Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 19.09.2020, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:53:49)
     
    Obrovská radosť na strane Arsenalu. Dnes to nebol najlepší výkon favorita, ale tri body sú o to cennejšie, že je v nich veľa odovzdaných síl a bolestivých šrámov. Hrdinom sa stáva Edward Nketiah, ale veľké uznanie si dnes zaslúži nenápadný autor dvoch gólových momentov Bukayo Saka.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Edward Nketiah skvele podržal loptu na vlastnej polovici. Odovzdal ju a Dani Ceballos poslal kolmicu medzi stopérov. Pierre-Emerick Aubameyang posunul po pravej ruke, Nicolas Pépé trafil Diopa. Odrazenú loptu si našiel Edward Nketiah, získal roh.
     
    90+3
    Znova centroval Andrij Jarmolenko. Jeho pas prepadol na ľavú stranu, Felipe Anderson po trávniku prihral na biely bod. Tam bol voľný Sébastien Haller, no skvele proti nemu vyštartoval Dani Ceballos. Španiel trafil loptu, útočník West Hamu zas Španiela, čiže fauloval.
     
    90+2
    Andrij Jarmolenko poslal nízky center, Gabriel ho odvrátil a Pierre-Emerick Aubameyang loptu odkopol tak, že si ju našiel brankár Łukasz Fabiański.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty. Na ich začiatku posunul nákop Davida Luiza pred šestnástku Nicolas Pépé a Pierre-Emerick Aubameyang zakončoval. Iba do stredu bránky, kde bol Łukasz Fabiański.
     
    90
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Felipe Anderson.
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza David Luiz.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Sébastien Haller.
     
    88
    Declan Rice centroval na zadnú žrď, kde sa cez Bellerína natlačil Tomáš Souček. V náročnej pozícii však hlavičkoval vysoko nad brvno Lena.
     
    86
    West Ham už teraz musí vrhnúť všetko dopredu. Času je dosť málo a v podstate je jedno, či prehráte 1:2 alebo 1:3. Hostia to musia skúsiť pred Lenom rozprúdiť.
    85. Edward Nketiah (ARS) - 2:1
     
    85
    Arsenal FC dal gól!
    Ledva som dopísal predošlú správu a rovno sa to naplnilo. Bukayo Saka zľava prihral do šestnástky na Ceballosa, ten posunul loptu okolo Fabianskeho a EDDIE NKETIAH mal pred sebou už len prázdnu bránku, keďže ho stopéri nechali tak. Pri oboch góloch Arsenalu by mal tú druhú "hokejovú" asistenciu Saka. Podľa pravidiel sa mu nepočíta ani jedna, ale obe tie lopty mladíka boli bravúrne.
     
    84
    Arsenal pri lopte na vlastnej polovici ihriska. Úprimne, dnes je nebezpečnejší West Ham a nie favorit, ale záver môže byť o jednej chybe.
     
    83
    Ryan Fredericks poslal sprava dobrý center. Na malom vápne sa ho snažil zakončiť Tomáš Souček, dobre ho bránil Rob Holding.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    80
    Posledných desať minút pre oba tímy na to, aby sa pokúsili strhnúť výsledok na svoju stranu. Uvidíme dnes ešte nejaký gól?
     
    79
    Pierre-Emerick Aubameyang centroval zľava pred päťku, Ryan Fredericks loptu odstránil hlavou do bezpečia.

    Matej Kubove

    Góly: 25. A. Lacazette, 85. Nketiah – 45. Antonio

    Karty:   40. Fredericks (WHU)


    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos, Xhaka, Saka (89. David Luiz), Willian (65. Pépé) – A. Lacazette (77. Nketiah), Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Alnaní, David Luiz, Maitland-Niles, Nketiah, Pépé, Tierney.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – T. Souček, Rice – Bowen (82. Jarmolenko), Fornals (89. Haller), Masuaku (90. Anderson) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Anderson, Balbuena, Haller, Johnson, Lanzini, Jarmolenko.