Remeš – Lille 0:1 (kon.) | Angers – Bordeaux 0:2 (kon.) | Metz – Monaco 0:1 (kon.)
Nantes – Nîmes 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Lorient 2:0 (kon.) | Brest – Marseille 2:3 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
2:3 (1:2)
Olympique Marseille
cz Nedeľa 30.08.2020, 21:00 • Venue Stade Francis-Le Blé • Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Marseille, která svého soupeře porazila výsledkem 3:2. Úvod druhého poločasu byl jednoznačně v režii Brestu, který si vypracoval opravdu velký nápor, avšak ke kýženému vyrovnání to prostě nevedlo. Marseille byla směrem dopředu celkem bezradná, avšak se jí přesto z ojedinělé šance povedlo navýšit náskok na dvě branky. Brest v závěru zápasu opět snížil na rozdíl jediné branky, k vyrovnání výsledku ale nedošlo. (22:55:41)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 11:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se po delší době nastěhovali na druhou stranu, kde na jistotu jednal vracející se Balerdi. I tak v tom byl ofsajd domácích, Mandanda bude rozehrávat.
     
    90+3
    Již nám běží třetí minuta nastaveného času, Marseille zkušeně drží míč na útočné polovině. Germainovi se navíc povedlo vybojovat aut, se kterým Sakaj nebude spěchat.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Hugo Magnetti (Stade Brestois 29).
    89. Gaëtan CHARBONNIER - 2:3
     
    89
    Brest právě vstřelil branku!
    Tak ono to o přeci jenom bude ještě hodně zajímavé! Centrovaná nabídka se snesla v pokutovém území nekrytého Faussuriera, který ihned vracel míč do malého vápna, kde měl příliš prostoru GAETAN CHARBONNIER. Posledně jmenovaný hráč pouze nastavil kopačku, díky které poslal balón přesně za brankáře Mandandu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale nepředbíhejme, očekávat můžeme nastavený čas.
     
    89
    Brestu není přáno! Zničehonic byl sám před Mandandou střídající Mbock, který ovšem trefil pouze nohu přesouvajícího se brankáře.
     
    88
    Germain se s míčem dostal k blízkosti rohového praporku, kde si ho na starost vzala hned dvojice protihráčů. Hostující útočník si po ztrátě míče pomohl faulem.
     
    86
    A co chybělo! Marseille opět zahrozila z volného kopu, na který si v tomto případě dokázal naskočit Balerdi, který o vlásek minul domácí svatyni.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ibrahima Diallo, přichází Hianga'a Mbock.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Haris Belkebla, přichází Hugo Magnetti.
     
    85
    Stále se nehraje, jeden z domácích hráčů totiž má menší zdravotní problémy. Každopádně by se znovu střídat nemělo, u míče jsou hráči Olympique Marseille.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Ronaël Pierre-Gabriel (Stade Brestois 29).
     
    83
    Aké se u sudího dožadoval nedovoleného zákroku, avšak to zřejmě vypadá na útočný faul Marseille. Hlavní rozhodčí celou situaci neviděl, proto se radí s pomezním.
     
    82
    Brest se přesto nevzdává, ba naopak si vybojovalo rohový kop z levé strany. Rozehrávka nebyla zrovna nejlepší, nakonec po odrazu skončil míč výrazně vedle.

    David Suchý

    Góly: 45+1. Faivre (Charbonnier), 89. Charbonnier (Faussurier) – 19. Thauvin (M. Sanson), 28. Ćaleta-Car (Thauvin), 80. Ćaleta-Car (Thauvin)

    Karty:   84. Pierre-Gabriel (BST), 90. Magnetti (BST) – 8. Kamara (OMA), 30. Amavi (OMA), 45+4. Radonjić (OMA), 61. Balerdi (OMA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 11:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Duverne (C), Ludovic Baal, Perraud – Honorat, Belkebla (85. Magnetti), Diallo (85. Mbock), Faivre (79. Tavares) – Cardona (79. Faussurier), Charbonnier.
    Náhradníci: Cibois – Benvindo, Tavares, Faussurier, N'Goma, Mbock, Le Douaron, Magnetti, Bangoura.

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Balerdi, Kamara, Ćaleta-Car, Amavi – Radonjić (62. Aké), Strootman (72. Rongier), M. Sanson (79. Gueye) – Benedetto (79. Germain), Thauvin.
    Náhradníci: Pelé – Aké, Gueye, Germain, Chauí, Maxime López, Perrin, Rocchia, Rongier.

    Rozhodca: Delerue – Jouannaud, Berthomieu