Pardubice – Opava 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Zlín 1:2 (kon.) | Slovácko – Sigma Olomouc 0:0 (kon.)
Příbram – Ostrava 0:4 (kon.)
koniec
FK Příbram
0:4 (0:0)
FC Baník Ostrava
cz Sobota 07.11.2020, 18:15 • Na Litavce, Příbram • Česká FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Klíčový okamžik zápasu přišel již ve čtvrté minutě, kdy předvedl druhý faul Olivier Kingue a po druhé žluté a následně červené kartě se rychle vrátil zpět do kabin. Příbram hodně dlouho vzdorovala a ještě v průběhu prvního poločasu málem zahrávala dva pokutové kopy, nakonec se ovšem jeho nařízení ani v jednom případě nedočkala a po přestávce inkasovala čtyři góly. Baníku se vyplatilo trojité střídání. Na hřiště o přestávce přišli Nemanja Kuzmanović, Tomáš Zajíc a Pepe Mena a první dva jmenovaní tedy nakonec rozhodli o hladkém vítězství hostů. Domácí statečně bojovali, ale prohráli. Konečný výsledek. 1.FK Příbrami 0 FC Baník Ostrava 4. (20:11:04)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    89
    Ostrava se během prvního poločasu duelu trápila v koncovce, po přestávce ale proti oslabenému soupeři vstřelila čtyři góly a míří nakonec za hladkým vítězstvím.
     
    88
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází David Buchta.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jonáš Vais, přichází Isaac Boakye.
     
    84
    Baník právě vstřelil branku!
    Další špatně odvrácený vysoký míč v podání Příbrami, konkrétně Idrissy Diarry, čehož využil NEMANJA KUZMANOVIĆ, a hlavičkou o zem z blízkosti zvýšil na 4:0! Domácí jsou na dně.
     
    83
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Ondřej Šašinka.
     
    80
    Ostrava o přestávce sáhla ke trojitému střídání a vyplatilo se, protože Tomáš Zajíc má již zaděláno na hattrick. Příbram statečně bojovala, ale teď prohrává.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Filip Zorvan.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Denis Budínský.
     
    76
    Baník právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ ZAJÍC si udělal z obrany Příbrami trhací kalendář, když v šestnáctce povodil trojici domácích fotbalistů a vzápětí bez problému překonal bezmocného Martina Melichara! Ve hře byly i jesličky. Spektakulární gól Zajíce na 3:0!
     
    74
    Stanislav Vávra se dostal do zakončení na hranici šestnáctky, jeho pohotová střela ale zamířila nad.
     
    72
    Baník právě vstřelil branku!
    ROMAN POTOČNÝ nyní využil hodně špatného odvrácení dlouhého nákopu v podání Příbrami, když si v blízkosti pokutového území naběhl na odražený míč a pohotovým přízemním volejem míč uklidil k levé tyči! Ostrava tedy vede 2:0.
     
    72
    Jonáš Vais fantasticky zabojoval v blízkosti šestnáctky Ostravy a Daniel Holzer se pořádně zapotil, aby vybojoval odkop od brány. Obrana měla problémy.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází František Belej.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Mihailo Cmiljanović, přichází Peter Kleščík.
     
    69
    Baník má určitě na to, aby přidal pojišťující branku a definitivně si zajistil tři body, ale může se mu to podařit pouze v případě, že zrychlí svůj přechod do útoku.
     
    68
    V průběhu dnešního přenosu jsem zmiňoval, že Baníku chybí přímočarost, a zajímavostí je, že právě po jednom z rychlých brejků padl jediný a úvodní gól.
     
    66
    Ostravští odvrátili míč na rohový kop a Pavel Královec vzápětí udělil žlutou kartu Nemanjovi Kuzmanovićovi.
     
    65
    Jednobrankové vedení jako by Baník uchlácholilo a Příbram se ho za to snaží potrestat. Dobrý tlak.
     
    64
    Stanislav Vávra se fantasticky uvolnil na pravé straně šestnáctky a mezi dvěma protihráči napřáhl k přízemní diagonální střele, která těsně minula vzdálenější levou tyč ostravské brány!
     
    62
    Roman Potočný fauloval ve vzdušném souboji a viděl čtvrtou žlutou kartu v letošní sezóně FORTUNA:LIGY.
     
    61
    Příbram předvedla pohlednou kombinaci a na pravé straně šestnáctky se snažil probít do zakončení Stanislav Vávra, ve svém snažení ovšem neuspěl.
     
    60
    Trojitá změna Ostravy přinesla po necelé hodině hry kýžené ovoce, když se z trojice Pepe Mena, Nemanja Kuzmanović a Tomáš Zajíc prosadil poslední jmenován.
     
    59
    Jan Rezek se snažil dostat k míči na levém rohu pokutového území Ostravy, jenže bleskově k němu přistoupil Adam Jánoš a odvrátil míč do bezpečí.
     
    57
    Baník právě vstřelil branku!
    Útočník TOMÁŠ ZAJÍC si naběhl před bránu na přizvednutý centr Martina Filla z pravého křídla a z obrovské blízkosti míč hrudí usměrnil k pravé tyči brány! Baník se konečně dočkal a vede proti oslabené Příbrami 1:0. Asistence: Martin Fillo.
     
    55
    Roman Potočný si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr z levého křídla a ve výskoku chtěl míč nohou vrátit před bránu, což se mu však nepovedlo.
     
    54
    Pokud má Ostrava v něčem problém, tak je to pomalý přechod z obrany do útoku. Fotbalisté Příbrami se stačí vracet v hojném počtu za míč a skvěle bránit.
     
    53
    A znovu Nemanja Kuzmanović, který se tentokrát ocitl na pravé straně šestnáctky v ofsajdu. Na poslední chvíli stačil udělat krok dopředu Václav Svoboda.
     
    52
    Nemanja Kuzmanović se rozbíhal podél levé postranní čáry, fantasticky proti němu ovšem vystoupil Václav Svoboda a vzápětí odvrátil míč na autové vhazování.
     
    51
    Svěřenci Pavla Horvátha se přibližně na minutu usadili na polovině Baníku, který během posledních okamžiků předvádí jednu nepřesnou přihrávku za druhou.
     
    50
    Příbram si zaslouží za hru o deseti obrovskou pochvalu, protože Baník nepouští do žádné šance a v prvním poločase navíc mohla dvakrát zahrávat pokutový kop.
     
    47
    Fotbalisté Baníku předvedli rozsáhlou kombinační akci, v jejímž závěru míč ze vzduchu stáhl Martin Melichar. Centr hostů z levého křídla nestál vůbec za zmínku.
     
    46
    Pavel Královec zahájil druhý poločas poté, co na straně Baníku došlo ke trojitému střídání. Hosté nebyli s předvedou hrou proti deseti vůbec spokojeni.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Pepe Mena.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Filip Kaloč, přichází Tomáš Zajíc.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Muhamed Tijani, přichází Nemanja Kuzmanović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:20.
     
    Olivier Kingue předvedl během necelých čtyř minut dva fauly, na čemž by nebylo nic zvláštního, kdyby po obou dvou neviděl žlutou kartu a nebyl velice rychle vyloučen. Baník si ovšem žádnou vyloženou příležitost nevypracoval a naopak mohl být rád, že se proti němu nepískala penalta. V prvním případě se ale jednalo o simulování Jana Rezka a těsně před přestávkou se o podobný manévr pokusil v lize debutující Idrissa Diarra. Po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 Baník Ostrava 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    V prvním poločase se dvakrát zkoumala situace u videa, ani v jednom případě ale proti Baníku penalta nařízena nebyla. Skóre zápasu stále 0:0.
     
    44
    Idrissa Diarra si nabíhal do šestnáctky na centr z pravého křídla a skončil na trávníku. Situace se bude zkoumat u videa, ale domácí bek nadskočil ještě dříve, než došlo k nějakému kontaktu!
     
    41
    Rozehrávky standardní situace se opět ujal Adam Jánoš a jeho diagonální centr na vzdálenější levou tyč příbramské brány byl odvrácen na rohový kop.
     
    40
    Roman Potočný na pravém křídle skvěle zabojoval a vyhrál dva ostré osobní souboje. Jonáš Vais viděl žlutou kartu a bude následovat standardní situace.
     
    39
    Rozehrávka rohového kopu se Ostravě příliš nepovedla a Příbram odvrátila míč do středu hřiště. Na Litavce zatím stále panuje bezbrankový stav. Domácí o deseti.
     
    38
    Adam Jánoš rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky posílal ostrý centr, který na přední tyči odvracel hlavou Karel Soldát. Rohový kop.
     
    36
    Dyjan Carlos de Azevedo a Martin Fillo si několikrát vyměnili míč a na kolmou přihrávku do šestnáctky si sbíhal Daniel Tetour, do zakončení se ale nedostal.
     
    35
    Skvělou práci v defenzivě domácího celku odvádí Karel Soldát, který vyhrává jeden souboj za druhým.
     
    33
    Agilní Dyjan Carlos de Azevedo je během posledních okamžiků hodně vidět a dvakrát se snažil prosadit v šestnáctce, jenže soupeři ho skvěle a rychle napadají.
     
    32
    Adam Jánoš nevěděl na ose hřiště, co s míčem, a tak do šestnáctky poslal přízemní střílený centr, který byl na vzdálenější levé tyči brány odvrácen do bezpečí.
     
    30
    Zdeněk Folprecht se snažil získat míč u středového kruhu a byl mu odpískán šlapák. Příbram sice hraje o deseti, ale Baník do žádné velké šance nepustila.
     
    28
    Tomáš Pilík rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč mířil nebezpečný centr, fotbalisté Baníku ale míč odvrátili pryč z vápna.
     
    25
    Potvrzená žlutá karta pro domácího kapitána Jana Rezka, který se pokusil nasimulovat penaltu.
     
    24
    Byla nařízena penalta pro Příbram a následně odvolána, protože kapitán Jan Rezek po centru z pravého křídla nasimuloval faul a Daniel Holzer si pořádně oddechl! Bude tak následovat žlutá?
     
    22
    Kapitán Patrizio Stronati zvedl hlavu a posílal kolmou průnikovou přihrávku směrem do šestnáctky, jenže fotbalisté Příbrami brání skvěle a míč opět odvrátili.
     
    20
    Daniel Tetour si to namířil na pravém křídle z ostrého úhlu směrem do pokutového území, jenže o míč v souboji s protihráčem přišel. Následoval pouze odkop.
     
    18
    Martin Melichar se v klidu otočil a došel si bránu pro míč, protože další střelecký pokus Baníku Ostrava byl opět hodně nepřesný. Koncovka hostů je nepřesná.
     
    17
    Baníku se podařilo po autovém vhazování otočit hru doleva, jenže následně přišel ofenzivní faul, kterého se dopustil Dyjan Carlos de Azevedo. Stále bez branek.
     
    16
    Ostrava rozvážně kombinovala na polovině Příbrami, domácí ovšem poslední přihrávku hostů na pravém křídle vystihli a následně odvrátili míč za postranní čáru.
     
    13
    Pokud by se Baník náhodou nemohl dlouho prosadit, na střídačce je připravený Nemanja Kuzmanović. Srbský útočník, jehož hodnota dosahuje 600 tisíc eur.
     
    12
    Daniel Tetour si naběhl za příbramskou obranu na krásný diagonální pas z pravé strany hřiště, jeho hlavička z blízkosti ovšem zamířila vysoko nad bránu.
     
    10
    Ze zápasu uběhlo necelých deset minut, přesto už jsme byli svědky červené karty poté, co předvedl dva fauly domácí střední obránce Příbrami Olivier Kingue.
     
    9
    Martin Fillo dokázal na pravém křídle odcentrovat z brankové čáry a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval hodně nepřesně nabíhající Dyjan Carlos de Azevedo.
     
    8
    Fotbalisté Ostravy skvěle napadají rozehrávku soupeře, což má za následek, že i když ztratí míč, tak se k němu velice rychle vrací. Baník však nevystřelil na bránu.
     
    5
    Roman Potočný rozehrál standardní situaci a posílal dobrý míč na přední tyč, kde byl připravený brankář Martin Melichar a stáhl míč do svých rukavic.
     
    4
    Martin Fillo skvěle napadal rozehrávajícího Oliviera Kingueho a řítil se sám na bránu, obránce Příbrami po něm ale stačil sáhnout rukama a viděl druhou žlutou kartu. Následovala karta červená a domácí střední obránce byl vyloučen po necelých čtyřech minutách hry!
     
    3
    Signál Ostravy po rozehrání standardní situace nic nepřinesl, k odraženému míči se ovšem dostal Roman Potočný a jeho utěšená rána z dálky zamířila nad.
     
    2
    Daniel Tetour vyrazil na ose útočné poloviny Baníku do nebezpečného přečíslení, a tak ho za cenu žluté karty zastavil Olivier Kingue.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou týmů už nastupují na hrací plochu a za pár okamžiků bude moci dnešní utkání začít. Příbram nevyhrála sedm zápasů v řadě, zatímco Baník Ostrava má stejnou sérii na hřištích soupeřů. Oba týmy ještě spojuje fakt, že naposledy v těchto sériích porazily Olomouc. Dnešní zápas bude řídit pan Pavel Královec.
    Příbram udělala několik změn v sestavě. Přinesou jí tři body?
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Melichar – Diarra, Cmiljanović, Kingue, Svoboda – Soldát, Folprecht, Jan Rezek (C), T. Pilík – Vávra, Vais.
    Náhradníci: Kočí – Zorvan, Belej, Boakye, Hájek, Budínský, Kleščík.

    FC Baník Ostrava: Murin – J. Pokorný, Fillo, Stronati (C), Jánoš – Potočný, Daniel Tetour, Holzer, de Azevedo – Mu. Tijani, Kaloč.
    Náhradníci: Daněk – D. Buchta, Kuzmanović, Mena, Zajíc, Svozil, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Pavel Královec. Asistenti: Jiří Moláček, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Pavel Orel. VAR: Ondřej Cieslar. AVAR: Milan Flimmel.
     
    FC Baník Ostrava obdržel oficiální informaci o restartu nejvyšší české soutěže v pátek dopoledne a jeho hráči vyrazili ihned po tréninku do Příbrami, aby zde sehráli zápas v rámci sedmého kola. Hosté se budou muset obejít bez trenéra Luboše Kozla, který byl pozitivně testován na COVID-19. Rychlou náhradou je trenér béčka Ondřej Smetana. Příbram je na předposledním místě a v domácím zápase proti Baníku se bude snažit ukončit sérii sedmi zápasů bez výhry. Začátek 18:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Tomáš Reiner

    Góly: 57. Zajíc (Fillo), 72. Potočný, 76. Zajíc (Jánoš), 84. Kuzmanović

    Karty:   2. Kingue (PRI), 25. Jan Rezek (PRI), 40. Vais (PRI) – 62. Potočný (OVA), 66. Kuzmanović (OVA)   4. Kingue (PRI)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:12.
    FK Příbram: Melichar – Diarra, Cmiljanović (70. Kleščík), Kingue, Svoboda – Soldát, Folprecht, Jan Rezek (C) (78. Zorvan), T. Pilík (70. Belej) – Vávra (78. Budínský), Vais (85. Boakye).
    Náhradníci: Kočí – Zorvan, Belej, Boakye, Hájek, Budínský, Kleščík.

    FC Baník Ostrava: Murin – J. Pokorný, Fillo, Stronati (C), Jánoš – Potočný (83. O. Šašinka), Daniel Tetour (88. D. Buchta), Holzer, de Azevedo (46. Mena) – Mu. Tijani (46. Kuzmanović), Kaloč (46. Zajíc).
    Náhradníci: Daněk – D. Buchta, Kuzmanović, Mena, Zajíc, Svozil, O. Šašinka.

    Rozhodca: Pavel Královec. Asistenti: Jiří Moláček, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Pavel Orel. VAR: Ondřej Cieslar. AVAR: Milan Flimmel