Kolín nad Rýnom – Frankfurt 1:1 (kon.) | Schalke – Union Berlín 1:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:1 (0:0)
1. FC Union Berlín
Nedeľa 18.10.2020, 18:00 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Schalke 04 – 1. FC Union Berlín. Stretnutie 4. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:00.
     


    FC Schalke 04

    Schalke v úvode nového ročníka „pokračuje“ vo výkonoch z minulého a spolu s ním sa natiahla jeho séria ligových zápasov bez výhry už na 19 duelov. Schalke nevyhralo v Bundeslige od januára 2020. Tieto výsledky stáli po dvoch kolách tejto sezóny miesto trénera Davida Wagnera, ktorého nahradil Manuel Baum, hneď v prvom zápase pod jeho vedením však Schalke utrpelo ďalší debakel – 0:4 v Lipsku. Uvidíme teda, či nový tréner dokázal nejakým spôsobom zmeniť fungovanie tímu cez reprezentačnú prestávku.

    Predošlé ligové zápasy:
    Bayern – Schalke 8:0
    Schalke – Brémy 1:3
    RB Lipsko – Schalke 4:0
     


    1. FC Union Berlín

    Union sa v minulej bundesligovej sezóne asi až prekvapivo hladko zachránil a vstupuje do ťažkej druhej sezóny. Tú začal pomerne dobre, keď v úvodných troch kolách získal štyri body. Jedinú prehru utrpel hneď v úvodnom kole na vlastnom trávniku od Augsburgu (1:3).

    Predošlé ligové zápasy:
    Union Berlín – Augsburg 1:3
    Mönchengladbach – Union Berlín 1:1
    Union Berlín – Mainz 4:0
     


    Vzájomné zápasy

    Keďže pre Union je táto sezóna druhou v Bundeslige, tak majú tieto dva kluby medzi sebou vzájomné ligové zápasy len z minulého ročníka. V ňom sa doma radovalo z výhry 2:1 Schalke a v Berlíne sa v odvete zrodila remíza 1:1.
     
    Kvôli opatreniam na zastavenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať s obmedzeným počtom divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Rönnow – Ludewig, Nastasić, Sané, Oczipka – Mascarell (C), bin Tálib – Skrzybski, Bozdogan, Raman – Ibišević.
    Náhradníci: Langer – Mendyl, Stambouli, Thiaw, Harít, Schöpf, Matondo, Kutucu, Paciência.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Andrich, Prömel – Becker, M. Kruse, Bülter – Pohjanpalo.
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Griesbeck, Gentner, Awoniyi, Endo, Ingvartsen, Teuchert.

    Rozhodca: Ittrich – Thielert, Dietz.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Schalke bude hrať v modrých dresoch, Union v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý útok v zápase mal Union, ktorý sa natlačil na útočnú polovicu. Domáci hostí dobrým pohybom vytlačili naspäť na ich polovicu ihriska.
     
    2
    Domáci potom Union obrali o loptu a šancu prvýkrát zaútočiť postupnou kombináciou majú tak i oni. Zatiaľ si loptu prihráva obranná štvorica Schalke v strede poľa.
     
    3
    Ludewigov nákop zrazil jeden z brániacich hráčov Unionu do autu. Domáci sa po autovom vhadzovaní prekombinovali k šestnástke hostí, voľný priestor na prienik ale zatiaľ nenašli.
     
    4
    Mascarell zasiahol v strede poľa lakťom do tváre Prömela. Záložník Unionu zostáva ležať na trávniku, ošetrenie ale našťastie nebude potrebovať.
     
    5
    Úvod zápasu je na oboch stranách plný nepresností. Brankár hostí Luthe rozohral loptu nepresným nákopom priamo na hráčov Schalke v strede poľa.
     
    6
    Raman peknou prihrávkou pomedzi hráčov Unionu našiel v šestnástke hostí voľného Bozdogana, ktorý si loptu spracoval a tvrdou strelou trafil Friedricha.
     
    7
    Oczipkov center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Unionu. Po autovom vhadzovaní sa lopta dostala naspäť na kopačky hráčov Schalke, ktorí nepresným centrom poslali loptu za bránkovú čiaru.
     
    8
    Pohjanpalo si nabiehal za prihrávkou na ľavé krídlo, prudký pas ale spracovať na hracej ploche nedokázal. Domáci brankár Rönnow následne rýchlo rozohral na spoluhráčov v obrane.
     
    9
    Schalke sa s rozohrávkou nijak neponáhľa. Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a čakajú, kým sa im otvorí priestor na založenie postupného útoku.
     
