Augsburg – Lipsko 0:2 (kon.) | Freiburg – Brémy 1:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 0:2 (kon.)
Hoffenheim – Dortmund 0:1 (kon.) | Mainz – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bielefeld – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:1)
VfB Stuttgart
Sobota 17.10.2020, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:35:32)
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 12:5.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:10.
     
    Hertha dnes odohrala veľmi nevydarený zápas a zaslúžene prehrala. Domáci síce mali územnú prevahu, až na úvod druhého polčasu sa ale takmer k ničomu výraznejšiemu v útoku nedostali. I to málo šancí, čo Hertha mala, však zahodila a veľmi efektívni hostia ju potrestali druhým gólom, ktorý definitívne zlomil zápas v ich prospech. Domáci sa potom ešte snažili o tlak, mnohými nepresnosťami pri svojich kombináciách však spôsobili, že hostia ani nemuseli ísť úplne na doraz, aby ich bez väčších problémov držali na dištanc od svojej brány. Berlínčania teda prehrali tretíkrát za sebou a v tabuľke sa prepadli už na priebežné 15. miesto. Stuttgart naopak zabodoval v treťom zápase za sebou a priebežne je na treťom mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po chybe hostí sa Hertha predsa len ešte dostala k možnosti zaútočiť. Lukebakio vysunul na pravom krídle do nábehu Löwena, ktorého prudký center ale chytil brankár hostí Kobel.
     
    90+1
    Nadstavený čas sa zatiaľ odohráva výhradne na polovici Herthy a domáci už asi rezignovali na výsledok. Hostia si loptu prihrávajú na súperovej časti ihriska a ani sa dopredu príliš neponáhľajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    González sa elegantne dostal cez Boyatu a z ľavej strany prenikol do domácej šestnástky. Jeho center pred Schwolowovu bránu zrazil v sklze na roh Stark.
     
    89
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Lilian Egloff.
     
    89
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Silas Wamangituka, prichádza Marcin Kamiński.
     
    88
    V posledných minútach je obrázok hry úplne rovnaký. I teraz držia modrobieli loptu na útočnej polovici a snažia sa postupnou kombináciou dostať cez hlboko brániacich hostí k ich šestnástke.
     
    87
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Saša Kalajdžić, prichádza Hamadi Al Ghaddioui.
     
    86
    V ďalšom útoku Herthy zastavil Lukebakiovu kolmicu za obrancov Stuttgartu Karazor. Hostia už sa nedržujú so snahou o útok a loptu bez váhania odkopli čo najďalej od svojej brány.
     
    85
    Löwen vystihol rozohrávku hostí a získal loptu na kopačky domácich. Kolmicou na pravú stranu šestnástky potom vysunul Lukebakia, ktorý si však pri kľučke proti Kempfovi nechtiac predkopol loptu za bránkovú čiaru.
     
    83
    K Lukebakiovmu centru z krídla sa cez obrancu pretlačil Córdoba, jeho nie príliš prudkú hlavičku však chytil brankár Kobel. Ten si ešte veľmi ochotne poležal s loptou na trávniku.
     
    82
    Dilrosunov center zľava preletel cez obrancov Stuttgartu na opačnú stranu k Löwenovi, ktorého strela bola zablokovaná Karazorom. Lopta sa následne odrazila k domácim, ktorí pokračujú vo svojom útoku.
     
    81
    Striedajúci González dostal peknú prihrávku na ľavé krídlo a prízemným centrom pred domácu bránu hľadal nabiehajúceho si Kalajdžića. Pred ním loptu odkopol Boyata.
     
    80
    Center od rohovej zástavky domáci obrancovia vyriešili, dopredu sa ale vydať nemohli, pretože znovu nepresnými prihrávkami pokazili rozohrávku. Hostia pritom nemusia vyvíjať ani nejakú výraznejšiu aktivitu, aby donútili domácich k chybám...
     
    79
    Domáci úplne pokazili rozohrávku a Castro sa opäť rozbehol k šestnástke Herthy. Tento útok sa napokon skončil prienikom Enda, ktorému odkopol Plattenhardt loptu na rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Kempf, 68. G. Castro

    Karty:   15. Cunha (HER), 74. Stark (HER) – 29. Kalajdžić (STU), 45. Didavi (STU)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (21. Zeefuik, 78. Löwen), Stark, Boyata (C), Plattenhardt (66. Dilrosun) – Tousart, Mittelstädt – Leckie (46. Lukebakio), Darida (78. K. Piątek), Cunha – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, Lukebakio, Ngankam, Netz, K. Piątek, Zeefuik, Löwen, Alderete.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka (89. Kamiński), Mangala, Endo, Coulibaly (64. N. González) – Didavi (64. Klimowicz), G. Castro (C) (89. Egloff) – Kalajdžić (87. Al Ghaddioui).
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Al Ghaddioui, Egloff, N. González, Klement, Kamiński, Klimowicz, Mack.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Gorniak

    Diváci: 4 000