Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta Praha – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
cz Utorok 15.12.2020, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:19:19)
     
    Máme dobojováno! Budějovičtí hokejisté zásluhou obránce Karla Plášila snížili na rozdíl jednoho gólu, ale více už nestihli. Naopak domácí hokejisté svůj hubený náskok ubránili a dokráčeli k cenné výhře 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    O vítězi je zřejmě rozhodnuto! Machovský v posledních vteřinách ještě čelil několika nebezpečným střelám, ale sparťanský brankář všechny rány pochytal.
     
    59:15
    Hosté odvolali Pateru ze svého pracoviště, ale sparťané nepouští svého soupeře do vyložených šancí. Nyní ovšem musel zasahovat brankář Matěj Machovský.
     
    58:12
    Už mohlo být rozhodnuto! Buchtele našlápl ve středním pásmu, ale sám proti Paterovi neuspěl. Velmi důležitý zákrok hostujícího gólmana!
     
    57:53
    Karel Plášil se prodral skrz pravou stranu kluziště, ale domácí byli v obraně pozorní a mají kotouč na svých holích. Budějovičtí na chvíli zřejmě odvolají brankáře.
     
    57:13
    Adam Polášek vystřelil od modré čáry a domácí ještě pokračovali ve svém tlaku v útočném pásmu. Pech se pokoušel najít své spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    56:09
    Horák neriskoval a nahodil kotouč do útočného pásma. Krátce poté se hosté dostali do další střelecké pozice před Machovským, domácí gólman zasáhl.
     
    55:54
    David Tomášek už je zpátky na ledové ploše. Mezitím Budějovičtí chtěli proniknout do útočného pásma přes pravou stranu kluziště, sudí píská ofsajd.
     
    54:43
    Sparťané se pokusili zaútočit ve vlastním oslabení. Říčka vybídl najetého Sukeĺa, ale proti němu byli hned dva hostující obránci. Tomášek za chvíli naskočí do hry.
     
    53:57
    Další výtečný počin domácích hokejistů. Kapitán Sparty Michal Řepík bez větších problémů poslal kotouč až do obranného pásma Českých Budějovic.
     
    53:28
    Domácí první atak Motoru přečkali bez úhony. Pech posléze posílá kotouč až na druhou stranu k Jiřímu Paterovi. Hosté musí založit útok z vlastního pásma.
     
    52:54
    Komplikace pro Spartu. Útočník David Tomášek (SPA) přidržel Miroslava Formana a už putuje na trestnou lavici za držení. Domácí se za chvíli budou bránit.
     
    52:39
    Buchtele bojoval o kotouč za brankou Motoru, ale proti dvěma protihráčům neměl šanci na úspěch. Budějovičtí se dostávají alespoň do středního pásma.
     
    52:29
    Tomášek byl úspěšný na vhazování, ale jeho spoluhráči následně svou nepřesnou přihrávkou vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    52:21
    Na druhé straně byl neúspěšný Zdeněk Doležal a krátce nato rozhodčí viděl další ofsajd. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:24
    Roman Horák hledal dobře najetého Sobotku, ale zkušený útočník těžkou přihrávku nezpracoval. Velká škoda pro domácí celek.
     
    51:02
    Budějovičtí byli nyní pro změnu netrpěliví při svém přechodu do útočného pásma a sudí přerušuje hru pro postavení mimo hru. Za chvilku budeme pokračovat.
     
    50:29
    Obránce Martin Jandus musel couvat zpátky do svého obranného pásma, ale rozhodčí nakonec přerušuje hru. Hosté se totiž dopustili zakázaného uvolnění.
     
    49:18
    Další dobrá akce domácího celku! Roman Horák střílel těsně před brankářem Jiřím Paterou, ale hostující gólman byl úspěšný.
     
    48:38
    Lukáš Pech byl úspěšný na vhazování a díky němu se mohl opřít do střely Robert Říčka. Brankář Jiří Patera udržel kotouč ve své náruči a přerušil hru.
     
    48:06
    Patera musel znovu předvést dobrý zákrok po střele jednoho z domácích! Následně je sparťanům pískáno další zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    47:46
    Miroslav Forman si udělal svým dobrým pohybem prostor v mezikruží, ale proti němu stáli hned tři sparťanští protihráči. Puku se ujímají domácí hráči.
     
    46:52
    Po komerční přestávce hra pokračovala v útočném pásmu domácí Sparty. Domácí hokejisté se ovšem dlouho před budějovickým brankářem neudrželi.
     
    46:46
    Další nebezpečná situace v obranném pásmu Motoru. Robert Říčka střílel z bezprostřední blízkosti, ale Patera za pomoci svých beků celou situaci ustál.
     
    46:07
    Říčka uklidnil situaci v obranném pásmu a domácí založili útočnou akci. Tomáš Šmerha předvedl dobrou kličku, ale Pateru nepřekonal.
     
    45:24
    Matěj Machovský má za sebou první kontakt s kotoučem v tomto utkání. Na vhazování v obranném pásmu Sparty byl úspěšnější útočník David Tomášek.
     
    45:18
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Neužil, přichází Matěj Machovský.
     
    45:18
    A pozor! Jakub Neužil má zřejmě zdravotní problém a na jeho místo nastupuje Matěj Machovský. Nepříjemná záležitost pro Spartu.
     
    45:18
    Budějovičtí jsou v dobrém tlaku a nadále krouží v útočném pásmu. Gilbert se vymotal od mantinelu a následně nastřelil jen připraveného brankáře Neužila.
     
    44:24
    Pech zkusil vystřelit a nadělal Paterovi menší problémy. Na druhé straně neúspěšně pokoušel své štěstí Miroslav Forman. Puku se opět ujímají domácí.
     
    43:46
    Další nebezpečná situace před Jakubem Neužilem. Prokeš si počínal velmi nadějně, ale sparťanský brankář nakonec uhájil svou branku a přerušil hru.
     
    42:54
    Sparťané udrželi hru v útočném pásmu a kombinují. David Tomášek kombinoval s Janem Buchtelem, ale Patera mohl zůstat v klidu. Oba týmy střídají.
     
    42:37
    Sparťané hrají po delší době s pěti bruslaři v poli. Tomášek neudržel kotouč ve své moci, ale následně hosté vyhazují kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    42:19
    Další nebezpečná střela hostí. Vladimír Roth vypálil zápěstím z levého kruhu pro vhazování, ale Neužil si vybruslil a střelu hostujícího beka zneškodnil.
     
    41:10
    Rozhodčí už má jasno, gól platí! Budějovice se mohou radovat ze vstřelené branky.
     
    41:10
    Pozor! Sparta si vzala trenérskou výzvu a sudí si jede celou situaci prohlédnout k videu!
    41:10 Karel PLÁŠIL - 2:1
     
    41:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme sníženo! KAREL PLÁŠIL dostal nabito a svou dělovkou překonal Neužila! Budějovičtí se dostávají na dostřel jediného gólu. Asistence: Jakub Suchánek, Miroslav Forman.
     
    40:24
    A je to právě obránce David Němeček (SPA), který vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za nedovolené bránění. Sparťané budou hrát chvíli ve třech.
     
    40:13
    Budějovičtí zavezli kotouč do útočného pásma, kde byl ovšem jako první obránce Němeček. Rozhodčí však signalizuje další trest na straně Sparty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy se vrátily zpět ze svých kabin, třetí třetina za chvíli startuje.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:34 hodin.
     
    Sparťané se ve druhé třetině dočkali prvních branek. Nejprve se prosadil Jan Buchtele a posléze navýšil vedení Pražanů svou přesnou trefou David Tomášek. Budějovičtí si ponesou do třetí části dvoubrankové manko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Budějovičtí se ještě pokusili založit protiútok po pravé straně kluziště, ale ve středním pásmu dobře zapracoval vracející se Zikmund. Třetina pomalu končí.
     
    39:46
    Těsně před koncem druhé periody se síly na ledě srovnají. Obránce Vladimír Roth (CEB) inkasoval dvě minuty za podrážení. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    38:52
    Zdeněk Doležal na levém kruhu pro vhazování střílel do horní poloviny branky, ale sparťanský brankář byl opět připravený. Následně se domácí osvobozují.
     
    38:36
    Rozhodčí chystají znovu vylučovat. Obránce Martin Jandus (SPA) dostává dvě trestné minuty za držení a oslabuje svůj tým. Motor hraje další početní výhodu.
     
    37:50
    Domácí hokejisté už hrají v pěti hráčích na ledové ploše. Polášek se ihned zapojil do hry, ale mezitím musel zasahovat Neužil po ráně jednoho z hostů.
     
    36:57
    Daniel Voženílek přenesl hru zpátky do útočného pásma, ale sparťané byli úspěšnější. Němeček svým výhozem posílá kotouč do obranného pásma Motoru.
     
    36:28
    Vladimír Roth ještě stačil udržet kotouč na modré čáře a Budějovičtí opět zakombinovali. Doležalova rána z kruhu našla pouze náruč brankáře Jakuba Neužila.
     
    35:46
    Venkrbec si počínal dobře na vhazování v útočném pásmu a hosté se usadili před Neužilem. Nepřesná přihrávka ovšem vyhání Motor až k brance Patery.
     
    35:34
    Budějovice mají dobrou šanci na snížení. Obránce Adam Polášek (SPA) dostává dvouminutový trest za držení. Sparťané se budou muset bránit.
     
    34:59
    Další dobrá akce Sparty! Lukáš Pech v situaci tři na jednoho našel na středu kluziště Roberta Říčku, ale domácí útočník se neprosadil.
     
    34:14
    Sobotka kombinoval v útočném pásmu s Poláškem, ale Patera další kotouč za svá záda nepustil. O pár chvil později byl neúspěšný také Horák s Řepíkem.
     
    33:25
    Doležal si chtěl proklestit cestu přes útočnou modrou čáru, ale hned dva sparťanští obránci hostujícího útočníka zastavili. Hra se obrací na druhou stranu.
     
    32:46
    Motor byl v posledních chvílích pod velkým tlakem a hostující lavička si raději vzala oddechový čas. Posléze se bude vhazovat po levici Jiřího Patery.
     
    32:29
    Další dobrá akce Sparty. Adam Polášek střílel od modré čáry, ale brankář Patera byl tentokrát připravený. Sparťané i nadále drží hru v útočném pásmu.
     
    32:17
    David Dvořáček hledal svým pasem Ladislava Zikmunda, který jen těsně netrefil kotouč na brankovišti Motoru. Domácí pokračují ve svém tlaku.
     
    31:27
    Piskáček si vyměnil kotouč s Říčkou a domácí ohrozili brankáře Pateru. Českobudějovický gólman byl pozorný a vyrazil kotouč pro své spoluhráče do bezpečí.
    30:46 David TOMÁŠEK - 2:0
     
    30:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vedou o dvě branky! Buchtele našel svou přihrávkou DAVIDA TOMÁŠKA, který udělal pár kroků dopředu a následně propálil gólmana Pateru přesnou ranou pod horní tyčku. Asistence: Jan Buchtele, Andrej Kudrna.
     
    29:54
    Po urputném souboji za brankou Motoru se dostali ke kotouči hosté, kteří zahrozili po pravé straně kluziště. Na poslední chvíli stačil zapracovat obránce Dvořák.
     
    29:07
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Forman založil další útočnou akci středem kluziště, ale jeho spoluhráči se k Neužilovi nedostali.
     
    28:36
    Lytvynov posunul kotouč do útočného pásma a hosté mohli zaútočit. Domácí obrana ovšem dobře zapracovala. Na druhé straně nepřesně střílel Pech.
    27:47 Jan BUCHTELE - 1:0
     
    27:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! V signalizované výhodě se domácí prosazují a utíkají svému soupeři do vedení. Na brankovišti soupeře si nejlépe počínal JAN BUCHTELE! Asistence: David Němeček, David Tomášek.
     
    27:01
    Obrovská možnost pro Motor! Miroslav Forman se prezentoval dobrou střelou z křídla, ale Neužil vytáhl další povedený zákrok.
     
    26:29
    Tomáš Dvořák pouze posunul kotouč do středního pásma a hosté mohli znovu zaútočit. Vydareného přihrávka na osu kluziště byla ovšem nepřesná.
     
    25:52
    Jandus po přejezdu útočné modré čáry zkusil vystřelit a zaměstnal hostujícího brankáře Pateru. Za malou chvíli se bude vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    25:28
    Pech si dojel kotouč za brankou Patery, ale domácí hokejisté se k dalšímu ohrožení nedostali. Naopak na opačné straně sudí píská postavení mimo hru.
     
    24:39
    Nadějná souhra domácí Sparty! Buchtele ovšem nastřelil jen bránícího protihráče a následně už brankář hostí Patera nemusel zasahovat.
     
    24:02
    Daniel Voženílek vypálil střelou přes obránce, ale na poslední chvíli do dokázal odzbrojit Martin Jandus. Sparťané jsou znovu na puku a míří dopředu.
     
    23:09
    Dvořáček se dral skrz levou stranu kluziště, ale poslední obránce hostí byl v souboji u mantinelu úspěšnější a vyváží kotouč do bezpečí. Hra plyne dál.
     
    22:43
    Lukáš Pech nahazoval puk do útočného pásma, ale ještě předtím rozhodčí píská postavení mimo hru domácích. Bude se vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    21:59
    Forman nahodil kotouč do útočného pásma, ale hosté se dlouho před brankářem Neužilem neudrželi. Naopak na druhé straně musel dávat pozor Patera.
     
    21:37
    Michnáč se prokličkoval přes útočnou modrou čáru, ale v mezikruží ho zastavili sparťanští obránci. Oba týmy nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    20:46
    Jeden z domácích borců vystřelil od modré čáry, ale ani v tomto případě nebyli sparťané úspěšní. Budějovičtí se dostávají ven ze svého obranného pásma.
     
    20:24
    Velká šance domácího týmu! Kapitán Michal Řepík najížděl sám na brankáře Pateru, ale hostující gólman vytasil svůj beton.
     
    20:06
    Budějovičtí vyhráli vhazování ve středovém kruhu a ihned přesunuli hru do útočného pásma. Po zákroku brankáře Jakuba Neužila rozhodčí přerušuje hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se už vrátili zpět ze svých kabin, druhá třetina začne co nevidět.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43 hodin.
     
    První třetina je minulostí. Sparťané i Budějovičtí si vytvořili řadu příležitostí, ale na první branku si musíme počkat až do dalšího průběhu utkání. Nutno podotknout, že oba brankáři zatím předvádí výborný výkon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Sobotka se vrátil zpět do středního pásma, aby pomohl svým obráncům. Posléze se ovšem hosté dostali do dobré šance, ale kotouč se otřel jen o tyčku!
     
    18:42
    Po šanci Karabáčka se probojovali do útočného pásma domácí borci, ale Pechovo počínání nebylo úspěšné. Za chvíli začne poslední minuta první třetiny.
     
    18:04
    Andrej Kudrna vyslal dobrou střelu zápěstím po přejezdu útočné modré čáry, ale brankář Patera byl znovu na místě a přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    17:35
    David Tomášek byl úspěšný na vhazování a Polášek střílel od modré čáry! Po skrumáži v brance hostí Patera udržel puk před čárou.
     
    17:09
    Michal Řepík se prohnal do útočného pásma skrz čtyři bránící protihráče a domácí se znovu usadili v pásmu. Sobotkova střela byla ovšem nepřesná.
     
    16:23
    Budějovičtí přečkali oslabení bez úhony a mohou se soustředit na útok. Obránce Vydarený pod tlakem dostává kotouč zatím jen do středního pásma.
     
    15:39
    To byla neskutečná tutovka Budějovic! Ve vlastním oslabení se prohnal do zakončení Gilbert, ale Neužil vytasil svoji lapačku!
     
    15:12
    Jan Buchtele střílel z levého kruhu pro vhazování, ale ani v tomto případě se domácí neradují. Budějovičtí dobře vykrývají prostor ve svém pásmu.
     
    14:18
    Sobotka udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu a domácí mohli kombinovat. Polášek se rozhodl střílet, ale jeho rána skončila zablokovaná.
     
    13:36
    Po sérii několika přihrávek se kotouč dostal až na modrou čáru, odkud střílel obránce Piskáček. Po střele domácího beka museli sparťané založit novou akci.
     
    13:23
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Matouš Venkrbec (CEB) dostává dvě trestné minuty za hákování. Po komerční přestávce budou hrát domácí přesilovku.
     
    12:08
    Hraje se téměř bez přerušení. Šmerha chtěl vydolovat kotouč u mantinelu, což se mu nakonec podařilo. Střelu jednoho z domácích borců zneškodnil Patera.
     
    11:18
    Karabáček zkusil vystřelit v situaci jeden na jednoho, ale brankář Neužil si se střelou českobudějovického útočníka bez větších potíží poradil.
     
    10:38
    Horák v náznaku přečíslení hledal na druhé straně Michala Řepíka, ale sparťanský kapitán nepřekonal brankáře Pateru. Hra má nyní velmi dobrý spád.
     
    09:49
    Velká šance také na druhé straně! René Vydarený vypálil od modré čáry, ale Neužil si našel dobrý výhled a střelu zastavil. Hra přerušena.
     
    09:24
    David Dvořáček dostal dobrou přihrávku na osu hřiště, odkud zkusil pohotově vypálit. Střela domácího útočníka nebyla úspěšná.
     
    08:59
    Dvořák nahodil kotouč po mantinelu do útočného pásma, ale domácí se dlouho v pásmu neohřáli. Na druhé straně skončil puk až v ochranné síti.
     
    08:05
    Nyní ovšem výborně zapracoval Albert Michnáč, který na chvíli udržel kotouč v útočném pásmu, ale jeho spoluhráči se rozhodli střídat. Hraje se dál.
     
    07:26
    David Tomášek si našel prostor v útočném pásmu ke střele a Patera viděl kotouč na poslední chvíli. Nyní měli hosté velké štěstí. Domácí hráči jsou aktivnější.
     
    07:12
    Další obrovská možnost Sparty! Roman Horák střílel z dobré střelecké pozice v útočném pásmu, Patera opět pozorný. Komerční přestávka.
     
    06:39
    Němeček udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu a domácí zahrozili! Kudrnova střela měla dobrou razanci, ale Patera zasáhl!
     
    05:54
    Zdeněk Doležal obkroužil útočné pásmo a následně hledal svého spoluhráče. U mantinelu si ovšem počínali lépe Pražané a Dvořák vyváží kotouč ven.
     
    05:24
    Forman nahodil touš za branku Sparty, ale hosté se dlouho v pásmu neudrželi. Naopak na druhé straně kluziště zahrozil svým výpadem útočník Sukeĺ.
     
    04:35
    Velká šance domácích! Ladislav Zikmund střílel z pravé strany, ale Patera nedovolil sparťanskému útočníkovi skórovat. Škoda pro Spartu.
     
    04:06
    Jan Piskáček obdržel dobrou přihrávku na modrou čáru, střela domácího obránce neměla gólový úspěch. Sparťané pokračují ve svém tlaku před Paterou.
     
    03:42
    Jeden ze sparťanských borců střílel z levé strany, ale brankář Patera nemusel zasahovat, jelikož střela domácího hráče šla o několik centimetrů nad branku.
     
    02:57
    David Tomášek byl úspěšný na vhazování v útočném pásmu, ale obránci na modré čáře nebyli připraveni zaútočit. Sparťané musí vyklidit útočnou zónu.
     
    02:19
    Roman Horák se dobře vrátil a za pomoci Janduse domácí založili protiútok. Na jeho konci měl být Sobotka, zkušený útočník se však do zakončení nedostal.
     
    01:32
    David Gilbert na chvíli vybojoval puk v útočném pásmu, nicméně domácí borci byli v obraně pozorní a poslali kotouč do střední zóny. Hra pokračuje dál.
     
    01:06
    Michnáč se musel vrátit zpět do svého obranného pásma, ale Budějovičtí celou situaci zvládli a kotouč posléze skončil až před brankářem Jakubem Neužilem.
     
    00:25
    Miroslav Forman společně s Matoušem Venkrbcem bojovali o kotouč v útočném pásmu, ale hostující hráči se už do další střelecké pozice nedostali.
     
    00:14
    Roman Horák zvládl úvodní vhazování, ale sparťané se do útočného pásma nepřesunuli. Naopak poprvé v utkání musel zasahovat brankář Jakub Neužil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou připraveni ve středovém kruhu, utkání začíná!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček, Piskáček (A), Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina, Kulhánek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Vydarený (A), Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec (C), Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr.
     
    Sparťanští trenéři udělali oproti poslednímu duelu změnu v brankovišti, kde od úvodních minut nastoupí Jakub Neužil. V obranných řadách figuruje na pozici sedmého beka talentovaný Tomáš Kulhánek. Ve druhé útočné formaci nahradí Lukáše Rouska forvard Andrej Kudrna.

    Branku Českých Budějovic bude hájit Jiří Patera. V obraně nenastoupí pilíř českobudějovické defenzivy Pavel Pýcha, jenž si plní své reprezentační povinnosti. Na křídle první útočné formace bude hrát Miroslav Forman, jenž dlouhá léta nastupoval právě za sparťanský celek.
     
    Krásné úterní odpoledne z Prahy. Utkání mezi Spartou a Budějovicemi startuje za necelou hodinu. Pojďme si nyní představit obě soupisky pro dnešní mač.
    Jak si Jihočeši povedou bez svého kapitána, který si plní reprezentační povinnosti?
     
    Krásné úterní odpoledne. Tipsport extraliga pokračuje a dnes mimo jiné změří síly také sparťané s Českými Budějovicemi. Utkání startuje na ledě pražské O2 areny přesně v 17:00 hodin. Příjemnou zábavu.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    Sparťané narazili na Motor v aktuální sezoně zatím jednou. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače nastříleli na ledě Českých Budějovic pět branek a po zásluze zvítězili 5:1. Dvěma trefami se blýskl útočník Roman Horák, stejný počet gólů zaznamenal také Vladimír Sobotka.
     
    SPARTA VS. BUDĚJOVICE

    Sparťané aktuálně prožívají velmi vydařené období, jelikož z posledních čtyřech duelů vytěžili plný počet bodů. Pražané navíc vsítili dvaadvacet branek a pouze šest jich inkasovali. Naposledy si sparťanská družina vyšlápla na plzeňskou Škodovku, které na jejím ledě nasázela šest branek a zvítězila poměrem 6:2.

    Českobudějovičtí neprožívají úplně šťastné období. Svěřenci kouče Václava Prospala zapsali z posledních třech duelů jedinou výhru, byť proti lídrovi celé tabulky. Budějovičtí dokázali porazit Oceláře z Třince 2:1 v prodloužení, kdy rozhodl obránce Ondřej Slováček. Naposledy však přišla další porážka proti Hradci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 28. Buchtele (Němeček, Tomášek), 31. Tomášek (Buchtele, Kudrna) – 42. Plášil (Suchánek, Forman)


    HC Sparta Praha: Neužil (46. Machovský) – Němeček, Piskáček (A), Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina, Kulhánek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Vydarený (A), Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec (C), Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

    Rozhodca: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr