Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
koniec udalosti
Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová

Vítěz: Ševčenková

cz Nedeľa 22.11.2020, 06:11 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i poslední zápas na dnešní hlavní kartě UFC. (06:45:11)
     
    Vítězka: Valentina Ševčenková (na body – jednomyslně)
     
    Kurzy u tohoto zápasu rozhodně neodpovídaly realitě. Ševčenková si sice došla poměrně dominantním způsobem pro vítězství, ovšem dokázala na své cestě ztratit druhé kolo a také několikrát vstřebávat neubráněný takedown a hlavně zajímavé přechody do klinče. Brazilka si nakonec místo slávy odnáší spíše rozebraný obličej, ale mnohé fanoušky jistě překvapila. Maiaová vydržela všech pět kol a do poslední chvíle v nich chtěla rozhodnout. Sympatický výkon, nicméně pás po jednomyslném rozhodnutí bodových stále patří Ševčenkové.
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    04:45
    Závěr taktéž vyznívá ve prospěch Ševčenkové. Otočka a pak přední zadní, to byla parádní známka dalšího úspěchu.
     
    04:10
    Brazilka ukazuje, že se s ní stále musí počítat. Frontkick zamířil na hlavu Ševčenkové, ale neměl takovou intenzitu, aby jí udělal čáru přes rozpočet.
     
    03:36
    Loket a po něm taktický ústup. Pohyb Ševčenkové skutečně pomáhá, stejně jako osvalené paže.
     
    02:51
    Ševčenková chytila druhý dech, v žádném z předchozích kol nerozdávala lepší kombinace. Teď ze zadní ruky div že nevypla Brazilku.
     
    02:22
    Zřejmě Maiaové teče krev z nosu. Možná je i zlomený. Každopádně Jennifer hrdě pokračuje ve své cestě a ještě bude mít šanci na ukončení.
     
    01:45
    Ano, Maiaové se sice daří držet dobrou pozici v klinči, ale údery přicházejí od Ševčenkové. Její kolena jsou nemilosrdná.
     
    01:08
    Otočka z produkce Valentiny odhodila Maiaovou na druhou stranu klece. Jenže vinou své zvýšené aktivity se Ševčenková dostala k pletivu, kde už znovu dominuje Brazilka.
     
    00:41
    Ševčenková skvěle přetočila pozici a poté se jí povedlo trefit loket z ústupu. Cítí, že by mohla tento zápas završit ještě před limitem.
     
    00:07
    Maiaová půjde přes mrtvoly, i v rohu dostala instrukce, aby zkusila zápas ukončit. Na své cestě nakoupila parádní jab, ale poté se znovu prosadila u pletiva.
     
    00:01
    Začátek 5. kola
     
    05:00
    Konec 4. kola
     
    04:55
    Dominantní výkon Ševčenkové, která se ani nehnala za nabízeným trianglem. Po výpadku ve druhé rundě je toto kolo potřebnou záchranou.
     
    04:31
    Šampiónka povede po čtyřech kolech 3:1, takže brazilská bojovnice bude muset jít po ukončení.
     
    03:44
    Valentina konečně přešla do lepší pozice dál od pletiva a na chvíli zachytila i záda. Maiaová je ale zkušenou zemařkou a daří se jí protočit se na lopatky.
     
    03:09
    Krátké údery z pravé ruky, to je všechno, čeho se nyní můžeme dočkat. Sudí ale bedlivě souboj sleduje a je připraven ho po dvou upozorněních postavit.

    Patrik Czepiec

    Herb Dean