Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta Praha – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
7:3 (4:2, 1:0, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
cz Utorok 15.12.2020, 17:20 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Na závěr uvidíme ještě jedno vyloučení. Za vysokou hůl si dvě minuty připisuje Petr Koblasa (KVA).
     
    57:14
    Síly na ledě se vyrovnávají, za podrážení jde pykat Petr Jelínek (LIB).
     
    56:48
    Petr Koblasa se najednou objevil úplně sám před Kváčou. Liberecký gólman na střelu tentokrát nedosáhl, ale zachránila ho tyčka!
     
    55:46
    Tygři mají šanci přidat další branku. Martin Kohout (KVA) totiž za vysokou hůl obdržel hned čtyři minuty, v Havlínově tváři se objevila krev.
    51:10 Adam MUSIL - 7:3
     
    51:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tady hattrick! ADAM MUSIL stál na úrovni brankové čáry a po příjmu Birnerovy přihrávky se pěkným manévrem dostal přímo před Novotného. Ten Musilovu střelu vyrazil do vzduchu a kotouč se nakonec snesl až do sítě! Asistence: Michal Birner.
    49:59 Jiří ČERNOCH - 6:3
     
    49:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po sérii skvělých zákroků Petra Kváči přichází pro libereckého gólmana smolný moment. Přihrávku JIŘÍHO ČERNOCHA si totiž bruslí do vlastní branky srazil obránce Tomáš Havlín. Bez asistence.
    49:26 Adam MUSIL - 6:2
     
    49:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Liberečtí se usadili v útočném pásmu, Tomáš Filippi přihrál zpoza klece ADAMU MUSILOVI a ten střelou po ledě překonal Filipa Novotného. Druhý gól Musila v dnešním utkání, 6:2! Asistence: Tomáš Filippi.
     
    48:16
    Další příležitost Karlových Varů. Po chybě domácích v rozehrávce nejprve z ideální pozice pálil Martin Kadlec, dorážce se dostal ještě jeho jmenovec Kohout, Petr Kváča však skvělými zákroky oba pokusy pokryl!
     
    42:03
    Energetici mohli v oslabení snížit. Martin Kohout v rychlé protiakci přenesl hru na Tomáše Redlicha, jehož pumelici z pravého kruhu vykopl skvěle roztažený Petr Kváča!
     
    40:42
    Přesilovka pro Liberec! Na trestnou lavici usedá za podrážení Petr Šenkeřík (KVA).
     
    37:22
    Adama Musila dělily centimetry od toho, aby proti Varům zažil další dvougólový večer. Po přihrávce do pravého kruhu si srovnal kotouč na čepeli a parádní ranou švihem rozezvučel břevno!
     
    36:11
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Pulpán – 2 min., sekání).
     
    34:34
    Tomáš Filippi (LIB) inkasuje dvě minuty za hákování, je tu první přesilovka pro hostující celek!
     
    31:31
    Velké chvíle Ladislava Šmída! Opora libereckých obranných řad se nejdříve prokličkovala mezi kruhy. Pak Šmíd nahrál doleva Musilovi, jehož svižnou střelu Novotný vytěsnil. Sám Šmíd se ještě dostal k dorážce, jenže z ostrého úhlu už bekhendem nedokázal skórovat.
     
    26:59
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dominik Graňák – 2 min., podrážení).
     
    26:41
    Neuvěřitelná kombinace Liberce! Mislav Rosandić dostal ideálně nabito od Michala Birnera. Ještě však našel Tomáše Filippiho, který přestřelil poloprázdnou bránu.
    23:14 Daniel ŠPAČEK - 5:2
     
    23:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pátý liberecký gól je na světě! DANIEL ŠPAČEK táhl přečíslení tří proti dvěma, navedl si kotouč mezi kruhy a výstavní ranou do šibenice nedal Filipu Novotnému šanci. Pro veterána Špačka je to první letošní extraligová branka hned při premiérovém startu! Bez asistence.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Ondřej Beránek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Václav Skuhravý – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    20:38
    Domácí si zkusí druhou přesilovou hru, za podrážení jde pykat Martin Weinhold (KVA).
     
