Freiburg – Mainz 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Union Berlín 1:2 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:2 (1:1)
1. FC Union Berlín
cz Nedeľa 22.11.2020, 18:00 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Unionu Berlín, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Druhý poločas rovněž nepřinesl pohlednou podívanou, ba naopak se většinu času nedělo vůbec nic. Až zhruba necelých dvacet minut před koncem zápasu poslal svůj celek zpět do vedení Max Kruse. Ten sice neproměnil pokutový kop, avšak poté se postaral o přesnou dorážku. Kolín se v závěru zápasu snažil najít recept k vyrovnávací brance, ten se mu nakonec nepovedlo najít a tři body bere právě Union Berlín. (19:51:50)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Niko Gießelmann (1. FC Union Berlín).
     
    90+2
    Navíc si v souboji o míč nakonec nedovoleně počínal napadající Rexhbecaj, což znamenalo útočný faul. Luthe nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    90+1
    Kolín se v závěru zápasu snaží proniknout k opačnému pokutovému území, což se mu zatím nedaří.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hosté stále vedou o jednu branku, avšak nás zcela jistě čeká nastavený čas.
     
    88
    Na jistotu se rozhodl jednat hostující Giesselmann, který prodlužoval na útočnou polovinu, kde měl ovšem hodně daleko k míči kolega Teuchert.
     
    87
    Do menších problémů se před malým momentem dostal domácí Limnios, který nakonec musel zpětnou nahrávkou hledat Merého.
     
    86
    Luthe si přichystal další dalekonosný odkop od své branky. Na opačné straně se povedlo vybojovat míč Teuchertovi, který si ovšem počínal nedovoleně.
     
    85
    V době střídání jsme sledovali celkem velkou strkanici. Domácím se zřejmě nelíbil pomalý odchod střídajícího Beckera. Hlavní sudí by žlutou kartu neměl tasit.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Robert Andrich, přichází Julian Ryerson.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Niko Gießelmann.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Salih Özcan, přichází Toluwalase Arokodare.
     
    82
    Celkem sympatickým způsobem to zkoušel domácí Limnios, který zakončoval z dobrých pětadvaceti metrů. Luthe musel na zem, míč vyrazil na další roh.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Kolín má nyní více ze hry, avšak stále prohrává o jednu branku.
     
    80
    Katterbach si na levém křídle přichystal nadějný centr, na který si v pokutovém území nabíhal Rexhbecaj, který svému celku zajistil další rohový kop.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Kingsley Ehizibue.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Noah Katterbach, přichází Jan Thielmann.
     
    78
    Domácí brankář Horn celkem dlouhou dobu hledal optimální variantu na rozehrávku. Nakonec znovu rozehrál po zemi, tentokráte na vedle stojícího Merého.
     
    77
    Prömel si pár desítek vteřin poležel na zeleném pažitu, načež mu zpět na nohy pomohl rozhodčí. Union Berlín ani poté s rozehrávkou volného kopu nespěchal.
     
    76
    V krátkém časovém sledu další celkem důrazný souboj, při kterém se na zemi ocitl hostující Prömel. Ten byl dohrán po odehrání míče, což je nepříjemné.
     
    75
    Po rozehrávce si nedovoleným zákrokem u středového kruhu počínal domácí Schirí, který místo míče trefil pouze protihráče. Hosté okamžitě rozehráli.
     
    74
    Kolín nad Rýnem to bude mít najednou znovu hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Domácí budou muset zabrat, do konce nezbývá zrovna moc času.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Cedric Teuchert.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Akaki Gogia.
     
    72
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil MAX KRUSE, který mířil k pravé tyči, kam se vydal také domácí brankář Horn. Tomu se povedlo penaltu zneškodnit, jenomže poté čelil dorážce, na kterou neměl šanci zareagovat.
     
    72
    Max Kruse to zkoušel k pravé tyči, jenomže tam ho fantastickým způsobem vychytal Horn!
     
    72
    Je tu pokutový kop pro Union Berlín!
     
    72
    U autové lajny si o nahrávku řekl právě Lenz, kterému se povedlo přeposlat nahrávku do běhu na Ingvartsena, který ovšem neměl proti Wolfovi sebemenší šanci.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Druhý poločas se hodně podobná tomu prvnímu, ani tentokráte nesledujeme nic pohledného.
     
    70
    Na pravém křídle si na nadýchaný bochánek počíhal střídající Rexhbecaj, který se ovšem manévrem nedostal kolem Lenze. Následovat bude aut zprava.
     
    69
    Na pravém křídle si Becker přichystal centr pravou nohou, který se velice nebezpečně snášel ke vzdálenější konstrukci, kde si útočným faulem pomohl Kruse.
     
    68
    Obrázek hry se nám v posledních minutách vůbec nezměnil. Nyní u středového kruhu zvládl otočku s míčem hostující Andrich, který přenášel hru k lajně.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Dimitris Limnios.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    63
    Za záda soupeře se pomalu a jistě dostával hostující Lenz, kterého ovšem dokázal na poslední chvíli eliminovat vracející se Meré, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém dějství čekáme na první vyloženou šanci. Zatím sledujeme poměrně hodně nezáživnou podívanou.
     
    61
    Pohotovou nabídkou do pokutového území to zkoušel Trimmel, který centroval z jedničky. Pravou nohou ovšem posadil svůj centr do rukavic brankáře Horna.
     
    60
    Hrací předmět se od hostujícího hráče odrazil mimo hrací plochu, což přineslo autové vhazování. Trimmel ho rychle obstaral, ihned totiž našel Friedricha.
     
    59
    Hodně prostoru na rozehrávku měl také hostující Friedrich, který zkoušel na pravém křídle oslovit svého kolegu Trimmela, jehož nahrávku dokázal sebrat soupeř.
     
    58
    Kolín nad Rýnem do rozehrávky zapojil také znuděného brankář Horna, který pouze přeposílal nahrávku na Wolfa. Ten to zkoušel na útočnou polovinu.
     
    57
    Následovala vysoká nabídka, která měla směřovat do míst, kam si nabíhal Ingvartsen, avšak před ním včas zakročil Meré. Také tato akce je rychle u konce.
     
    56
    Nakonec jsme sledovali další nedovolený zákrok, kterým se prezentoval domácí Andersson. Rozehrávky volného kopu se tak chopil Friedrich, který rozehrál po zemi.
     
    55
    Až nyní se hra konečně trochu zvolnila. Kolín nad Rýnem se postupně prokombinoval až ke středovému kruhu, kde Özcan zkoušel najít kolegu Katterbacha.
     
    54
    Útočnou akci se totiž povedlo včas přeseknout Knochemu, který okamžitou nahrávkou vrátil míč na útočnou polovinu, kde si o ní řekl zcela osamocený Kruse.
     
    53
    Hodně důrazně si v osobním souboji počínal domácí Czichos, který si nakonec dle sudího pomáhal čistým způsobem. Jeho celek se ale daleko nedostal.
     
    52
    Na nahrávku mezi obránce si zkoušel seběhnout Awoniyi, který nakonec neustál souboj s vracejícím se Katterbachem. Bude z toho rohový kop pro Union Berlín.
     
    51
    Včas se tedy povedlo zakročit hostujícímu Friedrichovi, který tak překazil útočný výpad soupeře. Union Berlín poté zkoušel u postranní lajny najít Ingvartsena.
     
    50
    Do následného rychlého protiútoku se vydal domácí Drexler, který se dostal až k hranici pokutového území, kde se mu nepovedlo přenést hru na nohu Anderssona.
     
    49
    Poté se do rozehrávky domácího celku znovu zapojil také brankář Horn, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde se nacházel Katterbach.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se pokoušel na útočnou polovinu proniknout domácí Trimmel, který ovšem narazil pouze do soupeře, jenž zakročil čistě.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přes nezáživný začátek přeci jenom nabídl dva zásahy. Úvodní polovina skutečně nepřinesla zrovna záživnou podívanou, nicméně první šanci měl na svědomí hostující Awoniyi, který nakonec svůj celek poslal do vedení. Kolín se posléze prezentoval většinou aktivitou, díky které si vybojoval standardní situaci, při které se o vyrovnávací branku postaral Schirí. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Přeci jenom se nám blíží konec prvního poločasu, v koncovce má momentálně navrch Union. Útočným faulem si ovšem pomohl vracející se Drexler.
     
    43
    Na útočnou polovinu se naprosto jednoduše prodral hostující Trimmel, který přesto musel počkat na podporu svých spoluhráčů. Až poté se mu nabídl Becker.
     
    41
    Prömel se postavil k rozehrávce rohového kopu z pravé strany. Na jeho nabídku si nakonec naskočil Knoche, jenomže hlavičkoval pouze do zad soupeře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Becker si dal do souboje jeden na jednoho šikovně tělo, přičemž dokázal odstavit bránícího Czichose. Následný nepovedený centr ale odklízel zadák Katterbach.
     
    37
    I opakovaný záběr prokázal, že se o ofsajd nejednalo, zapomněl se totiž hostující Friedrich. Branka tedy platí, oba celky tak začínají opět od začátku.
     
    36
    Köln právě vstřelil branku!
    Následná standardní situace nakonec končí vyrovnávací brankou! K rozehrávce se totiž postavil Duda, který centrovanou nabídku poslal přesně do malého vápna, kde se v přehuštěném prostoru dokázal prosadit ILJÁS SCHIRÍ, kterému stačilo v pádu nastavit hlavu. Z hlediska ofsajdu se jednalo o velice těsnou záležitost!
     
    36
    Union Berlín poté poměrně dlouhou dobu operoval u středového kruhu. Prömel se dokonce s míčem vracel k šestnáctce, kde operoval s brankářem Luthem.
     
    35
    Ingvartsen sáhl k nedovolenému zákroku kousek od pokutového území, na řadu přichází volný kop a také druhá žlutá karta tohoto zápasu.
     
    34
    K odkopu od své branky se v krátkém časovém sledu znovu postavil brankář Luthe. Na pomoc mu nakonec přispěchal Knoche, který mu ihned vracel.
     
    33
    Jenomže útočná akce znovu skončila kousek před pokutovým územím, kde forvard Andersson neměl potřebný prostor. Proto se povedlo odkopnout Andrichovi.
     
    32
    Krátce po rozehrávce to centrem z levé strany zkoušel domácí Katterbach, který to neprovedl nejlépe. Vzdušnou nabídku poslal daleko vedle branky soupeře.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Ondrej Duda (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    30
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Griesbeck, přichází Grischa Prömel.
     
    29
    Domácí celek to bude mít tedy hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně vyrovnat.
     
    27
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hned první vyložená šance tohoto zápasu končí brankou! Sledovali jsme totiž vzdušnou nabídku, při které se do vzduchu dostával hostující Kruse. Tomu se povedlo prodloužit míč za sebe, kde se nacházel TAIWO AWONIYI, který se štěstím dostal mezi dvojici obránců, načež vypálil přesně do protipohybu brankáře.
     
    25
    Po dalším celkem důrazném souboji skončil na zemi domácí Duda. Kolín nad Rýnem se rozhodl rozehrát nakrátko po zemi, o což se postaral záložník Duda.
     
    24
    Na opačné straně se situaci ještě pokoušel chytře dohrát domácí Jakobs, který ovšem se snahou o zisk míče nepochodil. Friedrichovi se povedlo odklidit.
     
    23
    Hodně nepovedeným centrem to před malým momentem zkoušel hostující Trimmel, který centroval do pokutového území, kde ovšem našel rukavice brankáře.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím sledujeme hodně nudné utkání. Oba celky se střídají v držení míče, nicméně na první ohrožení čekáme.
     
    21
    Míč se navíc znovu odrazil mimo hrací plochu, což znamenalo Hornovu rozehrávku od banky. Na opačné straně hřiště se ve vzduchu prosadil Andersson.
     
    20
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Duda, který do pokutového území posílal hodně vysokou nabídku, kterou si ve vzduchu dokázal najít Griesbeck.
     
    19
    Nahrávka podél autové lajny nakonec našla Wolfa, který po nedovoleném zákroku Lenze skončil na zeleném pažitu. Na řadu přijde standardní situaci zprava.
     
    18
    Luthe navíc mohl rozehrávat od své svatyně, míč se totiž od protihráče dostal mimo hrací plochu. Hostující brankář rozehrávkou po zemi hledal Friedricha.
     
    17
    Do pokutového území Unionu přiletěla vzdušná nabídka z levé strany, která se ovšem stala snadnou kořisti bránícího Friedricha, který odehrál míč do bezpečí.
     
    16
    I tak byl na pořadu dne rohový kop z levé strany, který byl odvrácen hned prvním protihráčem. Na opačné straně musel rychle odkopávat od branky Horn.
     
    15
    Kolín nad Rýnem tak mohl podniknout rychlý protiútok, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Dudovi se totiž kolmicí za obranu nepovedlo najít Anderssona.
     
    14
    Tentokráte Union Berlín celkem dlouho operoval na vlastní polovině. Na opačné polovině si dělal prostor křídelník Becker, který nakonec skončil na trávníku.
     
    13
    Poprvé v tomto duelu se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení. V něm se nacházel Awoniyi, což potvrdil opakovaný záběr.
     
    12
    Po nedovoleném zákroku Anderssona skončil na trávníku hostující Kruse, který svému celku zajistil volný kop. Rozehrávky standardky se chopil Griesbeck.
     
    11
    Kolín nad Rýnem to pozvolnou kombinací zkoušel z vlastní obranné poloviny. Na druhé straně se nacházel Özcan, který ihned zkoušel najít kolegu Drexlera.
     
