Almaty – Noah 4:1 (kon.) | Ordabasy – Botoşani 1:2 (kon.) | Ventspils – Dinamo-Auto Tiraspol 2:1 (kon.)
Banja Luka – Sutjeska 1:0 (kon.) | KF Teuta – Beitar Jeruzalém 2:0 (kon.) | Minsk – Gliwice 0:2 (kon.)
Sumgait – Škendija 0:2 (kon.) | Alaškert – Renova 0:1 (kon.) | Limassol – Saburtalo 5:1 (kon.)
Bodö/Glimt – Kauno Žalgiris 6:1 (kon.) | Neftçi Baku – Shkupi 2:1 (kon.) | Fehérvár – Bohemians Dublin 1:1 (4:2 po pen.)
Ljubljana – Víkingur Reykjavík 2:1 (po pr.) | Gjilani – APOEL 0:2 (po pr.) | Locomotive Tbilisi – Universitatea Craiova 2:1 (kon.)
CSKA Sofia – Sirens 2:1 (kon.) | Keşla FK – Laçi 0:0 (4:5 po pen.) | Vaduz – Hibernians FC 0:2 (kon.)
Aarhus – Honka Espoo 5:2 (kon.) | Malmö – Kraków 2:0 (kon.) | Hammarby IF – Puskás Akadémia 3:0 (kon.)
Rosenborg – Breidablik 4:2 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Paide 2:0 (kon.) | Hafnarfjördur – Dunajská Streda sk 0:2 (kon.)
New Saints – Žilina sk 3:1 (po pr.) | Soligorsk – Sfîntul Gheorghe 0:0 (1:4 po pen.) | Be'er Sheva – Dinamo Bt. 3:0 (kon.)
Iskra Danilovgrad – Lokomotiv Plovdiv 0:1 (kon.) | CS Petrocub – Bačka Topola 0:2 (kon.) | Kukësi – Slavia Sofia 2:1 (kon.)
Valletta – Bala Town 0:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – Differdange 3:0 (kon.) | B36 Tórshavn – Levadia Tallinn 4:3 (po pr.)
Servette – Ružomberok sk 3:0 (kon.) | FCSB – Shirak 3:0 (kon.) | Motherwell – Glentoran 5:1 (kon.)
Aberdeen – Runavík 6:0 (kon.) | Maribor – Coleraine 1:1 (4:5 po pen.) | Lech Poznań – Valmiera 3:0 (kon.)
Partizan – RFS Riga 1:0 (kon.) | Shamrock – Tampereen Ilves 2:2 (12:11 po pen.) | Honvéd Budapešť – Inter Turku 2:1 (po pr.)
koniec
Servette Ženeva
3:0 (0:0)
MFK Ružomberok
Štvrtok 27.08.2020, 20:15Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Servette FC

    Švajčiarsky tím skončil v minulej sezóne Super League na štvrtom mieste so ziskom 49 bodov a musí teda bojovať v predkolách Európskej ligy. Za tretím Baselom zaostal o trinásť bodov, pred piatym Luganom mal náskok dvoch. Naposledy hral tento ženevský klub v pohárovej Európe počas sezóny 2012/13, kedy v 2. predkole EL prešiel cez Gandzasar Kapan a potom vypadol s Rosenborgom. Medzi najznámejšie mená v kádri patria bývalý útočník Trnavy Koro Koné, Alex Schalk, brat hviezdy Manchestru United Anthonyho Martiala – Alexis Martial či Yoan Severin.

    MFK Ružomberok

    Slovenský účastník Európskej ligy v sezóne 2019/20 obsadil v tabuľke piatu pozíciu, ale zvládol baráž o EL, keď porazil 1:0 Michalovce a potom aj Spartak Trnava 2:0. MFK v predošlej sezóne vypadol hneď v 1. predkole, keď dvakrát zhodne 0:2 nestačil na bulharský tím Levski Sofia a teraz to nebude mať o nič jednoduchšie, avšak určite má šancu postúpiť. V novom ročníku však Ružomberok vo Fortuna liga ešte nevyhral. Remizoval proti Trenčínu, Seredi aj Nitre a nestačil na Trnavu. V tabuľke je deviaty, má iba tri body. Navyše, z tímu odišiel Filip Twardzik. Pre zdravotné problémy budú chýbať Lukáš Kojnok, Martin Regáli a Tihomir Kostadinov. Pred cestou do Ženevy všetci členovia posádky absolvovali testovanie na COVID 19 s negatívnymi výsledkami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie vo Švajčiarsku sa začalo. Ružomberok má pred sebou náročnú výzvu, ale proti Servette určite môže uspieť. Určite nás čaká zaujímavý duel.
     
    2
    Začiatok stretnutia je dosť opatrný z jednej aj druhej strany. Niet sa čomu čudovať, obom tímom ide o veľa, keďže sa hrá len na jedno stretnutie.
     
    3
    Nákop za obranu Ružomberka nevyšiel podľa predstáv hráčov Servette, defenzíva slovenského klubu pas vyriešila.
     
    4
    Almási veľmi dobre napádal rozohrávku súpera a lopta smerujúca na brankára Fricka gólman len odkopol mimo ihriska.
     
    5
    Ružomberok získal priamy kop, centrovaná lopta smerovala priamo do rukavíc brankára Fricka.
     
    6
    Servette má loptu na vlastnej polovici ihriska. Postupne sa snaží prejsť dopredu, avšak nedarí sa to podľa predstáv.
     
    7
    Macík odkopával od svojej bránky do stredu ihriska, tam jeho spoluhráči uspeli a Ružomberok postupne ide dopredu.
     
    8
    Matej Kochan bol úplne sám s loptou na kopačke vo vápne súpera. Jeho zakončenie ľavačkou tesne minulo priestor troch žrdí. Z tohto mal byť úvodný gól zápasu!
    8. Kochan (RUZ)
     
    10
    Dobrú šancu mali aj hráči domáceho celku. Ružomberok stratil loptu a Tasar pálil prudko k žrdi. Výborne zasiahol Macík, bude z toho roh.
     
    11
    Z diaľky to skúsil aj Imeri, lenže jeho pokus už nebol taký nebezpečný a gólman Macík si bez problémov poradil.
     
    12
    Servette pri lopte v strede ihriska. Hráči MFK sú výborne sformovaní na svojej polovici ihriska a snažia sa brániť so všetkými hráčmi.
     
    13
    Ladislav Almási dostal náročnú prihrávku vedľa pokutového územia švajčiarskeho tímu. Nespracoval si ju ideálne a ušla mu mimo hracej plochy.
     
    14
    Takáč sa dostal pod mierny tlak hráčov súpera, loptu radšej odkopol mimo ihriska, čiže sa nezrodila kontra domácich.
     
    15
    Mendy centroval z ľavého krídla, jeho lopta našla iba futbalistov Ružomberka. Hostia chceli prejsť do rýchlej kontry, čo sa nepodarilo.
     
    16
    Domáci držia loptu vo svojej moci. Po pravom krídle im to nevyšlo, hru presunuli doľava. Ani tam nebol otvorený priestor na prechod vpred.
     
    17
    Múdry si zastal miesto vedľa svojej šestnástky, Cognat okolo neho neprešiel a ani neprehral. Opticky má ale viac z hry domáci Servette.
     
    18
    Matej Kochan fauloval v strede hracej plochy, domáci tak môžu zakladať ďalšiu ofenzívnu akciu. Niekoľkokrát si prihrali stopéri, potom išiel pas doprava, kde získal loptu Takáč.
     
    19
    Opäť Ružomberok veľmi dobre prečítal postupnú akciu súpera. Rýchla kontra z toho nebola, následný pas na krídlo poslal mimo ihriska na aut Mendy.
     
    20
    Múdremu lopta na kopačku nesadla, jeho nepresný center išiel vysoko nad bránku Fricka. Švajčiarsky gólman rozohráva päťku.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Varol Tasar (Servette FC).
     
    22
    Stevanovič sa na pravom krídle síce dostal k lopte, avšak nemohol pokračovať v akcii, nakoľko sa mu pískalo ofsajdové postavenie.
     
    24
    Štefan Gerec veľmi aktívne napádal rozohrávku a loptu aj získal. Chcel unikať do šance, zastavil ho jeho faul na Mendyho.
     
    25
    Domáci prešli po akcii na pravom krídle. Prudký center do päťky Macíkovi vypadol, brankár Ružomberka si ale loptu včas našiel a nik z hráčov Servette ju nezakončil.
     
    26
    Ružomberok veľmi rýchlo po rozohrávke prišiel o loptu. Servette to znova skúsil po pravom krídle, aj ďalšia centrovaná lopta končí v rukaviciach Macíka.
     
    27
    Stevanovič zakončil spred pokutového územia. Dobrý pokus tesne minul priestor troch žrdí bránky Macíka. Servette je ale čím ďalej, tým viac aktívnejším tímom.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Steve Rouiller (Servette FC).
     
    29
    Ružomberok sa snaží byť aktívnym tímom a drží loptu na útočnej polovici ihriska. Zatiaľ sa do šestnástky nedostáva.
     
    30
    Pas pred bránku Servette si takmer do vlastnej siete zrazil obranca Rouiller. Jeho lopta sa odrazila vedľa a Ružomberok získal rohový kop.
     
    31
    Slovenský tím zahral roh na krátko. Takáč poslal loptu na zadnú žrď, vo vzduchu dominoval brankár Frick. Rýchlo založil protiútok, ten nevyšiel podľa predstáv Švajčiarov.
     
    32
    Kyei si nabehol na dobrý center z ľavého krídla, pred bránkou Macíka loptu výborne nadvihol na rohový kop obranca Maslo. Bude z toho roh.
     
    33
    Ružomberok sa síce rohovému kopu ubránil, lenže vzápätí centroval zľava Mendy a Stevanovič ostal sám na hranici päťky. Hlavou mieril tesne nad brvno.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Marek Zsigmund (MFK Ružomberok).
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový okamih?
     
    36
    Macík vyriešil centrovanú loptu z krídelného priestoru. Výkopom akciu nezaložil, pretože Takáč a ani Gerec sa nedostali cez defenzívu Servette.
     
    37
    Kapitán a krajný bek domácich – Sauthier, poslal z diaľky parádnu ranu do rohu bránky. Gólman Macík jednou rukou vytiahol bravúrny zákrok.
    37. Sauthier (SRV)
     
    38
    Ružomberok odvrátil center aj z ďalšieho rohového kopu. Nákop naspäť odkopol čo najďalej obranca Maslo.
     
    40
    Veľmi zaujímavo to skúsil aj záložník Ondua. Technicky namieril zhruba k žrdi, brankár Macík pre istotu vytesnil pokus na rohový kop pre Servette.
     
    41
    Ani tento rohový kop nedokázali domáci zakončiť. Navyše, faulovaný bol Matej Kochan. Rozohrávať bude Macík.
     
    42
    Ružomberok znova sformovaný na svojej polovici ihriska. Už dosť dlho sa iba bráni, brankára Fricka slovenský tím dlhšie nepreveril.
     
    43
    Tasar centroval do šestnástky, Stevanovič si loptu prebral na hruď a pätou prihral za seba, kde chýbal Kyei. Bol tam iba Múdry.
     
    44
    Takáč faulovaný v snahe založiť protiútok Ružomberka. Rozohráva Maslo, jeho dlhý nákop si našiel iba Sauthier a posunul ju k Frickovi.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Servette FC bol v prvom polčase aktívnejším tímom a mal náznaky šancí, ktoré mohli skončiť gólom. Ružomberok však neinkasoval a v druhom dejstve to určite ešte bude zaujímavá bitka o postup do ďalšieho predkola.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj začali.
     
    48
    Imeri sa individuálne do šestnástky nedostal. Vzápätí tam dostal loptu Stevanovič, avšak Tasara nedokázal nájsť.
     
    49
    Na konci ofenzívnej snahy Servette bol faul. Hostia chceli prejsť dopredu, no Takáč o loptu prišiel, keďže si ju hodil priamo do Mendyho.
     
    50
    Práve spomínaný krajný obranca Mendy centroval z ľavého krídla. Jeho nepresný pas smeroval nad bránku Macíka. Ten sa ujme rozohrávky päťky.
     
    51
    Sauthier poslal loptu na ľavé krídlo, tam sa k nej nedostal Tasar, pretože bola veľmi nepresná a smerovala nad ofenzívneho hráča domácich.
     
    52
    Imeri ostáva po súboji s Kochanom ležať na hracej ploche a potrebuje ošetrenie. Faul bývalého hráča Podbrezovej sa ale nepískal, čiže to nebude štandardka pre Servette.
     
    53
    Imeri je v poriadku, okamžite sa zapojil do akcie. Práve on dostal prihrávku od Mendyho na hranicu pokutového územia. Krásny technický pokus poslal necelý meter vedľa bránky Macíka.
     
    54
    FC Servette dáva gól!
    Domáci sa dostali do situácie dvoch proti jednému. MIROSLAV STEVANOVIČ mal po prihrávke od Kyeiho veľa priestoru. Z hranice šestnástky namieril k žrdi, Macík zvolil opačnú stranu a ženevský tím ide do vedenia.
    54. Miroslav Stevanović (SRV) - 1:0
     
    55
    Ružomberok na úvod druhého polčasu musí veľmi rýchlo zabudnúť. Potrebuje ale radikálne zmeniť ofenzívnu aktivitu.
     
    56
    Už to mohlo byť o dva góly. Ďalšie zaváhanie v zadných radoch Ružomberka chcel potrestať Miroslav Stevanovič, pokus žrdi z hranice bieleho bodu vyrazil Macík na roh.
     
    57
    Centrovanú loptu z rohového kopu defenzíva Ružomberka znova odvrátila, pokus o strelu od Sauthiera potom neprešiel cez hráčov MFK.
     
    58
    Servette je na konci, snaží sa pridať druhý gól. Nepodarilo sa to ani Tasarovi. Jeho zakončenie z hranice pokutového územia išlo do stredu bránky, kde sa nachádzal Macík.
     
    59
    Stevanovič dostal prihrávku na hranicu šestnástky, sklepol ju pod seba a Kyei pálil z prvej nad bránku Macíka.
     
    60
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Dalibor Takáč, prichádza Peter Ďungel.
     
    61
    Hodina zápasu je za nami. Matej Kochan mal v úvode veľkú šancu, nedal a odvtedy je na ihrisku dominantný domáci tím. Servette už vyhráva a MFK musí výrazne zabrať, pretože Fricka ešte nepreveril.
     
    62
    Obranca Maslo sa postavil k rozohrávke priameho kopu. Jeho prudká hlavička smerovala nad priestor troch žrdí. Frick znova ostáva bez vážneho zákroku.
     
    63
    Cognat najskôr centrom zľava neuspel, potom si naviezol loptu do šestnástky a mieril poriadne nepresne. Macík nemusel spraviť vôbec nič.
     
    64
    Ondua potiahol kontru Servette. Prihral na krídlo a Stevanovič vyslal prudký pas do päťky. Maslo znova odkopáva do bezpečia.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Timotej Múdry (MFK Ružomberok).
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Timotej Múdry, prichádza Adam Brenkus.
     
    67
    Tasar dostal loptu za obranu Ružomberka a išiel sám na Macíka, ktorého strelou k žrdi aj prekonal. Ešte predtým sa mávalo ofsajdové postavenie.
     
    68
    Gerec dostal dlhú loptu, prebral si ju a prudko strieľal medzi tri žrde. Až teraz mal Frick robotu, tento dobrý pokus dokázal zastaviť.
     
    69
    Striedanie v tíme Servette FC: z ihriska odchádza Varol Tasar, prichádza Alexis Antunes.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Ladislav Almási, prichádza Tomáš Bobček.
     
    71
    Posledných dvadsať minút riadneho hracieho času pre Ružomberok. Hostia teraz mohli ísť dopredu, ale Ďungel veľmi zle prihrával.
     
    72
    Tomáš Bobček si síce prebral loptu na pravom krídle, avšak Rouiller ho telom odtlačil mimo hracej plochy, kde sa dostala aj lopta. Rozohrávať môže Frick.
     
    74
    Ružomberok znova na útočnej polovici ihriska nevymyslel vôbec nič. Mendy loptu zachytil a po súboji s Ďungelom získal aut.
     
    75
    Ružomberok získal rohový kop. Centrovaná lopta neskončila zakončením a Maslo vzápätí faulom zastavil kontru Servette.
     
    76
    Striedanie v tíme Servette FC: z ihriska odchádza Kastriot Imeri, prichádza Boris Cespedes.
     
    77
    FC Servette dáva gól!
    ARIAL MENDY poslal zakončenie tesne nad trávnikom spred pokutového územia. Jeho pokus zaplával a zamieril k žrdi. Macík ale situáciu určite podcenil. Mohol sa zachovať aj lepšie.
    77. Arial Mendy (SRV) - 2:0
     
    78
    Žltú kartu dostáva Ján Maslo (MFK Ružomberok).
     
    79
    Gerec sa síce dostal k lopte vo vápne súpera, lenže v čase prihrávky bol v ofsajde. Ružomberok smerom dopredu hrá zle a podľa všetkého sa dnes z postupu tešiť nebude.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Ak sa nestane menší zázrak, tak Servette dnes postúpi do ďalšieho predkola Európskej ligy.
     
    82
    Ofenzívna akcia Ružomberku išla po ľavom krídle, nepresná prihrávka skončila mimo ihriska a rozohrávať tak bude Frick.
     
    83
    Ružomberok síce získal priamy kop, no Brenkusov center skončil mimo hracej plochy. Znova bude rozohrávať Frick.
     
    84
    Cognat ostáva v strede ihriska na trávniku a drží si členok. Podľa všetkého potrebuje ošetrenie, pretože to s ním nevyzerá ideálne.
     
    85
    Po ošetrení bude Cognat v poriadku a môže sa vrátiť späť do hry. Medzitým sa Servette znova snaží prejsť dopredu.
     
    86
    FC Servette dáva gól!
    Je rozhodnuté a to definitívne. ALEXIS ANTUNES potiahol akciu po ľavom krídle, prihral do šestnástky a Kyei mu prihrávku vrátil pred päťku. Mladý striedajúci hráč spred päťky namieril rezolútne do siete. Síce bol v poriadnom ofsajde, no rozhodcovia to nevideli a VAR tu nie je.
    86. Alexis Antunes (SRV) - 3:0
     
    87
    Striedanie v tíme Servette FC: z ihriska odchádza Timothé Cognat, prichádza Andrea Maccoppi.
     
    88
    Hráči Servette držia loptu na útočnej polovici ihriska. Všetci vedia, že je rozhodnuté, takže sa iba dohráva.
     
    89
    Bobček potiahol loptu z vlastnej polovice až pred šestnástku Servette. Preváhal možnosť prihrať či vystreliť, no bol faulovaný a získal priamy kop z výbornej pozície.
     
    90
    Brenkus poslal z priameho kopu veľmi dobrú strelu tesne nad zemou. Frick skvele zasiahol, vyrazil loptu pred seba. Mojžiš ju minul, prišiel odkop na roh.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Center z pravého krídla prečítal brankár Macík. Po jeho rozohrávke bol v strede ihriska faulovaný Matej Kochan.
     
    90+3
    Stevanovič si zbehol do pokutového územia, kde mohol mať veľkú šancu. Cespedes mu ale poslal veľmi zlú a nepresnú loptu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    MFK Ružomberok dnes okrem šance Kochana pôsobil veľmi bezradne a odovzdane. Domáci Servette podal dobrý výkon a zaslúžene postupuje do ďalšieho predkola, zatiaľ čo "Ruža" rovnako ako MŠK Žilina končí už v 1. predkole.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:08:28)

    Matej Kubove

    Góly: 54. Stevanovič, 77. Mendy, 86. Antunes

    Karty:   21. Tasar (SRV), 28. Rouiller (SRV) – 34. Zsigmund (RUZ), 65. Múdry (RUZ), 78. Maslo (RUZ)


    Servette Ženeva: Frick – Sauthier (C), Rouiller, Sasso, Mendy – Ondua, Cognat – Stevanovič, Imeri, Tasar – Kyei
    Náhradníci: Kiassumbua – Cespedes, Maccoppi, Ajdini, Antunes, Henchoz, Vouilloz

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mojžiš – Múdry, Kochan, Zsigmund, Takáč, Madleňák – Almási, Gerec
    Náhradníci: Krajčírik – Kmeť, Mrva, Bobček, Boďa, Brenkus, Ďungel