Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta Praha – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
cz Utorok 15.12.2020, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:19:19)
     
    Máme dobojováno! Budějovičtí hokejisté zásluhou obránce Karla Plášila snížili na rozdíl jednoho gólu, ale více už nestihli. Naopak domácí hokejisté svůj hubený náskok ubránili a dokráčeli k cenné výhře 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    O vítězi je zřejmě rozhodnuto! Machovský v posledních vteřinách ještě čelil několika nebezpečným střelám, ale sparťanský brankář všechny rány pochytal.
     
    59:15
    Hosté odvolali Pateru ze svého pracoviště, ale sparťané nepouští svého soupeře do vyložených šancí. Nyní ovšem musel zasahovat brankář Matěj Machovský.
     
    58:12
    Už mohlo být rozhodnuto! Buchtele našlápl ve středním pásmu, ale sám proti Paterovi neuspěl. Velmi důležitý zákrok hostujícího gólmana!
     
    57:53
    Karel Plášil se prodral skrz pravou stranu kluziště, ale domácí byli v obraně pozorní a mají kotouč na svých holích. Budějovičtí na chvíli zřejmě odvolají brankáře.
     
    57:13
    Adam Polášek vystřelil od modré čáry a domácí ještě pokračovali ve svém tlaku v útočném pásmu. Pech se pokoušel najít své spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    56:09
    Horák neriskoval a nahodil kotouč do útočného pásma. Krátce poté se hosté dostali do další střelecké pozice před Machovským, domácí gólman zasáhl.
     
    55:54
    David Tomášek už je zpátky na ledové ploše. Mezitím Budějovičtí chtěli proniknout do útočného pásma přes pravou stranu kluziště, sudí píská ofsajd.
     
    54:43
    Sparťané se pokusili zaútočit ve vlastním oslabení. Říčka vybídl najetého Sukeĺa, ale proti němu byli hned dva hostující obránci. Tomášek za chvíli naskočí do hry.
     
    53:57
    Další výtečný počin domácích hokejistů. Kapitán Sparty Michal Řepík bez větších problémů poslal kotouč až do obranného pásma Českých Budějovic.
     
    53:28
    Domácí první atak Motoru přečkali bez úhony. Pech posléze posílá kotouč až na druhou stranu k Jiřímu Paterovi. Hosté musí založit útok z vlastního pásma.
     
    52:54
    Komplikace pro Spartu. Útočník David Tomášek (SPA) přidržel Miroslava Formana a už putuje na trestnou lavici za držení. Domácí se za chvíli budou bránit.
     
    52:39
    Buchtele bojoval o kotouč za brankou Motoru, ale proti dvěma protihráčům neměl šanci na úspěch. Budějovičtí se dostávají alespoň do středního pásma.
     
    52:29
    Tomášek byl úspěšný na vhazování, ale jeho spoluhráči následně svou nepřesnou přihrávkou vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    52:21
    Na druhé straně byl neúspěšný Zdeněk Doležal a krátce nato rozhodčí viděl další ofsajd. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:24
    Roman Horák hledal dobře najetého Sobotku, ale zkušený útočník těžkou přihrávku nezpracoval. Velká škoda pro domácí celek.
     
    51:02
    Budějovičtí byli nyní pro změnu netrpěliví při svém přechodu do útočného pásma a sudí přerušuje hru pro postavení mimo hru. Za chvilku budeme pokračovat.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 28. Buchtele (Němeček, Tomášek), 31. Tomášek (Buchtele, Kudrna) – 42. Plášil (Suchánek, Forman)


    HC Sparta Praha: Neužil (46. Machovský) – Němeček, Piskáček (A), Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina, Kulhánek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Vydarený (A), Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec (C), Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

    Rozhodca: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr