Jekaterinburg – Ufa 0:1 (po pr.) | Petrohrad – Helsinki 1:2 (2:4 po s.n.) | Viťaz – Riga 4:1 (kon.)
koniec
Viťaz Moskovská oblasť
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
HC Dinamo Riga
cz Pondelok 30.11.2020, 17:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný pondělní večer. (19:56:04)
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Jeřábek (VTZ) 0+0, 0 střel, TOI 18:11
    Ondřej Vitásek (RIG) 0+1, 1 střela, TOI 18:58
     
    Statistiky
    Střely na branku: 19 – 20
    Zblokované střely: 9 – 11
    Tresné minuty: 2 – 2
    Využití: 1/1 – 0/1
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 25 – 22
    Hity: 13 – 17
    Čas v útočném pásmu: 8:29 – 9:22
     
    Viťaz si tedy nakonec výhru bez problémů pohlídal. V závěrečné periodě úplně bez problémů bránil, soupeři skoro nic nedovolil a když už se Riga k něčemu dostala, zasáhl výborně chytající Ilja Ježov. Na konečných 4:1 pak gólem do prázdné branky upravil Jurij Pautov. Mizérie lotyšského celku tak nadále pokračuje, i když začal lépe. Vedení ale nedokáže moc dobře držet, takže si prostě dnes dva body připisuje Podolsk.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Jurij PAUTOV - 4:1
     
    59:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    JURIJ PAUTOV je druhým dvougólovým střelcem dnešního duelu, protože lobem přes celou ledovou plochu se neomylně trefuje do odkryté klece soupeře. Bez asistence.
     
    59:02
    Hosté samozřejmě hrají bez brankáře, avšak po vhazování se nedokázali usadit v útočném pásmu, takže tam musí hledat cestu, což je hodně složité.
     
    58:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:30
    Kristaps Zile v dobré pozici dostal jen přihrávku na brusli, nemohl se tak pokusit o zakončení.
     
    58:00
    Michail Smolin v dobré střelecké pozici jen promáchl, to ho ale moc mrzet nemusí, protože u mantinelu získal ještě pár sekund.
     
    57:33
    Domácí si žádají zakázané uvolnění, to jim však rozhodčí nedopřávají, tak si museli poradit sami, což zvládli na jedničku.
     
    57:00
    Denis Paršin přihrál jen na soupeřící hokejku, Podolsk se tak zase osvobozuje v útoku získává co nejvíce času.
     
    56:13
    Ilja Ježov při zákroku poprvé chyboval, protože nahození od modré čáry nekontrolovatelně vyrazil, naštěstí pro něj mimo svou svatyni!
     
    55:44
    Robert Mamčics docela dlouho drží puk za svou klecí, protože se mu žádný spoluhráč nenabídl. Nakonec tak nahazuje až za soupeřící bránu.
     
    55:18
    Domácí pořád drží kotouč mimo své pásmo, výborně střeží střední třetinu, takže suverénně míří za vítězstvím.
     
    54:38
    Gennadij Stoljarov mířil do nadějného přečíslení, které nakonec vzal na sebe, ale Ilja Ježov zůstává klidný a opět jistě zasahuje.
     
    54:00
    Hosté už mají přesilovku za sebou a k ničemu zajímavému se v ní nedostali, přičemž na vstřelení dvou branek už mají jen šest minut.
     
    53:16
    Domácí se po vyhraném vhazování osvobodili, ale moc času na oddech nedostali. To jim ale příliš nevadí, protože se znovu bleskově osvobozují.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 33. Mojsejev (V. Popov, A. Sjomin), 33. Pautov (Daugavinš), 38. Mojsejev (A. Sjomin, Pautov), 60. Pautov – 26. Indrašis (White, Vitásek)


    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Vorobej, Katičev, Hultström, Jeřábek, Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – A. Sjomin (C), Mojsejev, Malychin – Dergačov, Smolin, Laričev – Ivanjuženkov, V. Popov, Arťuchin (A) – Grebenščikov.
    HC Dinamo Riga: McIntyre (Proskuriakov) – Zile, Sund, Maione, Vitásek, Sotnieks (A), Mamčics, Ošenieks – Dārziņš (C), Indrašis (A), White – Paršin, P. Černov, Stoľarov – Gračov, Lipon, Berzinš – Dzierkals, Levin, Švanenbergs – Rihards Bukarts.

    Rozhodca: Gofman, Lavrentjev – Kučava, Stroganov