Freiburg – Mainz 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Union Berlín 1:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:3 (0:3)
1. FSV Mainz 05
cz Nedeľa 22.11.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní odpoledne! Vítám vás při sledování 8. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Freiburgem a Mohučí.
     
    SC Freiburg

    Fotbalisté Freiburgu vstoupili do sezóny dobře, ve Stuttgartu zvítězili 3:2. Od té doby však na vítězství čekají. V šesti následných utkáních získali alespoň tři body za remízové výsledky. Nutno podotknout, že Strecihova družina měla velmi těžký los, body proti Borussii Dortmund, Leverkusenu a Lipsku se neočekávali a papírové předpoklady se vyplnili. Dnes má Freiburg o poznání hratelnějšího soka, tudíž má velkou příležitost protrhnout špatné období z posledních týdnů.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Mohuč se krčí na úplném chvostu tabulky, v sedmi kompletně odehraných kolech dokázala vybojovat jediný bod a to doma se Schalke. Svěřenci kouče Lichteho mají kromě velkého počtu porážek i mizerné skóre, a sice 7:20, což vychází na slabý jeden gól na zápas. Naopak v počtu inkasovaných branek jsou druhým nejhorším týmem, více gólu obdrželo pouze předposlední Schalke.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: F. Müller – Schmid, Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai, Santamaría, Tempelmann, Grifo – Petersen, Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Demirović, Gulde, Höfler, Itter, Džong, Keitel, K. Schlotterbeck, Til.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté (C), Brosinski – E. Fernandes, Barreiro – Öztunali, Boëtius, Quaison – Mateta.
    Náhradníci: Dahmen – Abass, Caricol, Či Tong-won, Kilian, Kunde Malong, Onisiwo, Stöger, Tauer.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hostující Mohuč pro dnešní střetnutí oblékla dresy barvy bílé.
     
    2
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Poslední celek tabulky vstoupil do utkání fantasticky! Barreiro krásnou přihrávkou mezi dvěma obránci vyslal do úniku JEANA-PHILIPPA MATETU, jenž technickým obstřelem poslal Müllerovi míč kolem jeho levé nohy.
     
    4
    Opaření domácí se musí vyrovnat s nečekanou komplikací co nejrychleji vyrovnat. Hlavní rozhodčí ještě zkoumal, zda asistující hráč nehrál rukou, ale nebylo tomu tak.
     
    5
    Fotbalisté Freiburgu zkoušejí soka přechytračit trpělivou kombinací. Nastěhovali se těsně před šestnáctku, vstup do ní jim zatím zůstává uzavřen.
     
    6
    Zprava zkusil štěstí Jonathan Schmid. Více volného prostoru využil k centru do vnitra malého vápna, avšak dobře zareagoval Robin Zentner, balón zachytil ve vzduchu.
     
    7
    Mohuč vstřelila gól a od té doby pouze brání. Není divu, favoritem určitě není a tři body by byly až nečekaným úspěchem.
     
    8
    Šance pro Freiburg v podobě standardní situace. Baptiste Santamaría dal včas balón od nohy, pozdě přiběhnuvší Robin Quaison ho posléze nakopl do stehna.
     
    9
    Polovysoký centr bez problémů odvrátil mimo nebezpečí Jerry St. Juste. Povedenou rybičkou zabránil v zakončení Hölerovi.
     
    10
    Domácí tlačí, avšak byla to Mohuč, jež mohla odskočit do dvoubrankového vedení. Jean-Philippe Mateta zasekávačkou překvapil Lienharta, ale místo střely ještě přihrával. Před Quaisonem odkopl v poslední chvíli do autu Santamaría.
     
    11
    Roland Sallai utekl osobnímu strážci Fernandesovi. V blízkosti rohového praporku zkusil střílený centr, našel pouze dobře postaveného stopera.
     
    12
    Jean-Philippe Mateta je při chuti! Krásně vykoupal Sallaie, načež se ocitl sám před gólmanem. Chybně vsadil na razanci, padajícího Zentnera zasáhl do hrudi.
     
    13
    S velkým štěstím udržel kulatý nesmysl na hrací ploše Baptiste Santamaría. Přes St. Justeho zkusil nacentrovat neúspěšně.
     
    14
    Centr Lucase Hölera odvrátil těsně za hranici šestnáctky Jean-Paul Boëtius. Odražený balón napálil z voleje na bránu Petersen, jenž trefil soupeře.
     
    15
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Dominique Heintz naznačoval přenesení hry příliš dlouho. K adresátovi Schmidovi mezitím přiběhl Moussa Niakhaté a hostující kapitán v hlavičkovém souboji zvítězil.
     
    16
    Vincenzo Grifo vlastní nešikovností skončil ve velkém úhlu, navíc jej stínil Öztunali. Ital přesto zkusil štěstí, míč skončil v boční síti.
     
    17
    Ideální palebnou pozici hledal Robin Quaison. Když napřahoval, tak mu v posledním možném okamžiku vypíchl míč z pod kopačky Christian Günter.
     
    18
    Akce Mohuče pokračovala. Z dvaceti metrů nakonec vypálil Jean-Paul Boëtius, avšak balón nabral opačnou faleš, než by střelec potřeboval. Müller mohl zůstat klidným.
     
    19
    Philipp Lienhart hledal dlouhým nákopem za obranou Nilse Petersena. Ten sice utekl protivníkům, jenže dobře zareagoval brankář Zentner, jenž byl u míče jako první.
     
    20
    Na druhé straně zahrozil Robin Quaison. Jeho rána z osmnácti metrů mířila mezi tři tyče, ale Florian Müller předvedl dobré reflexy, míč směřující k pravé tyči vytěsnil.
     
    21
    Mohuč pokračovala v útočení rohovým kopem. Levin Öztunali routil míč na úroveň penalty, kde naskakoval Jean-Philippe Mateta, ještě výše však vyskočil Heintz.
     
    22
    Poslední celek tabulky zatím rozhodně nehraje druhé housle. Tentokráte předvedl pohlednou akci pravou stranou, kterou zakončil Edimilson Fernandes pokusem do boční sítě.
     
    23
    Rychlý protiútok založil Baptiste Santamaría. Uličkou vyslal dopředu Jonathana Schmida, Němec v souboji jeden na jednoho narazil proti St. Justeovi.
     
    24
    Jean-Philippe Mateta je bezesporu nejaktivnějším hráčem uplynulých minut. Nyní zkusil levou stranou uprchnout Lienhartovi, jenž soka zastavil pouze za cenu faulu. Může být rád, že navíc neinkasoval ještě žlutou kartu.
     
    25
    Útočník Mohuče zůstává ležet na trávníku, držíc se za pravé stehno. Již k němu přiběhli dva lékaři. Snad nepůjde o nic vážného.
     
    26
    Vypadá to, že francouzský forward bude schopen pokračovat v utkání. Z důvodu ošetřování samozřejmě musí hrací plochu opustit, Mohuč bude zahrávat rohový kop bez jeho přítomnosti.
     
    27
    Což možná hrálo roli. V šestnáctce Freiburgu totiž bylo o jednoho výborného hlavičkáře méně, do bezpečí kulatý nesmysl odklidil Christian Günter.
     
    28
    Pod tlakem zahrál Lino Tempelmann výborně. Navzdory přesile dokázal před míč postavit tělo a posléze vybojoval faul, provinil se Hack.
     
    29
    Domácí rozehráli standardku na krátko. Baptiste Santamaría přihrál Schmidtovi, ten z druhého doteku vystřelil těsně nad břevno.
     
    30
    Po půl hodině Mohuč senzačně vede ve Freiburgu 1: zásluhou gólu Matety z 2. minuty. Od té doby jsou domácí jasně lepší, avšak defenziva hostů zatím všechny náznaky šancí pokryla.
     
    31
    Svěřenci kouče Lichteho nikam nespěchají. Jerry St. Juste pod tlakem presujícího Hölera zachoval chladnou hlavu, poslal malou domů brankáři.
     
    32
    Levin Öztunali neměl komu, proto střílel. Zakončení z dvaceti metrů postrádalo přesnost, balón minul cílové zařízení o několik metrů.
     
    33
    Vincenzo Grifo si netroufl jít do střetu s St. Justem. Místo toho otočil těžiště hry na pravou stranu. Freiburg pokračuje v kombinaci.
     
    34
    Agilní Robin Quaison tentokráte nezvládl rychlostní souboj s Baptistem Santamaríou. Ještě před něj zkusil natlačit tělo, jenže soka akorát fauloval.
     
    35
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, Mohuč odskakuje do dvoubrankového náskoku! Robin Quaison dostal obrovské množství prostoru na střelu, kterou Müller vyrazil přímo k JEANU-PHILIPPEMU MATETOVI. Francouzský útočník dorážku bezpečně uklidil do odkryté svatyně.
     
    37
    Za domácí zkoušel reagovat Baptiste Santamaría. Střela z otočky byla spíše jen nouzovým řešením, Robin Zentner neměl se zákrokem problémy.
     
    38
    Mohuč kombinuje kolem středového kruhu a nikam nespěchá. Höler s Petersenem zkoušejí presovat, zatím bez výsledku.
     
    39
    Daniela Brosinského zradilo zpracování, přesto dokázal udržet balón navzdory dotírajícímu Schmidovi. Poté rozehrál na střed, kde stál úplně volný Öztunali.
     
    40
    Mohuč právě vstřelila branku!
    One man show pokračuje! JEAN-PHILIPPE MATETA si ukázal, kam chce přihrávku. Boëtius mu vyhověl, Francouz pak zamířil neomylně na zadní tyč. Müller jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    42
    Je to paradoxní, ale Freiburg soupeře přehrává ve všech aspektech, kromě vstřelených gólů. Mohuč by tímto zápasem mohla nabrat velké sebevědomí.
     
    43
    Baptisteho Santamaríu zahnal Mateta až mezi stopery. Středopolař vzápětí dokonce musel hrát malou domů, protože spoluhráči byli dobře pokrytí.
     
    44
    Přetažený pas Petersena zkoušel do ohně vrátit Jonathan Schmid. Hlavičkoval ovšem ve velkém záklonu, pomalý míč odkopl pryč z vápna St. Juste.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Snížit ztrátu mohl Jonathan Schmid. Pálil z poměrně velkého úhlu a vsadil na razanci, jenže trefil přímo místo, kde stál brankář.
     
    45+2
    Freiburg kombinuje, ale pouze na vlastní polovině. Mohuč překvapivě vytáhla presink hodně vysoko, zaskočení jsou viditelně i domácí hráči.
     
    45+3
    Robin Quaison si moc dobře uvědomoval, kolik zbývá do konce poločasu. Nezkoušel zbytečně útočit proti převaze, raději z poloviny hřiště zklidnil hru malou domů.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Ve Freiburgu se po prvním poločase schyluje k velkému překvapení. Poslední Mohuč totiž vede nad místním celkem vysoko 3:0. Všechny góly vsítil Jean-Philippe Mateta, jenž už ve 2. minutě zamířil tváří v tvíř gólmanovi k levé tyči, o půl hodiny později dorazil do sítě střelu Quaisona. Hattrick dovršil ve 40. minutě, pokleknuvšího Müllera prostřelil křižným pokusem na zadní tyč. Lichteho družina má skvěle nakročeno k prvnímu sezónnímu vítězství, stačí nepolevit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lino Tempelmann, přichází Nicolas Höfler.
     
    47
    Zatímco hostující kouč neměl žádný důvod ke střídání, tak domácí trenér jednu změnu udělal. Nevýrazného Tempelmanna nahradil Höflerem.
     
    48
    Freiburg začíná poločas s míčem na kopačkách. Jejich kombinace ovšem doposud působila bezradně, hráči nevěděli kudy kam.
     
    49
    Premiérová akce Mohuči ve druhém dějství byla o ponání přímočařejší a nebezpečnější. Jean-Philippe Mateta pouštěl míč mezi nohama na Boëtiuse, k jeho smůle však stál za zády obránce.
     
    50
    Přestupek spáchal v blízkosti vlastní šestnáctky Robin Quaison, jenž chtěl zastavit Santamaríu, který přepadl přes nastavenou nohu soka.
     
    51
    Standardku zahrál Jonathan Schmid mizerně. Vysoký centr přeletěl všechny hráče stojící v pokutovém území. Zentner bude odkopávat.
     
    52
    Hosté u balónu dlouho nevydrželi. Levin Öztunali zkoušel riskatní nákop za obranu, Mateta v rychlostním souboji prohrál s Lienhartem.
     
    53
    Polovysoký centr Christiana Güntera neměl dobré parametry. Na hranici velkého vápna dokázal odvrátit hrozící nebezpečí Höler.
     
    54
    Nils Petersen byl zdvojen, přesto ze zdánlivě neřešitelné situace dokázal vybojovat alespoň toh, a to když nastřelil St. Justeho.
     
    55
    Jean-Philippe Mateta byl tím, kdo odmítl snížení skóre. V hlavičkovém souboji vyskočil výše než Dominique Heintz.
     
    56
    Smyčka kolem pokutového území hostů se utahuje víc a víc. Křižnou střelu zkoušel Baptiste Santamaría. Gólman vůbec nereagoval, naštěstí pro něj kulatý nesmysl proletěl vedle brány.
     
    57
    Lucas Höler zabral příliš pozdě, výsledkem je útočný faul. Při pokusu o střelu minul balón, naopak tvrdě nakopl skluzujícího Barreira.
     
    58
    Paradoxně je to domácí fotbalista, kdo potřebuje lékařskou pomoc. Nártem totiž trefil soupeře do špičky kopačky. Hráč Mohuči vyšel ze souboje bez zranění.
     
    59
    Zdá se, že i Höler bude schopný pokračovat v utkání. Ihned po příchodu za postranní čáru se okamžitě hlásí o návrat do hry.
     
    60
    Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Mohuč nadále drží tříbrankové vedení, první ligové vítězství je každou vteřinou blíž a blíž.
     
    61
    Mohlo být rozhodnuto! Jean-Philippe Mateta dostal další parádní průnikovou nahrávku za obranu. Střelec hattricku však udělal příliš dlouhou kličku brankáři, z úhlu trefil jen spojnici břevna a tyče.
     
    62
    Poprvé o sobě dal věděl i střídající Nicolas Höfler. Pěknou kličkou nejprve obesltil Quaisona, aby posléze nepřesně nahrál Schmidovi.
     
    63
    Freiburg útočí, ale lze říci, že doposud neměl jedinou gólovou příležitost. Defenziva Mohuče působí až nezvykle jistým dojmem.
     
    63
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Gól naděje střílí NILS PETERSEN! Dobře odhadl, kam bude Müller vyrážet tvrdou ránu Sallaie, kulatý nesmysl s klidem poslal do prázdné brány.
     
    65
    Domácí mužstvo by vstřelená branka měla psychicky nakopnout. Fotbalisté v červených dresech získali balón zpět do své moci a pokračují v útočení.
     
    66
    Volný přímý kop. kapitán Moussa Niakhaté zastavil pronikajícího Hölera bez snahy hrát míč. Rozhodčí stoperovi správně udělil kartu žluté barvy.
     
    67
    Nils Petersen zkusil vystřelit, ačkoli ostatní, včetně gólmana, očekávali spíše centr. Forward balón zakroutil do boční sítě.
     
    68
    Hráči Freiburgu chtěli pokutový kop po údajné hře rukou St. Justeho. Obránce horní končetinou skutečně zahrál, avšak měl ji u těla.
     
    69
    Dva rohové kopy v krátkém časovém sledu hosté ubránili bez větších potíží.při prvním odvracel hlavou do zámezí Alexander Hack, druhý ze vzduchu sebral gólman.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází Pierre Kunde Malong.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Karim Onisiwo.
     
    71
    Nově příchozí Karim Onisiwo okamžitě vyzkoušel střelecké štěstí. Pokus z daceti metrů přeletěl bránu o dobré dva metry.
     
    72
    Roland Sallai mohl střílet, místo toho ještě vracel pod sebe Petersenovi. Tento útočník druhý gól nepřidal, trefil jenom blokujícího Brosinského.
     
    73
    Zdvižený praporek pomezního zastavil snahy hostujícího mužstva. Jean-Philippe Mateta očekával nákop Boëtiuse o pár chvil dříve.
     
    74
    Obranné povinnosti splnil na jedničku Levin Öztunali. Santamaríu vystál do poslední chvíle, čistým skluzem mu pak vypíchl balón z pod kopaček.
     
    75
    Podruhé v krátkém časovém úseku předvedl individuální dovednosti Roland Sallai. Zmatený Niakhaté zastavil protivníka pouze za cenu faulu.
     
    76
    Exekuci standardky si vzal na starost Jonathan Schmid. Balónu dal malou výšku, trefil dobře postavenou čtyřčlennou zeď.
     
    77
    Jean-Philippe Mateta vzal akci na sebe, ačkoli měl nahrávat. Sám proti třem neměl ani tu nejmenší šanci na úspěch.
     
    78
    Pierre Kunde Malong udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Napálil blokujícího Schmida a získal pro Mohuč výhodu autového vhazování.
     
    79
    Freiburg kombinuje, ale čas hraje proti. Mohuč brání v kompletní sestavě, chce udržet dvoubrankové vedení za každou cenu.
     
    80
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Philippe Mateta, přichází Či Tong-won.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Poslední celek tabulky Mohuč brání zuby nehty dvoubrankové vedení na stadiónu Freiburgu. Zatím úspěšně.
     
    82
    Či Tong-won nepříjemně zatlačil na Lienharta, jehož donutil k malé domů. Ušetřil tak další velmi cenné vteřinky.
     
    83
    Strecihova družina pokračuje s balónem na kopačkách, avšak převážně kolem středového kruhu. A odtud moc šancí na gól mít nebudou.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Ermedin Demirović.
     
    85
    Gólman Florian Müller vyběhl mimo šestnáctku, aby zabránil Či Tong-wonovi v zakončování. Podařilo se, Jihokorejec dostihl brankáře až po dlouhém odkopu.
     
    86
    Dobrá práce beka Jerryho St. Justeho, který do poslední chvíle vystál Baptiesteho Santamaríu. Kličku po pravé straně jej nepřekvapila, kulatý nesmysl vybojoval pro sebe.
     
    87
    Dominique Heintz poslal mizernou hlavičkou do brejku dvojici protihráčů. Boëtius přihrál za obránce Onisiwovi, pokus k bližší tyči Müller vytěsnil na roh.
     
    88
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Guus Til.
     
    89
    Výkop na krátko nebyl úplně tou nejlepší volbou. Philipp Lienhart musel před Tong-wonem vracet brankáři, až pak přišel dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    V pozoru musel být Robin Zentner. Zasahovat ovšem nemusel, neboť Guus Til hlavičkoval po centru z pravé strany vysoko nad.
     
    90+2
    Nils Petersen neměl sám proti dvěma šanci na úspěch. Navíc byl zády k bráně, o kulatý nesmysl ho připravil Pierre Kunde Malong.
     
    90+2
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Luca Kilian.
     
    90+3
    Útočník Petersen vsítil branku, ta ovšem neplatila. Podle rozhodčího totiž střelec kopl do balónu v době, kdy už Zentner měl balón v rukavicích a pod kontrolou. Jednalo se tedy o faul.
     
    90+4
    V posledních vteřinách zápasu ještě mohl vylepšit vítězství Mohuče Karim Onisiwo. Povedenou hlavičku usměrnil do horní sítě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Mohuč se dočkala. V osmém kole dokázala vybojovat první ligové vítězství, na stadiónu Freiburgu zvítězila 3:1. O třech bodech rozhodlo velmi zdařilé úvodní dějství. V něm úřadoval především Jean-Philippe Mateta, který hattrickem dostal hostující mužstvo do komfortní pozice. Freiburg ve druhém poločase zabral, ale dokázal porážku pouze zmírnit, a to zásluhou Nilse Petersena. Svěřenci kouče Lichteho díky výhře vyskočili pryč ze sestupové zóny na 15. místo, Freiburg je o dva body a jednu pozici před nimi.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 13:14. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:12.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:30:57)

    Milan Huppert

    Góly: 63. Petersen – 2. Mateta (Barreiro), 35. Mateta, 40. Mateta (Boëtius)

    Karty:   66. Niakhaté (MAI)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 13:14. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:12.
    SC Freiburg: F. Müller – Schmid, Lienhart, Heintz, Günter (C) – Sallai, Santamaría (88. Til), Tempelmann (46. Höfler), Grifo – Petersen, Höler (84. Demirović).
    Náhradníci: Uphoff – Demirović, Gulde, Höfler, Itter, Džong, Keitel, K. Schlotterbeck, Til.

    1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté (C), Brosinski – E. Fernandes (70. Kunde Malong), Barreiro (90+2. Kilian) – Öztunali, Boëtius, Quaison (70. Onisiwo) – Mateta (80. Či Tong-won).
    Náhradníci: Dahmen – Abass, Caricol, Či Tong-won, Kilian, Kunde Malong, Onisiwo, Stöger, Tauer.

    Rozhodca: Petersen – Sather, Wessel