Brighton – Liverpool 1:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Everton – Leeds 0:1 (kon.)
West Bromwich – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 28.11.2020, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:37:32)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:13.
     
    Druhý polčas, aj keď to na jeho začiatku tak vôbec nevypadalo, nakoniec priniesol veľkú drámu. Skóre otvoril v skvelej forme hrajúci Diogo Jota a Liverpool po tomto presnom zásahu viac-menej kontroloval dianie na trávniku. Už v poslednej desaťminútovke však prišiel kvôli zásahu videoasistenta o ďalší gól, tentokrát Maného, a domáci nakoniec dokázali svoj tlak využiť. Penaltu nariadenú po faule Robertsona premenil Groß a aj keď sa ešte domáci tlačili dopredu, tak už víťazný gól streliť nedokázali. Zaujímavý zápas tak končí remízou, ktorá je pre Brighton štvrtá v sezóne a znamená priebežné 16. miesto v tabuľke. Liverpool sa dostal o bod do čela súťaže, všetci jeho prenasledovatelia ale svoje zápasy v tomto kole ešte len budú hrať.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Groß nacentroval z rohu na prednú tyč na Webstera, ktorý hlavou nadvihol loptu vysoko nad Alissonovu bránu.
     
    90+6
    Po zisku lopty navyše Brighton ešte i zaútočil. Trossardov center zľava zablokoval Jones, ktorý loptu odkopol tak, že sa dostala pred šestnástkou Liverpoolu k Džahánbachšovi. Jeho strela bola zrazená na rohový kop.
     
    90+5
    Liverpool sa ešte snaží po výkope po inkasovanom góle o postupný útok, domáci však už prehusťujú stred poľa a nedávajú hosťom priestor na prienik na útočnú polovicu.
    90+3. Pascal Groß (BRN) - 1:1
     
    90+3
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Domáci v úplnom závere vyrovnávajú! Brankár Alisson skočil doľava, PASCAL GROSS ale kopol loptu z penaltového bodu priamo do stredu brány. Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp ironicky zatlieskal rozhodcom...
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva brankár Alisson (Liverpool FC).
    90+2. Andrew Robertson (LIV)
     
    90+2
    Hlavný rozhodca Stuart Attwell sa išiel pozrieť na videozáznam sám a potom ukázal na penaltový bod. Brighton bude v nadstavenom čase kopať penaltu!
     
    90+1
    Robertson pri snahe o odkop lopty letiacej do šestnástky Liverpoolu na Welbecka zasiahol nohu útočníka Brightonu. Situáciu posudzuje VAR.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Odkop brankára Alissona skončil u obrancov Brightonu. Tí sa snažia znovu natlačiť na útočnú polovicu, útok domáceho tímu sa ale teraz zasekol v strede poľa.
     
    88
    Center domácich z rohu odkopli obrancovia Liverpoolu z vlastného bránkoviska. V súboji o loptu pred šestnástkou potom fauloval Fabinha Welbeck.
     
    87
    Phillips nedokázal zastaviť v sklze kolmicu Veltmana na rozbehnutého Welbecka, našťastie pre Liverpool však útočníka Brightonu nepustil do úniku a na druhý pokus odvrátil loptu na roh.
     
    85
    Brighton tak má ešte šancu vyrovnať. Domáci sa usadili na útočnej polovici, zo svojho postupného útoku ale vyťažili len veľmi nepresný Marchov center zľava, ktorý sa zakrútil mimo Alissonovej brány.
     
    84
    Ani tento gól Liverpoolu ale nie je po konzultácii hlavného rozhodcu s videoasistentom uznaný, pretože Mané bol v momente prihrávky v ofsajde.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+3. Groß (pen.) – 60. Diogo Jota

    Karty:   45+1. Veltman (BRN), 82. White (BRN) – 90+3. Alisson (LIV)

    Nepremenená penalta: 20. Maupay (BRN), mimo


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Veltman, Bissouma, Groß, March – Connolly (63. Lallana, 71. Džahánbachš) – Welbeck, Maupay (26. Trossard).
    Náhradníci: Steele – Burn, Lallana, Alzate, Molumby, Džahánbachš, Trossard.

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams (46. J. Henderson), Phillips, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Milner (C) (74. Jones) – Minamino, Firmino, Diogo Jota – M. Salah (64. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Tsimikas, R. Williams, J. Henderson, Jones, Mané, Origi.

    Rozhodca: Attwell – Beswick, Nunn