Sparta Praha – Třinec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 3:4 (po pr.)
Motor ČB – Pardubice 0:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Hradec Králové 3:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Utorok 09.02.2021, 17:20 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že sparťané proti Třinci uhájili první místo v tabulce, se s Vámi loučím a u dalšího online textového přenosu se budu těšit, na počtenou! (19:42:38)
     
    Máme dobojováno! Ve třetí třetině překlopil zápas na sparťanskou stranu útočník Andrej Kudrna, jenž se prosadil po dobré práci třetí útočné formace Sparty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Brankář Kacetl odjel na střídačku a Oceláři to zkusili v šesti. Nicméně posléze hosté posílají puk až na zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Třinecká střídačka si vyžádala oddechový čas na poradu a je zřejmé, že Oceláři zkusí hru se šesti bruslaři v poli.
     
    58:54
    Na ledovou plochu skáče elitní formace Ocelářů. Mezitím se hosté probíjeli do útočného pásma, ale sparťanští obránci nepouští svého soupeře do šancí.
     
    58:20
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Polášek ubránil třineckého útočníka a na druhou stranu mohli vyvést kotouč Řepík společně s Rouskem. Hra plyne dál.
    57:23 Andrej KUDRNA - 3:2
     
    57:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny se sparťané dostávají poprvé v tomto utkání do vedení! ANDREJ KUDRNA se dobře zorientoval před brankářem Kacetlem a posléze zametl puk do sítě! Asistence: Robert Říčka, Matúš Sukeľ.
     
    56:57
    Doudera nerozehrál přesně na své spoluhráče, naopak do útočného pásma se mohli podívat znovu sparťané. Třinečtí hokejisté se ale včas vrátili.
     
    56:37
    Čtvrtá formace Třineckých byla netrpělivá při svém přechodu útočné modré čáry. Rozhodčí píská postavení mimo hru, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:17
    Sparťané své krušné chvíle v obranném pásmu přečkali a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se marně do útočného pásma probíjel Kudrna.
     
    54:50
    Velká příležitost také na druhé straně! Růžička už uklízel touš do branky, ale gólman Salák se svojí defenzivou celou situaci zvládli.
     
    53:59
    Zajímavá rodící se šance domácích! Roman Horák s Řepíkem spěchali do přečíslení, ale jejich souhru vystihl jeden z beků Třince.
     
    53:34
    Sparťané po vyhraném vhazování v obranném pásmu vyhodili kotouč až k brankáři Ondřeji Kacetlovi. Třinec musí založit novou akci zpoza vlastního pásma.
     
    53:19
    Byl to útočník Lukáš Pech (SPA), jenž se ve středním pásmu provinil podrážením a už sedí na trestné lavici. Třinečtí budou hrát další přesilovou hru.
     
    53:05
    Hraje se téměř bez přerušení. Řepík vracel přihrávku Lukáši Rouskovi, který byl v hloubi útočného pásma pokrytý třineckou defenzivou. Bude se vylučovat.
     
    52:17
    Dvořák přihrál Říčkovi, který poslal puk až za branku třineckého gólmana. Domácí hokejisté se ale k dalšímu ohrožení Kacetlovy branky už nedostali.
     
    51:21
    Tomáš Dvořák nahodil touš do rohu kluziště a vzápětí Říčka posunul branku Kacetla. Hra je přerušena a za chvilku se bude vhazovat ve střední zóně.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 32. Řepík (Horák, Rousek), 36. Polášek (Forman, Zikmund), 58. Kudrna (Říčka, Sukeľ) – 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko)


    HC Sparta Praha: Machovský (9. Salák) – Tomáš Dvořák, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina, O. Němec – Rousek (A), Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Šmerha, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Ramik.

    Rozhodca: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský