Augsburg – Dortmund 2:0 (kon.) | Bielefeld – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 1:1 (kon.)
Mainz – Stuttgart 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Union Berlín 1:1 (kon.) | Schalke – Brémy 1:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:0 (1:0)
Borussia Dortmund
cz Sobota 26.09.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:32:09)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8.
     
    Augsburg se v rámci druhého kola německé Bundesligy postaral o obrovské překvapení, když na domácím stadiónu porazil favorizovanou Borussii Dortmund 2:0. Svěřenci kouče Herrlicha spoléhali především na pevnou obranu a doufali v možnost skórování z rychlého brejku, či standardní situace. A přesně to se také stalo ve 40. minutě, kdy Caligiuri posadil centrem z přímého kopu balón na hlavu Ohise Felixe Uduokhaie, jenž zblízka prostřelil Bürkiho. Pojistku přidal v 54. minutě Daniel Caligiuri, jenž dostal výborný pas za obranu, udržel na zádech soupeře a v pádu zamířil neomylně k levé tyči. Borussia ještě zápas zdramatizovat, avšak na obranu v čele se skvěle chytajícím Gikiewiczem recept nenašla.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Alespoň čestný zásah měl na hlavě Mats Hummels, jemuž posadil balón na hlavu centrem z rohového kopu Reus. Balón proletěl kousek vedle levé tyče.
     
    90+3
    Teď si ovšem domácí strážce svatyně pořádně zavařil, když vyběhl proti balónu, který nohou minul. Měl štěstí, že kulatý nesmysl odkopl jeden z jeho spoluhráčů.
     
    90+2
    Rafał Gikiewicz chce za každou cenu okořenit cenné vítězství s nulou v zádech. Gólman skvěle zmenšil úhel zakončujícímu Hälandovi, jenž střelu mezi nohy neuspěl.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Marek Suchý.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Carlos Gruezo, přichází Tobias Strobl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Znovu v akci talentovaný americký záložník. Tentokráte centroval, přičemž hledal Hummelse. Ten na balón nedoskočil.
     
    88
    Na levou stranu obdržel nakopávaný balón Giovanni Reyna. S míčem na kopačkách si sběhl více na střed, technickou střelou na zadní tyč vysoko přestřelil.
     
    87
    André Hahn mohl postupovat do situace dvou proti dvěma. Německému fotbalistovi ale v rychlostním souboji došla síla, předběhl jej a míč získal Akanji.
     
    86
    Kapitán Borussie je v posledních minutách hodně aktivní. Nyní chtěl získat penaltu po údajném kontaktu s Gouweleeuwem, sudí nechal hru plynout.
     
    85
    Skvělý Rafał Gikiewicz udržel čistý štít! Sražená rána Dahouda doputovala k Hummelsovi, jenž mířil do protipohybu gólmana, který však nechal nastavenou pravou nohu, do níž balón narazil!
     
    84
    Hosté zkoušejí všechny možnosti, na poslední minuty se na pozici hrotového útočníka vysunul Mats Hummels. Právě on nepřesnou patičkou zkazil spoluhráčům útočnou akci.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Axel Witsel, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    82
    Výborné práce autora druhé branky střetnutí Daniela Caligiuriho. Zkušený německý levý záložník nastřelil Akanjiho, čímž vybojoval roh.
     
    81
    Alfred Finnbogason mohl střílet z poměrně velkého úhlu, místo toho přihrál pod sebe v lepší pozici stojícímu Guezovi. Toho zradilo zpracování.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Obrana Augsburgu do této chvíle neudělala jedinou defenzivní chybičku, senzační vítězství je každým momentem blíž a blíž.

    Milan Huppert

    Góly: 40. Uduokhai (D. Caligiuri), 54. D. Caligiuri (Gregoritsch)

    Karty:   29. Gregoritsch (AUG), 30. R. Khedira (AUG), 31. Gouweleeuw (AUG) – 30. Häland (DOR), 38. Meunier (DOR), 71. Witsel (DOR), 76. Can (DOR)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Iago – R. Khedira (62. Oxford), Gruezo (90+1. Strobl) – D. Caligiuri, Hahn (90+1. Suchý) – Gregoritsch (57. Jensen), Niederlechner (62. Finnbogason).
    Náhradníci: Koubek – Finnbogason, Gumny, Jensen, Oxford, Pedersen, Richter, Strobl, Suchý.

    Borussia Dortmund: Bürki – Can, Hummels (C), Akanji – Meunier (69. Reinier), Bellingham (60. Reus), Witsel (83. Dahoud), Guerreiro (59. Brandt) – Reyna – Häland, Sancho.
    Náhradníci: Hitz – Brandt, Dahoud, Delaney, Passlack, Reinier, Reus, M. Wolf.

    Rozhodca: Petersen – Sather, Schiffner