    10
    Znovu se do rozehrávky hostujícího celku zapojil také brankář Luthe, který i tentokráte raději na jistotu rozehrál po zemi, přičemž si o nahrávku řekl Friedrich.
     
    9
    Kousek od pokutového území si hodně agresivně počínal domácí Meré, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Zároveň sledujeme útočný výpas hostů.
     
    8
    Nakonec jsme sledovali vysoké přenesení hry, které si ve vzduchu dokázal najít útočník Awoniyi. Ten ovšem pouze prodlužoval na kopačku Katterbacha.
     
    7
    Union Berlín se musel vracet ke svému pokutovému území, kde to ovšem zvládl na jedničku. Obránce Knoche tak má na vyvezení míče hodně prostoru.
     
    6
    Centrovaná nabídka se nakonec snášela k přední tyči, kde ovšem nejvýše do vzduchu dokázal vystoupat Czichos, jenž odehrál míč mimo pokutové území.
     
    5
    Hostující Andrich se ještě pokoušel na dlouhou nohu udržet míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepovedlo. Kolín nad Rýnem bude zahrávat první rohový kop.
     
    4
    Následně se poprvé do rozehrávky zapojil také domácí brankář Horn. Ten pro změnu u levé autové lajny hledal Katterbacha, který prodlužoval na Jakobse.
     
    3
    Poprvé v tomto duelu se k míči dostal hostující brankář Luthe, který konstruktivně rozehrál po zemi na vedle stojícího Knoche, jenž hledal spoluhráče na druhé straně.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – M. Wolf, Meré, Czichos, Katterbach – Schirí – Drexler, Duda, S. Özcan, Jakobs – Andersson.
    Náhradníci: Zieler – Thielmann, F. Sörensen, Arokodare, Ehizibue, Bornauw, Limnios, Rexhbecaj, J.-K. Horn.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel, Friedrich, Knoche, Lenz – Griesbeck, Andrich – Becker, M. Kruse, Ingvartsen – Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Maciejewski, Prömel, Gießelmann, Ryerson, Gogia, Teuchert.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Unger.
     
    1. FC Union Berlín (7. místo)

    Na opačné straně stojí berlínský Union, který patří k nejpříjemnějším překvapení úvodu letošní Bundesligy. Union totiž momentálně okupuje sedmou pozici, přičemž na pohárové pozice ztrácí pouze jeden jediný bod. Hostující celek tohoto zápasu se navíc v případě vítězství klidně může vyškrábat až na čtvrté místo, naopak v případě porážky může klesnou až na jedenáctou pozici. Union Berlín se ovšem v posledních týdnech opírá o vynikající formu, na svém kontě má pět zápasů bez porážky. Jako poslední se Unionu povedlo naplno bodovat na domácím stadionu proti patnáctému Bielefeldu, který nakonec vyfasoval debakl poměrem 0:5.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem (16. místo)

    Kolín nad Rýnem se po sedmi odehraných zápasech nachází na průběžné šestnácté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o udržení v Bundeslize. Kolínu se do této chvíle povedlo nasbírat pouhé tři body, navíc patři k jediným třem celkům, kterým se v letošním ligovém ročníku nepovedlo ani jednou zvítězit. Domácí celek tohoto zápasu má tedy na svém kontě tři výhry, na druhou stranu prohrál hned ve čtyřech duelech. Kolín však v předchozím, tedy šestém kole dokázal vybojovat velice cenný bod na hřišti Brém, a sice za výsledek 1:1. Nyní Kolín bude hrát na domácím stadionu, povede mu poprvé zvítězit?
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FC Kolín nad Rýnem a 1. FC Union Berlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 36. Schirí (Duda) – 27. Awoniyi, 72. M. Kruse

    Karty:   31. Duda (KLN) – 35. Ingvartsen (UNB), 90+4. Gießelmann (UNB)

    Nepremenená penalta: 72. M. Kruse (UNB), brankár T. Horn zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:15.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn (C) – M. Wolf (79. Ehizibue), Meré, Czichos, Katterbach (79. Thielmann) – Schirí – Drexler (65. Limnios), Duda (65. Rexhbecaj), S. Özcan (83. Arokodare), Jakobs – Andersson.
    Náhradníci: Zieler – Thielmann, F. Sörensen, Arokodare, Ehizibue, Bornauw, Limnios, Rexhbecaj, J.-K. Horn.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Griesbeck (30. Prömel), Andrich (84. Ryerson) – Becker (84. Gießelmann), M. Kruse, Ingvartsen (73. Gogia) – Awoniyi (73. Teuchert).
    Náhradníci: Karius – Maciejewski, Prömel, Gießelmann, Ryerson, Gogia, Teuchert, Bruns.

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Unger