězit. Naposledy zvítězilo 4:1 na půdě Sampdorie.
     
    Vzájemný souboj

    V podzimním vzájemném souboji na půdě Cagliari se AC radovalo z vítězství 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma (C) – Calabria, Kjaer, Gabbia, Hernández – Castillejo, Kessié, Binnásir, Çalhanoğlu – Ibrahimović, Leao.
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Biglia, Bonaventura, Brescianini, L. Colombo, Duarte, Laxalt, Maldini, Paquetá, Saelemaekers, Torrasi.

    Cagliari Calcio: Cragno (C) – Walukiewicz, Ceppitelli, Klavan, Mattiello – Nández, Ionita – Faragò, Lykogiannis, Pereiro – Simeone.
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Birsa, Carboni, Delpupo, Gagliano, Ladinetti, Lombardi, Marigosu, Paloschi, Pavoletti, Pisacane.

    Rozhodčí: Serra – Gori, Cangiano.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. AC se ihned vydalo do útoku, ale obrana Cagliari si na nákop za obranu dala pozor.
     
    2
    Kessie dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, odkud potáhl míč až na hranici velkého vápna, ale jeho dloubáček skončil u prvního obránce.
     
    3
    Za dalším centrem do pokutového území se dral Samuel Castillejo, který ještě zkoušel míč procedit pod sebe, nicméně Hakan Çalhanoğlu se do zakončení nedostal.
     
    4
    AC Milán zahrávalo první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč propadl na malé vápno, odkud hlavičkoval Simon Kjaer, jehož pokus prolétl kolem zadní tyčky.
     
    5
    Rafael Leao dostal přihrávku na levou stranu, jenže dlouho otálel s rozehrávkou a napadající soupeř mu včasným přístupem vypíchl míč do autu.
     
    6
    Giovanni Simeone dohnal prudkou přihrávku na levé křídlo, jenže důrazný Simon Kjaer jej tělem dokázal vytlačit mimo hrací plochu. AC bude vhazovat.
     
    7
    Franck Kessié byl pozdě v souboji u pomezní čáry a poslal k zemi rozběhnutého soupeře. Hostující Cagliari tak může rozehrávat na polovině AC.
     
    8
    Simon Kjaer si před vlastní brankou pohlídal náběh aktivního Simeoneho a bez problémů odkopl míč na rohový kop. Obránci AC se s tím v úvodních minutách nemažou.
     
    9
    Nahitan Nández vystihl špatnou rozehrávku domácích stoperů a mohl postupovat směrem do velkého vápna. Místo zakončení se o míč nechal připravit Kjaerem.
     
    10
    Samuel Castillejo se krásným slalomem probil až do pokutového území, jenže jeho prudkou přízemní pobídku odkopli zadáci v bílém mimo velké vápno.
     
    11
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po dobrém vstupu do utkání ujímá vedení! Domácí hráči se prokombinovali do pokutového území, odkud pálil Leao, jehož ránu zastavila tyč. Míč se však odrazil před branku a hostující RAGNAR KLAVAN si míč srazil do sítě!
    11. Ragnar KLAVAN - 1:0
     
    13
    Pereiro dojel soupeře ostrým skluzem v souboji na polovině hřiště a vidí žlutou kartu.
     
    14
    Rozhodčí si ještě nechal poradit, zda si předchozí souboj nevyžádal červenou kartu. Nakonec ale Pereirovi ponechal jen trest žluté barvy.
     
    15
    Domácí celek zahrával rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl k zadní tyči, kde číhal Ibrahimovič, ale Ceppitelli před ním hlavou přizvedl míč mimo velké vápno.
     
    16
    Ismaël Binnásir poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, kde byl Samuel Castillejo. Druhý jmenovaný si následně pomohl zpětnou přihrávkou na stopery.
     
    17
    Alessio Cragno si dal pozor na další průnikovou přihrávku mezi stopery hostujícího celku a bez větších problémů ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    18
    Rafael Leao se krásně zbavil obránce na levé strany a vymyslel ukázkový přízemní centr. Do zakončení se dostal Samuel Castillejo, jehož rána mířila jen do prostoru, kde stál pozorný Cragno.
     
    19
    Davide Calabria dohnal prudkou přihrávku na pravou stranu, udržel míč na trávníku a rozjel kombinaci AC. Domácí celek předvádí rychlé přihrávky kolem velkého vápna.
     
    20
    Nahitan Nández odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam se dral aktivní Simeone, kterému k zakončení scházelo snad deset centimetrů.
     
    21
    Ismaël Binnásir poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území. Hakan Çalhanoğlu si zbytečně rovnal míč na levačku a už nestačil vypálit.
     
    22
    Právě Hakan Çalhanoğlu se následně ujal rozehrávky rohového kopu. Turecký záložník odcentroval na malé vápno a hostující brankář míč hravě vyboxoval.
     
    23
    Ionita táhl útočnou akci Cagliari středem hrací plochy, jenže na polovině hřiště zapomněl míč za sebou a už se pro něj nestačil vrátit před Leaem.
     
    24
    Zlatan Ibrahimović si v pokutovém území počkal na prudký centr z pravé strany, byl prakticky sám před brankářem, ale z voleje jej napálil do hrudi!
    24. Zlatanova obrovská šance
     
    25
    Další obrovská šance domácího AC! Rafael Leao si naskočil na další centr z pravé strany, ale jeho parádní nůžky skončily na břevně!
     
    26
    Ibrahimović poslal přihrávku na hranici pokutového území, nicméně Leao si tentokrát neporadil se zpracováním a nechal obránce míč odkopnout do autu.
     
    27
    Ibrahimović si řekl o přihrávku na hranici velkého vápna, jenže nešel proti míči a napadající soupeř balón bez problémů odehrál do autu.
     
    28
    Hlavní rozhodčí odpískal krátkou přestávku na občerstvení.
     
    29
    Pokračuje se ve hře! Cagliari následně rozjelo akci po pravé straně. Simeone se snažil prosmýknout kolem Calabrii, jenže zapomněl míč za sebou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi napínavý duel. Domácí AC se hned v úvodu ujalo vedení a od té doby diktuje tempo hry.
     
    31
    Nahitan Nández kouzlil s míčem u nohy na pravé straně, nicméně jeho přihrávka na rozběhnutého Simeoneho byla moc prudká a skončila v autu.
     
    32
    Hakan Çalhanoğlu dostal přihrávku na levou stranu, krásně se prodral do blízkosti pokutového území, jenže jeho dělovku zablokoval hned první obránce.
     
    33
    Federico Mattiello chtěl překvapit obranu domácího celku obloučkem na hranici velkého vápna, jenže nikdo v bílém dresu se za míčem nerozběhl.
     
    34
    Matteo Gabbia vystoupil na polovinu Cagliari a v souboji se Simeonem si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozhodčí střet dobře viděl a odpískal přímý kop pro hosty.
     
    35
    Leao schytal v souboji úder do choulostivých míst a musel přerušit svůj běh směrem k brance Cagliari. Uvidíme, zda domácí rychlík ještě zasáhne do hry.
     
    37
    Simeone sice doběhl prudkou kolmici do pokutového území a zpracováním vyřadil ze hry domácího brankáře, jenže sám si míč ukopl až ke Kjaerovi, jež míč odkopl.
     
    38
    S Leaem to nevypadá vůbec dobře! Domácí křídelník nadále zůstává sedět na střídačce a je v péči domácích zdravotníků.
     
    39
    Samuel Castillejo procedil přihrávku do pokutového území, kde zakončoval Zlatan Ibrahimović, nicméně jeho dělovka levačkou prolétla daleko od branky.
     
    39
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Giacomo Bonaventura.
     
    40
    Giacomo Bonaventura ihned po svém příchodu na trávník napadal rozehrávku Cagliari. Zadáci hostujícího celku si ale poradili a zakopli míč ze své poloviny.
     
    41
    Ibrahimovič se hnal k dalšímu centru z levé strany. Švédský útočník tentokrát dokonce zakončil levačkou, ale trefil hned prvního soupeře v bílém.
     
    42
    Theo Hernández si v pokutovém území naskočil na nadýchaný centr z pravé strany, jenže hlavou přizvedl míč jen vysoko do vzduchu, odkud jej sebral hostující brankář.
     
    43
    Zlatan Ibrahimović si v pokutovém území udělal prostor a probil se k centru z pravé strany. Jeho hlavička ale byla hodně slabá a hned první obránce míč odehrál do autu.
     
    44
    Pokutový kop pro domácí celek! Hlavní rozhodčí viděl nedovolený zákrok na Ibrahimoviče a ukázal na puntík!
     
    45
    Švédský útočník selhal! Zlatan Ibrahimović zakončil hodně slabě a hostující brankář jeho penaltu lapil!
    45. Penalta
     
    45
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+1
    Paolo Faragò zatáhl za dres rozběhnutého soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    45+2
    Domácí AC zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se chopil Hakan Çalhanoğlu, jehož ránu zastavila zeď hostujícího celku.
     
    45+3
    Franck Kessié s vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše a pohotově odcentroval před branku soupeře. Obrana Cagliari míč stačila odehrát na rohový kop.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího AC Milán. Hned po deseti minutách hry si totiž nešťastnou vlastní branku vsítil Klavan! Další zásah mohl přidat Ibrahimovič, ale jeho volej brankář vyrazil. O minutu později zkoušel akrobatické zakončení Leao, jenže trefil břevno. V závěru poločasu AC dokonce kopalo pokutový kop, ale Ibrahimovič obrovskou možnost zahodil. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí mužstvo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. AC se ihned pokusilo o vysoký nákop na Ibrahimoviče, který se k míči nedostal.
     
    47
    Právě švédský útočník se pro změnu zjevil v pozici centrujícího fotbalisty, jenže jeho pobídka mířila do ofsajdu, ve kterém se nechal lapit Samuel Castillejo.
     
    48
    Theo Hernández dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na průnik vpřed a musel si pomoci zpětnou přihrávkou. Hráči AC nadále kombinují.
     
    49
    Domácí celek zahodil další obrovskou šanci! Hakan Çalhanoğlu si v pokutovém území naběhl na skákavý centr z levé strany, ale trestuhodně zakončil nad břevno!
     
    50
    Na opačné straně se do zakončení protlačil aktivní Simeone, jenže jeho pokus srazil hned první obránce v červenočerném dresu na rohový kop.
     
    51
    Gastón Pereiro vymyslel od rohového praporku nadýchaný centr na malé vápno, ale Simon Kjaer nedal nikomu ze soupeřů šanci na zakončení.
     
    52
    Hosté se pro změnu pokusili dostat do šestnáctky pomocí dlouhého autu z levé strany. Míč se však snesl jen do prostoru, kde kralovali zadáci AC.
     
    53
    Theo Hernández se včas vrátil na vlastní polovinu, dostal se před rozběhnutého útočníka a hlavou zahrál míč do rukavic domácího brankáře.
     
    54
    Hakan Çalhanoğlu se ujal rozehrávky dalšího přímého kopu AC. Na jeho centr si naskočil osamocený Simon Kjaer, jehož hlavička prolétla kolem branky.
     
    55
    Gastón Pereiro sprintoval za přihrávkou na levou stranu, nicméně Davide Calabria si před něj stačil dát tělo a raději si pomohl malou domů.
     
    56
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Domácí celek se nakonec deset minut po přestávce dočkal druhé branky! ZLATAN IBRAHIMOVIĆ napravil svou zahozenou penaltu! Po rychlé akci vypálil z pravé strany pokutového území a jeho dělovka skončila pod břevnem!
    56. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:0
     
    58
    Hostující Cagliari se ihned vydalo do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Simeone si řekl o průnikovou kolmici mezi stopery, jenže jeho směrem letěla moc prudká pobídka.
     
    58
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Domácí celek bleskově přidává i třetí branku! AC získalo míč díky skvělému napadání na polovině soupeře. SAMUEL CASTILLEJO dostal přihrávku z pravé strany, otočil se kolem obránce a přízemní střelou rozvlnil síť!
    58. Samuel CASTILLEJO - 3:0
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí AC má zatím průběh utkání pevně ve svých rukou. Fotbalisté domácího celku po přestávce zařadili vyšší rychlost a nedávají Cagliari šanci.
     
    61
    Až nyní se hosté po delší době dostali do blízkosti pokutového území AC. Nikdo v bílém dresu však nedokázal odcentrovat a domácí celek rychle získal míč zpátky na své kopačky.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Alessio Cragno (Cagliari Calcio).
     
    63
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Ceppitelli, přichází Andrea Carboni.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Alberto Paloschi.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Ragnar Klavan, přichází Andrea Carboni.
     
    64
    Střídající fotbalisté Cagliari se ihned zapojili do ofenzivního snažení svého mužstva. Akce hostujícího celku však neměla dlouhého trvání. Kjaer získal míč pro AC.
     
    65
    Samuel Castillejo dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, ale zbytečně si rovnal míč na levačku. Hostující obránce mu jej stačil vypíchnout.
     
    66
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Daniel Maldini.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Alexis Saelemaekers.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Marco Brescianini.
     
    67
    Paolo Faragò dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, nicméně osamocený Simeone na míč nedosáhl.
     
    68
    Federico Mattiello rozjel akci hostujícího celku po levé straně a byl faulován. Alexis Saelemaekers vidí žlutou kartu.
     
    69
    Hostující Cagliari následně zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, jenže nikdo v bílém jej nedokázal prodloužit do nebezpečného prostoru.
     
    70
    Davide Calabria uklidnil rozehrávku domácího celku zpětnou přihrávku na spoluhráče z obrany. AC Milán už nikam nespěchá a spíše drží svůj náskok.
     
    71
    Nahitan Nández dostal prostor na levé straně, jenže jeho pomalý průnik skončil přihrávkou na pravé křídlo, kde se nepohyboval nikdo v dresu Cagliari.
     
    72
    Federico Mattiello byl faulován na polovině hřiště. Calabria mu namasíroval kotník tak ostrým způsobem, že výkřik hostujícího hráče musel být slyšet až na vrcholcích nedalekých Alp.
     
    73
    Ibrahimovič se snažil procedit přihrávku do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila na noze prvního soupeře, který balón odkopl do autu.
     
    74
    Alexis Saelemaekers využil volného prostoru na pravé straně k přihrávce na Ibrahimoviče. Švédský útočník se však nechal vytlačit do ostrého úhlu a už neodcentroval.
     
    75
    Rozhodčí i ve druhé půli odpískal krátkou přestávku na občerstvení.
     
    77
    Cagliari rozjelo akci po levé straně hrací plochy. Zlatan Ibrahimović mezitím ukázal rozhodčímu své vypracované tělo. Švédský útočník je opravdu ve svém živlu.
     
    78
    Davide Calabria se hnal za průnikovou přihrávkou do pokutového území. Hostující stoper Sebastian Walukiewicz jej na poslední chvíli odstavil tělem.
     
    79
    Giacomo Bonaventura dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud bez přípravy zakončil placírkou, ale jeho rána prosvištěla nad břevnem.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Léo Duarte.
     
    81
    Davide Calabria chtěl překvapit obranu Cagliari krásným obloučkem na hranici velkého vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů myšlenku krajního obránce nepochopil.
     
    82
    Právě Calabria se z pravé strany snažil procedit přízemní přihrávku na značku pokutového kopu. Nikdo v dresu AC se však k zakončení nedostal.
     
    83
    Domácí hráči už hrají v exhibičním tempu. Ibrahimovič v pokutovém území obešel hned dva soupeře, jenže Giacomo Bonaventura dostal přihrávku kousek za paty.
     
    84
    Marco Brescianini to přehnal s agresivitou v souboji na polovině hřiště a dopustil se nedovoleného zákroku. Cagliari tak může uklidnit hru rozehrávkou.
     
    85
    Matteo Gabbia rozjel další akci domácího celku z vlastní poloviny. Alexis Saelemaekers následně prošel z pravé strany do velkého vápna, jenže nevypálil mezi tři tyče.
     
    86
    Domácí AC zahrávalo další rohový kop. Giacomo Bonaventura rozehrál roh do kombinace. V roli centrujícího se poněkud netradičně zjevil Zlatan Ibrahimovič, jehož pobídka byla nepřesná.
     
    87
    Theo Hernández se dral vpřed po levém křídle, jenže jeden z obránců jeho průnik zastavil nekompromisním odkopem míče do autu. Vhazuje AC.
     
    88
    Davide Calabria se ve velkém vápně natahoval po centru z pravé strany, jenže k zakončení mu scházel snad jeden krok.
     
    89
    Theo Hernández znovu spěchal s míčem vpřed po levé straně, jenže ani tentokrát nevyprodukoval ze své kopačky nebezpečnou přihrávku.
     
    90
    Duel už se pouze dohrává. Domácí AC kombinuje s míčem a svému soupeři jej prakticky nepůjčuje. Ani Cagliari už se v závěru nikam nežene.
     
    90+1
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Leonardo Pavoletti.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí AC Milán zvládlo poslední duel letošního ročníku a poráží Cagliari 3:0. Hned po deseti minutách hry si totiž nešťastnou vlastní branku vsítil Klavan! Další zásah mohl přidat Ibrahimovič, ale jeho volej brankář vyrazil. O minutu později zkoušel akrobatické zakončení Leao, jenže trefil břevno. V závěru poločasu AC dokonce kopalo pokutový kop, ale Ibrahimovič obrovskou možnost zahodil. Po změně stran se však Zlatan dokázal bleskově prosadit. O dvě minuty později se navíc trefil také Castillejo. Ve zbytku utkání už si domácí svůj náskok pohlídali.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:36:41)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 11. Klavan (vla.), 56. Ibrahimović (Castillejo), 58. Castillejo (Bonaventura)

    Karty:   68. Saelemaekers (ACM) – 13. Pereiro (CAG), 45+1. Faragò (CAG), 62. Cragno (CAG)

    Nepremenená penalta: 45. Ibrahimović (ACM), brankár Cragno zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.
    AC Miláno: G. Donnarumma (C) – Calabria, Kjaer (80. Duarte), Gabbia, Hernández – Castillejo (66. Maldini), Kessié, Binnásir (66. Brescianini), Çalhanoğlu (66. Saelemaekers) – Ibrahimović, Leao (39. Bonaventura).
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Biglia, Bonaventura, Brescianini, L. Colombo, Duarte, Laxalt, Maldini, Paquetá, Saelemaekers, Torrasi.

    Cagliari Calcio: Cragno (C) – Walukiewicz, Ceppitelli (63. Carboni), Klavan (63. Carboni), Mattiello – Nández, Ionita – Faragò, Lykogiannis, Pereiro (63. Paloschi) – Simeone (90+1. Pavoletti).
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Birsa, Carboni, Delpupo, Gagliano, Ladinetti, Lombardi, Marigosu, Paloschi, Pavoletti, Pisacane.

    Rozhodca: Serra – Gori, Cangiano