K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta Praha – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Hradec Králové – Litvínov 4:1 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
HC Olomouc
cz Nedeľa 22.11.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    3. místo, 24 bodů, skóre: 43:32
    Aktuální forma: V, P, V, V, P


    Sparťané mají za sebou ze všech extraligových týmů nejvíce odehraných utkání. Ve třinácti duelech svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače posbírali čtyřiadvacet bodů a v současné době jim patří třetí průběžné místo v extraligové tabulce. Pražané mají v probíhajícím ročníku zatím vůbec druhou nejlepší početní výhodu, když jejich procentuální úspěšnost činí skoro dvaadvacet procent.

    V posledním utkání na ledě Hanáků naskočila čerstvá posila do útoku Vladimír Sobotka, který má za sebou mnoho odehraných utkání v nejslavnější soutěži světa. Pražané i přes to však v Olomouci již nebodovali a vrátili se domů s prázdnou. Uhájí sparťané svou domácí tvrz a budou nadále na domácím ledě neporaženým týmem?
     
    HC OLOMOUC

    9. místo, 10 bodů, skóre: 18:31
    Aktuální forma: P, P, P, P, V


    Olomoučtí hráči odehráli oproti svému dnešnímu soupeři o tři utkání méně a mají na kontě deset získaných bodů. Mužstvo zkušeného trenéra Zdeňka Motáka se potýká s rozsáhlou marodkou, díky které mají Hanáci hned deset hráčů ze základní sestavy mimo hru. Naposledy nechali zapomenout na svoji předchozí bilanci šesti prohraných duelů v řadě, když porazili na svém ledě právě Spartu.

    Kohouti vyrazí ke svému druhému vzájemnému duelu na led Sparty vlakem a dle slov asistenta trenéra Jana Tomajka olomoučtí hokejisté i v Praze nasadí stejnou sestavu, která Olomouci naposledy zařídila tříbodovou výhru. Pokud Hanáci uspějí se Spartou i na její půdě, vylepší si svoji skvostnou bilanci, jelikož z posledních pěti vzájemných duelů v hlavním městě se čtyřikrát radovali. Získají olomoučtí hráči další cennou výhru?
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťané se v posledních duelech spoléhali na služby svého brankáře Jakuba Neužila, který ze tří utkání dvakrát slavil se svým týmem vítězství. Ve střelecké formě je útočník Robert Říčka, jenž patří se šesti trefami na čelo tabulky sparťanských střelců. Další forvard Lukáš Pech je vůbec nejproduktivnějším mužem na straně Pražanů a v celkovém bodování Tipsport extraligy mu patří prozatím sedmá příčka.

    Olomoučtí hokejisté mají svou produktivitu poměrně skromnější. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je s pouhými pěti body Lukáš Kucsera, jenž předskočil druhého Jana Knotka díky svými dvěma brankami z posledního zápasu se Spartou. Třetí místo patří Janu Káňovi a totožný počet bodů má i Lukáš Nahodil.
    Útočník David Vitouch byl jediným sparťanským střelcem v utkání na ledě Olomouce. Napraví Pražané své zaváhání?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21

    7. kolo: Olomouc – Sparta 4:1

    Sparta s Olomoucí spolu sehrály bitvu v rámci sedmého kola, ve kterém byli úspěšnější Hanáci. Ti sice promarnili jednobrankový náskok v první třetině, ale posléze udeřili v klíčových pasážích na konci druhé a již na začátku třetí třetiny. V šedesáté minutě zpečetil olomoucké vítězství svou přesnou trefou domácí útočník Lukáš Kucsera.
     
    Hezké nedělní odpoledne z Prahy. Tipsport extraliga pokračuje svým dvacátým kolem a my se zaměříme na duel mezi domácí Spartou a olomouckými Hanáky. Utkání startuje přesně v 16:00 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne z hlavního města. Dnes nás čeká napínavá odveta mezi Spartou a Olomoucí a my si nyní pojďme odhalit sestavy obou týmů pro dnešní zápas.
     
    V brance domácích nastoupí od úvodních minut Matěj Machovský, jeho brankářský kolega Jakub Neužil tentokrát zůstává na střídačce. Do obrany se vrací po nemoci bek Jan Piskáček, jenž bude hrát v první obranné dvojici po boku Jana Košťálka. V útočných řadách trenéři oproti minulému duelu udělali dvě změny. Lukáš Pech si prohodil místo s Matúšem Sukeĺem, přičemž Pech bude hrát ve druhé formaci. Mimo hru zůstává autor šesti sparťanských tref Robert Říčka.

    Olomoučtí přijeli do Prahy se stejnou sestavou, která jim v pátek zařídila tříbodové vítězství. Jedinou změnou je post startujícího brankáře, kterým dnes je Jan Lukáš. V obraně vidíme bývalého sparťanského obránce Jana Švrčka či také Martina Vyrůbalíka. Hanáky i dnes povede z pozice úvodního centra odchovanec pražské Kobry Jan Knotek. Čtvrtý útok následně tvoří Jan Bambula, Petr Kolouch a James Joshua Mácha.
     
    Kapitánské céčko na straně domácích tradičně má na svém dresu Michal Řepík, olomoucký tým vede do utkání z pozice kapitána Martin Vyrůbalík.
     
    Úvodní formace jsou již na ledové ploše, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli hosté z Moravy, ale daleko se Kohouti s kotoučem na hokejce nedostali. V obraně Sparty dobře zasáhl zadák Jan Košťálek.
     
    00:50
    První útočné snažení domácího celku. Piskáček posunul puk na Vladimíra Sobotku, jenž zkusil vypálit po přejezdu modré čáry. Jan Lukáš mohl zůstat v klidu.
     
    01:35
    Nahodil společně s Kucserou založil první útočnou akci olomouckého týmu. Machovský však nemusel zasahovat a hra se na chvilku obrátila na druhou stranu.
     
    02:25
    Zikmund ještě zdržel rozehrávku olomouckého celku v obranném pásmu, ale hosté následně založili protiakci. Kolouchova přihrávka adresáta nenašla.
     
    03:18
    Lukáš Rousek bojoval v útočném pásmu o kotouč, avšak domácí hokejisté se zatím nemohou probít na delší dobu před olomouckého brankáře Jana Lukáše.
     
    04:06
    Sobotka inkasoval dobrou přihrávku v útočném pásmu, ale ke střele se zkušený útočník ve službách Sparty nedostal. Olomoučtí míří k Machovskému.
     
    04:59
    Petr Kolouch přejel útočnou modrou čáru a ihned hledal své spoluhráče před sparťanským brankářem. Ve své obraně ale byli Pražané pozorní.
     
    05:39
    Mácha zkusil založit útočnou akci středem kluziště a nakonec ohrozil Machovského svou střelou. Sparťanský gólman však pohotově zasáhl.
     
    06:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první gól domácího mužstva! Horák posunul kotouč na najetého MICHALA ŘEPÍKA, jenž v přečíslení dva na jednoho i se štěstím dopravil kotouč do branky! Asistence: Roman Horák, Ondřej Mikliš.
    06:18 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    07:13
    Mikliš založil další útočnou akci svého celku po pravé straně kluziště a hosté z Moravy nakonec vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    07:13
    Ještě před přerušením měl obrovskou šanci Vladimír Sobotka, jenž byl sám před olomouckým brankářem. Lukáš však sklapl své betony včas a zamezil gólu.
     
    08:06
    Hanáci byli v uplynulých okamžicích znovu pod tlakem a výsledkem bylo další zakázané uvolnění. Sparťané posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    08:50
    Martin Jandus společně s Dvořákem založili útok na branku Olomouce. V útočném pásmu si nadějně počínal Lukáš Pech, ale hostujícího brankáře neohrozil.
     
    09:57
    Mácha byl hodně aktivní v útočném pásmu před sparťanským brankářem Machovským, ale jeden z domácím beků na poslední chvíli dobře zapracoval.
     
    10:43
    Ladislav Zikmund svým dobrým pohybem trochu zmátl olomouckého obránce a následně zkusil vystřelit. Jan Lukáš bez problémů zasáhl.
     
    11:04
    Zikmund si nyní sjel až na modrou čáru, odkud zkusil ihned vypálit. Před brankou hostí byl ještě zaparkovaný Forman, který Lukáše nepřekonal.
     
    11:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Uběhlo jen pár minut a sparťané se dostávají do dvoubrankového trháku! Forman předvedl svůj výtečný přehled ve hře, když našel beka JANA KOŠŤÁLKA a sparťanský šikula pohotově zavěsil pod víko. Asistence: Miroslav Forman.
    11:28 Jan KOŠŤÁLEK - 2:0
     
    11:52
    Lukáš Rousek se prohnal středním pásmem jako vítr a ve svém samostatném nájezdu ho zahákoval olomoucký zadák. Trestné střílení!
     
