Jekaterinburg – Barys 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Red Star Kunlun 4:2 (kon.) | Petrohrad – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Soči 1:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
HK Soči
cz Streda 07.10.2020, 18:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:56:36)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Dominik FURCH (MIN) – 16 zákroků z 18 střel, úspěšnost 88,8 %, odchytal celé utkání
     
    Dnešní utkání má překvapivého vítěze. Soči sbírá teprve třetí skalp v základní hrací době dosavadní sezony. Dinamo nepůsobilo v tomto utkání tak dominantním dojmem, přesto v průběhu druhé dvacetiminutovky přebralo iniciativu a hnalo se za vyrovnáním. Protože však závěrečná část zápasu nepoznala úspěšného střelce, zaseklo se skóre na hodnotě 1:2. Pro Soči jsou to extrémně důležité body, naopak Minsk dnes utrpěl na domácím ledě citelnou ztrátu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Obětavý pád Solovjova a to bude tečka za dnešním duelem.
     
    59:33
    Ke střele přece jen sáhl Shane Prince, dlouho avizovaná rána ale Lassinanttimu potíže nenadělá.
     
    59:09
    Zbývá méně než minuta, hráčům v tmavé kombinaci se ovšem nedaří udržet se v útočném pásmu.
     
    58:37
    Dominik Furch již zamířil na střídačku a Minsk to ještě zkouší se šesti bruslaři.
     
    57:58
    Dobré služby pro svůj klub odvedl Marcus Nilsson. Tím, že zdržel protivníka ve vlastní třetině, se znovu postaral o zkrácení času na kostce nad ledem. Dvě minuty zbývají do konce periody a možná i zápasu.
     
    56:53
    Nikdo jiný než Nikita Točickij se teď v barvách hostujícího celku nevrhá do útoku. Bohužel pro Soči však Točickij pálí jen vedle.
     
    56:11
    Joel Lassinantti zuby nehty drží šanci na tříbodový zisk. Tentokrát ho zaměstnal střelou přes tělo obránce Jegor Šarangovič, jenže Švéd měl dobré postavení a puk ukryl na svou hruď.
     
    55:16
    Čas neúprosně letí, dobré tři minuty se hraje bez přerušení a platí to i po zblokované ráně hostujícího Nikity Kvartalnova.
     
    54:32
    Minsk je vcelku mohutně povzbuzován svými fanoušky, jenže Vladislav Koljačonok si neodpustil kličku na útočné modré a musel i s pukem vyklidit nebezpečnou pozici.
     
    53:42
    Hostům se po dalším nepřesném pasu, tentokrát z hole Solovjova daří držet v ofenzivě. To je samozřejmě pozitivní jev pro ubránění příznivého stavu.
     
    52:39
    Domácí si nerozuměli při rozehrávce a Sergej Bogolejša nechtěně poslal puk až mezi diváky. Ještě předtím ale přišel zásah plexiskla, dvě minuty na trestné lavici tedy obránce Dinama nepotkají.
     
    52:05
    Je jasné, že Soči se už za další trefou hnát nepotřebuje. Maxim Minejev teď pouze nabral kotouč na vidle a odhodil ho co nejdál od Lassinanttiho.
     
    51:48
    Před modrou čárou už nezabrzdil Vladislav Koljačonok. Píská se tedy postavení mimo hru.
     
    51:12
    Joel Lassinantti předvádí ve svém namodralém pracovišti parádní výkon. Dokonce se nebojí ani práce s holí a vyhazuje kotouč do středního pásma.
     
    50:25
    Hosté v plném počtu.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 32. Klinkhammer (Prince) – 10. Rudenkov, 12. Karjalainen (Nilsson, Miromanov)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič, Jerjomenko, Solovjov, Denisov, Bogolejša – Drozdov, Klinkhammer, Paré – Lodnia, Šarangovič, Prince – Gorbunov, Protas, Alistrov – Martynov, Usov, Kogaljov – Bujnickij.
    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Pogorišný, Miromanov, Miščenko, J. Alexandrov, Batyršin, Minejev, Sedov – Linus Johansson, Nilsson, Strömwall – Rudenkov, Točickij, Šmeľov – Karjalainen, Kolgotin, N. Kvartalnov – Garajev, A. Galimov, Kukštel – Petkov.

    Rozhodca: Gamalej, Judakov – Šalagin, Strelcov