Augsburg – Lipsko 0:2 (kon.) | Freiburg – Brémy 1:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 0:2 (kon.)
Hoffenheim – Dortmund 0:1 (kon.) | Mainz – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bielefeld – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:1)
VfB Stuttgart
Sobota 17.10.2020, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Hertha BSC – VfB Stuttgart. Stretnutie 4. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.
     


    Hertha BSC

    Hertha vstúpila do sezóny veľmi dobrým spôsobom, keď vyhrala v Brémach nad domácim Werderom jasne 4:1. Ďalšie dva ligové zápasy ale následne prehrala – najprv doma s Frankfurtom 1:3 a potom vonku s Bayernom 3:4. V tabuľke je teda pred týmto kolom na 13. mieste so ziskom troch bodov. Slovenského fanúšika môže tešiť fakt, že v základnej zostave Herthy sa usadil Peter Pekarík, ktorý v novej bundesligovej sezóne nechýbal na trávniku ani v jednom zápase.

    Predošlé ligové zápasy:
    Brémy – Hertha 1:4
    Hertha – Frankfurt 1:3
    Bayern – Hertha 4:3
     


    VfB Stuttgart

    Nováčik začal sezónu opačne ako domáci, keď na vlastnom trávniku v úvodnom kole podľahol Freiburgu 2:3. Stuttgart však potom ukázal, že by nemusel byť v tejto sezóne až tak jasným kandidátom na boj o záchranu, keď v ďalších dvoch dueloch získal štyri body. V priebežnej tabuľke Bundesligy je tak Stuttgart na ôsmom mieste. Tím však už stihol ukázať, že je ofenzívne naladený a len štyri tímy strelili v úvodných troch kolách viac gólov ako Stuttgart.

    Predošlé ligové zápasy:
    Stuttgart – Freiburg 2:3
    Mainz – Stuttgart 1:4
    Stuttgart – Leverkusen 1:1
     


    Vzájomné zápasy

    V zápasoch týchto dvoch klubov sa v posledných sezónach darí domácim. Tím, ktorý hral v posledných šiestich zápasoch na vlastnom trávniku, sa zakaždým radoval z víťazstva. Naposledy nevyhral domáci tím ešte v marci 2015, keď Stuttgart doma remizoval s Herthou 0:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    13.2.2016: Stuttgart – Hertha 2:0
    19.8.2017: Hertha – Stuttgart 2:0
    13.1.2018: Stuttgart – Hertha 1:0
    15.12.2018: Stuttgart – Hertha 2:1
    4.5.2019: Hertha – Stuttgart 3:1
     
    Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas odohrá s obmedzeným počtom divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Stark, Boyata (C), Plattenhardt – Tousart, Mittelstädt – Leckie, Darida, Cunha – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, Lukebakio, Ngankam, Netz, K. Piątek, Zeefuik, Löwen, Alderete.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka, Mangala, Endo, Coulibaly – Didavi, G. Castro (C) – Kalajdžić.
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Al Ghaddioui, Egloff, N. González, Klement, Kamiński, Klimowicz, Mack.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Gorniak.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáca Hertha bude hrať v tradičných modrobielych dresoch, Stuttgart v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoju prvú útočnú akciu rozohrávkou od vlastných obrancov. Stuttgart sa ale okamžite ocitol pod tlakom napádajúcich domácich hráčov.
     
    2
    Stenzelovi sa nákop na Kalajdžića nevydaril a lopta skončila na kopačkách obrancov Herthy. Coulibaly pri napádaní zrazil veľmi nepríjemne na trávnik Pekaríka, slovenský pravý obranca je ale našťastie v poriadku.
     
    3
    Córdoba sa snažil o sólový prienik do šestnástky Stuttgartu po ľavej strane, Karazor mu ale loptu odkopol. Tá sa potom dostala k obrancom Herthy, ktorí si ju prihrávajú v strede poľa.
     
    4
    Daridov center sprava preletel celou šestnástkou na opačnú stranu. Plattenhardtov center zľava potom obrancovia hosťujúceho tímu odvrátili do bezpečia.
     
    5
    Didavi sa nedostal na ľavom krídle cez Pekaríka, ktorý loptu hneď nakopol na hrot útoku Herthy na Córdobu. Pred ním hrací predmet odkopol do autu vybiehajúci brankár Stuttgartu Kobel.
     
    6
    Domáci sú zatiaľ v úvode zápasu jasne aktívnejší. Vysokým presingom pripravili obrancov Stuttgartu o loptu a opäť môžu založiť svoju postupnú útočnú akciu.
     
    7
    Cunha si nabiehal na ľavom krídle za pasom zo stredu poľa a v súboji o loptu ho zasiahol vysokou nohou Karazor. Hlavný rozhodca ani VAR nedovolený zákrok nevideli...
     
    8
    Coulibaly sa na ľavej strane uvoľnil cez Pekaríka a nacentroval na prednú tyč, kde zblízka hlavičkoval Kalajdžić do pravej tyče Schwolowovej brány.
     
    9
    Stuttgart dal gól!
    Teraz už to hosťom vyšlo a otvárajú skóre! Didavi krásnym centrom zo štandardky z ľavej strany nakopol loptu úplne presne za obrancov Herthy na MARC-OLIVERA KEMPFA, ktorý hlavou nasmeroval loptu k pravej tyči domácej brány. Gólman Schwolow nemal žiadnu šancu.
     
    11
    Domáci sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení, v úvode totiž boli výrazne aktívnejší a v krátkom časovom slede im hostia nastrelili tyč a strelili gól. Hertha si loptu prihráva na vlastnej polovice a nedarí sa jej rozohrať.
     
    12
    Mittelstädt už poriadne zúfalým nákopom na konci tejto snahy o rozohrávku nakopol loptu na polovicu Stuttgartu, Córdoba bol ale niekoľko metrov mimo priestoru, kam letel hrací predmet.
     
    13
    Didavi následne dostal loptu v strede poľa a potiahol ju k domácej šestnástke, kde hľadal kolmicou medzi domácich stopérov Kalajdžića. Ten si túto prihrávku nedokázal spracovať.
     
    14
    Hertha mala obrovské problémy s presingom hostí, napokon im ale pomohol Endo, ktorý fauloval pri napádaní Daridu.
     
    15
    Prvú žltú kartu dostáva za držanie Mangalu Matheus Cunha (Hertha BSC). Stuttgart získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 40 metrov od domácej brány.
     
    16
    Didavi nakopol loptu za domácu obranu podobne ako pri Kempfovom góle, tentokrát si ale Hertha dala pozor a Plattenhardt loptu odhlavičkoval. Domáci sa opäť snažia o založenie svojho postupného útoku.
     
    17
    Z tribún Olympijského štadióna sa začína ozývať piskot. Domácim sa od inkasovaného gólu nedarí vôbec nič a hostia bez väčších problémov držia Herthu na jej polovici ihriska.
     
    18
    Castro nacentroval z ďalšej štandardky na pravú stranu domáceho pokutového územia. Didavi, ktorý si loptu spracovával, však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    19
    Peter Pekarík veľmi nepríjemne dopadol na trávnik po hlavičkovom súboji s Coulibalym a zjavne má problém došliapnúť na nohu. Hertha už pripravuje striedanie.
     
    21
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Deyovaisio Zeefuik.
     
    22
    Córdoba si spracoval nákop z vlastnej polovice, podržal loptu a následne vysunul do nábehu na pravej strane Leckieho. Tomu ostrým sklzom vypichol loptu do autu Kempf.
     
    23
    Stuttgart má v tejto chvíli dianie na trávniku úplne pod kontrolou. Hostia majú loptu na svojich kopačkách a neškodní domáci sa ich ani nepokúšajú výraznejšie napádať.
     
    24
    Domáci vystihli rozohrávku hostí, loptu si ale pred vlastnou šestnástkou prihráva obranná štvorica Herthy spolu s brankárom Schwolowom.
     
    25
    Cunha sa individuálne dostal po ľavom krídle k šestnástke Stuttgartu a už takmer z bránkovej čiary nacentroval pred Kobelovu bránu, Karazor ale loptu odhlavičkoval.
     
    26
    Cunha znovu prešprintoval obrancu Stuttgartu a z ľavej strany sa dostal do šestnástky hostí. Jeho prihrávka ale šla priamo medzi dobiehajúceho Córdobu a Leckieho a ani jeden z nich tak loptu nedokázal zasiahnuť.
     
    27
    Mittelstädtovu tvrdú strelu zablokoval Endo a následne musel Coulibaly na poslednú chvíľu odkopnúť loptu do autu pred Córdobom.
     
    29
    Žltú kartu za podkopnutie Zeefuika pri napádaní rozohrávky domácich dostáva Saša Kalajdžić (VfB Stuttgart).
     
    29
    Hertha v posledných minútach začala preberať iniciatívu a omnoho častejšie sa tlačí dopredu. Cunhovi sa však teraz pokus o ďalší sólový prienik nevydaril.
     
    30
    Hostia hneď nakopli loptu na pravé krídlo na Didaviho, ktorý si však guľatý nezmysel predkopol príliš ďaleko pred seba a napokon ho čisto telom odstavil od lopty Boyata.
     
    31
    Cunha peknou prienikovou prihrávkou vysunul na pravú stranu šestnástky Stuttgartu Daridu, ten však loptu trafil tak, že z jeho kopačky vyšlo niečo medzi strelou a veľmi vysokým nepresným centrom. Lopta každopádne skončila nad Kobelovou bránou.
     
    32
    Córdoba dostal loptu medzi obrancov Stuttgartu a spoza šestnástky okamžite vystrelil. Ani on ale Kobelovu bránu netrafil.
     
    33
    Wamangituka si narazil loptu s Endom a nabehol si na jeho spätnú prihrávku na pravú stranu šestnástky Herthy. Z ostrého uhla potom vystrelil tvrdo, avšak mimo Schwolowovej brány.
     
    35
    Plattenhardt sa zrazil v strede poľa s Wamangitukom. Obaja hráči zostávajú sedieť na trávniku, zrejme však ani jeden z nich nebude potrebovať výraznejšie ošetrenie.
     
    36
    Castro vysunul kolmicou na ľavú stranu do nábehu Coulibalyho, tomu ale lopta pri náprahu na center skĺzla z kopačky a nepresným pasom ju poslal za domácu bránu.
     
    37
    Kalajdžić dostal svojím napádaním obranu Herthy do obrovských problémov a Boyata nakoniec musel loptu prihrať brankárovi Schwolowovi. Ten ju pred dobiehajúcim útočníkom Stuttgartu odkopol do stredu poľa.
     
    38
    Coulibaly bol tvrdo zasiahnutý v strede poľa do tváre a musí byť ošetrený. Hra je prerušená.
     
    39
    Hertha sa po obnovení hry usadila na polovici Stuttgartu a pomaly sa posúva postupnou kombináciou k jeho šestnástke.
     
    40
    Zatiaľ asi najlepší domáci hráč Cunha sa znovu dostal k centru z ľavého krídla, tentokrát však jeho nákop chytil pripravený brankár hostí Kobel.
     
    41
    Kobel potom hneď rozohral na opačnú stranu, kde si však pri narážačke neporozumeli Coulibaly a Didavi a loptu tak darovali domácemu brankárovi Schwolowovi.
     
    42
    Stark tvrdým sklzom vypichol loptu Mangalovi, toho ale pri tomto zákroku doslova zostrelil na trávnik. Priamy kop pre Stuttgart.
     
    43
    Didavi znovu nakopával loptu za domácu obranu, tentokrát si ale na jeho nákop nenabiehal nikto v čiernom. Lopta končí mimo Schwolowovej brány.
     
    44
    Didavi v ďalšom útoku potiahol loptu k šestnástke Stuttgartu, kde však jeho kolmicu na rozbehnutého Kalajdžića zastavil Boyata.
     
