Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
West Ham United
0:2 (0:0)
Newcastle United
Sobota 12.09.2020, 21:00 • Olympijský štadión, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:03:05)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 6:7.
    Rohy: 8:7.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 13:7.
     
    Newcastle výborne zvládol druhý polčas a zaslúžene získal všetky tri body. Domácich v druhom polčase nepustil vôbec k ničomu a napriek pomerne veľkej útočnej sile bol West Ham smerom dopredu úplne bezzubý. Rozhodujúcim momentom sa tak stal gól Calluma Wilsona, po ktorom domáci síce mali výraznú územnú prevahu, avšak takmer úplne bez nebezpečných streleckých pokusov. Výhru Newcastleu v závere podtrhol po peknej akcii Hendrick. West Ham teda prehral piatykrát za sebou svoj úvodný zápas v sezóne a pred sebou má zrejme najťažší los úvodných zápasov zo všetkých tímov anglickej Premier League...
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko a získali pár desiatok sekúnd. Po pravej strane potom prenikol do šestnástky Shelvey, z veľmi ostrého uhla ale vystrelil priamo na brankára Fabiańského.
    90+3. Andrij Jarmolenko (WHU)
     
    90+3
    Jarmolenkovu výbornú strelu najprv vyrazil do chrbta svojho obranu gólman Newcastleu Darlow, od neho sa však lopta odrazila naspäť k hosťom. Diop potom nedokázal odhlavičkovať odkop hostí a Almirón sa rozbehol k šestnástke West Hamu. Jeho strelu napokon zrazil na rohový kop vracajúci sa Ogbonna.
     
    90+2
    Akcie West Hamu sú úplne rovnaké. Jarmolenko sa uvoľnil na pravom krídle a tiež nacentroval do bránkoviska hostí, znovu však loptu odkopol z bránkoviska Lascelles.
     
    90+1
    Antoniov prvý center z pravej strany bol zablokovaný, druhým sa mu ale podarilo dostať loptu do bránkoviska Newcastleu. Z nebezpečného priestoru odkopol loptu Lascelles.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Domáci už viacmenej rezignovali. Antonio síce získal pekným prienikom po pravej strane rohový kop, s centrom z neho si ale hostia bez problémov poradili.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Felipe Anderson.
     
    88
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Andy Carroll, prichádza Sean Longstaff.
    87. Jeffrey Hendrick (NEW) - 0:2
     
    87
    Newcastle United dal gól!
    Hostia sa výrazne približujú k víťazstvu! Almirón dostal loptu na ľavú stranu šestnástky a krížnou prihrávkou na jej hranicu našiel na opačnej strane JEFFREYHO HENDRICKA. Ten si loptu spracoval a potom strelou pod brvno cez Cresswella prekonal ako druhý hráč hostí domáceho brankára Fabiańského.
     
    86
    Striedajúci Almirón vysunul do nábehu na ľavom krídle Joelintona, ktorý mu loptu vrátil do šestnástky. Paraguajčanovu strelu napokon zablokoval Diop.
     
    85
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Miguel Almirón.
     
    84
    Carroll podržal loptu po odkope svojich obrancov a v súboji na útočnej polovici bol faulovaný. Newcastle bude mať k dispozícii priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    83
    Jarmolenko rozohral roh na krátko s Fredericksom, ktorý potom nacentroval na prednú tyč. Hlavičkový súboj s Fernándezom vyhral Haller, ktorého hlavičku chytil pripravený brankár Darlow.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. C. Wilson, 87. Hendrick

    Karty:   54. Fredericks (WHU), 70. Jarmolenko (WHU) – 13. Hayden (NEW), 68. Manquillo (NEW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:7.
    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen (89. Anderson), Noble (C) (67. Jarmolenko), Fornals (67. Haller) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Anderson, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Jarmolenko.

    Newcastle United: Darlow – Manquillo, F. Fernández, Lascelles (C), Lewis – Shelvey, Hayden, Hendrick – C. Wilson (85. Almirón), Carroll (88. S. Longstaff), Saint-Maximin (75. Joelinton).
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Joelinton, Fraser, Krafth, S. Longstaff, Ritchie.

    Rozhodca: Attwell – Hatzidakis, Davies