Neapol – Bergamo 4:1 (kon.) | Inter – AC Miláno 1:2 (kon.) | Sampdoria – Lazio 3:0 (kon.)
Crotone – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:2 (1:2)
AC Miláno
cz Sobota 17.10.2020, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Italské Serie A pokračuje čtvrtým kolem a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Inter Milán a AC Milán. Půjde tedy o milánské derby.
     
    Inter Milán

    Fotbalisté Interu se nacházejí na pátém místě tabulky a dosud získali sedm bodů. Dvakrát vyhráli a jednou pak remizovali. Zatím tedy neokusili hořkost porážky a v tom by rádi pokračovali i dnes. Milánský Inter dvakrát po sobě bral tři body, nad Fiorentinou a Beneventem. Naposledy ale ztratili dva body, když se nerozhodný výsledek 1:1 zrodil na půdě římského Lazia.
     
    AC Milán

    To AC Milán je na tom mnohem lépe. Nachází se s devíti body na druhém místě Serie A a zatím má plný počet devíti bodů. Ve třech odehraných utkáních tak odešel ze hřiště jako vítěz a bral pokaždé tři body. Postupně porazil Bolognu, Crotone a Spezii. Navíc uspěl i v kvalifikaci o Evropskou ligu, kde postoupil do skupinové fáze. Hosté tak jsou zatím hodně spokojení a dnes by rádi navázali na tyto úspěchy a svého městského rivala budou chtít porazit. Půjde o zajímavý souboj, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Inter Milán. Poprvé 2:0, ve druhém měření sil pak 4:2. Milánské AC tak má dnes svému rivalovi rozhodně co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Kolarov – Hakimí, Brozović, Arturo Vidal, Perišić – Barella – Lautaro Martínez, R. Lukaku.
    Náhradníci: D. Padelli, F. Stanković – Darmian, Eriksen, Moretti, Pinamonti, Ranocchia, Alexis Sánchez, Satriano, Squizzato, Vezzoni.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Binnásir, Kessié – Saelemaekers, Çalhanoğlu, Leao – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, L. Colombo, Conti, Dalot, B. Díaz, Hauge, Kalulu, Krunić, Maldini, Tonali.

    Rozhodčí: Mariani – Costanzo, Bindoni.
     
    Do sestavy AC Milán se dnes vrací hvězdný Zlatan Ibrahimović.
     
    Hráči obou celků a také arbitři dnešního duelu už přicházejí na hrací plochu. Po hymně italské Serie A pak bude moci milánské derby začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté rozehráli tento zápas a jsou tedy u míče. Hned se tak pokusí projít do první akce tohoto prestižního derby mezi oběma milánskými kluby.
     
    1
    Samir Handanovič ale neměl problém dostat míč pod kontrolu po nepřesném zakončení Zlatana Ibrahimoviće a do akce tak jde poprvé také domácí celek.
     
    2
    Hakimí poslal z pravé strany centr do pokutového území, kde si nabíhal Barella, ovšem nedosáhl na balon a akce Interu je tak velmi rychle u konce. Odkop od branky Gianluigiho Donnarummy.
     
    3
    Achraf Hakimí znovu svou aktivitou rozpohyboval své spoluhráče, ti ale poté přes zhuštěnou obranu milánského AC na Donnarummu nevystřelili.
     
    4
    Na zemi leží na vlastní polovině hostující Theo Hernández, kterého nečistě zastavil Romelu Lukaku. U míče tak budou hosté a půjdou před domácí branku.
     
    5
    Romelu Lukaku si vyslechl domluvu od hlavního sudího, příště by to už mohlo být klidně za žlutou kartu.
     
    6
    Gianluigi Donnarumma rozehrál míč od své branky a hosté se tak pokoušejí znovu dostat se na polovinu Interu. Obrana domácích ale zastavila jejich rozehrávku a AC to musí zkusit znovu.
     
    7
    Nyní už mají hosté míč znovu na svých kopačkách a série jejich přihrávek skončila v auto díky teči Hakimího a autové vhazování zahraje Theo Hernández.
     
    8
    Hakan Çalhanoğlu prošel mezi obranou soupeře, patičkou si hodil míč k před sebe a jeho následný pokus zastavila obrana Interu jen za cenu prvního rohového kopu tohoto duelu.
     
    9
    Hosté se poté dostali do zakončení, když Alessio Romagnoli špičkou kopačky poslal míč na domácího brankáře, který ho chytá. Nakonec ale byla celá akce AC ofsajdová, takže i kdyby z toho byla branka, neplatila by.
     
    10
    Ivan Perišić se na druhé straně dostal do zajímavé střely, ale proti byli hosté, kteří míč zastavili a nedovolili soupeři, aby jakkoli více ohrozil branku Gianluigiho Donnarummy.
     
    11
    Ibrahimović byl faulován v pokutovém území a sudí nařizuje penaltu pro AC Milán. Ještě ale vše posvětí či vyvrátí video.
    11. Po faulu na Ibrahimoviče byla nařízena penalta
     
    12
    Penalta je potvrzena!
     
    13
    Zlatan Ibrahimović (AC Milán) neproměňuje pokutový kop.
     
    13
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Nařízený pokutový kop sice ZLATAN IBRAHIMOVIĆ neproměnil, když ho vyrazil domácí brankář, ale pouze jen před sebe. Na dorážku stejného hráče pak už byl krátký a inkasuje tedy poprvé – 0:1.
    13. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 0:1
     
    15
    Domácí celek se dostal do zakončení, z levé strany to zkoušel Ivan Perišić, ale Calabria vše dobře viděl a jeho pokus nohou srazil do bezpečí.
     
    16
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Nádherná akce hostů a AC jde do dvoubrankového vedení. Z levé strany poslal pěkný centr před malé vápno Rafael Leao a poté se pravačkou nemýlil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, jenž trefil odkrytou bránu domácího Handanoviče – 0:2. Asistence: Rafael Leao.
    16. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 0:2
     
    18
    Domácí mají co dohánět. Nyní se dostali do další šance, ale znovu byli hosté pozorní a nedovolili Interu snížit na rozdíl jediného gólu.
     
    20
    Volný přímý kop zahrál Aleksandar Kolarov, který poslal vysoký míč do pokutového území, ale tam nebyl nikdo, kdo by ohrozil Gianluigiho Donnarummu. Místo toho přichází jen odkop od jeho branky.
     
    22
    První žlutou kartu dostává Simon Kjaer. Hostující hráč podkopl domácí desítku Lautara Martíneze a sudí velmi rychle vytasil ze své kapsičky žlutý kartónek.
     
    23
    Další nepovedená akce Interu znamenala ztrátu míče a na druhou stranu se do rychlého protiútoku vydávají hosté z AC Milán.
     
    24
    Další pokus Zlatana Ibrahimoviće, který ale netrefil zařízení. Domácí však srazili míč na rohový kop a hosté u něho zůstanou.
     
    25
    Z této standardní situace hosté neohrozili Samira Handanoviče a domácí tak mají míč k dispozici.
     
    26
    Samir Handanovič si pohrál s míčem v brankovišti a následně pak ho odkopl daleko od své branky. Posílá tak své spoluhráče do útočné akce.
     
    27
    Rafael Leao si dobře nezpracoval míč a záhy o něj přišel. Ovšem hosté si ho zase převzali zpět a do další šance se dostal Zlatan Ibrahimović. Zatím ale na hattrick nedosáhl.
     
    29
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí hráči snižují na rozdíl jediné branky. Ivan Perišić střílel z levé strany, míč se pak dostal na druhou stranu, kde neměl ROMELU LUKAKU žádný problém zasunout míč do odkryté branky hostů – 1:2. Asistence: Ivan Perišić.
    29. Romelu LUKAKU - 1:2
     
    30
    Hosté zahrávali další rohový kop, po něm ale nepřesně zakončili. Po zisku míče pak šli domácí do rychlé akce na opačné straně, ale hlavička Vidala skončila mimo tři tyče.
     
    32
    Po nebezpečné střele domácích dostal Donnarumma míč do rukavic a podržel svůj tým, který tak stále hájí jednobrankový náskok. Gianluigi Donnarumma provede další odkop od své svatyně.
     
    34
    Zlatan Ibrahimović byl obrán o balon soupeřem a do akce se dostával Inter. Hakimího rozehrávku však hosté srazili za postranní čáru a Inter zahraje autové vhazování.
     
    35
    Hakan Çalhanoğlu centroval míč na spoluhráče, ale hosté ho dostali do bezpečí za cenu autového vhazování pro domácí tým.
     
    36
    Nyní mají autové vhazování k dispozici hosté na polovině Interu a pokusí se zůstat a ohrozit domácí bránu.
     
    37
    Romelu Lukaku se prodral, ač tísněn obranou soupeře, až před velké vápno, tam ale už akci nedotáhl do konce i díky pozornému soupeři.
     
    38
    Rafael Leao si pravačkou chtěl zpracovat míč, ale to mu nevyšlo a míč končí v zámezí. U něho tak bude opět domácí celek.
     
    39
    Lukaku otravoval obranu hostů, ale nedokázal se dostat k míči. Nakonec ho ulovil brankář AC Gianluigi Donnarumma a poslala ho rychle na kopačky spoluhráčů.
     
    40
    Z vlastní poloviny se snaží hosté dostat na tu soupeřovu, dlouho se jim to nedařilo. Nyní už ale míří před branku Samira Handanoviče, ale proti pozorné obraně AC to nemají jednoduché.
     
    42
    Zlatan Ibrahimović je po návratu do sestavy hodně aktivní a znovu prokázal svůj um. Jeho pohledná individuální akce ale nesklidila úspěch.
     
    43
    Perišićův centr sklepl hlavou na malou domů Alessio Romagnoli a Donnarumma pak vrátil míč spoluhráčům a posílá je do akce.
     
    44
    Ovšem domácí obrali o balon hosty a dostali se do slibného zakončení, ale proti byl Gianluigi Donnarumma, který do rukavic ukryl jejich pokus.
     
    45
    Theo Hernández proskočil do pokutového území, ale jeho pokus nebyl přesný. Následně pak mohou domácí hru otočit.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Kessié v závěru první části hry inkasuje pro svůj tým druhou žlutou kartu, když po svém faulu na soupeře byl dost nešetrný.
     
    45+2
    Romelu Lukaku z výskoku zakončil hlavou, ale míč poslal jen vedle levé tyče z pohledu Gianluigiho Donnarummy.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Zajímavý první poločas milánského derby je minulostí. Už ve třinácté minutě šli hosté do vedení. Nařízenou penaltu sice Zlatan Ibrahimović neproměnil, ale dostal se k odraženému balonu a ten poté už do soupeřovy brány dopravil. A stejný hráč se pak o tři minuty zapsal do listiny střelců podruhé a poslal AC Milán do dvoubrankového náskoku. V devětadvacáté minutě ale domácí snížili, po pěkné akci zakončil Romelu Lukaku a dostal svůj tým soupeři na dostřel. Ještě nás čeká hodně zajímavý druhý poločas, který začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 5 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na pravé straně si seběhl pro míč Alexis Saelemaekers, ale v tu ránu u něho byla obrana domácích a znemožnila mu jakoukoli střelu.
     
    47
    Lautaro Martínez zakončil z hranice velkého vápna moc zbrkle a svůj pokus poslal jen vysoko nad branku hostů. AC Milán tak nyní půjde do další útočné akce na druhou stranu.
     
    48
    Romelu Lukaku se netrefil mezi tři tyče, poté ještě chvíli domácí operovali na polovině soupeře, ale srazili míč za postranní čáru a autové vhazování provedou hosté.
     
    49
    Ivan Perišić nedovolil Calabriovi odkopnout míč do bezpečí a jeho pokus o přihrávku zastavil nohou.
     
    50
    Po faulu hostů zahrávali domácí volný kop z levé strany, Marcelo Brozović ale napálil balon jen vedle hostující brány. AC Milán po odkopu míří rychle dopředu.
     
    51
    Domácí se zatáhli do obrany Aleksandar Kolarov před dotírajícími hosty poslal míč na malou domů pro Samira Handanoviče, jenž pak hned odehrál balon na druhou stranu.
     
    53
    Z pravé strany se do pokutového území protáhl jeden z domácích hráčů a ve skluzu pak zakončil. Ale bylo to z jeho strany hodně nepřesné.
     
    55
    Hosté záhy taktéž šli do akce, ale tu do zdárného konce nedotáhli.
     
    56
    Rafael Leao se kus před velkým vápnem napřáhl ke střele, balon však poslal jen vedle bližší tyče. Následovat tak bude jen odkop od branky Samira Handanoviče.
     
    57
    Samir Handanovič odkopl míč od své branky a domácí tak mohli jít do akce. Ale nakonec balon získali hosté, kteří rychle otočili hru.
     
    58
    Přes zhuštěný prostor se nedostali hosté do blízkosti Samira Handanoviče, povedlo se to až o chvilku později. Ale místo přenesení hry následovala ztráta míče a pokus Achrafa Hakimího, jenž v pádu hlavou poslal míč jen těsně vedle tyče.
     
    60
    Zlatan Ibrahimović ve vzdušném souboji o míč zasáhl loktem soupeře a od hlavního sudího tak inkasuje žlutou kartu.
     
    61
    Schyluje se k prvnímu střídání. Jako první pošlou do hry čerstvé síly hosté z AC.
     
    62
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Rade Krunić.
     
    62
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Samuel Castillejo.
     
    63
    Ivan Perišić v souboji s Calabriou vybojoval pro domácí celek rohový kop, ale po této standardní situaci hráči milánského Interu neohrozili Gianluigiho Donnarummu.
     
    64
    Vůbec poprvé inkasují žlutou kartu domácí. Marcelo Brozović rukou postrčil unikajícího hráče před ním a dostává tak od rozhodčího karetní trest.
     
    67
    Trenér hostů byl nyní potrestán žlutou kartou na lavičce AC Milán.
     
    68
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Christian Eriksen.
     
    69
    Christian Eriksen se hned zapojil do hry a poslal přihrávku na Zlatana Ibrahimoviće, ale druhý jmenovaný následně pak poslal míč jen vedle Handanovičovy branky.
     
    69
    Vidal zezadu podkopl soupeře a dostává tak další žlutou kartu pro Inter Milán.
     
    70
    Hosté rozehrávají balon na své polovině, nemohou se stále dostat před branku Samira Handanoviče. Až o něco později se to povedlo Lukakovi, ale ten pravačkou nezakončil přesně.
     
    71
    Danilo D'Ambrosio drží míč na kopačce a hledá, komu by ho přihrál. Jeho spoluhráči jsou obsazeni a dokonale bráněni. Hosté své těsné vedení hájí zuby nehty.
     
    72
    Rade Krunić dostal přihrávku a poté okamžitě vystřelil. Jeho tvrdá rána skončila jen vedle pravé tyče z pohledu Samira Handanoviče.
     
    74
    Faul Donnarummy na Lukaka v pokutovém území a je z toho penalta pro Inter!
     
    75
    Tak nakonec je vše úplně jinak. Dlouho se diskutovalo se sudím a také s videem. A penalta se kopat nebude, protože akce domácích byla ofsajdová!
     
    76
    Gianluigi Donnarumma zachytil míč u zadní čáry a následně ho poslal daleko od své branky.
     
    78
    Ibrahimović nepříjemně střílel na Samira Handanoviče, který jeho pokus ukryl do rukavic a hned míč rozehrál na spoluhráče.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, hosté stále drží hodně těsný náskok. Domácí se však snaží o vyrovnání a jsou mnohdy před Gianluigim Donnarummou nebezpeční.
     
    81
    Vidal ztratil balon, ten získali naopak hosté a velmi rychle se dostali před branku Samira Handanoviče. Nakonec ale pokus Ibrahimoviće skončil na noze soupeře.
     
    82
    Rohový kop zahráli hráči AC Milán, ale ten byl příliš přetažení a míč se dostal na kopačky Interu, jenž bleskově otáčí hru.
     
    83
    Hakimí tvrdě fauloval hostujícího hráče a sudí tasí další žlutou kartu pro Inter Milán.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Alexis Sánchez.
     
    85
    Dobrý centr mířil ke značce pokutového kopu, ale rozběhnutý Romelu Lukaku na balon nedosáhl a ten skončil na brankáři Gianluigim Donnarummovi.
     
    87
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Sandro Tonali.
     
    88
    Samir Handanovič dlouhým odkopem poslal svůj tým do další akce, ale hostující obrana byla proti a nedovolila, aby se Inter dostal k vyrovnání.
     
    89
    Zlatan Ibrahimović zahrál volný přímý kop. Jeho následný centr zamířil jen nad břevno domácí branky. Následovat bude tedy pouze odkop od Handanoviče.
     
    90
    Ivan Perišić z výskoku hlavičkoval v blízkosti Gianluigiho Donnarummy, ale přestřelil.
     
    90+1
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Eriksen neudržel míč u postranní čáry a hosté zahrají autové vhazování na polovině domácího celku.
     
    90+3
    Hosté se už příliš nikam neženou a snaží se svůj náskok o jednu branku uhájit. Domácím se naopak nedaří dostat se k vyrovnání.
     
    90+3
    Lautaro Martínez poslal míč na Romela Lukakua, který se poté snažil zakončit v pokutovém území, ale ani jeho pokus mezi třemi hostujícími tyčemi nekončí!
    90+3. Nebezpečný pokus Lukakua
     
    90+5
    Zápas se už blíží ke svému úplnému konci. Nyní se netrefil Zlatan Ibrahimovič a domácí ještě rychle otáčejí hru a mají jednu z posledních šancí, jak se dostat k vyrovnání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase jsme se už žádné branky nedočkali a hosté, ač měli několikrát namále, nakonec své vedení ubránili až do konce a slaví tři body v milánském derby. Naopak domácí po třech vítězných duelech v řadě dnes nezískali ani bod.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:00:48)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 29. R. Lukaku (Perišić) – 13. Ibrahimović, 16. Ibrahimović (Leao)

    Karty:   64. Brozović (INM), 69. Arturo Vidal (INM), 83. Hakimí (INM) – 22. Kjaer (ACM), 45+1. Kessié (ACM), 60. Ibrahimović (ACM), 67. Pioli-trenér (ACM)

    Nepremenená penalta: 13. Ibrahimović (ACM), brankár Handanovič zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.
    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Kolarov – Hakimí, Brozović (68. Eriksen), Arturo Vidal (84. Alexis Sánchez), Perišić – Barella – Lautaro Martínez, R. Lukaku.
    Náhradníci: D. Padelli, F. Stanković – Darmian, Eriksen, Moretti, Pinamonti, Ranocchia, Alexis Sánchez, Satriano, Squizzato, Vezzoni.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Binnásir, Kessié (87. Tonali) – Saelemaekers (62. Castillejo), Çalhanoğlu, Leao (62. Krunić) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, L. Colombo, Conti, Dalot, B. Díaz, Hauge, Kalulu, Krunić, Maldini, Tonali.

    Rozhodca: Mariani – Costanzo, Bindoni

    Diváci: 1000