    45
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Starka dostáva Daniel Didavi (VfB Stuttgart).
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45+1
    Kempf chcel vysunúť do nábehu na ľavom krídle Coulibalyho, tomu však loptu vypichol Zeefuik. Striedajúceho pravého obrancu následne práve Coulibaly zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik.
     
    45+2
    Mittelstädt rozohral na záver prvého polčasu štandardku domácich, jeho nákop však bez väčších problémov chytil gólman hostí Kobel.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vyprevádza hráčov Herthy do šatne piskot domácich fanúšikov. Berlínčania síce vstúpili do zápasu veľmi aktívne, hostia však v prvej výraznejšej gólovej príležitosti trafili tyč domácej brány a hneď z ďalšej akcie strelili jediný gól prvého dejstva Kempf. Herthe trvalo veľmi dlho, než sa z tohto úderu spamätala a proti disciplinovane brániacim hosťom sa napriek výraznej územnej prevahe nedostala za celý polčas absolútne k ničomu. Pred druhým polčasom tak majú domáci o čom rozmýšľať...

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 62 % : 38 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 1:0
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 10:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Mathew Leckie, prichádza Dodi Lukebakio.
     
    47
    Druhý polčas začal pre domácich faulom Daridu v strede poľa. Hostia nakopli loptu do útoku, kde ju však žiadny z hráčov Stuttgartu nedokázal spracovať.
     
    48
    Boyata mizernou rozohrávkou loptu prakticky prihral Castrovi. Ten založil rýchly útok hostí, ktorý skončil centrom Coulibalyho z ľavej strany na Kalajdžića. Útočník Stuttgartu však úplne sám v bránkovisku Herthy pred odkrytou bránou nasmeroval hlavou loptu tesne mimo Schwolowovej brány.
     
    49
    Hertha chcela odpovedať svojím útokom, zostalo ale len pri chcení. Cunha nakopol loptu tak, že ju Karazor hlavou prihral svojmu brankárovi Kobelovi.
     
    50
    Oba tímy si teraz nepresnými nákopmi vymenili kontrolu nad loptou a po ďalšom nepresnom nákope hostí napokon skončila u Plattenhardta.
     
    51
    Lukebakio podržal po Zeefuikovej prihrávke loptu na pravej strane a založil postupný útok domácich. Tí sa so svojou kombináciou nasťahovali na polovicu Stuttgartu.
     
    52
    Karazor odhlavičkoval Cunhov center na roh. Ten rozohral práve Cunha, jeho nákop od rohovej zástavky ale obrana hostí bez problémov vyriešila.
     
    53
    Cunha peknou prihrávkou našiel medzi obrancami Stuttgartu Córdobu, ktorý z otočky vystrelil cez Karazora tesne mimo Kobelovej brány.
     
    54
    Hertha mala hneď potom ešte väčšiu gólovú príležitosť! Brankárovi Kobelovi po malej domov vypichol loptu Lukebakio a tá sa odrazila k dobiehajúcemu Cunhovi, ktorý však z prvej namieril len do vybehnutého gólmana Stuttgartu.
     
    55
    Príchod Lukebakia výrazne zvýšil útočnú aktivitu Herthy. Striedajúci domáci hráč sa pekne uvoľnil na pravej strane, jeho center ale len preletel pokutovým územím na opačnú stranu.
     
    57
    Zeefuik krásnym pasom na ľavé krídlo našiel rozbehnutého Mittelstädta, ktorého center do šestnástky zrazil na ďalší roh Herthy Karazor.
     
    58
    K centru Cunhu z rohu sa na hranici šestnástky hostí pretlačil Boyata, ktorého prudká hlavička minula ľavú tyč Kobelovej brány len o centimetre.
     
    59
    Po dlhšej dobe sa na útočnej polovici objavili i hráči Stuttgartu. Ich kombinácia však nebola ani zďaleka tak nebezpečná, ako posledné útočné akcie Herthy.
     
    61
    Córdoba neprešiel individuálne cez Karazora, ktorý loptu hneď nakopol na opačnú stranu. Kalajdžić ale nemal šancu tento nákop dobehnúť.
     
    62
    Lukebakiov center bol zrazený na rohový kop. Ten Cunha rozohral centrom na prednú tyč, s ktorým si ale obrana Stuttgartu znovu hravo poradila.
     
    63
    Hertha však začína získavať tlak. Daridov center nedokázal Stenzel odhlavičkovať do bezpečia, po ďalšom centri zľava sa tak lopta odrazila ku Córdobovi, ktorý z voleja vystrelil priamo do rúk brankára Kobela.
     
    64
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Tanguy Coulibaly, prichádza Nicolás González.
     
    64
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Mateo Klimowicz.
     
    65
    Zeefuik si nabehol na kolmicu na pravé krídlo a už takmer z bránkovej čiary nacentroval. Lopta letela na Córdobu, ktorý však bol tesne bránený dvomi obrancami Stuttgartu a hrací predmet tak nadvihol len do výšky.
     
    66
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Marvin Plattenhardt, prichádza Javairo Dilrosun.
     
    67
    Lukebakio sa popri bránkovej čiare prekľučkoval z krídla do šestnástky a prihrávkou pred bránu našiel Córdobu. Ten z voleja z prvej nadvihol loptu nad Kobelovu bránu.
     
    68
    Stuttgart dal gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok! GONZALO CASTRO obral v strede poľa o loptu Lukebakia, narazil si ju so spoluhráčom a následne mu ju nechtiac pristavil i Klimowicz, ktorý si ju chcel spracovať. Castro tak neváhal a spoza šestnástky krásnou prízemnou strelou namieril nechytateľne k pravej tyči Schwolowovej brány.
     
    70
    Dilrosun získal zblokovaným centrom z ľavej strany rohový kop pre domácich. Center z neho sa potom stal ľahkou korisťou brankára Stuttgartu Kobela.
     
    71
    Hostia sa zatiahli dozadu a čakajú na domácich v obrannom postavení. Herthe sa ale rozohrávka v tejto chvíli vôbec nedarí.
     
    72
    Až po takmer minúte sa domáci predsa len dostali do blízkosti pokutového územia hostí, prieniky po krídlach sa ale nevydarili a v súboji s Mittelstädtom nakoniec získal loptu Endo.
     
    74
    Žltú kartu za držanie Kalajdžića v nádejnom rýchlom protiútoku domácich dostáva Niklas Stark (Hertha BSC).
     
    75
    Útoky domácich začínajú byť v posledných minútach čoraz zúfalejšie. Cunha už sa ani nepokúšal o prienik a nepresným nákopom loptu daroval hosťom.
     
    76
    A keď už má Hertha možnosť na rýchly protiútok ako v tejto chvíli, tak sa ho hostia snažia čo najrýchlejšie zastaviť. Endo takýmto taktickým faulom v strede poľa zastavil rozbehnutého Dilrosuna.
     
    77
    Hostia držia vysokým napádaním rozohrávajúcich domácich obrancov na ich polovici ihriska a vôbec im nedovoľujú rozohrať postupný útok.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Krzysztof Piątek.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Deyovaisio Zeefuik, prichádza Eduard Löwen.
     
    79
    Domáci úplne pokazili rozohrávku a Castro sa opäť rozbehol k šestnástke Herthy. Tento útok sa napokon skončil prienikom Enda, ktorému odkopol Plattenhardt loptu na rohový kop.
     
    80
    Center od rohovej zástavky domáci obrancovia vyriešili, dopredu sa ale vydať nemohli, pretože znovu nepresnými prihrávkami pokazili rozohrávku. Hostia pritom nemusia vyvíjať ani nejakú výraznejšiu aktivitu, aby donútili domácich k chybám...
     
    81
    Striedajúci González dostal peknú prihrávku na ľavé krídlo a prízemným centrom pred domácu bránu hľadal nabiehajúceho si Kalajdžića. Pred ním loptu odkopol Boyata.
     
    82
    Dilrosunov center zľava preletel cez obrancov Stuttgartu na opačnú stranu k Löwenovi, ktorého strela bola zablokovaná Karazorom. Lopta sa následne odrazila k domácim, ktorí pokračujú vo svojom útoku.
     
    83
    K Lukebakiovmu centru z krídla sa cez obrancu pretlačil Córdoba, jeho nie príliš prudkú hlavičku však chytil brankár Kobel. Ten si ešte veľmi ochotne poležal s loptou na trávniku.
     
    85
    Löwen vystihol rozohrávku hostí a získal loptu na kopačky domácich. Kolmicou na pravú stranu šestnástky potom vysunul Lukebakia, ktorý si však pri kľučke proti Kempfovi nechtiac predkopol loptu za bránkovú čiaru.
     
    86
    V ďalšom útoku Herthy zastavil Lukebakiovu kolmicu za obrancov Stuttgartu Karazor. Hostia už sa nedržujú so snahou o útok a loptu bez váhania odkopli čo najďalej od svojej brány.
     
    87
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Saša Kalajdžić, prichádza Hamadi Al Ghaddioui.
     
    88
    V posledných minútach je obrázok hry úplne rovnaký. I teraz držia modrobieli loptu na útočnej polovici a snažia sa postupnou kombináciou dostať cez hlboko brániacich hostí k ich šestnástke.
     
    89
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Silas Wamangituka, prichádza Marcin Kamiński.
     
    89
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Lilian Egloff.
     
    90
    González sa elegantne dostal cez Boyatu a z ľavej strany prenikol do domácej šestnástky. Jeho center pred Schwolowovu bránu zrazil v sklze na roh Stark.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Nadstavený čas sa zatiaľ odohráva výhradne na polovici Herthy a domáci už asi rezignovali na výsledok. Hostia si loptu prihrávajú na súperovej časti ihriska a ani sa dopredu príliš neponáhľajú.
     
    90+2
    Po chybe hostí sa Hertha predsa len ešte dostala k možnosti zaútočiť. Lukebakio vysunul na pravom krídle do nábehu Löwena, ktorého prudký center ale chytil brankár hostí Kobel.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hertha dnes odohrala veľmi nevydarený zápas a zaslúžene prehrala. Domáci síce mali územnú prevahu, až na úvod druhého polčasu sa ale takmer k ničomu výraznejšiemu v útoku nedostali. I to málo šancí, čo Hertha mala, však zahodila a veľmi efektívni hostia ju potrestali druhým gólom, ktorý definitívne zlomil zápas v ich prospech. Domáci sa potom ešte snažili o tlak, mnohými nepresnosťami pri svojich kombináciách však spôsobili, že hostia ani nemuseli ísť úplne na doraz, aby ich bez väčších problémov držali na dištanc od svojej brány. Berlínčania teda prehrali tretíkrát za sebou a v tabuľke sa prepadli už na priebežné 15. miesto. Stuttgart naopak zabodoval v treťom zápase za sebou a priebežne je na treťom mieste.
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 12:5.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:35:32)

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Kempf, 68. G. Castro

    Karty:   15. Cunha (HER), 74. Stark (HER) – 29. Kalajdžić (STU), 45. Didavi (STU)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (21. Zeefuik, 78. Löwen), Stark, Boyata (C), Plattenhardt (66. Dilrosun) – Tousart, Mittelstädt – Leckie (46. Lukebakio), Darida (78. K. Piątek), Cunha – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, Lukebakio, Ngankam, Netz, K. Piątek, Zeefuik, Löwen, Alderete.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka (89. Kamiński), Mangala, Endo, Coulibaly (64. N. González) – Didavi (64. Klimowicz), G. Castro (C) (89. Egloff) – Kalajdžić (87. Al Ghaddioui).
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Al Ghaddioui, Egloff, N. González, Klement, Kamiński, Klimowicz, Mack.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Gorniak

    Diváci: 4 000