Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester United 1:4 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:4 (1:1)
Manchester United
Sobota 17.10.2020, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Newcastle United a Manchester United. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Po reprezentačnej prestávke pokračujú popredné európske ligové súťaže. V sobotu sa uskutoční piate kolo anglickej Premier League a to okrem iného prinesie súboj na St James' Park.

    Newcastle United
    Domáci celok zažíva celkom vydarený vstup do nového ročníka. Newcastle má momentálne na svojom konte 7 bodov a nachádza sa kvôli horšiemu skóre na deviatom mieste v nabitej tabuľke. V poslednom kole Newcastle vyhral s Burnley 3:1. Aj naďalej sa domáci musia zaobísť bez slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku.

    Manchester United
    Hostia nemôžu byť s úvodom nového ročníka spokojní. Manchester United odohral síce len 3 zápasy, dokázal však vyhrať len jednom a zvyšné dva prehral. Na svojom konte má tak tento celok len tri body a nachádza sa na 16. mieste. Diabli sa tak potrebujú chytiť a začať zbierať dôležité body.

    Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin – Joelinton, C. Wilson

    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Carroll, Fraser, Jacob Murphy, Manquillo, Schär

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – Mata, B. Fernandes, D. James – Rashford

    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Ighalo, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek

    Rozhodca: Pawson – West, Holmes
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnešný program piateho kolo anglickej Premier League uzavrie súboj na St James' Park a to medzi Newcastlom United a Manchestrom United. Verme, že uvidíme kvalitné a zaujímavé stretnutie. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali hostia. Domáci dnes hrajú v bieločiernej kombinácii dresov, hostia tradične v červených.
     
    2
    Domáci stále držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa o postupný prechod na útočnú polovicu. Hostia na nič nečakajú a ihneď vysoko napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    3
    Newcastle United dal gól!
    Tak na otvárací gól tohto stretnutia sme nemuseli vôbec dlho čakať! Newcastle založil rýchly útočný výpad na polovicu súpera, do pokutového územia Manchesteru United smerovala centrovaná lopta od Kraftha a tú si neštastne do vlastnej siete zblokoval LUKE SHAW – 1:0!
    3. Luke Shaw (NEW) - 1:0
     
    4
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, James strieľal z hranice pokutového územia, jeho pokus je zblokovaný a Manchester United ešte bude zahrávať rohový kop.
     
    5
    Domáci si postrážili centrovanú loptu od rohovej zástavky a tak sa už žiadne prípadné nebezpečenstvo nezrodilo. Toto je veľmi zaujímavý úvod stretnutia, čakal ho zrejme málokto.
     
    6
    Newcastle sa po strelenom góle prakticky iba bráni, ale zatiaľ domáci celok zvládla svoje povinosti v defenzíve výborne. No uvidíme, či sa hosťom podarí rýchla gólová odpoveď.
     
    7
    Opäť sme sledovali aktivitu hosťujúceho Jamesa, ktorý ju znova zakončil streleckým pokusom, ale lopta žiadnym spôsobom bránu Darlowa neohrozila.
     
    8
    Momentálne drží loptu na svojich kopačkách Newcastle, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Domácim fantasticky vyšiel úvod zápasu, ale nesmú zaspať na vavrínoch.
     
    9
    Manchester sa ihneď po strate lopty snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky. Zatiaľ však Newcastle žiadne výrazné chyby nerobí a to ani pod tlakom.
     
    10
    Do pokutového územia domácich smerovala prihrávka od Aaroan Wan-Bissaka, ale lopta našla len pripravených obrancov domáceho tímu. Z tejto akcie hostí sa tak nič podstatného nezrodilo.
     
    11
    Na St James' Park už uplynula úvodná desaťminútovka. Domáci išli prekvapivo veľmi rýchlo do vedenia a to po vlastnom góle súpera.
     
    12
    Obrana Newcastlu si aj naďalej výborne počína pod tlakom súpera. Ani táto akcia hostí nemá úspešný koniec, James bol hneď od lopty odzbrojený.
     
    13
    Podobne teraz dopadol aj Rashford, ktorý sa snažil o zakončenie po dobrej prihrávke, ale Fernández bol tam kde mal a hosťujúceho futbalistu zastavil.
     
    14
    Zakrátko sa však Rashford znova dostal k lopte a svojou aktivitou získava rohový kop. Newcastle sa tak aj naďalej bude musieť brániť.
     
    15
    K rozohrávke rohového kopu sa postavil Fernandes, ale s jeho centrom nemala domáca defenzíva žiadne veľké problémy.
     
    16
    Hosťujúci Rashford pokračuje vo svojej aktivite a veľa nechýbalo, aby sa postaral o vyrovnávajúci gól! Jeho strela z hranice pokutového územia len tesne míňa priestor domácej brány.
     
    17
    Vôbec prvýkrát od streleného gólu sme mohli sledovať útočnú aktivitu domáceho tímu. Manchester teraz svoje defenzívne povinosti zvládol a už operuje s loptou na svojich kopačkách.
     
    18
    Opäť tak sledujeme útočnú kombináciu hostí, ale tá zatiaľ k ničomu zaujímavému nevedie. No, Manchester to dnes bude mať zrejme veľmi náročné.
     
    19
    Po peknej kombinácií hostí sa zrodil vyrovnávajúci gól, keď si na prihrávku v pokutovom území úspešne nabehol B. Fernandes a jeho krásna strela smerovala pod brvno! VAR však odhalil ofsajd a tak gól neplatí!
    19. Bruno Fernandes (MAN)
     
    20
    Takže sa pokračuje za stavu 1:0! Pre Newcastle je to však výstraha, aby si vo svojom pokutovom území dávalo väčší pozor.
     
    21
    Po dlhšej dobe sledujeme znova útočné ťaženie domácich, hostia sa tak v týchto chvíľach musia brániť.
     
    22
    Mata sa dostal do pokutového územia, následne nebezpečne vystrelil a Darlow vyráža jeho pokus na rohový kop!
     
    23
    Manchester United dal gól!

    Je vyrovnané! Tak tento gól hostí už určite platiť bude, Manchester United udrel gólovo po rohovom kope. Matov center od rohovej zástavky pristál na hlave HARRYHO MAGUIRA a ten poslal loptu do siete – 1:1!
    23. Harry Maguire (MAN) - 1:1
     
    24
    Za necelých 20 minút sa tak podarilo hosťom vyrovnať, čo bolo len logickým vyústením ich veľkého tlaku. Začína sa tak v tomto zápase odznova.
     
    25
    Manchester United pokračuje vo svojej aktivite a chce pridať aj druhý presný zásah, ktorý by hostí poslal do jednogólového vedenia. Snáď nás tak čaká ešte zaujímavý zvyšok prvého polčasu a celého zápasu.
     
    26
    Newcastle je však teraz v držaní lopty. Domáci futbalisti sa nikam neponáhľajú a snažia sa o postupný prechod na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    27
    Hostia založili po získaní lopty rýchly útočný výpad, ale lopta končí len v rukaviciach brankára Darlowa. Ten ju následne rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    28
    Tempo hry však po vyrovnávajúcom góle mierne opadlo. Skôr z oboch strán sledujeme boj o loptu, priostruje sa aj v osobných súbojoch.
     
    29
    Aj veľa nepresností je na oboch stranách a tak momentálne nič zaujímavého na ihrisku nevidíme.
     
    30
    Polhodina na St James' Park je už minulosťou, Newcastle hrá s Manchestrom United nerozhodne 1:1!
     
    31
    Hra sa teraz musela prerušiť, pretože brankár hostí David de Gea si vyžiadal ošetrenie. No uvidíme, či Manchester nebude musieť siahnúť k výmene brankára.
     
    32
    Ošetrenie si vyžiadal aj domáci futbalista Hendrick. Vypadá to však, že obaja hráči budú v poriadku a budú mocť v tomto zápase pokračovať.
     
    33
    Dianie v prvom polčase už môže pokračovať ďalej. Uvidíme, čo nám ešte zvyšné minúty úvodného dejstva ponúknu a za akého stavu sa pôjde na polčasovú prestávku.
     
    34
    Po aktivite hosťujúceho Jamesa bude nasledovať rohový kop. Newcastle sa tak ešte bude musieť brániť, hostia znova pridávajú na svojej aktivite.
     
    35
    Mata posielal center od rohovej zástavky, ale Darlow išiel včas proti tejto lopte a tak sa nič nebezpečného nezrodilo.
     
    36
    Smerom dopredu sa po dlhšej dobe snažili preniknúť domáci futbalisti, ale loptu veľmi rýchlo strácajú a tak sledujeme aktivitu Manchesteru United.
     
    37
    Do kombinácie hostí sa teraz zapája aj brankár de Gea. Newcastle výborne bráni stred poľa a súpera tak do žiadneho útočného výpadu nepúšťa.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Daniel James (Manchester United).
     
    39
    Hosťujúci Rashford potreboval ošetrenie a tak sa chvíľu nehralo. V poslednej dobe sa často ošetruje a to sa určite odrazí na nadstavenom čase.
    39. Marcus Rashford (MAN)
     
    40
    Do konca prvého polčasu zostáva necelých päť minút. Dočkáme sa ešte v úvodnom dejstve presného zásahu?
     
    41
    Zatiaľ to však vyzerá, že na ďalšie góly si budeme musieť počkať do druhého polčasu. Opäť sú tu veľké nepresnosti na oboch stranách.
     
    42
    K lopte sa dostávajú hostia, ktorí sa postupne presúvajú na útočnú polovicu. Newcastle momentálne bráni so všetkými hráčmi.
     
    43
    Mali sme možnosť sledovať strelecký pokus od hosťujúceho Rashforda, jeho pokus musel pokryť brankár Darlow! No, Rashford je po tom neuznanom góle veľmi nabudený.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+1
    Manchester United je o niečo aktívnejší aj v nadstavenom čase, ale nedarí sa mi presadiť cez obranu domácich.
     
    45+2
    Už to však vyzerá, že sa nič podstatného v prvom polčase nestane a na prestávku sa pôjde za nerzhodného stavu.
     
    45+3
    Ešte tu bol jeden útočný výpad domácich, ale nesledovať bude len odkop od brány súpera.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo medzi Newcastlom a Manchestrom United prinieslo dva presné zásahy. Zápas sa začal veľmi prekvapivo, keď v 3. minúte si hostia dali vlastný gól, Shaw chcel upratať center do bezpečia, ale loptu si zrazil do vlastnej siete. Od tohto momentu hostia na ihrisku jasne dominovali a v 20. minúte Rashford vyrovnal. Tento gól však po konzultácií s VAR nebol uznaný. O tri minúty neskôr však hostia kopali roh a Maguire hlavou vyrovnal na predbežných 1:1!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ten sa začne približne o 22:04.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Ihneď sa však k lopte dostávajú hostia a rozbiehajú svoju útočnú kombináciu. Hneď v úvode druhého polčasu sa tak Newcastle musí brániť.
     
    48
    Sledovali sme aktivitu Fernandesa s Rashfordom, ale ani jednému z nich sa nepodarilo vystreliť, výborne zasiahla domáca defenzíva.
     
    49
    Hra musela byť na malý moment prerušená, ošetrenie si vyžiadal domáci futbalista Hayden, ktorý odšiel za postranú čiaru. Zatiaľ to na vynútené striedanie nevyzerá.
     
    50
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Isaac Hayden, prichádza Fabian Schär.
     
    51
    Tak predsa len musel domáci tréner siahnúť v úvode druhého polčasu k vynútenému striedaniu. Uvidíme, ako to ovplyvní hru Newcastlu.
    51. David de Gea (MAN)
     
    52
    Wilson mal gól na kopačke! Domáci futbalista predviedol krásnu akciu, po narážačke zakončoval v pokutovom území, ale jeho pokus brankár de Gea výborným zákrokom zneškodnil.
     
    53
    Bola to vôbec prvá zaujímavá akcia domácich v tomto zápase, ak nerátame ten vlastný gól hostí. Verme, že podobných momentov bude len pribúdať.
     
    54
    Opäť však máme možnosť sledovať veľkú aktivitu hosťujúceho celku. Manchester United kombinuje na polovici súpera, domáci sú pod tlakom a tak sa musia brániť.
     
    55
    Hostia založili rýchlu útočnú akciu, ale na hranici pokutového územia výorne zasiahla domáca obrana a loptu hosťom vzala z kopačiek.
     
    56
    Ale pozor! Rashofrd padol pri predchádzajúcej situácií na zem a hlavný rozhodca hru prerušil! VAR skúma túto situáciu a možno to bude penalta pre hostí.
     
    57
    Bola nariadená penalta pre hostí! Hlavný rozhodca Pawson sa išiel ešte sám pozrieť na obrazovku a následne ukazuje na biely bod! Manchester United bude zahrávať pokutový kop a má tak veľká šancu ísť do vedenia.
    57. Jamal Lewis (NEW)
     
    58
    B. Fernandes si psotavil loptu na biely bod, ale skórovať sa mu nepodarilo! Darlow uhadol smer strely a dokázal loptu vyraziť do bezpečia! Hostia tak premrhali ideálu šancu ísť prvýkrát v tomto zápase do vedenia!
    58. Bruno Fernandes (MAN)
     
    59
    Hostia však pokračujú vo svojej aktivite! Mata zahrával rohový kop, do zakončenia sa dostal Maguire, ktorý hlavičkoval presne k tyčke, ale jeden z obrancov stihol zasiahnúť! Nezopakovala sa tak situácia ako pri vyrovnávajúcom góle.
    59. Jonjo Shelvey (NEW)
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia je už minulosťou, aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1! Newcastle má však obrovské šťastie, súper zahadzuje jednu šancu za druhou a dokonca Manchest United nevyužil ani penaltu.
     
    61
    Veľmi krušné chvíle teraz zažíva domáci celok, ktorý je pod tlakom a bráni sa pred vlastným pokutovým územím.
     
    62
    Smoliarom zápasu je zatiaľ Bruno Fernandes. Ten sa teraz pokúsil zakončiť spoza pokutového územia, ale jeho strelecký pokud Darlow pohodlne zneškodnil.
     
    63
    Na obraze hry sa stále nič nemení. Sledujeme obrovský tlak hostí, ktorý však k vedúcemu gólu nevedie. Uvidíme, dokedy dokáže domáci celok takto odolávať.
     
    64
    Kapitán hostí Maguire zastavil útok domácich veľmi ostrým zákrokom. Môže byť rád, že mu hlavný rozhodca neudelil žltú kartu.
     
    65
    Nasledoval priamy kop domáceho tímu, ale rozohrávka od Shelveyho nebola nijak nebezpečná.
     
    66
    Hosťujúci Rashford nemohol pokračovať vo svojom útočnom výpade, pretože sa dostal do tesného ofsajdu.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Emil Krafth (Newcastle United).
     
    68
    Domáci sa aj naďalej bráni a snažia sa z tohto zápas vyťažiť aspoň jede bod. Do konca zápasu je však ešte dosť času a ťažko povedať, či dokážu takto dlho odolávať tlaku súpera.
     
    69
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Paul Pogba.
     
    70
    Autor neštastného vlastného otváracieho gólu Shaw si strihol pekné sólo. Následne sa dostal aj do zakončenia, ale jeho pokus pokryl dnes výborne chytajúci brankár Darlow.
     
    71
    Zakrátko zakončoval z hranice pokutového územia Rashford, ale jeho pokus dokázala domáca obrana zblokovať do bezpečia.
     
    72
    A podobne potom obstál aj James, ani jeho strelecký pokus sa na bránu súpera nedostal. Newcastle tak aj naďalej úspešne odoláva veľkému tlaku súpera.
     
    73
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Ryan Fraser.
     
    74
    Už naozaj veľmi dlho sa domáci nedostali na polovicu súpera. Vyzerá to teda, že Newcastle už sústredi všetky svoje sily na bránenie nerozhodného stavu.
     
    75
    Do pokutového územia domácich centroval Aaron Wan-Bissaka, obrana Newcastlu dostáva aj túto loptu do bezpečia.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daniel James, prichádza Donny van de Beek.
     
    77
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia priamy kop, ale center od Fernandesa putuje len do rukavíc brankára Darlowa.
     
    78
    V týchto chvíľach sa darí domácemu tímu držať hru čo najďalej od svojej brány. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok druhého polčasu.
     
    79
    Tempo hry mierne opadá, hosťom sa nedarí v prechode na útočnú polovicu a domáci sa nikam neponáhľajú, takýto stav im vyhovuje.
     
    80
    Desať minút zostáva do konca druhého polčasu, niečo sa však určite bude ešte nadstavovať. Padne v tomto zápase ešte presný zásah?
     
    81
    Pekný prechod hostí na útočnú polovicu, následne zpoza pokutuového územia nebezpečne pálil Maguire, ale lopta smeruje tesne vedľa ľavej tyčky!
     
    82
    Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útok zo strany domáceho tímu, Fraserova prihrávka do pokutového územia hostí však bola nepresná.
     
    83
    Ani prihrávka od Fernandesa na druhej strane nebola presná, lopta je momentálne na kopačkách domáceho tímu.
     
    84
    Hosťujúci van de Beek vysoko napádal rozohrávku domácich, prehnal to s agresivitou a fauloval.
     
    85
    Sme už v samom závere druhého polčasu. Čas sa teda veľmi rýchlo kráti a zatiaľ toto stretnutie smeruje k deľbe bodov.
     
    86
    Manchester United dal gól!

    Obrovský tlak hostí predsa len vyvrcholil v gólovú situáciu a Manchester United zaslúžene otáča stav stretnutia! BRUNO FERNANDES si prebral prihrávku, následne si vylepšil streleckú pozíciu a loptu poslal krásne do horného rohu brány – 1:2!
    86. Bruno Fernandes (MAN) - 1:2
     
    87
    Newcastle už nemá veľa času na vyrovnanie a s takou pasívnou hrou čo predvádzal sa gól dá dať len veľmi ťažko.
     
    88
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Miguel Almirón.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90
    Manchester United dal gól!

    Hostia dávajú svoj tretí gól v tomto zápase a to znamená, že je v tomto zápase o všetkom definitívne rozhodnuté! Rashford poslal presnú prihrávku v pokutovom území na AARONA WAN-BISSAKA a ten krásne triafa horný roh brány – 1:3!
    90. Aaron Wan-Bissaka (MAN) - 1:3
     
    90+1
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Nemanja Matić.
     
    90+2
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+3
    O všetkom je však už rozhodnuté, hostia výrazne dominovali v druhom polčase a v jeho závere dokázali dvakrát gólovo udrieť.
     
    90+4
    Po zblokovanej Fernandesovej strele zahrávali hostia ešte rohový kop, ale to žiadny zaujímavý moment neprinieslo.
     
    90+5
    Čoskoro sa naplní avizovaný nadstavený čas, hostia sú však stále pri veľkej chuti.
     
    90+6
    Manchester United dal gól!

    Tak sme sa v nadstavenom čase dočkali ešte jedného presného zásahu! Hlavný rozhodca nechal dohrať poslednú útočnú akciu v tomto zápase a tá patrila Manchesteru United, do streleckej listiny sa napokon zapisuje aj MARCUS RASHFORD, keď si výborne spracoval presnú prihrávku, následne postupoval na Darlowa a aj ho úspešne prekonáva – 1:4!
    90+6. Marcus Rashford (MAN) - 1:4
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Newcastle v druhom polčase veľmi dlho odolával veľkému tlaku. Bruno Fernandes dokonca zahodil aj penaltu a pomaly to vyzeralo, že sa budú body v tomto zápase deliť. Prišiel však fantastický záver druhého polčasu v podaní Manchesteru United a Fernandes napravil svoje zaváhanie pri penalte, ďalej sa ešte do streleckej listiny zapísali aj Wan-Bissaka a Rashford. Toto stretnutie na St James' Park sa tak končí výsledkom 1:4 a hostia sa konečne dokázali opäť naladiť víťazne.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (23:00:27)

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Shaw (vla.) – 23. Maguire, 86. B. Fernandes, 90. Wan-Bissaka, 90+6. Rashford

    Karty:   67. Krafth (NEW) – 38. D. James (MAN)

    Nepremenená penalta: 58. B. Fernandes (MAN), brankár Darlow zneškodnil


    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick (88. Almirón), Shelvey, Hayden (50. Schär), Saint-Maximin – Joelinton (73. Fraser), C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Carroll, Fraser, Jacob Murphy, Manquillo, Schär.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred (69. P. Pogba) – Mata (90+1. N. Matić), B. Fernandes, D. James (76. van de Beek) – Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Ighalo, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Rozhodca: Pawson – West, Holmes