    11:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A další gól Pražanů! LUKÁŠ ROUSEK si počínal velmi zkušeně a chladnokrevnou střelou pokořil Lukáše již potřetí v tomto utkání.
    11:52 Lukáš ROUSEK - 3:0
     
    12:34
    Domácí hokejisté jsou i nadále velmi při chuti. Kudrna se řítil na branku hostí po pravé straně kluziště, jeho výpad dokázal zastavit až brankář Lukáš.
     
    13:15
    Sparťané se hnali za další dobrou příležitostí. Buchtele hledal svou přihrávkou Andreje Kudrnu, ten byl ale v ofsajdu a rozhodčí přerušuje hru.
     
    13:52
    Vojtěch Tomeček v situaci jeden na jednoho zkusil vystřelit, ale jeho ránu mu zablokoval vracející se Dvořák. Hosté i přesto pokračují v útočném pásmu.
     
    14:10
    Máme tu první vyloučení zápasu. Útočník Jan Buchtele (SPA) se v obranném pásmu provinil sekáním a stráví následující dvě minuty na trestné lavici.
     
    14:42
    První zákrok Matěje Machovského v početní výhodě hostí. Sparťanský brankář zkušeně pokryl kotouč ve své náruči a za malou chvíli se bude vhazovat.
     
    14:54
    Sparťané se dvakrát osvobodili vyhozením kotouče až do obranného pásma Mory, ale nyní musel Machovský zasahovat proti svižné ráně Rostislava Olesze.
     
    15:13
    Obrovská šance! Ve vlastním oslabení se hnal na olomouckého brankáře Ladislav Zikmund, kterého Lukáš vychytal svými betony.
     
    15:44
    Matúš Sukeĺ vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí hokejisté mohli znovu zaútočit. Vladimír Sobotka chtěl střílet, ale hokejku mu Olomoučtí zablokovali.
     
    16:22
    Sukeĺ tentokrát úspěšný na vhazování i v obranném pásmu. Následně se snažil prosadit Jakub Valský, ale před ním úspěšně vyvezl kotouč Jan Buchtele.
     
    16:55
    Ondřej Mikliš nakopl své motory, ale sparťané se už do útočného pásma nedostali. Kotouč následně opustil hrací plochu a rozhodčí hned přerušuje hru.
     
    17:16
    Piskáček našel svým výhozem z obranného pásma najetého Lukáše Rouska. Sparťanský forvard následně našel znovu Piskáčka, jenž zaměstnal Lukáše.
     
    17:39
    Na druhé straně zkoušel své štěstí Lukáš Kucsera, jehož ránu zlikvidoval svým pohotovým zákrokem brankář Machovský. Hra je znovu přerušena.
     
    18:40
    Jandus prověřil Lukáše z vrcholu pravého kruhu. Olomoucký brankář zkrotil kotouč na své hrudi a po krátkém přerušení následuje buly po jeho levici.
     
    18:55
    Vitouch se snažil dojet nahozený kotouč od Miroslava Formana a sparťané mohli zaútočit. Jandusova střela od modré čáry skončila až v ochranné síti.
     
    19:21
    Sukeĺ nejprve vyhrál vhazování ve středním pásmu a následně chtěli domácí založit další rychlý protiútok. Kotouč ale končí mimo hrací plochu.
     
    19:58
    Kudrna se proháčkoval přes olomouckého obránce, ale blíže k brankáři Lukášovi se domácí hokejisté již nedostali. První třetina pomalu končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní třetině mohou být jednoznačně spokojenější domácí sparťané. Ti nejprve šli do vedení zásluhou svého kapitána Michala Řepíka a posléze se ještě prosadili Jan Košťálek a Lukáš Rousek. Poslední jmenovaný úspěšně proměnil trestné střílení střelou mezi betony.
     
    Střely na branku: 14 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51 hodin.
     
    Oba celky se už pomalu vrací zpět na ledovou plochu, druhá perioda začne co nevidět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se ihned probojovali do útočného pásma. Lukáš Rousek se snažil vydolovat kotouč u mantinelu, ale neúspěšně.
     
    20:36
    David Tomášek nebyl úspěšný na vhazování a první akci mohli založit Olomoučtí. Jakub Valský měl ale k puku na modré čáře příliš moc daleko.
     
    21:13
    Sobotka zasekl hru na útočné modré čáře a následně prověřil Lukáše svým nahozením. Před brankou byl ještě Tomášek, ale olomoucký gólman zasáhl.
     
    21:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jsou nadále při chuti a přidávají čtvrtou branku v tomto utkání! ANDREJ KUDRNA zasunul kotouč u levé tyčky za ležícího brankáře Mory. Olomoučtí budou muset přidat. Bez asistence.
    21:26 Andrej KUDRNA - 4:0
     
    22:21
    Matúš Sukeĺ nebyl úspěšný na vhazování ve středním pásmu a Hanáci opět zaútočili. Vilém Burian střílel z levé strany, ale střela olomouckého útočníka šla vedle.
     
    23:09
    Tomáš Dujsík rychle rozehrával na své spoluhráče ve středním pásmu, ale přihrávka byla příliš moc prudká a kotouč končí až na zakázaném uvolnění.
     
    23:20
    Tomeček vydoloval kotouč v rohu kluziště a z jeho práce mohl těžit Nahodil. Druhý jmenovaný střílel z mezikruží a Machovský vytáhl další povedený zákrok.
     
    24:02
    Lukáš Pech na druhé straně byl dostatečně rychlý, aby založil útočnou akci. Následně se v rohu kluziště pokoušel získat kotouč Sobotka, ale neúspěšně.
     
    24:59
    Dujsík nahodil na brankáře Machovského, ale obrana Pražanů byla i v tomto případě pozorná. Na opačné straně kluziště pro změnu střílel Sobotka.
     
    25:44
    Hosté trochu přitvrdili a sparťanská defenziva byla znovu zaměstnána. Adam Rutar střílel od modré čáry a kotouč nakonec končí až v ochranné síti.
     
    26:07
    David Vitouch vyhrál vhazování v obranném pásmu a domácí se hnali kupředu. Formanovi však chyběla rychlost a puku se zmocnili Hanáci.
     
    26:22
    Sparťané zazmatkovali v obranném pásmu a problémy musel vyřešit až brankář Machovský. Domácí gólman byl úspěšný a přikryl kotouč pod svoji lapačku.
     
    27:19
    To bylo parádní sólo v podání Martina Janduse! Sparťanský zadák z vlastního obranného pásma najel až na pravý kruh pro vhazování, odkud prověřil olomouckého brankáře Jana Lukáše.
     
    27:30
    Jandus si znovu najel až do mezikruží, ale tentokrát jeho pokus včas zablokovali olomoučtí obránci. Kotouč mají na svých hokejkách Kohouti.
     
    27:59
    Sobotka si počkal na vhodný okamžik a nahrál zpět na modrou čáru Piskáčkovi. Tomu však ujel kotouč z čepele k mantinelu, ale domácí zůstávají v pásmu.
     
    28:39
    Už ale nikoli. Oleszova formace si počínala velmi dobře v útočném pásmu a obránce Piskáček byl nucen vyhodit touš až na zakázané uvolnění.
     
    29:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady "Pátou"! Mikliš rozjel útočnou akci a kotouč se dostal až na JANA BUCHTELEHO. Sparťanský útočník se dostal před posledního obránce Mory a zasunul pohodlně kotouč do branky. Asistence: Ondřej Mikliš, Andrej Kudrna.
    29:38 Jan BUCHTELE - 5:0
     
    30:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejprve měl velkou šanci Vladimír Sobotka, který se svou střelou z mezikruží neuspěl. Následně se však opřel do střely z pravého kruhu obránce MARTIN JANDUS a Lukáš kapituluje již pošesté. Asistence: David Němeček.
    30:31 Martin JANDUS - 6:0
     
    30:31
    A máme tady střídání brankářů na straně Olomouce. Své pracoviště opouští Jan Lukáš a na místo svého kolegy míří Branislav Konrád.
     
    31:19
    Sparťané se dostávají do dalších dobrých šancí. Miroslav Forman se pokusil o kličku v útočném pásmu, ale olomoučtí obránci byli včas připraveni.
     
    32:07
    Dvořák nastřelil kotouč do útočného pásma a Konrád musel zasahovat. Roman Horák střílel z mezikruží jen do připravené náruče olomouckého gólmana.
     
    32:19
    Tomášek nevyhrál buly v útočném pásmu, ale sparťané se dostali na chvíli ke kotouči. Sobotka manévroval s pukem za brankou a Konrád musel zasahovat.
     
    33:00
    A další povedený zákrok Branislava Konráda. Olomoucký gólman ukryl střelu Dvořáka od modré čáry do své lapačky a rozhodčí přerušuje hru.
     
    33:35
    Na opačné straně kluziště byli po delší době aktivní také Hanáci. Machovský ale i přes podporu svých beků celou situaci ustál a udržel čisté konto.
     
    34:28
    Vitouch dobruslil kotouč v rohu útočného pásma a ihned hledal svého spoluhráče těsně před brankou. Přihrávka sparťanského mladíka byla nepřesná.
     
    34:59
    Velká šance na straně Sparty! Buchtele v situaci tři na jednoho ještě hledal na opačné straně Mikliše, který narazil jen na betony Konráda.
     
    36:06
    Dopředu se nyní hnal za pukem Jakub Valský, ale na poslední chvíli ho čistě odzbrojil jeden z obránců sparťanského týmu. Oba týmy střídají.
     
    37:20
    Tomeček chvíli nevěděl, kde má kotouč, ale nakonec ho našel u své hole. V akci ještě pokračoval Knotek, ale Machovský nemusel proti střele zasahovat.
     
    38:05
    Daniel Poizl si udělal útočný výlet až do útočného pásma a následně zkoušel najít svého spoluhráče na modré čáře. Tam však nikdo v rudém nebyl.
     
    38:55
    Vitouch při svém přejezdu útočné modré čáry neudržel kotouč a o pár chvil později se domácí hokejisté dostali do postavení mimo hru. Hra je přerušena.
     
    39:30
    Řepík uklidnil situaci a následně vymyslel další dobrou akci! Po jeho přihrávce se natahoval Rousek, který jen těsně na kotouč nedosáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je za námi a sparťané i nadále pokračují ve svých střeleckých hodech. Čtvrtou branku svého celku vsítil Andrej Kudrna a pátý gól obstaral Jan Buchtele. Pro druhého jmenovaného se jednalo o jubilejní stý gól v dresu Sparty! Pražané však neměli dost a šestou trefu měl na svědomí Martin Jandus.
     
    Střely na branku: 29 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 17:38 hodin.
     
    Hráči se už vracejí zpět na ledovou plochu, třetí třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Roman Horák vyhrál vhazování ve středovém kruhu a Pražané zakládají další útočnou akci. Rouskova přihrávka od mantinelu byla nakonec nepřesná.
     
    40:18
    Lukáš Rousek byl nyní sám před brankářem Branislavem Konrádem, ale olomoucký brankář byl rychlejší a přikryl kotouč pod svoji lapačku.
     
    40:54
    Tomáš Dvořák si sebral kotouč ve středním pásmu, ale Pražané se už k dalšímu ohrožení branky Konráda nedostali. Vyrůbalík rozjíždí útok Olomouce.
     
    41:24
    Machovský musel zasahovat po nebezpečné střele jednoho z olomouckých hráčů. Domácí brankář si vyjel ze svého pracoviště a bez problémů zasáhl.
     
    41:57
    Andrej Kudrna si počínal dobře v rohu kluziště a následně se zkoušel probít až před Konráda. Tam však byl velký provoz a olomoucký brankář si puk pohlídal.
     
    42:38
    Matúš Sukeĺ se dostal do dobré akce po levé straně kluziště! Sparťanský útočník střílel do horních pater, ale Konrád střelu pokryl.
     
    42:58
    Zikmund vybojoval kotouč u branky Konráda a následně se s ním dostal až před olomouckého brankáře. Sparťanskému útočníkovi ale ujel puk z hole.
     
    43:39
    Olomoučtí chtěli zahrozit středem kluziště a byli velmi blízko prvnímu vstřelenému gólu. Valentova střela mířila jen do brankové konstrukce.
     
    44:46
    Dujsík si musel dávat pozor v obranném pásmu, ale olomoucký bek vše zvládl a Hanáci mohli pokračovat v útoku. Nyní se však bude znovu vylučovat.
     
    45:11
    Obránce Jan Piskáček (SPA) dostává od rozhodčích čtyřminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Olomouc bude hrát dlouhou početní výhodu.
     
    46:10
    Uběhla minuta a Olomoučtí se prozatím nedostali do nějaké vyloženější šance v útočném pásmu. Vilém Burian musí zakládat akci ze středního pásma.
     
    46:44
    Vladimír Sobotka ve spolupráci s Poizlem vybojovali kotouč a vyhodili až k brankáři Konrádovi. Olomoučtí nehrají tuto přesilovku úplně nejlépe.
     
    47:31
    Až nyní se hosté dostali do útočného pásma. Po Káňově pokusu skončil kotouč v ochranné síti a rozhodčí přerušuje hru. Za malou chvíli budeme pokračovat.
     
    48:05
    Martin Jandus vystihl rozehrávku Olomouce na útočné modré čáře a sparťané se znovu dostali až do obranného pásma. Piskáček za chvíli naskočí do hry.
     
    48:57
    Olomoučtí si nyní nerozuměli v rozehrávce a Konrád musel svým spoluhráčům v obranném pásmu pomoct. Piskáček se už chystá na návrat mezi mantinely.
     
    49:39
    Jan Káňa se prosmýkl až do útočného pásma před Machovského a byl faulován. Rozhodčí po komerční přestávce budou vylučovat z řad Sparty.
     
    49:57
    A byl to právě Jan Piskáček (SPA), jenž znovu usedne na trestnou lavici, tentokrát za hákování. Sparťané se budou muset bránit přesile Hanáků.
     
    50:15
    Sparťané se vymanili z olomouckého sevření a v útočném pásmu měl dobrou šanci Řepík. Sparťanský kapitán nezakončil přesně.
     
    50:51
    Olomoučtí hokejisté se probojovali do útočného pásma, ale rozhodčí posléze píská hru vysokou holí. Hra je vykázána až do střední zóny.
     
    51:13
    Sparťané toto oslabení zatím brání na jedničku. Matúš Sukeĺ i za pomoci svého spoluhráče dostal kotouč znovu až do středního pásma.
     
    52:04
    Jan Piskáček se vrací zpět na ledovou plochu a sparťané si mohou odškrtnout další zvládnuté oslabení. Puk má nyní na holi obránce Němeček.
     
    52:50
    Andrej Kudrna čekal na přihrávku od Němečka v mezikruží, ale olomoučtí obránci se včas vrátili. Hanáci se ujímají kotouče a míří vstříc dalšímu útoku.
     
    53:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí se přeci jenom prosazují! Machovský neudržel Káňovu střelu a hostující útočník dorazil kotouč za záda sparťanského brankáře. Bez asistence.
    53:21 Jan KÁŇA - 6:1
     
    54:21
    Sparťané budou mít šanci své vedení znovu navýšit. Na trestnou lavici usedá za držení útočník Petr Kolouch (OLO). Olomoučtí hrají v oslabení.
     
    55:24
    Sparťané byli usazeni v útočném pásmu a Konrád musel zasahovat. Horák vyslal dvě střely z kruhu, ale v každém případě byl úspěšnější olomoucký gólman.
     
    56:12
    Jan Buchtele dostal dobrou přihrávku na pravý kruh a sparťanský útočník střílel švihem. Konrád byl znovu na svém místě a podržel puk na své hrudi.
     
    57:15
    David Vitouch se neprobil přes olomouckou obranu a Olomoučtí se vydali útočit. Celou hostující akci zakončoval Mácha, ale Machovský byl připravený.
     
    57:39
    Obránce Košťálek se dostal do menších potíží a kotouč nakonec skončil až na zakázaném uvolnění. Řepíkova formace musí zůstat na ledové ploše.
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se prosazují posedmé! JAN BUCHTELE udělal kličku na levou stranu a přesnou střelou překonal Konráda. Asistence: Jan Piskáček.
    58:35 Jan BUCHTELE - 7:1
     
    59:05
    Další velká šance domácích! Pech servíroval kotouč na brankoviště Tomáškovi, ten však neposedný kotouč nezpracoval!
     
    59:43
    Kudrna kličkoval středem kluziště, ale přes tři bránící protihráče se nedostal. Hosté následně vyhazují kotouč do obranného pásma Sparty, kde také utkání končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Olomoučtí ve třetí třetině ještě zkorigovali skóre, když se prosadil útočník Jan Káňa. Sparťanskou výhru však zpečetil svou druhou trefou v tomto utkání Jan Buchtele. Sparťané si připisují další tři body, Kohouti budou domů cestovat s prázdnou.
     
    To bylo již ode mě vše, já se s Vámi loučím a u dalšího online textového přenosu Sparta – Plzeň se v úterý budu těšit. Na počtenou! (18:12:50)

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 7. Řepík (Horák, Mikliš), 12. Košťálek (Forman), 12. Rousek (t.s.), 22. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) – 54. J. Káňa


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Olomouc: Lukáš (31. Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.

    Rozhodca: Šír, Sýkora – Ondráček, Šimánek