Eibar – Getafe 0:0 (kon.) | Cadiz – Sociedad 0:1 (kon.) | Granada – Valladolid 1:3 (kon.)
Alavés – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:0 (0:0)
Getafe CF
Nedeľa 22.11.2020, 14:00 • Estadio Municipal de Ipurua, Eibar • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Eduardo Expósito, prichádza Sergio Álvarez.
     
    90+5
    Center od rohovej zástavky obrana Eibaru odvrátila, lopta sa ale dostala na ľavú stranu k Arambarrimu, ktorý ju nacentroval na zadnú tyč k Ángelovi Rodríguezovi. Ten strieľal z voleja, presúvajúci sa brankár Dmitrović ale loptu dokázal vyraziť.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Gila ostrým sklzom dostáva Chema (Getafe CF). Eibar bude znovu rozohrávať štandardnú situáciu na útočnej polovici.
     
    88
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Kike García (SD Eibar), ktorý po tom, čo brankár Soria chytil loptu, zadržal brankára Getafe a bránil mu v rozohrávke rýchleho protiútoku.
     
    87
    Brankár Soria vybehol zo svojej brány na Gilov center zo štandardky, loptu ale pred ním predĺžil Kike García hlavou na Enricha, ktorý zblízka hlavičkoval do tyče brány hostí.
     
    86
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Poza, ktorý sa pekne uvoľnil na pravom krídle, dostáva Mathias Olivera (Getafe CF). Eibar bude mať ďalší priamy kop, tentokrát sprava.
     
    79
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Kikeho Garcíu dostáva Jaime Mata (Getafe CF). Priamy kop pre Eibar z ľavého krídla.
     
    78
    Domáci obrancovia loptu zbytočne stratili pred vlastnou šestnástkou a po prihrávke Arambarriho sa dostala na pravú stranu pokutového územia k rozbehnutému Jaimemu Matovi. Ten z dobrej pozície vystrelil nad Dmitrovićovu bránu.
     
    77
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Jošinori Muto, prichádza Sergi Enrich.
     
    75
    Žltú kartu dostáva i tréner José Bordalás (Getafe CF), ktorému sa nepáčili verdikt rozhodcu pri predošlom zákroku Cucurellu a dal to až príliš najavo.
     
    62
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Alejandro Pozo.
     
    61
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    58
    Žltú kartu dostáva za doslova zostrelenie Jaimeho Matu, ktorý si spracovával loptu, Kike García (SD Eibar). Priamy kop pre Getafe z ľavej strany útočnej polovice.
     
    45
    Žltú kartu za zásah Timora lakťom do hrude dostáva Papakouli Diop (SD Eibar).
     
    42
    Hostia hneď vyrazili do protiútoku, ktorý zakončil strelou tesne spoza šestnástky pod brvno domácej brány Cucho Hernández. Dmitrović jeho pokus vyrazil.
     
    41
    Gil ďalšou výbornou prihrávkou z ľavej strany vysunul za obrancu Getafe Kikeho Garcíu, ktorého však opäť vychytal vybiehajúci brankár hostí Soria.
     
    28
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Gila Allan Nyom (Getafe CF). Priamy kop pre Eibar z ľavého krídla.
     
    20
    Tak predsa len ale prišla gólová šanca hostí! Olivera si nabehol na prihrávku na ľavé krídlo za obranu Eibaru a prihrávkou pred bránkovisko našiel voľného Jaimeho Matu. Ten však z prvej zakončil veľmi slabo a loptu nasmeroval priamo do rúk presúvajúceho sa brankára Dmitrovića.
     
    17
    Kike García si prevzal loptu tesne pred šestnástkou Getafe a technickou strelou pravačkou ju chcel zakrútiť pod brvno brány hostí. Gólman Soria skvelým zákrokom loptu chytil.
     
    12
    Gil prihrávkou z ľavej strany našiel pred šestnástkou Getafe Expósita, ktorý ešte loptu posunul za obrancu na Kikeho Garcíu. Toho najprv zblízka vychytal brankár Soria a dorážka Kikeho Garcíu, ku ktorému sa lopta odrazila naspäť, skončila na brvne odkrytej brány hostí.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   45. Papakouli Diop (EIB), 58. Kike García (EIB) – 28. Nyom (GET), 75. tréner J. Bordalás (GET), 79. Jaime Mata (GET), 86. Olivera (GET), 90+1. Chema (GET)   88. Kike García (EIB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:22.
    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, Bigas, Arbilla – P. León (62. Pozo), Papakouli Diop, Expósito (90+6. S. Álvarez), Gil – Kike García (C), Muto (77. Enrich).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, J. A. Martínez, Burgos, Enrich, Recio, Inuj, Kądzior, Olabe, Pozo, Rafa.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Chema, Dakonam (C), Olivera – Nyom (61. Ángel Rodríguez), Timor, Arambarri, Cucurella – Cucho Hernández, Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Diaby, Etxeita, Mollejo, Palaversa, Portillo, Ángel Rodríguez, Ünal.

    Rozhodca: Fuertes – Munuera, Sevilla