Hoffenheim – Bayern 4:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
VfL Wolfsburg
Nedeľa 27.09.2020, 18:00 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:02:43)
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 14:6.
    Rohy: 9:1.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 10:13.
     
    Domáci predviedli v druhom polčase výborný výkon a v niektorých pasážach mali až drvivý tlak, gól ale nedokázali streliť ani z najvyloženejších gólových príležitostí. Hostia sa väčšinu času len bránili a skvelými zákrokmi ich držal v hre brankár Pervan. V závere zápasu však akoby domácim trochu „došla šťava“ a v posledných minútach si dokázal i Wolfsburg, ktorému pomohli príchody hlavne Rousillona a Weghorsta, vypracovať zaujímavé možnosti, ktoré však tiež nepremenili. Po priebehu druhého polčasu však budú viac sklamaným tímom určite domáci, ktorí keby vyhrali rozdielom triedy, tak by sa nikto nemohol diviť. Namiesto toho však uhrali len svoju prvú remízu v sezóne a po dvoch kolách majú na konte 4 body. Wolfsburg remizoval i svoj druhý ligový zápas.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hosťom sa rozohrávka priameho kopu vôbec nevydarila a loptu nakopli až za bránkovú čiaru. Týmto sa zápas skončí.
     
    90+5
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Dominique Heintz, prichádza Manuel Gulde.
     
    90+3
    Heintz v súboji o loptu trafil Steffena, sám sa ale pri tomto zákroku zrejme zranil. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a sú ošetrovaní, štandardku na záver zápasu ale bude mať Wolfsburg.
     
    90+2
    Gerhardt absolútne nepochopiteľnou prihrávkou dozadu vysunul do samostatného úniku Hölera, ktorý však túto možnosť trestuhodne zahodil. Brankár Pervan sa dostal príliš blízko k nemu a Höler sa nakoniec sám vytlačil do ostrého uhla, odkiaľ už nedokázal ani presne prihrať, ani vystreliť.
     
    90+1
    Höler sa rozbehol po pravom krídle k šestnástke Wolfsburgu, kde sa dostal cez Rousillona. Jeho center však preletel veľmi vysoko pre všetkých hráčov v šestnástke.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Rousillon nacentroval pred bránkovisko, kam si nabiehal Weghorst. Jeho hlavička v páde skončila mimo Müllerovej brány.
     
    89
    Wolfsburg je v závere zápasu aktívnejší. Hosťom asi zostalo viac síl, domáci majú totiž veľký problém založiť solídnejší útok a teraz sú to oni, kto sa dostáva pod tlak súpera.
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Nils Petersen, prichádza Ermedin Demirović.
     
    87
    Brooks len nadvihol nákop domácich obrancov a v následnom súboji o loptu sa doslova nechal faulovať Petersenom. Domáci sa rýchlo zaťahujú do obranného postavenia.
     
    85
    Brekalo už sa na to asi nemohol dívať a vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus by však neohrozil bránu, asi ani keby bola vysoká ako v rugby.
     
    84
    Hostia sa konečne vymanili z tlaku domácich a dokázali sa usadiť na polovici Freiburgu k svojej postupnej kombinácii. Tá však zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od domáceho pokutového územia.
     
    83
    Rousillon znovu urobil poriadny vietor v obrane Freiburgu, keď si na ľavej strane nabehol na ďalšiu kolmicu. Jeho center tentokrát pred Weghorstom tečoval domáci brankár Müller.
     
    82
    Gólman hostí mal teraz obrovské šťastie. So svojou rozohrávkou po malej domov čakal veľmi dlho a napokon trafil blížiaceho sa Petersena, od ktorého sa lopta odrazila tesne mimo odkrytej brány Wolfsburgu.
     
    81
    Hneď dvojica hráčov Wolfsburgu je ošetrovaná. V prípade Guilavoguiho i Klausa to vypadá na svalové zranenia, nateraz ale obaja pokračujú v zápase.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Petersen – 42. Brekalo

    Karty:   32. Otávio (WOF), 34. Brooks (WOF), 34. Arnold (WOF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 14:6. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:13.
    SC Freiburg: F. Müller – Schmid, Lienhart, Heintz (90+5. Gulde), Günter (C) – Sallai (78. Kwon Čang-hoon), Santamaría, Höfler, Grifo (78. Džong) – Höler, Petersen (88. Demirović).
    Náhradníci: Uphoff – Itter, Džong, Demirović, Abraši, Kwon Čang-hoon, Kübler, Boukhalfa, Gulde.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Klaus, Guilavogui (C), Brooks, Otávio (77. Roussillon) – Gerhardt, Arnold (58. X. Schlager) – Brekalo, Malli (58. Mehmedi), Joao Victor (49. Steffen) – Ginczek (77. Weghorst).
    Náhradníci: Kasten – Steffen, X. Schlager, Roussillon, Marmúš, Mehmedi, Lacroix, Białek, Weghorst.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe