Bielefeld – Mainz 2:1 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 1:1 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 3:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 05.12.2020, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:30:53)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 8:11.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 14:6.
     
    Dortmund predviedol v druhom polčase lepší výkon ako v prvom dejstve a zaslúžene vyrovnal, víťazný gól ale streliť nedokázal. O deľbe bodov rozhodol krásnym gólom Giovanni Reyna. Domácim v priebehu druhého polčasu začali zjavne dochádzať sily a smerom dopredu boli prakticky neškodní, namiesto toho sa ale o to viac zatiahli dozadu a Dortmundu toho veľa nedovolili. Dôkazom je i pomer žltých kariet, ktorý bol 6:1 pre domácich.

    Frankfurt tak remizoval v nemeckej Bundeslige piatykrát za sebou a celkovo uhral siedmu remízu z 10 zápasov. V tabuľke je priebežne na ôsmom mieste. Pre Dortmund bola táto remíza prvou v tejto ligovej sezóne a je na priebežnom treťom mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    I domáci brankár však pokazil rozohrávku a dal tak Dortmundu ešte jednu šancu na útok. Moreyho autové vhadzovanie do šestnástky však N'Dicka odkopol do stredu poľa a tým sa zápas zrejme skončí.
     
    90+2
    Na opačnej strane získal Kostić zablokovaným centrom rohový kop. Center z neho obrana Dortmundu vyriešila, prechod do útoku sa však hosťom nevydaril a Schulzov nepresný nákop na rozbehnutého Sancha skončil u domáceho gólmana Trappa.
     
    90+1
    Morey prihrávkou z pravej strany pomedzi obrancov Frankfurtu našiel pred domácou šestnástkou neobsadeného Witsela, ktorý však svojou extrémne nevydarenou strelou ohrozil namiesto domácej brány rohovú zástavku.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Hummelsov nákop na Moukoka sklepol malou domov k brankárovi Hinteregger a Trapp bez váhania odkopol loptu do stredu poľa. Postupný útok Dortmundu môže pokračovať.
     
    88
    Žltú kartu dostáva za úmyselný zásah lopty rukou Emre Can (Borussia Dortmund).
     
    87
    Durm si pri snahe o prienik cez Schulza predkopol loptu priďaleko a tá skončila až za bránkovou čiarou. Hostia tak môžu znovu zaútočiť.
     
    86
    Sancho rozohral nakrátko na rozbehnutého Reynu, toho ale domáci o loptu obrali a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany BVB. Hostia mali potom šťastie, že Kostićov center za obranu hostí nedokázal Dost spracovať.
     
    85
    Žltú kartu za nedovolené zrazenie prenikajúceho Bellinghama na trávnik dostáva David Abraham (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Dortmund.
     
    84
    Trapp vykopol loptu do stredu poľa, kde ju však opäť získali hostia. Tí okamžite otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    83
    Hummelsovi pri nábehu na center sprava odpískal hlavný rozhodca faul na Kostića, podľa opakovaného záberu sa ale skôr jednalo o zákrok Kostićovho spoluhráča N'Dicku. Loptu každopádne vráti do hry domáci brankár Trapp.
     
    82
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Sancha v strede poľa dostáva Filip Kostić (Eintracht Frankfurt).
     
    80
    Bellingham prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul za obranu Frankfurtu Reynu, ktorého strelu z ostrého uhla okolo brankára Trappa odkopol pred bránkovou čiarou Abraham. Prípadný gól by však neplatil, Reyna si totiž na prihrávku nabiehal z ofsajdu.
     
    79
    Domáci vytlačili prihrávajúcich si hostí na ich polovicu, o loptu ich ale neobrali. Dortmund sa preto bez väčších problémov vrátil na útočnú polovicu.
     
    78
    Domáci odhlavičkovali Reynov center z priameho kopu za šestnástku k Moukokovi, ktorý vystrelil z voleja vysoko nad Trappovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Kamada – 56. Reyna

    Karty:   41. N'Dicka (FRN), 47. Kamada (FRN), 60. Rode (FRN), 64. Sow (FRN), 82. Kostić (FRN), 85. D. Abraham (FRN) – 88. Can (DOR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 8:11. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:6.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Sow, Rode (66. Ilsanker), Kostić – Barkok (74. Kohr), André Silva (74. Dost), Kamada.
    Náhradníci: Schubert – Tuta, D. da Costa, Hasebe, Kohr, Ilsanker, Dost, Hrustic, Chandler.

    Borussia Dortmund: Bürki – Can, Hummels (C), Zagadou – Morey, Dahoud (46. Moukoko), Witsel, N. Schulz – Sancho, Reyna – Brandt (74. Bellingham).
    Náhradníci: Drljača, Hitz – Ł. Piszczek, Passlack, Bellingham, T. Hazard, Reus, Moukoko.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos