Lorient – Marseille 0:1 (kon.) | Paríž – Dijon 4:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
4:0 (2:0)
Dijon FCO
cz Sobota 24.10.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že PSG se poprvé v sezóně posouvá na první příčku domácí soutěže, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:06)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž PSG od začátku kráčelo za vítězstvím a prvním místem v tabulce Ligue 1. O dva zásahy se postarali Moise Kean a střídající Kylian Mbappé. Domácí mužstvo odehrálo skvělé utkání a ve druhém poločase kontrolovalo vývoj. Ani Dijon se nemusí stydět, i když výsledek vypadá jednoznačně. Hostující celek doplatil na koncovku, protože si vypracoval několik zajímavých příležitostí. Dijon tak dál zůstává poslední a bude muset zabrat v následujících duelech.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Už jen šedesát vteřin se bude hrát toto střetnutí! V poslední minutě se rozeběhl ještě Neymar, jehož odzbrojil poslední bránící hráč Dijonu.
    88. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To byl ťukec, kterým PSG rozebralo obranu soupeře do posledního šroubku a vede už 4:0! Neymar navedl míč k šestnáctce a následně přihrál na její pravou stranu. Pablo Sarabia už mohl střílet, ale celou situaci vyšperkoval přihrávkou na KYLIANA MBAPPÉHO, jenž už byl před opuštěnou bránou. Asistence: Pablo Sarabia.
     
    87
    Po rohovém kopu se PSG vydalo do otevřené obrany! Neymar se už nacházel v pokutovým území, kde udělal kličku brankáři a potácel se k zemi.
     
    86
    Nejlepším hráčem Dijonu je Eric Junior Dina Ebimbe, který opět útočil po pravé straně. Pokusil se o centr, který byl sražen na rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Bandiougou Fadiga.
     
    84
    Dijon rozehrával další rohový kop a ačkoliv situaci zakončil, neraduje se. K hlavičce se dostal Jonathan Panzo, jehož pokus mířil do rukavic Rica.
    82. Kylian MBAPPÉ - 3:0
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neymarova kolmice mířila za obranu, kam zabíhal také KYLIAN MBAPPÉ, jenž měl proti sobě Mangu. Francouzský reprezentant předvedl koloběžku a následně zamířil mezi brankářovy nohy. Asistence: Neymar.
     
    81
    K volnému kopu se postavil hráč, jenž má kapitánskou pásku na ruce. Neymarův pokus mířil jen těsně nad branku, i když míč byl v luxusní pozici.
     
    80
    Brazilec Neymar se protáhl kolem soupeřů až na hranici pokutového území, kde byl zatažen za ruku. PSG bude rozehrávat standardní situaci z výborné pozice! Míč se nachází jednadvacet metrů od branky.
     
    79
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Aurélien Scheidler.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Sacha Boey, přichází Fouad Chafik.
     
    78
    Hostující mužstvo se za dnešní výkon nemusí stydět, tedy až na koncovku. Dijon táhl další akci po levé straně a vybojoval právo dalšího rohového kopu.
    77. Neymar (PSG)
     
    77
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu, kde Neymar nabíhal na levou stranu a také na něj mířil míč. Brazilec vnikl do pokutového území a pokusil se přehodit vybíhajícího gólmana, který to ustál a zasáhl.
     
    76
    Z čeho chce Dijon skórovat, to opravdu už netuším! Eric Junior Dina Ebimbe obešel soupeře a vnikl do šestnáctky, kde přihrával na střed. Míče se chopil Mama Baldé, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen vedle brány.

    Michal Luxa

    Góly: 3. Kean (Bakker), 23. Kean (Neymar), 82. Mbappé (Neymar), 88. Mbappé (Sarabia)

    Karty:   45+1. Mou. Konaté (DIJ), 69. Panzo (DIJ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:18.
    Paríž Saint-Germain: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Marquinhos (C) (72. Ruiz-Atil), Bakker – Danilo Pereira, Draxler (59. A. Herrera), Rafinha Alcântara (85. Fadiga) – Sarabia, Kean (72. Mbappé), Neymar.
    Náhradníci: Navas – Kimpembe, Florenzi, Pembele, A. Herrera, Kapo, Ruiz-Atil, Fadiga, Mbappé.

    Dijon FCO: Allagbé – Boey (79. Chafik), Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Dina Ebimbe, Lautoa (55. Pape Diop), Ndong – M. Baldé (79. Scheidler), Mou. Konaté (70. Celina), Chouiar.
    Náhradníci: Racioppi – Coulibaly, Zagre, Chafik, Pape Diop, Sammaritano, Celina, Marié, Scheidler.

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Luzi