K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta Praha – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Hradec Králové – Litvínov 4:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 22.11.2020, 18:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:52
    Filip Pavlík poskytuje (po komerční pauze) šanci pro Litvínov na korekci stavu. Za vlastní klecí nešetrně srazil soupeře k ledu a odsedí dvě minuty za krosček.
     
    51:52
    Představení obou borců je třeba řádně bilancovat. O to se nyní postarali sudí. Ti oběma kohoutům udílejí 2+2 a navíc 10 trestných minut za hrubost.
     
    45:04
    Východočeši hrají přesilovku po faulu Jana Myšáka, který dostane dvě minuty za vražení na hrazení, když v rohu kluziště za vlastní klecí svalil soupeře. Navíc dostává i osobní desetiminutový trest.
     
    41:31
    David Štich si ve středním pásmu počíhal na soupeře zcela mimo hru a fasuje trest za nedovolené bránění. Na trestné lavici by měl pobýt dvě minuty. Následná šarvátka byla sudími zažehnána již v zárodku.
     
    37:02
    Severočeši si zahrají tentokrát plnohodnotnou přesilovku. Aleš Jergl si při návratu do obranného pásma pomohl faulem. Na trestné lavici odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:24
    Síly na ledě se srovnají, Radek Smoleňák naprosto zbytečně fauloval na zadním mantinelu jednoho ze soupeřů a schytá tak dvě minuty za vysokou hůl.
     
    32:16
    Tak František Lukeš nakonec nějaký ten trest skutečně obdrží. Krátce po buly fauloval na útočné modré Kellyho Klímu a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    23:35
    Radek Smoleňák se nyní provinil hákováním v útočném pásmu a následně Bohumil Jank zastavil tvrdě soupeře na obranné modré a fasuje dvě minuty za faul kolenem. Litvínov hraje plné dvě minuty přesilovky pět na tři!
     
    08:06
    Tak tohle byl opravdu likvidační zákrok mimo hru! Tomáš Pospíšil si počíhal u střídačky na Filipa Hronka, kterého z boku trefil loktem do obličeje. Fasuje trest na pět minut plus do konce utkání a citelně oslabuje svůj tým!
     
    00:30
    Potrestatným hráčem je Pawel Zygmunt, jenž podtrhl Orsavu na levém kruhu v útočném pásmu a nyní už zpytuje svědomí na trestné.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 1. Hronek (V. Růžička), 8. Šalda (M. Chalupa, Smoleňák), 12. F. Pavlík (Hronek), 30. V. Růžička – 55. Gerhát (M. Havelka, Kudla)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibuļskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodca: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer