Alavés – Getafe 0:0 (kon.) | Valencia – Huesca 1:1 (kon.) | Elche – Sociedad 0:3 (kon.)
Real Betis – Real Madrid 2:3 (kon.)
koniec
Real Betis
2:3 (2:1)
Real Madrid
Sobota 26.09.2020, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:22:16)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 5:7.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 1:8.
    Fauly: 9:10.
     
    Výborný futbal pokračoval i v druhom polčase, v ktorom napokon dokázali Madridčania skóre otočiť. Vyrovnávajúcim gólom bol vlastný zásah Emersona, ktorý loptu nasmeroval do vlastnej brány pri snahe o odkop centru pred Benzemom. Oba tímy potom mali šance na to, aby strhli výhru na svoju stranu, zlomovým momentom sa ale stala červená karta pre smoliara druhého polčasu Emersona. Od nej začal mať výraznejšie navrch Real Madrid, ktorý svoju presilovku napokon využil. Po ruke Bartru premenil pokutový kop Sergio Ramos a aj keď mohli hostia v závere polčasu svoje víťazstvo ešte priklášiť, tak už žiadnu zo svojich šancí nepremenili. „Biely balet“ to ale rozhodne mrzieť nemusí, keďže si dnes na svoje konto pripísal prvú výhru v novej sezóne španielskej LaLigy. Betis naopak utrpel po dvoch výhrach prvú porážku.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Iscovi sa indviduálny prienik nevydaril, lopta sa ale po zásahu obrancu Betisu odrazila k voľnému Benzemovi, ktorý strelou po zemi tesne minul ľavú tyč Roblesovej brány.
     
    90+7
    Záver zápasu je zatiaľ v réžii hostí, ktorí s prehľadom strážia svoj tesný náskok. Domáci majú veľký problém sa vôbec dostať k lopte.
     
    90+6
    Valverde si pekne narazil loptu so spoluhráčom a z ľavej strany prenikol do šestnástky. Kľučka proti vybiehajúcemu brankárovi Roblesovi sa mu však nevydarila a loptu si posunul až do príliš ostrého uhla, odkiaľ už nedokázal presne prihrať spoluhráčom.
     
    90+5
    Hostia získali loptu po rýchlej akcii Betisu na vlastnej polovici a tentokrát sa už ani len nepokúsili o protiútok. Isco namiesto toho prihral loptu dozadu na Ramosa, ktorý si ju prihráva s kolegami z obrany na vlastnej polovici.
     
    90+4
    Hostia odpovedajú svojou kombináciou v strede poľa, ktorou akoby skôr už získavajú čas. Priamočiarosť tomuto útoku Realu Madrid chýba.
     
    90+3
    Až teraz sa to domácim podarilo. Tellova strela bola zablokovaná a aj keď sa lopta odrazila na ľavé krídlo k voľnému Lorenovi, tak ten ju musel posunúť na spoluhráčov dozadu.
     
    90+2
    Betis kombinuje na polovici hostí, do bezprostrednej blízkosti ich pokutového územia sa ale nie a nie dostať.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu Rodrígueza dostáva Ajsa Mándí (Real Betis).
     
    90
    Bude sa hrať ešte osem minút.
     
    89
    Bartra nakopol loptu na zadnú tyč na voľného Montoyu, ten ale z pomerne dobrej streleckej pozície hlavičkoval mimo Courtoisovej brány.
     
    88
    Betis sa ešte snaží niečo urobiť s výsledkom a napriek početnej nevýhode sa domáci tlačia dopredu. Hostia sú zoradení v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou.
     
    87
    Casemiro vystihol Rodríguezovu rozohrávku a hneď nakopol loptu za obranu Betisu na rozbehnutého Benzemu. Ten však vybiehal z ofsajdu a hra je prerušená.
     
    84
    Žltú kartu za tvrdý faul v strede poľa a hlavne následné protesty proti jeho odpískaniu dostáva Sergio Canales (Real Betis).
     
    84
    Hostia mohli hneď navýšiť svoj náskok! Carvajal našiel centrom pomedzi obrancov Betisu v strede pokutového územia voľného Isca, ktorého strelu z prvej vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom brankár Robles.
     
    82
    Real Madrid dal gól!
    Hostia otáčajú skóre a znovu sa dostávajú do vedenia! SERGIO RAMOS poslal brankára do ľavej strany a elegantným oblúčikom kopol loptu pod brvno domácej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 35. Mándí, 37. W. Carvalho – 14. Valverde, 48. Emerson (vla.), 82. Ramos (pen.)

    Karty:   12. Emerson (RBE), 40. G. Rodríguez (RBE), 81. Bartra (RBE), 84. Canales (RBE), 90+1. Mándí (RBE) – 42. Carvajal (REA), 53. Modrić (REA)   67. Emerson (RBE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 9:10.
    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Fékir (73. Loren), Joaquín (C) (63. Tello), Canales – A. Sanabria (69. Montoya).
    Náhradníci: Rebollo – Sidnei, Tello, Montoya, Delgado, Juanmi, Loren, Iglesias, Akouokou, Ruibal, V. Ruiz.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos (45+1. Modrić), Ödegaard (46. Isco) – Benzema, Jović (72. B. Mayoral).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Vinícius Júnior, Isco, Modrić, Odriozola Arzallus, Rodrygo, B. Mayoral, L. Vázquez, Nacho Fernández.

    Rozhodca: Bengoetxea – González, Grijalba