Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
koniec udalosti
Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová

Vítěz: Ševčenková

cz Nedeľa 22.11.2020, 06:11 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i poslední zápas na dnešní hlavní kartě UFC. (06:45:11)
     
    Vítězka: Valentina Ševčenková (na body – jednomyslně)
     
    Kurzy u tohoto zápasu rozhodně neodpovídaly realitě. Ševčenková si sice došla poměrně dominantním způsobem pro vítězství, ovšem dokázala na své cestě ztratit druhé kolo a také několikrát vstřebávat neubráněný takedown a hlavně zajímavé přechody do klinče. Brazilka si nakonec místo slávy odnáší spíše rozebraný obličej, ale mnohé fanoušky jistě překvapila. Maiaová vydržela všech pět kol a do poslední chvíle v nich chtěla rozhodnout. Sympatický výkon, nicméně pás po jednomyslném rozhodnutí bodových stále patří Ševčenkové.
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    04:45
    Závěr taktéž vyznívá ve prospěch Ševčenkové. Otočka a pak přední zadní, to byla parádní známka dalšího úspěchu.
     
    04:10
    Brazilka ukazuje, že se s ní stále musí počítat. Frontkick zamířil na hlavu Ševčenkové, ale neměl takovou intenzitu, aby jí udělal čáru přes rozpočet.
     
    03:36
    Loket a po něm taktický ústup. Pohyb Ševčenkové skutečně pomáhá, stejně jako osvalené paže.
     
    02:51
    Ševčenková chytila druhý dech, v žádném z předchozích kol nerozdávala lepší kombinace. Teď ze zadní ruky div že nevypla Brazilku.
     
    02:22
    Zřejmě Maiaové teče krev z nosu. Možná je i zlomený. Každopádně Jennifer hrdě pokračuje ve své cestě a ještě bude mít šanci na ukončení.
     
    01:45
    Ano, Maiaové se sice daří držet dobrou pozici v klinči, ale údery přicházejí od Ševčenkové. Její kolena jsou nemilosrdná.
     
    01:08
    Otočka z produkce Valentiny odhodila Maiaovou na druhou stranu klece. Jenže vinou své zvýšené aktivity se Ševčenková dostala k pletivu, kde už znovu dominuje Brazilka.
     
    00:41
    Ševčenková skvěle přetočila pozici a poté se jí povedlo trefit loket z ústupu. Cítí, že by mohla tento zápas završit ještě před limitem.
     
    00:07
    Maiaová půjde přes mrtvoly, i v rohu dostala instrukce, aby zkusila zápas ukončit. Na své cestě nakoupila parádní jab, ale poté se znovu prosadila u pletiva.
     
    00:01
    Začátek 5. kola
     
    05:00
    Konec 4. kola
     
    04:55
    Dominantní výkon Ševčenkové, která se ani nehnala za nabízeným trianglem. Po výpadku ve druhé rundě je toto kolo potřebnou záchranou.
     
    04:31
    Šampiónka povede po čtyřech kolech 3:1, takže brazilská bojovnice bude muset jít po ukončení.
     
    03:44
    Valentina konečně přešla do lepší pozice dál od pletiva a na chvíli zachytila i záda. Maiaová je ale zkušenou zemařkou a daří se jí protočit se na lopatky.
     
    03:09
    Krátké údery z pravé ruky, to je všechno, čeho se nyní můžeme dočkat. Sudí ale bedlivě souboj sleduje a je připraven ho po dvou upozorněních postavit.
     
    02:17
    Až teď se Ševčenkové otevřel prostor na krátký úder na hlavu. Pozice bezprostředně u pletiva není ideální na ukončení zápasu, ale zápasnice z Kyrgyzstánu se snaží pracovat.
     
    01:40
    Ve chvíli, kdy Ševčenková schytala dva, tři údery, rozhodla se pro klinč a jistý nástup do takedownu. To byla ukázková práce, parádní technika.
     
    01:08
    Maiaová začíná lehce zmatkovat. Její údery jsou nepřipravené a často do nich zbytečně propadává. Trefila až nyní, ale Valentina vypadá v pořádku.
     
    00:45
    A znovu skvělá kombinace Ševčenkové, která se tak zřejmě definitivně vrací ke svému silnému postoji a boji ze vzdálenosti.
     
    00:07
    Ševčenková už vypadá poměrně utahaně na to, aby se pokoušela o další tahanici v klinči. Proto uvítala Brazilku v kolech šampiónů tvrdou pravou a tu musela Maiaová chvíli vyskákat.
     
    00:01
    Začátek 4. kola
     
    05:00
    Konec 3. kola
     
    04:57
    Takedown Ševčenkové zřejmě maže jakékoliv pochyby o tom, že by toto kolo nemusela urvat. Vede 2:1.
     
    04:37
    Nejlepší koleno v klinči přišlo právě teď. Brazilka si všimla volného prostoru a její zásah do oblasti břicha pořádně štípnul.
     
    03:52
    Ševčenková se střídavě ocitala v guardu a halfguardu, jenže přichází další důležitý moment – Brazilka opět vstává a tlačí soupeřku k pletivu, seč jí ruce a nohy dovolí.
     
    03:12
    Kontrolu na zemi nedoprovází údery. Přesto by to Valentině mohlo na vítězství v této rundě stačit, jelikož žádný signifikantní zásah jsme do té doby nezaznamenali, tedy ze strany Maiaové.
     
    02:29
    Ševčenková přešla přes úder rovnou do klinče, první takedown jí nevyšel, ovšem o dalších pět vteřin později už protivnici hází. Pak přechází do halfguardu.
     
    02:04
    Skvělý highkick Ševčenkové. Maiaová si ale do Apexu přinesla bradu jako ze železné rudy.
     
    01:15
    No a Brazilce se podaří znovu přejít do klinče na pletivo. Tento zápas asi nebude divácky nejatraktivnějších, ale pokud bude Maiaová tímto stylem pokračovat, mohla by se postarat o historické překvapení.
     
    00:53
    Lehkost Ševčenkové už není tolik viditelná. Je jasné, že prohrané kolo s ní muselo něco udělat, jelikož na podobné scénáře není vůbec zvyklá.
     
    00:11
    Velmi tvrdý úder Ševčenkové ze zadní ruky se svezl po bloku soupeřky. To bylo možná na knockout, pokud by Brazilka nepřišla s včasnou reakcí.
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    04:55
    Kolo už se završí na zemi. Máme tady remízu, Herb Dean si navíc ještě něco vysvětluje s Ševčenkovou.
     
    04:15
    Valentina si připravovala triangle-choke ze zad. Maiaová to sice nečekala, ovšem zareagovala velmi bystře a nenechala se ohrozit.
     
    03:32
    Ani přes velmi slušnou pozici v halfguardu se nepodařilo Brazilce rozpoutat ground and pound. Po několika letech by však mohla Ševčenkové sebrat alespoň jedno kolo – a možná také sebevědomí.
     
    02:40
    Jennifer Maiaová šokuje. Povedlo se jí zachytit nohu soupeřky a doručila takedown. Ševčenková se ocitá ve větších problémech, než jaké jí predikce přisuzovaly.
     
    02:12
    Ševčenkové se daří velmi dobře vázat ruce Brazilky a patrně počítá s tím, že by Herb Dean mohl zápas vrátit do postojové přestřelky.
     
    01:30
    Ševčenková si připravila koleno, které také prošlo. Pak Brazilka sází na zatím jedinou úspěšnou zbraň a znovu se vrací na klec.
     
    00:55
    Maiaová nikam nespěchá a rozdává jedno kolénko za druhým. Ševčenková jakoby hledala prostor k protočení postavení.
     
    00:09
    Tak Valentina Ševčenková, to je stroj na takedowny. Po parádní otočce přešla znovu k úspěšnému strhu, jenže světe div se, Brazilka jí rychle vstává a dostává se do dominantní pozice na pletivu.
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    05:00
    Konec 1. kola
     
    04:37
    Ševčenková se na zemi samozřejmě necítí ohrožená a sebere si první kolo. Těžko odhadovat, zda chce tuto taktiku využívat třeba až do závěrečné sirény.
     
    03:52
    Poprvé se Maiaová pokusila o nástup na armbar, byť velmi pozvolný. Ale překvapení se neděje, rodačka z Kyrgyzstánu pokračuje ve strategickém boji.
     
    03:08
    Stále se partie odehrává na podlaze oktagonu. Není to divácky bůhvíjak atraktivní scénář, ale fanoušci přetahované na zemi si přijdou na své.
     
    02:19
    První loket na cestu poslala Ševčenková. Její arzenál zbraní je nepřeberný a uvidíme, která se jí podaří uplatnit v dalších vteřinách.
     
    01:55
    Stále se Jennifer Maiaová uchyluje k vázaní na zemi. Pokusy o submise nebo vstávání nevidíme.
     
    01:18
    Zápas se zatím vyvíjí dle očekávání. Ševčenková se snaží soupeřce sebrat fyzičku údery do žeber, nepokouší se ale přejít guard.
     
    00:28
    Přechod na zem také vyznívá ve prospěch Ševčenkové. Tam se pokouší o nečekané údery ramenem.
     
    00:15
    Ševčenková vstoupila do zápasu s výrazem sériového vraha. Nejprve kopla slušně na bradu, pak se jí povedla i tvrdá levá.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Těžko se ve smíšených bojových uměních hledají slušné soupeřky pro Valentinu Ševčenkovou. Od září 2010 prohrála jen proti nesmrtelné Amandě Nunes, to navíc pokaždé až na body. Dnes své štěstí pokusí Jennifer Maiaová. Bude Brazilka úspěšná? Souboj dvou věkových vrstevnic už za chvíli.
     
    Krásné nedělní ráno. Vítáme vás u on-line přenosu z nejprestižnější bojové organizace současnosti – UFC. I dnešních pět zápasů na hlavní kartě přinese zajímavou podívanou, a to včetně dvou ženských duelů. Jako první se v oktagonu představí Mauricio Rua a Paul Craig, tedy dva matadoři, kteří ve vzájemném souboji hájí účast v první patnáctce žebříčku polotěžké váhy. Následuje ženský duel v muší divizi, kdy se mezi zájemkyně o titul bude významně hlásit druhá žena rankingu Katlyn Chookagianová , nebo čtvrtá v pořadí Cynthia Calvillová. Také mužský welter bude mít na kartě své zastoupení. Nezkrotný Mike Perry, jehož zápasy vždycky vzbudí vysokou pozornost diváků, se podívá do očí šestatřicetiletého matadora Tima Meanse.

    Hlavní předzápas tentokrát obstarají ženy. Valentina Ševčenková bude znovu hájit svůj titulový pás z muší kategorie, v tomto případě proti trojce váhy Jennifer Maiaové.

    V posledním měření večera, respektive rána se do klece společně zavřou Deiveson Figueiredo, jenž prohrál jediný ze svých 20 profesionálních zápasů, a Alex Perez. Ten je se svými 29 boji ještě krapet zkušenější a momentálně sídlí na čtvrté příčce muší divize. Hlavní karta by měla odstartovat úderem čtvrté hodiny ranní, hlavní zápas by mohl při rozumném tempu přijít na řadu zhruba o dvě hodiny později.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:11.

    Patrik Czepiec

    Herb Dean