Žižkov – Vyšehrad 3:0 (kon.) | Varnsdorf – Třinec 1:0 (kon.) | Vlašim – Ústí n. L. 5:2 (kon.)
Jihlava – Hr. Králové 3:4 (kon.)
koniec
FK Viktoria Žižkov
3:0 (1:0)
FC Slavoj Vyšehrad
cz Nedeľa 30.08.2020, 10:00 • SK Prosek • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Viktorie Žižkov, které se povedlo vyhrát výsledkem 3:0. Žižkov vstoupil do druhého poločasu tím nejlepším možným způsobem, neboť se mu povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Sotva se Vyšehrad otřepal ze druhé inkasované branky, ihned přišla třetí, která byla finální. Koncovka zápasu nám již nenabídla nic moc zajímavého, Vyšehrad byl ve druhém dějství téměř neškodný, což na zisk bodů pochopitelně stačit nemohlo. (11:53:31)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:1.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Již nám běží první minuta nastaveného času. Do tandemu spěchal také střídající Vaněk, avšak nahrávka na jeho osobu skončila pouze v zámezí. Následovat bude odkop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Drobílkovi se povedlo kvalitně vypálit, přičemž tato střela nadělala domácímu brankáři nečekané problémy. Švenger však i na zemi znemožnil případnou dorážku.
     
    88
    Súkenník servíroval finální nahrávku do malého vápna, kam jako první přispěchal vracející se Kokorović, jehož odklizení míče putovalo kousek vedle vlastní branky.
     
    87
    Muleme si vyzkoušel provedení autového vhazování, přičemž spolupracoval s vedle stojícím Pudilem. Ten do rozehrávky zapojil také brankáře Švengera.
     
    86
    Nitrianský si gestem ruky řekl o výraznější podporu spoluhráčů při rozehrávce, která se nakonec dostavila. Jeho celek se přesto neprokousal středem hřiště.
     
    85
    Těžká malá domů pro brankáře Švengera, který si počínal naprosto zkušeně. Poskakující míč si zpracoval hrudí a poté ho odpálil na druhou stranu hrací plochy.
     
    84
    Trochu kostrbatá rozehrávka hostujícího celku nakonec končí ztrátou míče. K němu se u postranní lajny dostal zpět Muleme, který se ale nedostal přes Šanderu.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Žižkov kráčí za druhým vítězstvím v řadě. Slavoj Vyšehrad je ve druhém dějství naprosto neškodný.
     
    82
    Po osobním souboji skončil na zemi Březina, který neustál souboj s dotírajícím Vandasem. Druhý jmenovaný nakonec fauloval, domácí jsou zpět na míči.
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Jonas Auer.
     
    80
    Brankář Otáhal si v krátkém časovém sledu opět vyzkoušel práci s míčem, tentokráte rozehrával po zemi na Alexandra. Viktoria se pokouší aktivně napadat.
     
    79
    Na levém křídle to kvalitním způsobem provedl Muleme, který se nejprve zbavil svého strážce a poté si ustlal na zemi. Žižkov následnou standardku nevyužil.
     
    77
    Zhruba z pětadvaceti metrů od branky zakončoval hostující Kříž, který to nemyslel vůbec špatně. Míč nakonec vystoupal nad branku, Švenger nezasahoval.
     
    76
    Hodně prostoru měl u středového kruhu Černý, který nakonec roztáhl hru do strany na Laňku. Ani tentokráte to Slavoji nevyšlo, domácí se prezentovali stejně.
     
    75
    Súkenník se pokoušel proniknout po pravém křídle, jenomže nahrávku nedokázal poslat přesně do běhu na Diviše. O pár vteřinek později vypomohl s rozehrávkou Švenger.

    David Suchý

    Góly: 10. Březina, 52. Jaroslav Diviš, 62. Jaroslav Diviš

    Karty:   41. Kříž (VYS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:1.
    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Březina, Pudil, Muleme – Skopec, Súkenník – Jaroslav Diviš (81. Auer), D. Richter, Sixta (74. Nabijev) – Batioja (74. Pázler).
    Náhradníci: P. Soukup – Žežulka, Tusjak, Pázler, Bazal, Nabijev, Auer.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Alexandr, Laňka – M. Černý (C), Jablonský (72. Vaněk) – Vandas, Kříž, Pouček (61. Drobílek) – Vejvar (66. Kokorović).
    Náhradníci: Babka – Burda, Drobílek, Vaněk, Kokorović, Čejka.

    Rozhodca: Musil – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 500