Southampton – Manchester United 2:3 (kon.) | Chelsea – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Wolverhampton 1:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:3 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 29.11.2020, 15:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:13:22)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 12:12.
     
    Manchester United predviedol v druhom polčase skvelý výkon a otočil veľmi zle sa vyvíjajúci zápas, pri ktorom sa však neutrálny divák rozhodne nenudil. Domáci sa v druhom polčase nedostali takmer k ničomu a postupom času získali hostia výraznú prevahu. Ako rozhodujúci moment zápasu sa ukázal príchod Edinsona Cavaniho, ktorý výrazne oživil United a bol zapojený v každej nebezpečnej príležitosti hostí v druhom polčase. Prvý gól pripravil centrom pre Bruna Fernandesa a ďalšie dva sám presnými hlavičkami strelil, čím rozhodol o víťazstve svojho tímu. Southampton tak stratil sľubne rozohraný súboj a jeho séria zápasov bez prehry sa skončila. Po prvej prehre od septembra 2020 sú domáci na priebežnom piatom mieste tabuľky so 17 bodmi. Manchester United vyhral i štvrtý zápas vonku v tejto sezóne a posunul sa na 7. miesto so ziskom 16 bodov.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci sa už zúfalo vrhli do útoku, ich kombinácia ale dlho netrvala a hostia po zisku lopty potiahli hrací predmet na útočnú polovicu. Tam sa zjavne snažia skôr naťahovať čas ako skutočne ohroziť domácu bránu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Kyle Walker-Peters, prichádza Daniel N'Lundulu.
    90+2. Edinson Cavani (MAN) - 2:3
     
    90+2
    Manchester United dal gól!
    Hostia otáčajú zápas! Manchester United rozohral štandardku po zemi a lopta sa dostala na ľavé krídlo k Rashfordovi, ktorý nacentroval na prednú tyč. Tam predskočil pri svojom nábehu obrancu Southamptonu Vestergaarda EDINSON CAVANI a hlavou usmernil loptu k bližšej tyči.
     
    90+2
    Oba tímy si vymenili kontrolu nad loptou v strede poľa a napokon ju po faule Vestergaarda na Fernandesa získali hostia, ktorí zrejme po tomto nedovolenom zákroku nakopnú loptu pred domácu bránu.
     
    90+1
    Fernandes opäť skúšal pozornosť domáceho brankára McCarthyho a opäť sa ho pokúsil oblúčikom zo stredu poľa prelobovať. Jeho zakončenie spadlo na hornú sieť, McCarthy ho ale kontroloval.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Ibrahima Diallo.
     
    89
    Wan-Bissakov center sprava zablokoval vo vlastnej šestnástke Bertrand a hostia signalizujú, že to bolo rukou. Hlavný rozhodca sa ale ani neradil s videoasistentom a nariadil ďalší roh Manchester United.
     
    88
    Rashford vysunul peknou kolmicou na ľavú stranu pokutového územia Southamptonu do nábehu van de Beeka, ktorého center zrazil na roh Bednarek. Samotný roh rozohral privysokým centrom, ktorý preletel ponad celú šestnástku domáceho tímu, Bruno Fernandes.
     
    87
    Ward-Prowse nakopol loptu do stredu šestnástky, kde vyhral hlavičkový súboj s Bednarekom Lindelöf. Hostia následne guľatý nezmysel získali pod svoju kontrolu a znovu prechádzajú do postupného útoku.
     
    86
    Vo vzdušnom súboji o odkop domáceho brankára McCarthyho fauloval Maguire Adamsa. Priamy kop pre Southampton zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    85
    Romeu prišiel na vlastnej polovici o loptu a založil tým rýchly protiútok súpera vedený Brunom Fernandesom. Ten loptu prihrával pred šestnástku na Rashforda, ktorý však namiesto vlastnej strely ešte prihrával ďalej Fredovi do ofsajdu.
     
    Pre Brandona Williamsa je dnešný zápas prvým štartom v Premier League od posledného zápasu minulého ročníka.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alex Telles, prichádza Brandon Williams.

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Bednarek, 33. Ward-Prowse – 59. B. Fernandes, 74. Cavani, 90+2. Cavani

    Karty:   16. Ward-Prowse (SOT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters (90+4. N'Lundulu), Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong (90. Diallo), Ward-Prowse (C), Romeu, Djenepo (72. S. Long) – Walcott, Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, S. Long, N'Lundulu, Obafemi, J. Stephens, Tella.

    Manchester United: de Gea (46. D. Henderson) – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles (84. Williams) – Fred, N. Matić, van de Beek – B. Fernandes – Rashford, Greenwood (46. Cavani).
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Fosu-Mensah, D. James, Mata, Tuanzebe, Williams.

    Rozhodca: Moss – Perry, Robathan