    10
    Trimmel prenikol po pravej strane k šestnástke Schalke, odkiaľ do nej na konci svojho prieniku i nacentroval. Jeho nákop si spracoval Kruse, tesne predtým, ako chcel vystreliť, mu však loptu vypichol Sané.
     
    12
    Ludewigovu prihrávku na Ibiševića vystihol Knoche. Ten okamžite založil rýchly protiútok Unionu, na konci ktorého fauloval rozbehnutého Prömela Raman. Priamy kop pre Berlínčanov.
     
    13
    Trimmel zakrútil loptu na zadnú tyč, kam si nabiehala hneď dvojica hráčov Unionu, ani jeden z nich ale hrací predmet nedokázal zasiahnuť. Lopta tak končí mimo domácej brány.
     
    14
    Domácim sa otvoril priestor na útok a Oczipku, ktorý si spracovával vysokú loptu, zasiahol nohou do stehna Becker. Štandardku tak bude mať k dispozícii i Schalke.
     
    15
    Rozohrávka priameho kopu sa ale nevydarila ani domácim. Oczipkov center skončil mimo brány hostí.
     
    16
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
     
    17
    Center hostí z rohového kopu odhlavičkoval Nastasić za šestnástku k voľnému Andrichovi, ktorý z voleja vypálil vysoko nad Rönnowovu bránu.
     
    19
    Domáci majú opäť loptu na svojich kopačkách, rozohrať ale nie je príliš na koho a preto si ju prihrávajú hlavne obrancovia. Ofenzívni hráči sú veľmi statickí.
     
    20
    Bin Tálibova kolmica na Ibiševića neprešla. Lenz si potom pomohol malou domov na brankára Lutheho, ktorého ale nenapáda nikto v modrom a preto sa nemusí ponáhľať s výkopom.
     
    21
    K Beckerovmu centru z pravej strany sa na zadnej tyči pretlačil Bülter, ktorého hlavičku nadvihol nad svoju bránu na rohový kop Nastasić.
     
    22
    Center z rohu sklepol na zadnej tyči hlavou Andrich a Prömel chrbtom k bráne v páde zasiahol loptu. Gólman Rönnow musel skvelým zákrokom loptu vyraziť.
     
    23
    Center od rohovej zástavky tentokrát odhlavičkovali domáci za šestnástku k Andrichovi, ktorý už tentokrát vystrelil presnejšie. Rönnow musel ďalším skvelým zákrokom vyraziť túto strelu z voleja.
     
    24
    Tlak po rohoch Unionu končí nepresným zakončením Bültera. Domáci sa potom pokúsili o postupnú rozohrávku, vysoko napádajúci hostia ich však hneď obrali o loptu.
     
    25
    Union prebral iniciatívu a v posledných minútach dostal domácich pod veľký tlak. Sané musel odkopnúť center Beckera, ktorý sa prekľučkoval po pravom krídle až k šestnástke.
     
    26
    Ibišević dobrým napádaním donútil hostí k malej domov na gólmana Lutheho a samotného brankára Unionu k nepresnému výkopu. Loptu získali obrancovia Schalke.
     
    27
    Domáci sa dostali po ľavej strane na útočnú polovicu, ich útok sa ale skončil veľmi nešťastne, keď bin Tálib prudkou prihrávkou doslova trafil Ramana a od neho sa lopta odrazila za autovú čiaru.
     
    28
    Bin Tálib fauloval pri napádaní rozohrávky hostí Prömela. Brankár Unionu Berlín Luthe nakopol loptu na hrot útoku, kde však Pohjanpalo prehral hlavičkový súboj.
     
    29
    Schalke po predošlom tlaku Unionu prevzalo iniciatívu a teraz sú to domáci, kto sa tlačí omnoho aktívnejšie do útoku. Skrzybski si nabiehal na pravú stranu na nákop Nastasića a jeho center zrazil do autu Knoche.
     
    30
    Center z rohu sklepol hlavou Sané za seba, avšak len do priestoru, kde boli len hráči v červenom. Tí loptu okamžite odkopli z vlastného pokutového územia.
     
    31
    Raman si naviedol pred šestnástkou loptu na pravačku a tvrdo vystrelil, jeho strelu ale zrazil tesne nad svoju bránu jeden z obrancov Unionu.
     
    32
    Následný nákop z rohu hostia odvrátili, avšak Skrzybski vrátil loptu do šestnástky na Ibiševića a ten sa ocitol sám pred gólmanom Unionu. Luthe skvele zareagoval a pravou nohou jeho strelu po zemi tečoval mimo svojej brány, prípadný gól by ale kvôli ofsajdu Ibiševića neplatil.
     
    34
    Schalke pokračuje vo svojej aktivite a cca posledných 10 minút sa takmer výhradne odohralo na polovici Unionu. Hostia majú veľký problém podržať loptu pod svojou kontrolou.
     
    35
    Až teraz sa Berlínčania dostali po dlhšej dobe na polovicu Schalke. Beckerov nákop sprava na zadnú tyč dobehol Bülter, ktorý však namieril hlavou priamo na pripraveného brankára Rönnowa.
     
    36
    Raman síce dobehol dlhú prihrávku na ľavé krídlo, loptu ale prakticky pristavil na autovej čiare pre Trimmela. Ten na nič nečakal a hneď ju posunul na spoluhráčov v obrane Unionu.
     
    37
    Strely za posledných 15 minút: 2:5
    Strely na bránu za posledných 15 minút: 0:3
     
    38
    Bülter zrazil zásahom do chrbta Skrzybského, ktorý bežal do rýchleho protiútoku. Hlavný rozhodca krídelníkovi Unionu nahlas dohovára.
     
    39
    Oczipkov center zľava chcel zasiahnuť Ibišević, pri zakončení ale spadol a Raman už loptu letiacu výrazne mimo Lutheho brány nedokázal dobehnúť.
     
    40
    Hostia odpovedajú na túto akciu Schalke svojím postupným útokom, ktorý však nateraz dokázali domáci zadržať v strede poľa.
     
    41
    Napokon domáci donútili hostí k malej domov na Lutheho, ktorý opäť veľmi nepresne rozohral. Hrací predmet skončil za autovou čiarou na polovici Schalke.
     
    42
    Na trávniku sa bez cudzieho zavinenia ocitol bin Tálib a musí byť ošetrený. Zdá sa však, že sa nejedná o nič vážnejšie.
     
    43
    Knocheho rozohrávku vystihol Skrzybski, ktorý potiahol loptu k šestnástke Unionu. Jeho center zrazil vracajúci sa Knoche smerom k svojej bráne a gólman Luthe bez váhania odkopol loptu pred dobiehajúcim Ibiševićom do autu.
     
    44
    Postupný útok hostí sa opäť zasekol na modrobielom obrannom vale v strede poľa. Lenz preto nakopol trochu zúfalým nákopom loptu na Pohjanpala, ako prvý však bol pri guľatom nezmysle domáci brankár Rönnow.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol vyrovnaný priebeh a striedali sa v ňom pasáže, v ktorých bol aktívnejší buď domáci alebo hosťujúci tím. Union mal veľkú prevahu okolo 20. minúty, kedy si vytvoril niekoľko veľkých gólových príležitostí po rohových kopoch, domácich ale podržal výbornými zákrokmi brankár Rönnow. Iniciatívu potom prevzali domáci, tí sa ale cez skvele fungujúcu obranu Unionu nedostali v blízkosti pokutového územia takmer k ničomu. Nezostáva nám teda nič iné, len dúfať, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal a i nejaké presné zásahy.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 3:3
    Rohy: 3:4
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 2:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Bülter hľadal prihrávkou na obranu Schalke Pohjanpala, pred ním ale loptu zrazil v sklze Mascarell. Lopta sa po zákroku domáceho hráča odrazila priamo k dobiehajúcemu Lenzovi, ktorý z prvej vystrelil na bránu, brankár Rönnow sa ale stihol presunúť a tento pokus zastavil.
     
    48
    Domáci získali štandardku z pravej strany útočnej polovice. Bozdoganovi sa však jej rozohrávka vôbec nevydarila a jeho center odkopol hneď prvý brániaci hráč Unionu.
     
    49
    Raman sklepol hlavou za seba Nastasićov nákop z vlastnej polovice, za ním stojaci Ibišević si ale loptu spracovával v ofsajdovej pozícii.
     
    50
    Sané trafil svojou rozohrávkou napádajúceho Bültera, našťastie pre domáceho obrancu sa ale lopta odrazila naspäť k nemu. Mal tak aspoň čas hrací predmet odkopnúť do bezpečia.
     
    51
    Následný Bülterov prienik po ľavom krídle zastavil čistým sklzom Mascarell. Domáci boli potom donútení k malej domov na brankára Rönnowa, od ktorého začína ďalší postupný útok Schalke.
     
    52
    Nastasić hľadal nákopom za obranu Unionu rozbehnutého Ibiševića, ten ale túto prudkú prihrávku nedokázal dobehnúť a lopta tak skončila u brankára Lutheho.
     
    53
    Ibišević podkopol zozadu Andricha. Hráč Unionu požaduje pre domáceho útočníka kartu, i tentokrát ale hlavný rozhodca rieši situáciu len dohovorom.
     
    54
    Union má teda možnosť postupného útoku, ktorú i využil a posunul sa svojou kombináciou na útočnú polovicu. Tam naňho čakajú domáci v zoradených obranných líniách.
     
    55
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Hostia otvárajú skóre! Center Trimmela z rohu domáci odvrátili zo svojej šestnástky, lopta sa ale vrátila k Trimmelovi a ten nacentroval na prednú tyč. Tam pri svojom nábehu predskočil Nastasića MARVIN FRIEDRICH, ktorý hlavou usmernil loptu do protipohybu domáceho brankára Rönnowa.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Gonçalo Paciência.
     
    58
    Domáci sa okamžite po inkasovanom góle natlačili na útočnú polovicu. Raman sa pokúsil prejsť do šestnástky Unionu individuálne z ľavého krídla, jeho prienik ale zastavil strelec gólu Friedrich.
     
    59
    Domáci získali dobrým presingom loptu na svoje kopačky, zo svojej postupnej kombinácie ale vyťažili len nepresný nákop Nastasića na Ramana.
     
    60
    Hostia sa snažia trochu otupiť tlak domácich tým, že držia loptu pod svojou kontrolou. Ich postupný útok sa nateraz zasekol v strede poľa.
     
    61
    Bülter krásnou kolmicou na ľavú stranu šestnástky vysunul medzi obrancov Schalke Lenza, jeho prízemnú strelu k pravej tyči však vyrazil domáci brankár Rönnow.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Can Bozdogan, prichádza Amín Harít.
     
    62
    Union kombinoval na útočnej polovici, jeho akcia sa ale skončila neúspechom. Becker nedokázal vysunúť na pravom krídle do nábehu Pohjanpala a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    63
    Andrich po zisku lopty na polovici Schalke vystrelil zo strednej vzdialenosti, tvrdou strelou ale poslal hrací predmet vysoko nad Rönnowovu bránu.
     
    65
    Ďalšiu útočnú akciu Unionu zastavil ofsajd Pohjanpala. Výkon domácich s pribúdajúcimi minútami stále viac a viac upadá...
     
    66
    Strely v druhom polčase: 0:4
    Strely na bránu v druhom polčase: 0:2
     
    67
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Joel Pohjanpalo, prichádza Taiwo Awoniyi.
     
    68
    Sané vysunul pekným pasom na pravú stranu šestnástky Skrzybského, ktorý vystrelil z ostrého uhla. Jeho tvrdú strelu vyrazil končekmi prstov na brvno svojej brány gólman Unionu Luthe.
     
    69
    Schalke 04 dalo gól!
    Domáci vyrovnávajú! Mascarell nacentroval z rohového kopu na prednú tyč, kde predskočil Awoniyiho GONÇALO PACIÊNCIA a prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k bližšej tyči. Brankár Luthe si na loptu ešte siahol, už ju ale vyraziť nedokázal.
     
    71
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Knocheho pri napádaní rozohrávky hostí Steven Skrzybski (FC Schalke 04).
     
    72
    Domácich strelený gól výrazne povzbudil a od výkopu po góle ešte nepustili hostí poriadne k lopte. Brankár Luthe teraz musel po nepresnej prihrávke na Paciênciu odkopnúť loptu ďaleko od svojej šestnástky.
     
    73
    Raman získal loptu na útočnej polovici, potiahol si ju k šestnástke Unionu a tvrdo vystrelil. Jeho pokus však skončil výrazne mimo brány hostí.
     
    74
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Grischa Prömel (1. FC Union Berlín).
     
    75
    Andrich hneď po zisku lopty hľadal rozbehnutého Bültera, ten ale nedokázal túto prudkú prihrávku dobehnúť a tá tak skončila u brankára Rönnowa.
     
    76
    Gólman Schalke hneď rozohral na svojich spoluhráčov a tí sa znovu vrátili na polovicu Unionu. Domáci majú v týchto chvíľach výraznú územnú prevahu.
     
    77
    Žltú kartu za podrazenie Friedricha dostáva Gonçalo Paciência (FC Schalke 04).
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Max Kruse, prichádza Marcus Ingvartsen.
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Sheraldo Becker, prichádza Christian Gentner.
     
    78
    Trimmel centroval z rohu do šestnástky Schalke, pri nábehu na jeho center ale fauloval vo vzdušnom súboji striedajúci Ingvartsen.
     
    80
    Po dlhej dobe sa k postupnému útoku na útočnej polovici dostali hostia. Awoniyi si nabehol na Ingvartsenovu prihrávku medzi domácich stopérov, lopta mu ale vôbec nesadla a slabou strelou ju poslal do stredu brány na gólmana Rönnowa.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benito Raman, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    82
    Schöpf sa hneď zapojil do útoku Schalke, keď prihrávkou z ľavej strany našiel pred šestnástkou nepokrytého Mascarella. Jeho strelu zrazil na rohový kop Knoche.
     
    83
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní hostí dostáva Amín Harít (FC Schalke 04).
     
    85
    Hostia vytlačili domácich na ich polovicu ihriska, kde si loptu prihráva obranná štvorica Schalke. Union drží obranné postavenie.
     
    86
    Gentner vystihol Nastasićovu rozohrávku a vyrazil do rýchleho protiútoku. Prihrávkou z ľavej strany hľadal v šestnástke Schalke Awoniyiho, ten ale túto prihrávku nedokázal spracovať.
     
    87
    Union zatiaľ veľmi dobre bráni v závere zápasu. Domáci sa dostávajú na útočnú polovicu len s veľkými problémami.
     
    88
    Skrzybski si spracoval Nastasićov nákop na pravé krídlo a obhodil si Bültera. Práve Bülter ho potom musel zraziť na trávnik, čím dal Schalke štandardku.
     
    89
    K centru Mascarella sa v šestnástke Unionu pretlačil Nastasić, ktorý však hlavičkoval len priamo do rúk pripraveného brankára hostí Lutheho.
     
    90
    Trimmel v súboji o loptu na ľavej strane vlastnej polovice skočil na nohu Schöpfovi. Ďalšia štandardná situácia pre Schalke.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Bin Tálibov center doletel do stredu pokutového územia hostí, kde sa k hlavičke pretlačil Sané. I on ale namieril len na brankára Lutheho.
     
    90+2
    Práve Sané potom fauloval na vlastnej polovici, keď zasiahol vo vzdušnom súboji rukou do tváre Awoniyiho. Priamy kop pre Union Berlín.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marius Bülter, prichádza Kejta Endo.
     
    90+3
    Trimmelov center zo štandardky na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Schalke, lopta sa ale odrazila naspäť k hosťom. Center na Awoniyiho potom skončil mimo domácej brány i útočníka Unionu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Schalke predviedlo v porovnaní s predošlými zápasmi o niečo lepší výkon, ani dnes sa ale zo zisku troch bodov neradovalo. Hostia otvorili skóre zásluhou Friedricha a domácim trvalo dlho, než sa z tohto úderu otriasli. Postupne však svoju útočnú aktivitu zvyšovali a získali územnú prevahu, ktorú využil na vyrovnávajúci gól Paciência. Schalke sa s blížiacim sa záverom zápasu tlačilo viac a viac dopredu, hostia ale domácich disciplinovaným výkonom v obrane udržali na dištanc od svojej brány a už ich nepustili prakticky k ničomu. Schalke tak získava prvý bod v novej bundesligovej sezóne, celkovo však nevyhralo už 20. zápas za sebou a po 4 kolách je v tabuľke na predposlednom 17. mieste. Union získal svoj 5. bod a je na 10. mieste.
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 4:7.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 7:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:03:38)

    Michal Sadlek

    Góly: 69. Paciência – 55. Friedrich

    Karty:   71. Skrzybski (SCH), 77. Paciência (SCH), 83. Harít (SCH) – 74. Prömel (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:13.
    FC Schalke 04: Rönnow – Ludewig, Nastasić, Sané, Oczipka – Mascarell (C), bin Tálib – Skrzybski, Bozdogan (61. Harít), Raman (82. Schöpf) – Ibišević (56. Paciência).
    Náhradníci: Langer – Mendyl, Stambouli, Thiaw, Harít, Schöpf, Matondo, Kutucu, Paciência.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Andrich, Prömel – Becker (77. Gentner), M. Kruse (77. Ingvartsen), Bülter (90+2. Endo) – Pohjanpalo (67. Awoniyi).
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Griesbeck, Gentner, Awoniyi, Endo, Ingvartsen, Teuchert.

    Rozhodca: Ittrich – Thielert, Dietz

    Diváci: 300