Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:1 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 24.10.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:38:15)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 7:0.
    Strely mimo: 10:3.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 5:15.
     
    Domáci v druhom polčase zlomili hostí a tromi gólmi rozhodli o svojom úplne zaslúženom víťazstve v dnešnom „revírnom derby“. Domácich dostal do vedenia sviatočný strelec Manuel Akanji a keď o pár minút neskôr navýšil skóre na rozdiel dvoch gólov Häland, tak o výhre Dortmundu už zrejme nebolo pochýb. Víťazstvo BVB ešte vylepšil presnou hlavičkou po rohovom kope Mats Hummels a domáci tak vyhrali rozdielom triedy. Po priebehu zápasu je však nutné priznať, že výsledek 3:0 je pre hostí ešte veľmi milosrdný, domáci mali totiž jasnú prevahu a úplne bezzubí hostia brankára Bürkiho nielenže vôbec neohrozili, ale len výnimočne sa dostávali na dlhšiu dobu na útočnú polovicu. Dortmund sa po tejto výhre dostal na priebežné tretie miesto, naopak Schalke je po ďalšej jasne prehre na predposlednej priečke.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Tí si loptu prihrávajú v strede poľa a ani oni už sa zdanlivo neženú k ďalšej útočnej akcii. Lopta sa posúva v týchto chvíľach skôr zľava doprava ako smerom dopredu.
     
    89
    Dánsky gólman loptu vykopol do stredu poľa, jeho rezignovaní spoluhráči už ale akoby ani nechceli hrať a guľatý nezmysel bez boja prenechali domácim obrancom.
     
    88
    Hummelsa už tento obraz hry asi prestal baviť, preto nakopol loptu do šestnástky Schalke na Hälanda. Jeho vysoký nákop ale nórsky útočník nespracoval a lopta skončila u brankára hostí Rönnowa.
     
    87
    Reusovi odskočila lopta, kým ho ale dostúpil Raman, tak si ju s prehľadom spracoval. Borussia už hrá so Schalke v týchto chvíľach doslova bago...
     
    86
    Domáci už zďaleka nehrajú úplne na doraz, i tak však ich aktivita v presingu stačila na to, aby loptu získali. Borussia si ju prihráva v strede poľa okolo rezignovaných hostí.
     
    85
    Nastasić odhlavičkoval Hummelsov nákop na Guerreira a aj keď sa lopta odrazila k Sanému, tak pri hosťoch opäť boli okamžite domáci hráči. Schalke už by asi chcelo mať toto derby za sebou...
     
    84
    Marco Reus nakopol loptu na zadnú tyč, kam sa však k hraciemu predmetu nedokázal pretlačiť nikto v žltočiernom. Hostia chceli prejsť do rýchleho protiútoku, Ramanovi ale lopta v strede poľa odskočila a Schalke ju tak stratilo.
     
    83
    Striedajúci Mateu Morey sa pokúsil prejsť do šestnástky Schalke individuálne, s týmto prienikom ale neuspel. V následnom súboji o loptu ho však podrazil Oczipka, Dortmund teda bude mať k dispozícii priamy kop z pravej strany.
     
    82
    Napokon Borussia loptu i získala na svoje kopačky. Witselovu prihrávku na Reusa odkopol Nastasić, v strede poľa však loptu v súboji s Mascarellom získal Witsel naspäť pod svoju kontrolu a spolu so spoluhráčmi v obrane zakladá útok Dortmundu.
     
    81
    Reus fauloval pri napádaní rozohrávky Kutucuho. Hosťom sa i tak nedarí založiť solídnejšiu útočnú akciu a domáci ich s prehľadom držia na ich polovici ihriska.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Meunier, prichádza Mateu Morey.
     
    78
    Dortmund dal gól!
    Domáci odskakujú do trojgólového náskoku a vzhľadom na priebeh zápasu je o víťazovi asi definitívne rozhodnuté! Guerreiro nacentroval z rohu na zadnú tyč, kde na hranici bránkoviska vyskočil MATS HUMMELS vyššie ako Nastasić a prudkou hlavičkou poslal loptu nechytateľne pod brvno Rönnowovej brány.
     
    Mats Hummels hneď po príchode Reusa na trávnik odovzdal svojmu spoluhráčovi kapitánsku pásku.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Thorgan Hazard.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Marco Reus.

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Akanji, 61. Häland, 78. Hummels

    Karty:   13. Mascarell (SCH)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 5:15.
    Borussia Dortmund: Bürki – Akanji, Hummels (C), Delaney – Meunier (80. Morey), Dahoud (71. Witsel), Reyna (71. Passlack), Guerreiro – Sancho (77. T. Hazard), Brandt (77. Reus) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Bellingham, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek, Reinier, Reus, Witsel.

    FC Schalke 04: Rönnow – Thiaw, Sané, Nastasić – Ludewig, Harít, Mascarell (C), bin Tálib (56. Bozdogan), Oczipka – Matondo (71. Raman), Paciência (56. Kutucu).
    Náhradníci: Langer – Bozdogan, Ibišević, Kutucu, Mendyl, Raman, Schöpf, Skrzybski, Stambouli.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller