Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:1 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:1)
Hertha BSC
Sobota 24.10.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:15:52)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 8:3.
    Strely mimo: 21:8.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 10:20.
     
    Domáci získavajú po veľkom boji s oslabeným súperom síce veľmi vydreté, avšak úplne zaslúžené víťazstvo. Herthu oslabil už po zhruba 5 minútach na hracej ploche Zeefuik, ktorý cez polčasovú prestávku vystriedal Pekaríka. Domáci si s pribúdajúcimi minútami vytvárali väčší a väčší tlak, hostí ale držal skvelými zákrokmi gólman Schwolow a niekoľkokrát im pomohla i konštrukcia brány. Napokon sa ale domáci predsa len dočkali, keď po faule Córdobu premenil pokutový kop Marcel Sabitzer. Hostia sa následne síce snažili ešte aspoň o nejaký záverečný tlak, doňho sa ale vôbec nedostali a z rytmu ich úplne vyhodil v závere neskôr odvolanou červenou kartou Ngankam. Lipsko sa teda ziskom ďalších troch bodov udržalo na čele Bundesligy, naopak Hertha prehrala štvrtýkrát za sebou.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci kontrolujú záver zápasu a s prehľadom držia loptu na útočnej polovici. Sörloth sa navyše dostal zľava do šestnástky, jeho prihrávka ale letela priamo medzi jeho nabiehajúcich spoluhráčov v pokutovom území Herthy.
     
    90+2
    Po zásahu videoasistenta je napokon červená karta pre Jessica Ngankama (Hertha BSC) odvolaná a striedajúci hráč hostí dostáva za svoj zákrok na Angeliña žltú kartu.
     
    90+2
    VAR však zasiahol a presvedčil hlavného rozhodcu, aby sa šiel pozrieť na videozáznam. Ngankam ešte čaká za autovou čiarou.
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva za podrazenie Angeliña po odcentrovaní z bránkovej čiary Jessic Ngankam (Hertha BSC). Ngankam je druhým striedajúcim hráčom Herthy, ktorý dostáva červenú kartu, toto rozhodnutie je ale z kategórie veľmi prísnych, pretože nešlo o nijak tvrdý súboj.
     
    90+1
    Nkunku zakončil rýchly protiútok Lipska strelou tesne spoza šestnástky Herthy, jeho pokus mierený k pravej tyči brány hostí sa ale zakrútil tesne mimo Schwolowovej svätyne.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za protesty proti neodpískanému faulu Sabitzera v strede poľa tréner Bruno Labbadia (Hertha BSC).
     
    90
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Ibrahima Konaté.
     
    89
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Eduard Löwen.
     
    89
    Sörloth zjavne chcel nacentrovať z pravej strany, nákop sa mu ale „nevydaril“ a lopta po jeho centri začala padať smerom k bráne Herthy. Napokon spadla na brvno Schwolowovej brány.
     
    88
    Jednu z nich si spracoval Ngankam, ktorého čisto pripravil o loptu Kampl. Ten však zle rozohral a Piątek po zisku lopty hľadal Ngankama v šestnástke Lipska, k lopte sa ale ako prvý dostal brankár Gulácsi.
     
    87
    Hertha sa s blížiacim sa záverom snaží tlačiť viac a viac dopredu, domáci ale výborným presingom držia hostí zväčša na ich polovici ihriska. Berlínčanom tak nezostáva nič iné, len nakopávať lopty na útočnú polovicu.
     
    86
    Dilrosun prenikol po ľavej strane na útočnú polovicu a kolmicou pomedzi domácich obrancov hľadal Piąteka. Ten túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    84
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Jhon Córdoba, prichádza Krzysztof Piątek.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Upamecano, 77. Sabitzer (pen.) – 8. J. Córdoba

    Karty:   49. Upamecano (RBL) – 17. Tousart (HER), 47. Zeefuik (HER), 90+1. tréner B. Labbadia (HER), 90+2. Ngankam (HER)   50. Zeefuik (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 21:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:20.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele (69. Sabitzer), Orban, Upamecano, Angeliño – Kampl (90. Konaté) – Nkunku, Henrichs, Forsberg (65. Y. Poulsen), Kluivert (65. Olmo) – Sörloth.
    Náhradníci: Martínez – Konaté, Samardžič, Sabitzer, Olmo, Hwang Hi-čchan, Wosz, Y. Poulsen, Martel.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (46. Zeefuik), Stark, Boyata (C), Alderete – Tousart, Mittelstädt (84. Ngankam) – Lukebakio (84. Dilrosun), Darida (89. Löwen), Cunha – J. Córdoba (84. K. Piątek).
    Náhradníci: Jarstein – Plattenhardt, Zeefuik, Dilrosun, Leckie, Ngankam, K. Piątek, Dárdai, Löwen.

    Rozhodca: Stieler – Foltyn, Unger