Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (3:2)
Leeds United
Sobota 12.09.2020, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:23)
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 9:0.
    Ofsajdy: 2:5.
    Fauly: 9:6.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon smerom dozadu a bol výrazne aktívnejší i smerom dopredu. Paradoxom však je, že jediná strela Leedsu v druhom polčase na bránu skončila gólom, keď vyrovnal Klich. Domácich tento moment ešte viac vyburcoval a napokon sa dočkali víťazstva, keď po Rodrigovom faule strelil svoj druhý gól z penalty a celkovo tretí Mohamed Salah. Obhajca titulu tak začína nový ročník víťazstvom, na výhru sa ale poriadne nadrel.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia získali ešte jednu štandardku, ktorú rozohral nákopom do šestnástky Phillips. Domáca obrana center odvrátila do bezpečia a tým sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Až po takmer troch minútach sa Leeds dostal na polovicu Liverpoolu, útočná snaha Robertsa sa ale skončila nepresným centrom, ktorý doletel až za bránkovú čiaru.
     
    90+2
    Hosťom záver zápasu vôbec nevychádza a nedarí sa im podržať loptu na ich kopačkách. Alexander-Arnold dokonca po zisku lopty zatiahol hrací predmet k rohovej zástavke, kde ho na niekoľko desiatok sekúnd podržal.
     
    90+1
    Matip nakopol loptu na ľavú stranu na Maného, ktorý si ju ale nedokázal spracovať. Tá sa tak dostala k brankárovi hostí Meslierovi a od neho začína postupný útok Leedsu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joël Matip.
    86. Rodrigov penaltový faul
    88. Mohamed Salah (LIV) - 4:3
     
    88
    Liverpool dal gól!
    MOHAMED SALAH završuje svoj dnešný hetrik! Penaltu kopol prízemnou strelou k ľavej tyči, brankár Meslier, ktorý skočil doprava, tak nemal šancu penaltu chytiť.
     
    86
    Po rohovom kope nedokázali hostia odvrátiť zo svojej šestnástky loptu a tá sa odrazila smerom k Fabinhovi. Toho pri spracovávaní lopty podrazil Rodrigo a hlavný rozhodca tak logicky nariadil druhý pokutový kop pre Liverpool v dnešnom zápase.
     
    85
    Salah našiel pred šestnástkou Maného, ktorý loptu ešte posunul doľava na Firmina. Jeho okamžitú strelu zastavil vracajúci sa Ayling.
     
    83
    Mané si nabehol za obranu Leedsu do šestnástky na prienikovú prihrávku, tam sa ale dostal hneď medzi trojicu hráčov v bielom a o loptu prišiel.
     
    82
    Alexander-Arnold poslal z pravej strany strieľaný center, ktorý sa zakrútil tak nebezpečne, že takmer nakoniec letel priamo na bránu. Napokon skončil tesne nad ňou.
     
    81
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Mateusz Klich, prichádza Jamie Shackleton.
     
    80
    Liverpool začína dostávať svojho súpera pod tlak. Salah strieľal spoza šestnástky, jeho strelu ale tentokrát zablokovať Koch.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. M. Salah (pen.), 20. V. van Dijk, 33. M. Salah, 88. M. Salah (pen.) – 12. Harrison, 30. Bamford, 66. Klich

    Karty:   76. Firmino (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (89. Matip), Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C) (66. Jones), Keïta (58. Fabinho) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Fabinho, Jones, Minamino, Milner, Matip, Origi.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández (62. Roberts), Klich (81. Shackleton), Harrison – Bamford (62. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – Alioski, Poveda, Roberts, Rodrigo, Shackleton, Casey.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett