FK Krasnodar – Rennes 1:0 (kon.) | Başakşehir – Lipsko 3:4 (kon.) | Sevilla – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Lazio 1:1 (kon.) | Brugge – Zenit 3:0 (kon.) | Juventus – D.Kyjev 3:0 (kon.)
Ferencvároš – Barcelona 0:3 (kon.) | Manchester United – Paríž 1:3 (kon.)
koniec
Istanbul Başakşehir FK
3:4 (1:2)
RB Lipsko
Streda 02.12.2020, 18:55 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Istanbul nám ponúkol fantastický zápas! Sledovali sme možno aj najlepšie stretnutie tejto sezóny Ligy majstrov a jeden z najlepších duelov v tureckej metropole od roku 2005, kedy sa tu hralo finále milionárskej súťaže. Nováčik v lige Istanbul Başakşehir vyrovnal z 1:3 na 3:3 po hattricku hráča menom İrfan Can Kahveci, ktoré si rozhodne zapamätajte. Alexander Sörloth však tri body vystrelil pre Lipsko. Nemecký tím sa posunul na druhé miesto skupiny, Turci sú poslední bez šance postúpiť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:51:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Amadou Haidara, prichádza Willi Orban.
     
    90+3
    Domáci mohli vyrovnať! Péter Gulácsi nepríjemne zakončenie vyrazil pred seba, razom mal Enzo Crivelli prázdnu bránku a loptu takmer na nohe. V poslednej mikrosekunde predviedol obranný odkop Angeliño.
    90+2. Alexander Sörloth (RBL) - 3:4
     
    90+2
    Tím RB Lipsko práve strelil gól!
    Nemecký favorit stretnutia napriek povstaniu Başakşehiru s najväčšou pravdepodobnosťou zoberie tri body. ALEXANDER SÖRLOTH dostal veľa priestoru pred šestnástkou, ktorý mu doprial Carlos Ponck a nórsky útočník poslal strelu s rotáciou, ktorá zmiatla Günoka až tak, že skončila v sieti. Zaujímavosťou je, že Sörloth bol v minulej sezóne najlepším strelcom tureckej ligy v drese Trabzonsporu a traifl sa aj proti Başakşehiru.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Marcel Sabitzer to nakoniec skúsil namiesto centru priamou strelou. Tá nepríjemne zaplachtila a aj keď išla priamo na gólmana, tak Mert Günok sa rozhodol loptu boxovať. Nasmeroval ju do prvého hráča pred sebou, od neho išla lopta do brvna. Obrovské šťastie domáceho tímu.
     
    90
    Rafael fauloval druhýkrát v krátkom slede. Najskôr v strede poľa za žltú, teraz tesne vedľa svojej šestnástky. Lipsko získalo výbornú pozíciu na center z priameho kopu.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Rafael (Istanbul Başakşehir FK).
     
    87
    Hráči Lipska sa snažia hrať na útočnej polovici ihriska, čo sa im teraz darí veľmi ťažko. Domáci sú nabudení, štvrtý gól je ich najbližší cieľ.
     
    86
    İrfan Can Kahveci je len tretí turecký hráč, ktorý dokázal streliť hattrick v Lige majstrov. Tento hráč je mimochodom už dlhšie sledovaný známymi európskymi tímami, čiže čoskoro by sme mohli vidieť veľký prestup. Teraz sa ešte venujme záveru stretnutia.
    85. İrfan Can Kahveci (IBS) - 3:3
     
    85
    Tím Başakşehir práve strelil gól!
    Domáci získali skvelú pozíciu na strelu z priameho kopu pred vápnom súpera. İRFAN CAN KAHVECI uzavrel hattrick famóznou ranou ľavačkou ponad múr. Lopta sa od brvna nechytateľne odrazila za čiaru. Péter Gulácsi sa len smutne obzrel.
     
    84
    Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Fredrik Gulbrandsen, prichádza Enzo Crivelli.
     
    83
    Dani Olmo na krídle loptu neudržal, získal ju Rafael a môže ísť dopredu. Získal aut, pred pokračovaním sa ešte bude striedať.
     
    81
    Posledných desať minút do konca riadneho hracieho času. Istanbul Başakşehir rozhodne cíti šancu na bod, takže záver bude určite veľmi zaujímavý.
     
    80
    Yussuf Poulsen sa dostal k hlavičke po rohovom kope, jeho pokus už-už smeroval do bránky, ale nakoniec ho zastavila žrď.

    Matej Kubove

    Góly: 45+3. Kahveci, 72. Kahveci, 85. Kahveci – 26. Y. Poulsen, 43. Mukiele, 66. Olmo, 90+2. Sörloth

    Karty:   39. Škrtel (IBS), 57. Türüç (IBS), 79. Tekdemir (IBS), 89. Rafael (IBS) – 53. Upamecano (RBL), 67. Olmo (RBL)


    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Rafael, Ponck, Škrtel (46. Epureanu), Bolingoli-Mbombo (36. Chadli) – Kahveci, Özcan (46. Tekdemir), Türüç – Višća (64. Giuliano), Ba, Gulbrandsen (84. Crivelli).
    Náhradníci: Babacan, Kivanc – Aleksić, Crivelli, Giuliano, Epureanu, Chadli, Kaldırım, Kaplan, Karakus, Tekdemir, Topal.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Konaté, Angeliño – Kampl (46. Adams), Sabitzer – Haidara (90+4. Orban), Olmo, Forsberg (65. Sörloth) – Y. Poulsen.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Borkowski, Halstenberg, Kluivert, Martel, Orban, Samardžič, Sörloth, Wosz.