Slavia – Sturm Graz 0:0 (zruš.) | Pardubice – Bohemians 0:0 (kon.) | St. Pölten – Plzeň 0:2 (kon.)
Chomutov – Ústí n. L. 0:4 (kon.)
zrušené
SK Slavia Praha
0:0 (-:-)
SK Sturm Graz
cz Utorok 11.08.2020, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vzhledem k pozitivnímu testu jednoho z hráčů Slavie na COVID-19 bylo herní soustředění Pražanů předčasně ukončeno. Dnešní utkání se tak neodehraje! (12:18:41)
     
    Sturm Graz obsadil v posledním ročníku rakouské Tipico Bundesligy šestou pozici, přičemž v základní části skončil na páté příčce o tři body před Hartbergem. Jenže v nadstavbě prohrál všech pět zápasů. Tím pádem se jej letos netýkají evropské poháry. Rakouský titul získal ve historii celkem třikrát, naposledy ale před devíti lety. Národní pohár si podmanil čtyřikrát, v posledním případě v roce 2010. Jeho soupiska je složená především z rakouských fotbalistů. Z českého pohledu je nejzajímavějším jménem Bekim Balaj. Ten v sezoně 2012/13 ve Spartě, odkud v létě 2014 přestoupil do Slavie. Nakoukl také do albánské reprezentace.
     
    Během soustředění v Rakousku oznámila Slavia prodloužení smluv s dvojicí obránců Jan Bořil – Vladimír Coufal. Bořil podepsal do roku 2023, Coufal ještě o rok déle. *Coufal si pochvaloval, že nic lepšího než přestup ze Slavie do Liberce jej nemohlo potkat. Dodejme, že v posledních týdnech se spekulovalo o zájmu West Hamu o Coufala. Ten však zůstane v Edenu ještě čtyři roky. Mimochodem médii také proběhla zpráva, že momentálně Leeds, nováček anglické Premier League, nabízí za Rumuna Stanciua. **"Zájem týmu Premier League o hráče Slavie je oceněnim skvělé práce celého klubu. Děkujeme. Svým způsobem je to i "hezká starost" pro vedení klubu. Ale Liga mistrů je pro klub nyní největší výzva!" prohlásil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

    *Použitý zdroj: https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Slavia-Nic-lepsiho-jsem-v-kariere-udelat-nemohl-17710

    **Použitý zdroj: https://www.sport.cz/fotbal/ceska-1-liga/clanek/1579292-stanciu-do-premier-league--leeds-pry-nabizi-slavii-pres-200-milionu-korun.html
     
    Slavia bude v této sezoně útočit na zlatý hattrick. V posledních dvou letech vždy vyhrála FORTUNA:LIGU před Viktorií Plzeň. Trenér Trpišovský si přál, aby v Edenu zůstal brankář Kolář, který loni překonal rekord Petra Čecha v počtu vychytaných nul za soutěžní ročník. Hned třiadvacetkrát udržel Kolář čisté konto. Kolář byl zároveň vyhlášený nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY v uplynulé sezoně.
     
    Slavia je aktivní na přestupovém trhu. Z Liberce přivedla kvartet hráčů – Karafiáta, Malínského, Berana a Kuchtu. Vzápětí Pražané poslali pod Ještěd na hostování Tijaniho, Hromadu, Matouška, Jugase a Júsufa. Co se týče dalších pohybů v kádru, tak z Karviné přišel Lingr. Nemůžeme opomenout ani skutečnost, že hostování Tomáše Součka v anglickém West Hamu se změnilo v přestup tím, že se West Ham zachránil Premier League a vedení anglického klubu má na výkony českého záložníka jen slova chvály.
     
    Forma Slavie v Rakousku
    Slavia zatím oba zápasy na herním soustředění vyhrála, nejprve porazila Sankt Pölten poměrem 5:0, následně otočila utkání s maďarským Fehérvárem z 0:1 na 3:1. Na konci zápasu přišel tvrdý zákrok na slávistu Oscara, po kterém následovala strkanice mezi týmy a rozhodčí měli, co dělat, aby hráče roztrhli od sebe.
     
    Hezký den, fotbalisté pražské Slavie odehrají na soustředění v Rakousku třetí přípravné utkání. Soupeřem jim bude Sturm Graz. Začínáme v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Muzikář

    Góly:


    SK Slavia Praha:
    SK Sturm Graz: