MFK Zvolen – Nitra 0:5 (kon.) | Rača – Pohronie 0:6 (kon.) | R. Sobota – Košice 0:7 (kon.)
Námestovo – Žilina 0:7 (kon.) | Myjava – Trenčín 0:2 (kon.)
koniec
FK Rača
0:6 (0:2)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Streda 16.09.2020, 16:00 • Futbalový štadión Rača • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní 2.kola futbalového Slovnaft Cupu, v ktorom si zmeria sily treťoligová Rača proti fortunaligovému Pohroniu. Jasným favoritom na postup sú hostia z Pohronia, ale uvidíme, či sa nebude opakovať podobné prekvapenie ako včerajšie vyradenie Senice Rovinkou.

    FK Rača: Domáci vyradili v prvom kole Bratislavu NMŠK 1922 po triumfe 4:0. V lige po dobrom štarte prehrali posledné dva zápasy proti Bernolákovu a Mostu, takže padli až na deviate miesto. V minulej sezóne vypadla Rača v Slovnaft Cupe hneď v úvodnom kole po penaltách proti Pezinku, takže už účasť v druhom kole je lepší výsledok ako v minulej sezóne.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hostia si poradili v prvom kole s Dunajskou Lužnou výsledkom 4:0. Do sezóny vo Fortuna lige vstúpili so sympatickými výkonmi a dokázali získať zo šiestich zápasov rovnaký počet bodov, za čo im patrí v tabuľke ôsme miesto. V poslednom zápase však prehrali na pôde Nitry, takže dnes sa budú snažiť túto prehru vykompenzovať postupom do tretieho kola v Slovnaft Cupe.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Rača: Droppa – Bukovinský, Maďárik, Kňažek, Rybánsky, Radmanovič, Kubala(C), Adam, Čižnár, Bellay, Bednár
    Náhradníci: Žákech, Žiga, Jurkovič, Mitrík, Štedl, Zošš, Kolárik

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Jacko, Pellegrini(C), Vondryska, Badolo, Matič, Abrahám, Petrák, David Lindsay, Mazan
    Náhradníci: Weir, Blahút, Chríbik, Bimeniymana, Fadera, Bangala, Dovec.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Pohronie dalo gól!
    Hostia skórujú už v druhej minúte zápasu. Presným strelcom je PATRIK ABRAHÁM, ktorý posiela Pohronie do vedenia!
     
    20
    Úvodných dvadsať minút za nami, favorit sa rýchlo presadil, ale odvtedy sa už stav nezmenil. Rača sa snaží s hosťami držať krok.
     
    35
    Druhý gól stále neprichádza, tréner Mikuláš Radványi tak nemôže byť úplne spokojný, lebo Pohronie má len najtesnejší náskok.
     
    45
    Pohronie dalo gól!
    Druhý gól v zápase pridáva v absolútnom závere prvého polčasu PATRIK ABRAHÁM. Pohronie pôjde do šatien už za stavu 2:0 určite kľudnejšie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Fortunaligista z Pohronia zvládol nakoniec prvý polčas asi k úplnej spokojnosti. V úvode a v závere udrel gólovo Abrahám, takže Rača stráca po prvom polčase dva góly a bude to pre domácich veľmi ťažké, ak ešte chcú zabojovať o postup.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    58
    Pohronie dalo gól!
    Pravdepodobne je definitívne rozhodnuté, hostia odskakujú už na rozdiel troch gólov vďaka presnému zásahu BON-FILS CALEBA BIMENYIMANU a do konca zápasu zostáva už len niečo vyše pol hodiny.
     
    61
    Pohronie dalo gól!
    Domáci futbalisti už nestíhajú s Pohroním držať krok, hostia skórujú zásluhou ALIEUA FADERU v krátkom časovom slede už druhýkrát a zvyšujú na 4:0.
     
    65
    Pohronie dalo gól!
    To je už nepríjemný výsledok pre Raču, ktorá inkasuje v priebehu necelých desiatich minút tretí gól a Pohronie si môže zápas užívať, pretože už má päťgólový náskok. Druhý gól v zápase podobne ako Abrahám strieľa aj BON-FILS CALEB BIMENYIMANA.
     
    69
    Pohronie dalo gól!
    Presadzuje sa aj kapitán Pohronia LUKÁŠ PELLEGRINI, takže hostia vyhrávajú takzvaným tenisovým kanárom a Rača si odnesie z dnešného zápasu debakel.
     
    85
    Vyzerá to tak, že dnes sa prekvapenia na úkor fortunaligových mužstiev nedočkáme. Za postupom majú namierené Žilina, Nitra, Trnava, Sereď aj Pohronie.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Pohronie dnes presvedčivo splnilo rolu favorita a vyhráva nad treťoligovou Račou výsledkom 6:0, takže hostia postupujú do ďalšej fázy Slovnaft Cupu. V prvom polčase dvakrát skóroval Abrahám a s domácimi to nevyzeralo až tak zle. Lenže Pohronie strelilo v druhom polčase ďalšie štyri góly, keď dva pridal Bimenyimana a po jednom Fadera s Pellegrinim. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám príjemný zvyšok dňa! (17:58:42)

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 2. Abrahám, 45. Abrahám, 58. Bimenyimana, 61. Fadera, 65. Bimenyimana, 69. Pellegrini


    FK Rača: Droppa – Bukovinský, Maďárik, Kňažek, Rybánsky, Radmanovič, Kubala(C), Adam, Čižnár, Bellay, Bednár
    Náhradníci: Žákech, Žiga, Jurkovič, Mitrík, Štedl, Zošš, Kolárik

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Jacko, Pellegrini(C), Vondryska, Badolo, Matič, Abrahám, Petrák, David Lindsay, Mazan
    Náhradníci: Weir, Blahút, Chríbik, Bimenyimana, Fadera, Bangala, Dovec

    Rozhodca: Marek Mastiš