Carolina – NY Rangers 3:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 4:6 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:1 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 1:0
New York Rangers
cz Sobota 01.08.2020, 18:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:54:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) 27 zákroků, 4 góly, 87,10%
    Martin Nečas (CAR) 1+0

    Filip Chytil (NYR) 0+0
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jaccob Slavin (CAR) 1+1
    2. Mika Zibanejad (NYR) 1+1
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+1
     
    Utkání se vzhledem k opatřením kvůli koronaviru odehrálo bez diváků.
     
    Střely na branku: 37 – 26
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině dal Martin Nečas Carolině dvoubrankový náskok, když se v play-off v NHL trefil úplně poprvé a dal klid na hokejky spoluhráčů. Ovšem v závěru třetí třetiny situaci zkomplikoval Marc Staal, jenž dostal Rangers na dostřel jediné branky. K vyrovnání pak už nepomohla powerplay New Yorku a Carolina nakonec vedení 3:2 uhájila až do konce. Branka Martina Nečase pak byla označena jako vítězná. To je pro mladého českého útočníka parádní vstup do vyřazovacích bojů. Hurricanes se v sérii hrané na tři vítězná utkání ujímají vedení 1:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    DeAngelo nahodil puk před Mrázka a ten ho srazil do rohu kluziště, následně pak ale sudí hru přerušil a vhazuje se před českým brankářem.
     
    59:20
    Rangers hrají se šesti bruslaři v poli a zkouší tedy hru bez brankáře.
     
    58:58
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    58:29
    Sebastian Aho se nebezpečně dostal před Henrika Lundqvista a vystřelil. Jeho pokus pak sklapnutím betonů švédský brankář zastavil. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    58:06
    Oddechový čas si bere lavička Rangers.
    58:05 Marc STAAL - 3:2
     
    58:05
    Rangers právě vstřelili branku!
    A drama je nakonec na světě. Ve vlastním oslabení se střelou z první od modré čáry prosadil MARC STAAL a dostává Rangers na dostřel jediné branky. Napravil tak vlastní gól při trefě Martina Nečase – 3:2. Asistence: Mika Zibanejad a Artěmij Panarin.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:11
    Martin Nečas je při chuti a před chvílí střílel po zemi z podobného místa, jako při jeho gólu na 3:1, ale Lundqvistova hůl byla proti.
     
    56:58
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    56:58
    Komplikace pro Rangers, DeAngelo je na trestné lavici a naděje na kontaktní branku či dokonce vyrovnání je tak soupeři Caroliny hodně vzdálená.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Anthony DeAngelo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:15
    Panarin poslal puk Filipu Chytilovi, ten ale svou střelu poslal mimo. Následně pak to ještě zkoušel Jacob Trouba od modré čáry, ale i jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    55:27
    Pravou tyčku si nyní pohlídal Henrik Lundqvist, který vyškrábl puk do rohu kluziště. Následně pak míří Rangers zase na druhou stranu.
     
    54:37
    Svečnikov přenechal puk Teräväinenovi, ale ten ho dobře nezpracoval. Nakonec ale Carolina pásmo udržela a nadále kotouč drží co nejdále od Mrázkovy branky.
     
    53:08
    Hráči Caroliny jsou opět před brankou Henrika Lundqvista a operují před ní. Obránci Jezdců tak pomáhají a dostávají puky pryč. A nyní už jdou útočit.
     
    52:15
    Další komerční pauza.
    50:51 Martin NEČAS - 3:1
     
    50:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    I když už byli Rangers v plném počtu, Carolina nadále držela útočné pásmo a to se jí vyplatilo. Niederreiter našel na levém kruhu MARTINA NEČASE, jenž poté svižnou střelou pálil na branku soupeře a tu nešťastně nohou tečoval Marc Staal a mezi betony svého brankáře tak poslal puk za jeho záda – 3:1. Martin Nečas si tak připisuje premiérovou branku v play-off NHL! Asistence: Nino Niederreiter a Jaccob Slavin.
     
    50:45
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    50:13
    Martin Nečas udělal na pravém kruhu otočku a poslal kotouč na modrou čáru. Následně pak se ale Carolina sama vykázala z útočného pásma a hosté si mohou oddychnout.
     
    49:15
    Vatanen dostal přihrávku a poslal puk Svečnikovovi, jenž zblízka okamžitě vystřelil. Ale obrana Rangers dostala puk do bezpečí a poslala až před Mrázka.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Greg McKegg – 2 min., vražení na hrazení).
     
    48:12
    Za vlastní brankou zakládá další akci Marc Staal a Rangers tak jdou do další akce. Stále ztrácejí jeden gól a rádi by vyrovnali, aby zachovali naději na úspěch v tomto prvním duelu série.
     
    47:25
    Warren Foegele zamíchal kotoučem a poté zblízka poslal pozdrav Henriku Lundqvistovi, ovšem ten zasáhl holí a dostal touš do bezpečí.
     
    47:19
    Na řadě je nyní další komerční přestávka.
     
    46:32
    Obrana Rangers získala puk po tom, co nepřesně pálil Trocheck a otočila hru. Agilní Carolina však znovu tento sebrala a po Teräväinenově svižné ráně zasahoval Henrik Lundqvist.
     
    44:48
    Na opačném konci kluziště pak nepřesně zakončil Andrej Svečnikov a také Henrik Lundqvist byl v klidu a puk rozehrál zpět spoluhráčům.
     
    43:19
    Kaapo Kakko se dostal v útoku dva na jednoho ke střele z levé strany. Mrázek puk vyrazil před sebe a před ním zívala prázdná branka. Ovšem obránce Caroliny bruslí postrčil kotouč do rohu.
     
    42:35
    Na druhé straně se do střely od modré čáry opřel Brendan Smith, obránce Rangers ale poslal puk jen do připraveného gólmana Petra Mrázka.
     
    42:03
    Brock McGinn zblízka vystřelil a Henrik Lundqvist musel rukou zasahovat a dostal puk do bezpečí.
     
    41:23
    Nyní se vhazuje před Petrem Mrázkem, po akci soupeře tak zakončoval Julien Gauthier, ale na českého brankáře si nepřišel.
     
    40:47
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    40:29
    Teuvo Teräväinen vyslal pokus z levého kruhu a trefil masku brankáře Rangers. Hra je tedy přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce Henrika Lundqvista.
     
    40:22
    Hokejisté Caroliny se hned na úvod třetího dějství uhnízdili před Henrikem Lundqvistem a pokusí se ohrozit jeho branku v přesilové hře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 23 – 19
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se Carolina díky teči Sebastiana Aha dostala do dvoubrankového náskoku. Stejně tak si ale počínal i Mika Zibanejad, jenž taktéž tečí skóroval a dostal Rangers svému soupeři na dostřel jediné branky. Petr Mrázek tak přišel o čisté konto a Jezdci jsou zpět ve hře. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:02.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Sebastian Aho nebezpečně vystřelil před brankou Rangers, ale pokus byl sražen mimo. Nadále pak Carolina obléhala Lundqvistovu bránu, ale ani Teräväinenova šance se neujala.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Strome – 2 min., hákování).
     
    38:21
    Henrik Lundqvist čelil dalšímu nebezpečí v podobě útoku Caroliny, pokus Sebastiana Aha ale dostal pod kontrolu a připsal další zákrok.
     
    37:51
    Nečas dostal přihrávku od Slavina a jeho pokus poté pokryla obrana Rangers. Poté také soupeř Caroliny míří do akce na druhé straně.
     
    37:13
    Carolina je v plném počtu.
     
    36:10
    Carolina se velmi dobře brání v dalším oslabení a Newyorští se tak pořádně nedostali do přesnějšího zakončení.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sami Vatanen – 2 min., podrážení).
     
    35:10
    Kaapo Kakko se zjevil před brankou Petra Mrázka a pohotově zakončil u jeho levého betonu. Tím pak český brankář ve službách Caroliny kotouč zastavil.
     
    34:42
    Další komerční přestávka.
    34:26 Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    34:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté jdou na kontaktní branku a jsou zpátky v utkání. Lindgrenovu střelu z levého kruhu tečoval MIKA ZIBANEJAD, puk poté trochu změnil směr a skončil za zády Petra Mrázka, který přichází o čisté konto – 2:1. Asistence: Ryan Lindgren a Chris Kreider.
     
    33:33
    Howden neudržel souboj s Jakem Gardinerem a padl na led. Toho využili obránci Caroliny, kteří hned přenášejí hru na opačnou stranu zakládají další útok Hurricanes.
     
    33:14
    Carolina i toto oslabení zvládla a je zase v plném počtu.
     
    32:53
    A opět se Carolina dokázala dostat na puk a hned ho poslala až před branku Henrika Lundqvista. Šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    32:10
    Artěmij Panarin si sjel na levý kruhu a poté vyslal štiplavou střelu na Petra Mrázka, leč neúspěšně. Hned na to se pak Hurricanes osvobozují.
     
    31:32
    DeAngelo nahodil puk před Mrázka, ten si se skákavým kotoučem poradil a dostal ho do bezpečí. Nicméně si ho opět sebral soupeř a nadále útočí.
     
    31:14
    Následuje další komerční přestávka a po ní si pro změnu početní výhodu zahrají opět hráči New Yorku Rangers.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:06
    A tu nevyužijí, Rangers jsou už totiž kompletní.
     
    30:31
    V polovině základní hrací doby mají hokejisté Caroliny stále náskok o dva góly, nyní se snaží využít další přesilovou hru, když se nastěhovali před branku soupeře.
     
    29:44
    Carolina je v plném počtu a začíná její zkrácená přesilová hra.
     
    29:32
    Série nepřesností na obou stranách, nyní mají puk hráči Caroliny a míří před branku soupeře. Navíc za chvíli budou Canes v plném počtu a pokusí se zvýšit svůj náskok.
     
    29:06
    Přesilovka Rangers je u konce, uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    29:06
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Adam Fox – 2 min., podrážení).
     
    27:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Haydn Fleury – 2 min., držení).
    26:29 Sebastian AHO - 2:0
     
    26:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    A přesilovou hru bleskově Canes využívají a berou dvoubrankový náskok. Svečnikovu střelu z pravé strany šikovně před Lundqvistem tečoval SEBASTIAN AHO a švédský brankář tak musí podruhé lovit kotouč ze své sítě – 2:0. Asistence: Andrej Svečnikov a Sami Vatanen.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brett Howden – 2 min., sekání).
     
    26:08
    Carolina má signalizovanou výhodu a Mrázek je na střídačce. Pokud ji Carolina nevyužije, zahraje si přesilovou hru.
    25:38 Foegelův únik před branku soupeře
     
    25:38
    Warren Foegele jel sám na Henrika Lundqvista a zblízka ho poté neprostřelil. Brankář Rangers tak nyní hodně svému týmu pomohl přesným zákrokem.
     
    25:28
    Další oslabení Carolina zvládla a už je v plném počtu.
     
    24:37
    Sebastian Aho pomohl obraně Hurricanes a dostal kotouč do bezpečí a do neutrální zóny. Newyorští tak musejí svou další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    23:49
    Naopak se ve vlastním oslabení dostali do akce Hurikáni, jenže včas zasáhla obrana. Hned na to pak na druhé straně lapil pokus Zibanejada Petr Mrázek.
     
    23:32
    Další přesilovka v podání New Yorku Rangers. Ten tak má další možnost, jak se dostat k vyrovnání.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 2 min., podrážení).
     
    22:41
    Greg McKegg se ve středním pásmu dostal ke kotouči a ten se snažil dovézt ho před branku Petra Mrázka, ale tento úmysl mu zmařili beci Hurikánů.
     
    21:54
    Carolina je už v plném počtu.
     
    21:36
    Filip Chytil se neprotlačil skrze obranu Caroliny a Rangers se tak nedostali k další střele. Následně pak Petr Mrázek raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    20:33
    Haydn Fleury se pokusil zablokovat pokus Miky Zibanejada, ale to se mu nepovedlo. Následně pak ale sám převzal odražený puk a poslal ho před Lundqvistovu bránu. Šetří tak cenné vteřiny pro Carolinu.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vstupují hráči Rangers s přesilovkou v zádech a pokusí se ji využít, aby smazali své jednobrankové manko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 4
     
    První třetina duelu mezi Carolinou a New Yorkem Rangers je minulostí. Utkání začalo hodně svižně, už ve druhé minutě se trefil z úhlu Jaccob Slavin a Carolina šla do vedení. Poté hýřila aktivitou i nadále a Lundqvist tak měl plné ruce práce. Nakonec se už skóre neměnilo ani na jedné straně a Hurikáni mají v zádech jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 19:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Jaccob Slavin ještě nahodil kotouč před newyorskou branku, ale už jeho spoluhráči nestihnou rozvinout další akci. První dějství se totiž blíží ke svému finále.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hákování).
     
    19:31
    Artěmij Panarin se pokusil zachytit kotouč ve středním pásmu, ale to se mu nepovedlo a Carolina pokračovala dále před Lundqvistovu branku, kterou ale neohrozila.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:10
    Brankář New Yorku měl opět před svojí brankou dost práce, poté jeho spoluhráči poslali puk znovu do neutrální zóny a jdou útočit.
     
    17:20
    Slavin nahodil puk od modré čáry, Lundqvist toho moc neviděl, ale nakonec tuto situaci jeho spoluhráči zvládli a dostali kotouč do bezpečí.
     
    16:33
    Rangers jsou v plném počtu.
     
    15:30
    Jake Gardiner si sjel mezi kruhy a svižnou střelou pak vyzkoušel pozornost Henrika Lundqvista, jenž uspěl a má kotouč ve své moci. Svým zákrokem betonem tak pomohl svému týmu.
     
    14:46
    Hurricanes okamžitě otočili hru a dostali se před branku Rangers, ale nakonec z toho nic nebylo. Jezdci se poté hned osvobozují a šetří vteřiny.
     
    14:33
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Chris Kreider – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:33
    Před Mrázkovou brankou vznikla menší skrumáž a ten raději kotouč přikryl a nechal hru přerušit. Po krátké komerční přestávce se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    14:25
    A zvládl i další dva rychlé pokusy soupeře. Nyní tak půjde do útoku jeho tým.
     
    13:44
    Na druhé straně se dostala Carolina k dalšímu ataku Lundqvistovy branky, ale gólman Rangers si s dalším pokusem poradil.
     
    12:16
    Anthony DeAngelo dostal přihrávku na modrou čáru, poté z nápřahu vyslal pokus, jenž mířil přímo na Petra Mrázka. Ten poté levým betonem dostal kotouč do bezpečí a hned na to si ho sebral obránce Brady Skjei.
     
    11:41
    Martin Nečas přenechal puk Sebastianu Ahovi, jenž si po levé straně nabruslil na levý kruh, ale jeho přízemní pokus skončil jen na zadním mantinelu. Nicméně Carolina stále útočí.
     
    11:34
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    11:17
    Jacob Trouba nahodil puk před branku Petra Mrázka, Zibanejad to měl na dlouhou hůl a rázem tak skončil náznak akce New Yorku.
     
    10:27
    Oslabení Carolina zvládla a nyní je už v plném počtu.
     
    09:48
    Po chvilce se Rangers vrátili zpět před branku Hurikánů, ale vůbec Mrázka neohrozili. Navíc po zisku kotouče ho Joel Edmundson okamžitě odpálil zase až na druhý konec ledové plochy.
     
    09:09
    Vlasatý Mika Zibanejad se natlačil před branku Petra Mrázka, český brankář Caroliny však nemusel zasahovat. Pomohla mu obrana a ta hned poslala puk až před newyorskou branku.
     
    08:27
    Soupeř Caroliny má šanci na srovnání nepříznivého stavu. Při vyloučení McGinna za sekání si Jezdci zahrají přesilovou hru.
     
    08:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brock McGinn – 2 min., sekání).
     
    07:15
    Warren Foegele poslal nabídku před Lundqvista, ovšem Jordan Martinook zblízka kotouč netrefil ideálně a ten končí jen vedle branky švédského brankáře ve službách newyorského týmu.
     
    07:06
    Následuje první komerční pauza.
     
    06:42
    Teuvo Teräväinen okamžitě pálil po přihrávce od svého krajana Sebastiana Aha, Henrik Lundqvist tak měl opět mezi třemi tyčemi co dělat.
     
    06:09
    Další rána Hurikánů, z prostoru mezi kruhy vyslal pořádnou bombu Warren Foegele, avšak ta se mezi tři tyče nevešla. No hráči Caroliny jsou od úvodních minut hodně nebezpeční.
     
    05:29
    Martin Nečas poslal puk pro Vincenta Trochecka a ten poté okamžitě vystřelil. Puk poté orazítkoval tyč Lundqvistovy branky!
     
    04:48
    Carolina je v plném počtu.
     
    04:42
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Joel Edmundson – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Pavel Bučněvič – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:40
    Jeden z obránců Caroliny získal puk před Mrázkem a okamžitě ho poslal až před Lundqvista. Hurikáni se osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    04:02
    Rangers jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    03:09
    Zibanejad nahodil puk před branku Mrázka, ovšem jeho spoluhráči pak kotouč poslali do středního pásma.
     
    02:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sami Vatanen – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Strome – 5 min., bitka).
     
    02:48
    Je tu první bitka. Do sebe se pustili Strome a Williams. Oba kohouti tak poputují taktéž na trestnou lavici.
     
    02:30
    Carolina může své vedení navýšit, Howden přidržel hůl soupeři a je vyloučen na dvě minuty.
     
    02:02
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brett Howden – 2 min., držení hole).
    01:01 Jaccob SLAVIN - 1:0
     
    01:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Carolinu úvod jako hrom. Po sehrání kombinace před Henrikem Lundqvistem dostal puk Teräväinen na levou stranu, kam si najížděl obránce JACCOB SLAVIN a poté z ostrého úhlu trefil růžek newyorské branky – 1:0. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
     
    00:20
    Hráči New Yorku Rangers od vlastní branky zakládali útočnou akci, ale nepovedlo se jim Mrázka ohrozit. Po zisku puku pak míří na druhou stranu Hurikáni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vzhledem k tomu, že se celé play-off bude hrát ve dvou kanadských městech, vyslechneme si ještě i kanadskou hymnu.
     
    Scotiabank Arenou v Torontu už zní americká hymna. První utkání předkola play-off mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin, Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal, Foegele – Martinook, Geekie, B. McGinn.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Br. Smith, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, M. Staal – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – J. Gauthier, McKegg, B. Howden.

    Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Pancich, Amell.
     
    Jak už bylo zmíněno, utkání se kvůli opatřením kvůli koronaviru odehraje bez diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)

    Filip Chytil (NYR)
     
    Play-off se odehraje na ve dvou arénách

    Dlouho se v rámci NHL vymýšlel způsob, jakým dohrát sezónu tak, aby zároveň nedošlo k ohrožení všech hráčů a realizačních týmů. Nakonec se rozhodlo, že se všechny duely odehrají ve dvou arénách, a sice v Kanadě. Vyřazovací boje tak uvidí Scotiabank Arena v Torontu, jenž hostí celky z Východní konference. Týmy ze Západní konference pak líté boje sehrají v aréně Rogers Place v Edmontonu. Aktéři si tak pomalu zvykají na tzv. život v "bublině". Bude to tak pro účastníky hodně těžké, ale všichni věří, že tuto situaci zvládnou. A samozřejmě se zápasy budou hrát bez diváků.
     
    Vzájemná utkání

    V základní části, která byla předčasně ukončena v březnu letošního roku, se oba celky utkaly celkem čtyřikrát. A pokaždé se z výhry radovali hráči New Yorku Rangers. Carolina tak má svému soupeři co vracet.

    Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:4
    New York Rangers – Carolina Hurricanes 3:2
    New York Rangers – Carolina Hurricanes 5:3
    Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:5
     
    New York Rangers

    Hokejisté New Yorku Rangers zakončili přerušenou sezónu na jedenáctém místě ve stejné konferenci. Oproti Carolině odehráli o dva zápasy navíc, na svém kontě jich tak měli sedmdesát. Sedmatřicetkrát se radovali z výhry, třiatřicetkrát pak prohráli. Dlouhou pauzu chtějí hodit stejně jako jejich soupeř v sérii, za hlavu a nyní se už soustředí a vyhlížejí tolik očekávaný restart nejlepší soutěže světa. Ve Scotiabank Areně tak budou bojovat s Hurikány o postup do prvního kola vyřazovacích bojů. V rámci jednoho přípravného utkání se utkali s New Yorkem Islanders, Ostrované Jezdce porazili těsně 2:1. Prohra je ale zapomenuta a v dnešním těžkém duelu budou chtít urvat první bod v sérii. Čeká nás tak zajímavý duel, který si určitě nenechte ujít.
    Kabina Hurikánů je připravena na první zápas předkola play-off
     
    Carolina Hurricanes

    V předčasně ukončené základní části NHL se hokejisté Caroliny Hurricanes umístili na šestém místě a v předkole o postup do osmifinále si to rozdají s newyorskými Jezdci. Hráči Hurricanes stihli odehrát osmašedesát utkání s bilancí osmatřiceti výher a třicetkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Poté přišla téměř čtyřměsíční pauza a hokej po celém světě utichl. Nyní už je ale vše v zámoří připraveno a hokej dostal zelenou. Před ostrým startem odehrály všechny týmy jeden přípravný zápas, Carolina ten svůj svedla s Washingtonem, se kterým prohrála 2:3. Nyní už ale půjde o boje o postup dále a hned v prvním zápasu série hrané na tři vítězná utkání, bude chtít uspět.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům zámořské NHL. To, na co po pandemii koronaviru všichni fanoušci čekali, je tady. Dnešním dnem odstartuje zbytek sezóny, který začne prvním zápasem předkola play-off mezi týmy Východní konference, a sice mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers. Vítěz série pak postoupí do prvního kola už klasického play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 2. Slavin (T. Teräväinen, Aho), 27. Aho (Svečnikov, Vatanen), 51. Nečas (Niederreiter, Slavin) – 35. Zibanejad (R. Lindgren, Kreider), 59. M. Staal (Zibanejad, Panarin)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin, Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal, Foegele – Martinook, Geekie, B. McGinn.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Br. Smith, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, M. Staal – Bučnevič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – J. Gauthier, McKegg, B. Howden.

    Rozhodca: Hanson, Furlatt – Pancich, Amell
    Carolina 3 0 NY Rangers
    #1 Sobota 01.08.2020 • 18:10
    Carolina - NY Rangers 3:2
    #2 Pondelok 03.08.2020 • 18:00
    Carolina - NY Rangers 4:1
    #3 Streda 05.08.2020 • 02:00
    NY Rangers - Carolina 1:4