    19:50
    V samotném závěru mohli domácí vstřelit už pátý gól! Od modré čáry nenápadně nahodil sváteční střelec Lukáš Derner, jehož pokus s hlasitým cinknutím odrazilo břevno!
    16:57 Adam MUSIL - 4:2
     
    16:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři si vracejí zpět dvoubrankový náskok! Tomáš Filippi zavezl puk do pásma a zkontroloval situaci. Nakonec se rozhodl zkusit křižnou přihrávku na ADAMA MUSILA, ke kterému nakonec kotouč skutečně prošel. Musil pak z levého kruhu zamířil do vzdálenějšího horního růžku! Asistence: Tomáš Filippi.
     
    12:41
    A ani tohle není vyrovnávací gól! Po zákroku Petra Kváči zívala na Martina Kohouta prázdná klec, Kohout však v mezikruží netrefil vyražený puk podle představ a minul cíl.
     
    12:15
    Petr Koblasa vzal akci na sebe a dobruslil s pukem až mezi kruhy. Pak ale v nadějné pozici při pokusu o střelu do protipohybu gólmana minul branku.
    09:33 Tomáš MIKÚŠ - 3:2
     
    09:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Martin Kadlec zavezl puk za libereckou bránu a překvapil domácí skvěle načasovanou přihrávkou na bližší tyč. Tam do puku plácl TOMÁŠ MIKÚŠ, který ho i s trochou štěstí procedil přes Kváčovy betony za čáru! Zdá se, že góly se dnes šetřit nebude! Asistence: Martin Kadlec.
     
    09:01
    Střídání v týmu HC Energie Karlovy Vary: ze hřiště odchází Patrik Hamrla, přichází Filip Novotný.
    09:01 Petr JELÍNEK - 3:1
     
    09:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a v polovině první třetiny vedou už 3:1! Byla to smolná situace pro Patrika Hamrlu. Mladý gólman pod tlakem protihráčů nevěděl, kde má kotouč. Ten ovšem ležel zcela volný v brankovišti, než ho do sítě doklepl PETR JELÍNEK. Asistence: Matěj Pekař, Jaroslav Vlach.
     
    07:25
    Bílí Tygři si zahrají přesilovku. Na trestnou lavici trošku smolně putuje Jiří Černoch (KVA), kterému se při pokusu o vyhození nabalil puk na čepel a skončil až na tribuně.
    05:54 Petr JELÍNEK - 2:1
     
    05:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši bleskově převracejí stav! Adam Musil nastartoval kapitána PETRA JELÍNKA, který si na ose hřiště připravil kotouč ke střele a zpoza karlovarského beka překonal Patrika Hamrlu. Asistence: Adam Musil.
     
    05:18
    Michal Birner mohl dokonce otočit skóre. V rychlosti projel až na levý kruh, ve velice dobré pozici nicméně zamířil těsně mimo volné místečko u vzdálenější tyčky!
    03:45 Tomáš RACHŮNEK - 1:1
     
    03:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Krásný hokejový moment i na druhé straně, dnešní zápas začíná pěkně zhurta! Mislav Rosandić se prokličkoval do útočného pásma a předal kotouč TOMÁŠI RACHŮNKOVI. Bývalý útočník Karlových Varů se protlačil až před Hamrlu, kterého si položil a forhendem nasměroval puk do prázdné klece. Asistence: Mislav Rosandić.
    03:02 Jakub FLEK - 0:1
     
    03:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se parádním gólem ujímá brzkého vedení. JAKUB FLEK objel branku Petra Kváči, dojel až do pravého kruhu, načež se otočil a milimetrovou ranou do bližšího horního růžku otevřel skóre! Asistence: Dominik Graňák.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 4. T. Rachůnek (Rosandić), 6. P. Jelínek (A. Musil), 10. P. Jelínek (Pekař, J. Vlach), 17. A. Musil (Filippi), 24. D. Špaček, 50. A. Musil (Filippi), 52. A. Musil (Birner) – 4. Flek (Pulpán), 10. T. Mikúš (M. Kadlec), 50. Černoch


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner, Kolmann, Kunst – Birner (A), Filippi, A. Musil – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský.
    HC Energie Karlovy Vary: Hamrla (10. F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, Kverka, Flek – M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodca: Šír, Sýkora – Frodl, Komárek.