Sprint mužů, 10 km, Kontiolahti Vítěz: J.T. Bø (NOR) (kon.) | Šprint žien, 7,5 km, Kontiolahti sk Víťaz: Hanna Öbergová (SWE) (kon.)
koniec udalosti
SP - Šprint žien, 7,5 km, Kontiolahti

Víťaz: Hanna Öbergová (SWE)

Nedeľa 29.11.2020, 13:40 • Biatlonové centrum Kontiolahti • Biatlon
     
    Druhý pretek v novom ročníku SP je už úspešne za nami a dnešnou víťazkou šprintu na 7,5 km sa stáva švédska reprezentantka Hanna Öbergová! Druhé miesto pripadlo Marte Olsbuovej Röiselandovej z Nórska a tretia je jej krajanka Karoline Offigstadová Knottenová, čo je menším prekvapením. Všetky tri spomínané biatlonistky dnes strieľali bez chyby, bežecky bola napokon najlepšia Öbergová.

    Dve naše slovenské reprezentantky Veronika Machyniaková a Henrieta Horváthová končia na 95. respektíve 97. mieste. Prvá menovaná na strelnici zaváhala raz, druhá zase dvakrát.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu! (14:59:33)
     
    Šprint žien na 7,5 km vo fínskom Kontiolahti sa práve skončil!
     
    Cieľ
    No a v cieli je už aj Veronika Machyniaková, ktorá je predbežne na 94. mieste!
     
    Cieľ
    Magnussonová zo Švédska napokon záver nezvládla a končí na 16. mieste, čo však je výborný výsledok pre biatlonistku s extrémne nízkym štartovacím číslom.
     
    Cieľ
    Spoločne s našou reprezentantkou ešte chýba v cieli šesť biatlonistiek.
     
    Cieľ
    Ešte čakáme na príchod Veroniky Machyniakovej do cieľa. Druhá slovenská reprezentantka Henrieta Horváthová je predbežne na 90. mieste.
     
    Cieľ
    Postupne do cieľa prichádzajú ďalšie účastníčky tohto preteku, ktoré tak určia konečné poradie, ale o všetkom podstatnom je už dávno rozhodnuté.
     
    Str2
    Gabriele Leščinskaiteová z Litvy mala posledné štatovné číslo, na prvej streleckej položke to bolo bez chyby, na druhej sú to ale chyby dve a dnes určite nebude bodovať.
     
    Str2
    Magnussonová je von z trestného kola a to absolvovala veľmi rýchlo! Ešte predsa len by Švédka mohla atakovať umiestnenie v TOP 10.
     
    Str2
    Slovenská reprezentantka Veronika Machyniaková rovnako s jednou chybou na druhej streleckej položke a ide do trestného kola!
     
    Str2
    Anna Magnussonová zo Švédska mala ešte šancu na TOP 10, ale netrafila jeden terčík na druhej položke a tak na takéto umiestnenie musí zabudnúť.
     
    Str2
    Ešte jedna z českých reprezentantiek je na trati a to Eliška Teplá. Na prvej streleckej položke to oblo bez chyby, na tej druhej nedala dole dva terčíky.
     
    Str1
    V tejto chvíli už všetky reprezentantky absolvovali prvú streľbu a už sa len čaká, kým svoj pretek dokončia.
     
    Str2
    Darja Blašková z Bieloruska ešte mohla zaútočiť na TOP 10, ale na druhej streleckej položke spravila dve chyby a tak môže na takéto umiestnenie zabudnúť.
     
    Str1
    Predposlednou dnešnú účastníčkou je Anna Magnussonová zo Švédska. Tá na prvej streleckej položke nezaváhala a bežecky ide veľmi dobre, žeby sa prekvapivo ešte dostala do boja o popredné priečky?
     
    Cieľ
    Slovenská reprezentantka Veronika Machyniaková bola na prvej strelckej položke úspešná a bez chyby pokračuje v preteku ďalej!
     
    Cieľ
    Tomingasová napokon v cieli na predbežnom 7. mieste, z TOP 10 by vypadnúť neamala. To je najlepší výsledok v kariére pre estónsku reprezentantku.
     
    6,8 km
    Stále prebieha boj o miestnenie v TOP 10. Chloé Chevalierová z Francúzska a Tuuli Tomingasová z Estónska bojujú o šieste miesto. Druhá menovaná je trocha prekvapením.
     
    Cieľ
    Do cieľa dorazila naša slovenská reprezentantka Henrieta Horváthová! Dnes spravila dve strelecké chyby a predbežne je na 54. mieste.

    Miroslav Revaj