Opava – Ostrava 1:2 (kon.) | Bohemians – Pardubice 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Příbram 1:1 (kon.)
Plzeň – Karviná 0:1 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:2 (0:0)
FC Baník Ostrava
cz Sobota 05.12.2020, 14:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z dramatického a vyhroceného slezského derby je to vše. Děkujeme za pozornost a doufejme, že příště už se podobný zápas uskuteční i s diváky na tribunách. Na viděnou. (16:28:54)
     
    Za týden bude hrát Opava opět doma. Sérii čtyř porážek v řadě se svěřenci trenéra Kováče pokusí ukončit v duelu s Mladou Boleslaví. Ostrava bude rovněž v domácím prostředí hostit fotbalisty Bohemians 1905.
     
    Ostrava, která šla do utkání po desetidenní karanténě a hrála první ostrý zápas od 7. listopadu, si výhrou polepšila na 11. místo tabulky. Opava zůstala sedmnáctá, a pakliže Příbram zaboduje v Olomouci, klesnou Slezané na samé dno prvoligového pořadí.
     
    Po utkání byly dodatečně uděleny žluté karty Pavlu Zavadilovi (Opava) a Janu Laštůvkovi (Ostrava).
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 27:14.
     
    V Opavě se po konečném hvizdu strhla rozmíška mezi hráči obou týmů a dá se očekávat, že uděleny ještě budou dodatečné žluté karty. V tuto chvíli už je ale v Městských sadech relativní klid, a proto si ještě jednou zrekapitulujme zásadní okamžiky zápasu. Domácí kapitán Žídek neproměnil v 15. minutě po faulu Pokorného penaltu. V nastaveném čase úvodního dějství dostal Pokorný po dalším zákroku druhou žlutou a herně lepší Opava hrála celý druhý poločas proti deseti. Přesto inkasovala, neboť se po prohřešku Juřeny kopala penalta i na druhé straně. Tu proměnil De Azevedo a zasadil do té doby aktivní Opavě tvrdý direkt. Svěřenci kouče Kováče byli brankou otřeseni, přesto čtyři minuty před koncem řádné hrací doby po hlavičce Žídka vyrovnali. Body se ale nedělily. V nastaveném čase rozehrál Fleišman přímý kop střelou do břevna, od kterého se míč odrazil k pohotovému Svozilovi, který jej ve skoku hlavou dopravil do sítě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází David Buchta.
     
    90+1
    Baník právě vstřelil branku!
    JAROSLAV SVOZIL se pravděpodobně stává katem svého bývalého klubu! Jiří Fleišman zakroutil svůj přímý kop do břevna a do odraženého balonu se pohotově odrazil právě exopavský stoper – nyní už hrající ve službách ostravského Baníku.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o tři minuty.
     
    90
    Adam Šcudla zezadu ostře naběhl do Martina Filla a vykoledoval si žlutou k kartu. Ostrava bude zahrávat standardku z hodně nebezpečné pozice.
     
    89
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Muhamed Tijani.
     
    87
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Nataniel Krzysztof Wybraniec.
     
    86
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC se krátce před koncem raduje z vyrovnání! Po Hrabinově centru z pravé strany hlavičkoval o levou tyč JAN ŽÍDEK! Ten se tak vykoupil z neproměněného pokutového kopu z první půle.
     
    85
    Christ Joel Tiéhi se teď hodně divil, co že mu to rozhodčí Franěk vlastně odpískal. Domácí se museli bránit, po přetaženém centru Dyjana Carlose de Azeveda už ale mají míč oni.
     
    84
    Žádný opavský tlak se v závěru zápasu nekoná. Ačkoliv byli fotbalisté v pruhovaných dresech po většinu utkání lepším týmem, po inkasovaném gólu jsou v křeči.

    Filip Lefenda

    Góly: 86. Žídek (Hrabina) – 78. de Azevedo (pen.), 90+1. Svozil

    Karty:   24. Žídek (OPA), 40. Dordić (OPA), 45+1. Helešic (OPA), 45+4. Juřena (OPA), 80. Rataj (OPA), 90. Šcudla (OPA), ?. Zavadil (OPA) – 15. J. Pokorný (OVA), ?. Laštůvka (OVA)   45+2. J. Pokorný (OVA)

    Nepremenená penalta: 15. Žídek (OPA), brankár Laštůvka zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 27:14.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Didiba, Žídek (C) – Helešic (75. Šcudla), Tiéhi, Zavadil (36. Jan Řezníček), Lukáš Holík (87. Wybraniec), Mondek (75. Harazim) – Dordić (75. Rataj), Juřena.
    Náhradníci: Šrom – Harazim, Večerka, Jan Řezníček, Wybraniec, Rataj, Šcudla.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – J. Pokorný, Svozil, Stronati – Holzer, Jánoš, Daniel Tetour (90+3. D. Buchta), de Azevedo (89. Mu. Tijani), Fleišman – Kuzmanović (46. Fillo), O. Šašinka (56. Zajíc).
    Náhradníci: Budinský – Mu. Tijani, Fillo, D. Buchta, Mena, Jirásek, Zajíc.

    Rozhodca: Franěk – Nádvorník, Dobrovolný