Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
koniec udalosti
Mike Perry - Tim Means

Vítěz: Means

cz Nedeľa 22.11.2020, 05:25 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další zápasy na dnešní hlavní kartě UFC. (05:48:47)
     
    Vítěz: Tim Means (na body – jednomyslně)
     
    U jednoho sudího dokonce Tim Means obdržel všechna tři kola a připisuje si tak jednomyslné rozhodnutí, které ho dovedlo k vítězství. Štípanici s Mikem Perrym asi nebude hodnotit zcela pozitivně, jelikož několikrát neubránil takedown a svému soupeři dovolil i řadu velmi nebezpečných úderů. Celkově však vyprodukoval 127 signifikantních ran a drtivou většinu utkání v postoji kontroloval. Asi nejhůře mu bylo ve druhém kole a závěrečné přestřelce, ovšem celkový výkon odpovídal výhře na body. Means má momentálně šňůru dvou skalpů v MMA, poprvé od roku 2016. Perry neustál třetí z posledních čtyř fightů.
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    04:58
    Perry ukázal obrovské srdce, v závěrečných deseti vteřinách rozdal obrovské množství ran, ovšem už se mu nepodařilo najít bradu zkušeného Meanse. Ten si tak patrně dokráčel k těsnému vítězství na body.
     
    04:35
    Means vsadil na kopy, aby si udržel vzdálenost a už se nedostal do potíží.
     
    04:14
    Perry poslal Meansovi navštívenku v podobě kolena. Jedna rána může rozhodnout.
     
    03:43
    Means se uchýlil k pletivu, a jakmile si odpočinul, už zase přidával slušné údery. Perryho obličej už nese výrazné známky zápasu.
     
    02:28
    Borci začali hrát hru když trefíš, trefím taky. Už nesledujeme vůbec žádné dvojáky, více dostával Means, ale následně se postaral o nejdůraznější úder přestřelky, kdy Perry popřel všechny představy o tvrdosti brady.
     
    02:04
    Atak nohou do oblasti hrudi Meansovi nevyšel, povedlo se mu ale ustát Perryho tlak, alespoň pro tuto chvíli.
     
    01:22
    Oba muži by rádi zdvihli svůj obraz v očích bodových. Teď zase tlačí Perry, který trpělivě hledá volná místa k úderům na hlavu.
     
    00:48
    Po rozpuštění klinče navíc Means trefil pravou z krátké vzdálenosti. Vypadá to, že se schyluje k přestřelce bez výraznější obrany.
     
    00:10
    Perry vstoupil do závěrečného kola s 50 inkasovanými údery na hlavu, tentokrát však vyzkoušel sílu své přední nohy, kde dostal tři štiplavé lowkicky. I proto se uchýlil k přechodu na pletivo, ale Means se v klinči vůbec neztratil.
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    04:51
    Perry trefuje spodek. Nejpravděpodobnějším scénářem je remíza, ale možná někteří rozhodčí viděli i v tomto kole výhru Meanse.
     
    04:18
    Perry možná cítí šanci na ukončení ve druhém kole. Dostal se k pletivu a na dobrých pět vteřin udělal z Meanse boxovací pytel.
     
    03:48
    Zápas jako na houpačce. Teď pro změnu Means poslal Perryho na výlet až k pletivu, když se vyhnul jeho úderům jako ninja.
     
    03:12
    Perry se dostává k rázným úderům. Jeho loket znovu otřásl s Meansem.
     
    02:47
    No a pozor. Zdánlivě unavený Perry napálil tvrdou pravou a Means couval k pletivu. Naštěstí se mu povedlo zachytit klinč a mohl se na chvíli vydýchat.
     
    02:06
    Znovu se Perry dostává k aktivnějšímu projevu, ale zatím je to málo, jelikož více úderů rozdává nadále Means. Šestatřicetiletý veterán bojuje z větší vzdálenosti.
     
    01:31
    Teď Perry úplně propadl do úderu a bude rád, že nedostal tvrdý kontr na hlavu. Přesto to vypadá, že se nad jeho obočím objevuje tržná ranka.
     
    00:52
    Perry šel do klinče z velké dálky, proto ho také dlouho neudržel. V závěru se mu ovšem povedlo přidat slušné koleno, které možná štrejchlo Meansovu bradu.
     
    00:11
    Tim Means si chce přenést tlak i do druhého dějství, třikrát skvěle trefil hlavu. Jeho údery nejsou výrazné, ale znamenají samozřejmě viditelnou převahu.
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    05:00
    Konec 1. kola
     
    04:23
    Z tlaku Perryho se stala jeho naháněná. Fyzička muže s přezdívkou Platinum dnes asi není stoprocentní, čemuž by odpovídal i váhový problém.
     
    03:42
    Nádherný úder na spodek, po kterém si Perry musel hodně nahlas vydechnout. Teď určitě pocítil klouby svého soupeře.
     
    03:14
    Při vstávání Perry inkasoval loket a vypadá lehce otřesený a hlavně udýchaný. Konečně se Means propracoval k nějakým úderům, přidává i slušné koleno.
     
    02:42
    Perry se snaží dotáhnout svůj rear-naked choke, ovšem to se mu nepodařilo. Otázkou je, zda si neuvařil při svých pokusech ruce.
     
    02:06
    Means se stále nepokouší přetočit nevýhodnou pozici. Jakoby snad nebyl duchem v zápase.
     
    01:40
    Perry se dostává soupeři do zad. To je velmi slušná možnost k uškrcení Meanse.
     
    01:12
    Přechod bláznivého Američana do halfguardu netrval příliš dlouho, nicméně stále pracuje na své pozici.
     
    00:36
    Perry hodně měnil úrovně svého postoje, ale pokouší se ihned jít do wrestlingu. Jeho pokus o takedown trval dobrých deset vteřin, nakonec se ale do guardu dostal.
     
    00:14
    Perry hájí střed oktagonu, zatím ovšem bez úderu.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Přestože Tim Means má v profesionálním MMA více než dvojnásobnou zápasovou zkušenost oproti Miku Perrymu, nastupuje v modrém rohu. Jeho soupeř zásadně převážil. Ztratí sice finanční prostředky, ale možná se alespoň dočká zápasové výhody.
     
    Krásné nedělní ráno. Vítáme vás u on-line přenosu z nejprestižnější bojové organizace současnosti – UFC. I dnešních pět zápasů na hlavní kartě přinese zajímavou podívanou, a to včetně dvou ženských duelů. Jako první se v oktagonu představí Mauricio Rua a Paul Craig, tedy dva matadoři, kteří ve vzájemném souboji hájí účast v první patnáctce žebříčku polotěžké váhy. Následuje ženský duel v muší divizi, kdy se mezi zájemkyně o titul bude významně hlásit druhá žena rankingu Katlyn Chookagianová , nebo čtvrtá v pořadí Cynthia Calvillová. Také mužský welter bude mít na kartě své zastoupení. Nezkrotný Mike Perry, jehož zápasy vždycky vzbudí vysokou pozornost diváků, se podívá do očí šestatřicetiletého matadora Tima Meanse.

    Hlavní předzápas tentokrát obstarají ženy. Valentina Ševčenková bude znovu hájit svůj titulový pás z muší kategorie, v tomto případě proti trojce váhy Jennifer Maiaové.

    V posledním měření večera, respektive rána se do klece společně zavřou Deiveson Figueiredo, jenž prohrál jediný ze svých 20 profesionálních zápasů, a Alex Perez. Ten je se svými 29 boji ještě krapet zkušenější a momentálně sídlí na čtvrté příčce muší divize. Hlavní karta by měla odstartovat úderem čtvrté hodiny ranní, hlavní zápas by mohl při rozumném tempu přijít na řadu zhruba o dvě hodiny později.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:20.

    Patrik Czepiec

    Marc Goddard