Aston Villa – Southampton 3:4 (kon.) | Newcastle – Everton 2:1 (kon.) | Manchester United – Arsenal 0:1 (kon.)
Tottenham – Brighton 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:1 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 01.11.2020, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Callum Wilson je s dvomi gólmi hrdinom zápasu. Newcastle hralo zodpovedne a ukázalo sa, že Everton nie je bez najväčších opôr až taký dobrý. V závere to síce bola dráma, avšak Dominic Calvert-Lewin iba znížil. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:55:14)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Do pokutového územia išiel aj Robin Olsen a práve on chcel hlavičkovať po centri z rohového kopu. Karl Darlow na pevno loptu chytil.
     
    90+6
    Bernard sa dostal cez Murphyho k centru. Ten mu síce nevyšiel, no loptu poslal pod brvno. Ďalšia snaha o kuriózny zásah, Karl Darlow skvele zasiahol.
     
    90+5
    Everton získal priamy kop. Fabian Delph centroval a Federico Fernández ju chcel odkopom poslal do bezpečia, lenže prudko ju napálil priamo do Michaela Keanea a od neho ide iba tesne vedľa bránky Darlowa. Ak by to smerovalo na bránku, bol by z toho nesmierne kuriózny zásah.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Jacob Murphy (Newcastle United).
     
    90+4
    Michael Keane už je útočníkom. Dlhý pas na jeho osobu nebol presný, obranca Evertonu ju už neudržal na hracej ploche. Jacob Murphy sa s autom nebude ponáhľať.
     
    90+3
    Znova zakončoval Gylfi Sigurdsson, zrazený pokus z hranice pokutového územia priniesol rohový kop. Islanďan ho rozohral a Andy Carroll loptu trafil zle, napriek tomu si ju našiel Karl Darlow.
     
    90+2
    Že by Everton napodobnil Aston Villu z prvého dnešného zápasu? "Villans" síce prehrali 3:4 so Southamptonom, ale v nadstavenom čase strelili dva góly. To by Evertonu prinieslo bod, tak uvidíme.
    90+1. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 2:1
     
    90+1
    Everton FC dal gól!
    Alex Iwobi centroval sprava a aj keď jeho lopta išla po trávniku a vôbec nie prudko, tak za pomoci teču Lewisa prešla do päťky, kde bol skôr DOMINIC CALWERT-LEWIN ako Karl Darlow. Anglický útočník loptu iba jemne nasmeroval do siete a 8. gólom v tejto sezóne Premier League ešte dáva nádej hosťom.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90
    Gylfi Sigurdsson si pripravil streleckú pozíciu pred pokutovým územím. Jeffrey Hendrick bol pri ňom neskoro, avšak Islanďan z voleja zakončil tesne vedľa bránky.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Abdoulaye Doucouré (Everton FC).
     
    88
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Andy Carroll.
     
    87
    Alex Iwobi vyslal výbornú prihrávku pred malé vápno, kde si loptu prebral Dominic Calvert-Lewin a cez jedného z obrancov len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    86
    Hostia rozhodne nezložia zbrane a budú útočiť naďalej. Ak to však bude pokračovať ako doteraz, Newcastle si to postráži.
     
    85
    Dnes bolo jasne vidieť, že Everton bez ofenzívnych opôr ako sú hlavne Richarlison či James Rodríguez, ale aj ľavého beka Lucasa Digneho, nedokáže byť tak efektívny ako v prvých kolách. Gylfi Sigurdsson dnes nehrá dobre a Dominic Calvert-Lewin je viac-menej osamotený proti robustným bekom "strák".
    84. Callum Wilson (NEW) - 2:0

    Matej Kubove

    Góly: 56. C. Wilson (pen.), 84. C. Wilson – 90+1. Calvert-Lewin

    Karty:   55. C. Wilson (NEW), 90+4. Jacob Murphy (NEW) – 33. Nkounkou (EVE), 70. Y. Mina (EVE), 72. Allan (EVE), 89. Doucouré (EVE)


    Newcastle United: Darlow – Jacob Murphy, Schär, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, S. Longstaff, Almirón (83. Hayden) – Saint-Maximin (75. Fraser), C. Wilson (88. Carroll).
    Náhradníci: Gillespie – Clark, Carroll, Joelinton, Hayden, Manquillo, Fraser.

    Everton FC: Olsen – Kenny (78. Iwobi), M. Keane, Y. Mina, Nkounkou (69. Tosun) – Doucouré, Allan, Delph – G. Sigurdsson (C), A. Gomes (61. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Pickford – Branthwaite, Gordon, Bernard, Iwobi, Tosun, Simms.