Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
3:4 (0:3)
Southampton FC
Nedeľa 01.11.2020, 13:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Southampton o výhre rozhodol prakticky v prvom polčase, po ktorom viedol o tri góly. Následne sa presadil aj Danny Ings napriek tomu, že druhý polčas herne patril Aston Ville. Vo veľkých šanciach neuspel hlavne Trézéguet. Zásahy v podaní Mingsa, Watkinsa a Grealisha prišli neskoro. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok testovacieho víkendu. (14:57:16)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+7. Jack Grealish (ASV) - 3:4
     
    90+7
    Aston Villa dala gól!
    Domáci sa nakoniec zastavia na troch góloch. JACK GREALISH sa uvoľnil cez Walker-Petersa a parádnou strelou k žrdi spred pokutového územia prekvapil McCarthyho. Nadstavený čas už ale uplynul.
     
    90+5
    Aktívny Jack Grealish sa zľava znova dostal do pokutového územia. Hodil si to na pravačku, jeho pokus zablokoval obranca Jack Stephens.
     
    90+4
    Stuart Armstrong prerušil postupnú akciu domácich a Southampton prešiel dopredu. Práve spomínaný škótsky záložník takmer prešiel do šance, v poslednej chvíli ho zastavil Tyrone Mings.
    90+3. Ollie Watkins (ASV) - 2:4
     
    90+3
    Aston Villa dala gól!
    Alex McCarthy sa hodil po svojej pravej ruke, útočník OLLIE WATKINS to kopol zas po svojej pravačke smerom k žrdi, penalta je preto premenená bez problémov. Tento gól už ale prichádza pre domácich neskoro.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Ibrahima Diallo (Southampton FC).
     
    90+1
    Ibrahima Diallo fauluje v strede ihriska, takticky hru prerušil "malým" nedovoleným zákrokom. Následne sa však Jack Grealish dostal do pokutového územia a práve Ibrahima Diallo ho tam fauloval. Penalta pre "Villans".
     
    90
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    89
    Douglas Luiz zakončoval spred pokutového územia, jeho pokus nebol zlý, lenže Alex McCarthy na všetko videl a bez problémov zasiahol.
     
    88
    Southampton zvláda tieto minúty veľmi dobre. Aston Villa sa už nevie presadiť k šestnástke hostí, Alex McCarthy preto nečelí priamym zakončeniam.
     
    86
    Ross Barkley sa dral k prihrávke pred päťku hostí, výborne pred ním loptu odkopol obranca Jannik Vestergaard. "Villans" získali roh. Práve Barkley centroval a spomínaný Vestergaard hlavou loptu posunul priamo do rukavíc McCarthyho.
     
    85
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Shane Long.
     
    84
    Danny Ings je naďalej ležiac na ihrisku. Toto už nevyzerá len na naťahovanie času, určite je tam vážnejší problém. Pripravený striedať je Shane Long. Ak by ale Southampton prišiel o svoju oporu na dlhší čas, bol by to značný problém.
     
    83
    Danny Ings podržal loptu v strede ihriska a pokúsil sa prejsť cez trio súperov. Anglický útočník si vypýtal faul, potrebuje však ošetrenie.
     
    82
    Domáci zahrozili aj z ďalšieho rohu, bol to už ich desiaty v stretnutí. Tentoraz si ale Tyrone Mings a Ezri Konsa prekážali, čiže zakončenie neprišlo.
     
    81
    Tyrone Mings si opäť naskočil na center z rohového kopu. Spred pokutového územia mieril hlavou pod brvno, za pomoci zákroku McCarthyho sa lopta ocitla pár milimetrov nad ním.

    Matej Kubove

    Góly: 62. Mings, 90+3. Watkins (pen.), 90+7. Grealish – 20. Vestergaard, 33. Ward-Prowse, 45. Ward-Prowse, 58. Ings

    Karty:   43. Cash (ASV) – 12. Ward-Prowse (SOT), 90+2. Diallo (SOT)


    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (68. A. Almuhammadí), Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz – B. Traoré (29. Trézéguet), Barkley, Grealish (C) – Watkins.
    Náhradníci: Steer – Davis, A. Almuhammadí, Hourihane, Engels, Nakamba, Trézéguet.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek (46. J. Stephens), Vestergaard, Bertrand (79. Diallo) – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Walcott – Ings (85. S. Long), Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, Djenepo, S. Long, N'Lundulu, Redmond, J. Stephens.